Διάθεση των Windows 8 στην Ελλάδα από τη Microsoft

Καταναλωτές και επιχειρήσεις θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν όλα όσα έχουν να προσφέρουν τα Windows 8: ένα νέο περιβάλλον εργασίας, καθώς και ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών μέσω της έναρξης λειτουργίας του Windows Store, το οποίο είναι διαθέσιμο σε περισσότερα από 1000 PCs και tablets με πιστοποίηση Windows 8. Τα Windows 8 θα είναι διαθέσιμα σε δύο εκδόσεις, τα Windows 8 και τα Windows 8 Pro.

Για τους επιχειρηματικούς πελάτες, τα Windows 8 Enterprise προσφέρουν νέες δυνατότητες για βελτιωμένη παραγωγικότητα με λειτουργίες όπως το Windows To Go, το DirectAccess, και το BranchCache, καθώς και ενισχυμένη ασφάλεια σε όλα τα σημεία, με λειτουργίες όπως το BitLocker και το AppLocker. Την ίδια στιγμή, η ομάδα προϊόντων Windows αποκτά και ένα νέο μέλος σχεδιασμένο για ARM-based tablets, τα Windows RT, τα οποία θα είναι προ-εγκατεστημένα σε νέες συσκευές.

Έργο της HP στη Μορέας Α.Ε.

Συγκεκριμένα, με την τεχνολογία IRF, οι πελάτες της HP έχουν τη δυνατότητα να ενοποιήσουν πολλαπλές φυσικές δικτυακές συσκευές και multi-layer υπηρεσίες και πρωτόκολλα σε ενιαίες εικονικές οντότητες, οι οποίες μπορούν να παρέχουν αξεπέραστη ευελιξία και ταχύτατους χρόνους σύγκλισης, βασιζόμενες σε ανοιχτά πρότυπα. Επίσης, η HP, στα πλαίσιο του συνεδρίου “Data Center Infrastructures Networking & Cabling Layer One Conference”, στο οποίο συμμετείχε για δεύτερη χρονιά, υλοποίησε ένα workshop, με παρουσίαση live demo τόσο του IRF αλλά και του IMC με τη συμμετοχή του Δημήτρη Αθανασίου, IT Manager της Μορεάς Α.Ε. Κατά τη διάρκεια του live demo, παρουσιάστηκαν τις δυνατότητες της τεχνολογίας IRF, καθώς και οι δυνατότητες της πλατφόρμας IMC, η οποία έχει αντικαταστήσει διάφορες λύσεις διαχείρισης τρίτων παρόχων. Παράλληλα, η HP παρουσίασε την αρχιτεκτονική HP Flex Network Architecture καθώς και τις πρωτοποριακές λύσεις HP Flex Fabric Networks που βελτιώνουν την απόδοση των data centers  των επιχειρήσεων και των οργανισμών, μειώνοντας το συνολικό κόστος.

H HP “True Leader” της ελληνικής αγοράς για το 2011

Η ηγετική θέση που κατέχει η HP στην ελληνική αγορά επιβεβαιώθηκε από τα στοιχεία της ICAP Group για το 2011 και παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, η HP κατάφερε να διακριθεί καθώς πληροί όλα τα κριτήρια  που χαρακτηρίζουν τις κορυφαίες εταιρείες της Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρείες που αναδείχτηκαν ”True Leaders” συμπεριλαμβάνονται στις 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες ή στους 200 πιο κερδοφόρους ομίλους για το 2011, με βάση τα στοιχεία της έκδοσης Business Leaders in Greece.

Παράλληλα, συγκαταλέγονται ανάμεσα στις 500 εταιρείες ή 200 ομίλους με το μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού, ενώ έχουν αυξήσει το προσωπικό τους σε σχέση με το 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκδοσης Leading Employers in Greece 2012. Επίσης, οι «True Leaders» βρίσκονται ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου τους, σύμφωνα με το τζίρο τους και έχουν καταγράψει υψηλό ICAP score (Διαβάθμιση Πιστοληπτικής Ικανότητας μεταξύ Β2 και Α1).

Επαναπροκήρυξη διαγωνισμού της Ελληνικής Αστυνομίας

Συγκεκριμένα, προσφορές κατατέθηκαν από τις εταιρείες Byte και Performance Technologies, οι οποίες όμως δεν έγιναν αποδεκτές, καθώς δεν πληρούσαν τις απαιτήσεις της Διεύθυνσης Πληροφορικής και του Αρχηγείου της Αστυνομίας. Η αξία του έργου, που περιλαμβάνει προμήθεια Η/Υ, προγραμμάτων και λοιπών υλικών είναι 73.800 ευρώ.

Πρόταση στρατηγικής συνεργασίας κατέθεσε η Wind στη Forthnet

Η πρόταση εντάσσεται στην ευρύτερη αναπτυξιακή στρατηγική της Wind Ελλάς στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών και τη δέσμευσή της να δημιουργεί αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της. Έχοντας ισχυρή κεφαλαιακή δομή και μηδενικό δανεισμό, η εταιρεία αναζητά ενεργά ευκαιρίες που θα διευρύνουν το αποτύπωμά της στην αγορά. Η Wind θεωρεί ότι η πρόταση αυτή αναγνωρίζει την αξία του τομέα σταθερής τηλεφωνίας της Forthnet και η δομή της πρότασης δημιουργεί συνέργιες με οφέλη τόσο για τις δύο εταιρείες και τα ενδιαφερόμενα μέρη τους, όσο και για τους συνδρομητές.