Προβλέψεις της Gartner για τους οργανισμούς IT

Συγκεκριμένα μέχρι το 2014 οι 3 από τους 4 κατασκευαστές/εταιρείες mobile συσκευών θα είναι κινέζικες με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες να ηγούνται της νομοθεσίας για την προστασία των θέσεων εργασίας, μειώνοντας το offshoring κατά 20% μέχρι το 2016. Αναμένεται ακόμη, ότι οι προσλήψεις στο IT στις μεγαλύτερες αγορές του Δυτικού κόσμου θα προέρχονται κυρίως από εταιρείες με βάση την Ασία, οι οποίες εμφανίζουν ιδιαίτερα υψηλή ανάπτυξη, ενώ οι συσκευές που ανήκουν στους εργαζόμενους θα διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο σε σχέση με τις συσκευές της εταιρείας, εξαιτίας κακόβουλου λογισμικού.

Παράλληλα, οι δαπάνες για λογισμικό, που προκύπτουν από την εξάπλωση των έξυπνων τεχνολογιών θα αυξηθεί κατά 25%, ενώ η ενοποίηση της αγοράς θα εκτοπίσει έως και το 20% των 100 κορυφαίων εταιρειών παροχής υπηρεσιών. Επίσης, μέχρι το 2015, αναμένεται ότι το 90% των επιχειρήσεων θα παρακάμψουν την ανάπτυξη των Windows 8, καθώς οι προμηθευτές δεν είναι ακόμα έτοιμοι για την αλλαγή αυτή, ενώ η ζήτηση για big data θα εκτινάξει τις σχετικές θέσεις εργασίες στα 4,4 εκατ., αν και μόνο το 1/3 της ζήτησης θα ικανοποιηθεί.

Ταυτόχρονα, το 40% των 1.000 κορυφαίων οργανισμών παγκοσμίως θα χρησιμοποιήσουν το gamification ως πρωτεύοντα μηχανισμό για τον μετασχηματισμό της επιχειρησιακών δραστηριοτήτων. Μέσα στα επόμενα 4 χρόνια, θα αυξηθεί σημαντικά η χρήση wearable ηλεκτρονικών, δημιουργώντας μία βιομηχανία αξία 10 δις. δολ. και οι CIOs πρέπει να αξιολογήσουν πώς οι πληροφορίες από τις νέες αυτές συσκευές μπορούν να βελτιώσουν την παραγωγικότητα των υπαλλήλων, την παρακολούθηση των κεφαλαίων και τη ροή των εργασιών. Μέχρι το 2017, το 40% των πληροφοριών μιας επιχείρησης για τους συνεργάτες της θα έχουν διαρρεύσει μέσω Facebook.

Συνεργασία Radius Oceanic Communications και Cyta

Το σύστημα θα εκτείνεται περίπου 800 χιλιόμετρα, δημιουργώντας ένα «δαχτυλίδι» που περικλείει την Κυπριακή ΑΟΖ, περιβάλλοντας τις περιοχές εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου που πρόκειται να εκμεταλλευτεί η Κύπρος. Μέσω του POSEIDON, η Radius θα προσφέρει υπηρεσίες broadband σε συνδρομητική βάση, ενώ μέσω του τηλεπικοινωνιακού κόμβου της Cyta, θα μπορεί να παρέχει στους πελάτες της ασφαλείς συνδέσεις broadband σε βασικές τοποθεσίες παγκοσμίως.

Wincor World 2012: Καινοτομίες για τις αγορές των τραπεζών και της λιανικής

Στην έκθεση συμμετείχαν 46 συνεργάτες της εταιρείας, παρουσιάζοντας πάνω από 500 λύσεις και υπηρεσίες για τον τραπεζικό τομέα, το λιανεμπόριο, την μαζική εστίαση και τα πρατήρια βενζίνης. Στο κέντρο του τραπεζικού τομέα, βρέθηκαν οι λύσεις για το τραπεζικό κατάστημα, με highlights εκείνες που ενισχύουν την εξυπηρέτηση πελατών και των προωθητικών ενεργειών και πωλήσεων εντός των υποκαταστημάτων, καθώς και λύσεις που απλοποιούν τις διαδικασίες σε όλα τα κανάλια, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο mobile banking, παρουσιάζοντας ολοκληρωμένες end-to-end λύσεις για τους παρόχους δικτύων, τις τράπεζες και τους τελικούς πελάτες, με highlight τη δυνατότητα ενεργοποίησης συναλλαγών ανάληψης μετρητών από τα smartphone πελατών ολοκληρώνοντάς τις σε ένα ΑΤΜ με την χρήση της τεχνολογίας NFC. Στον τομέα του retail, παρουσιάστηκαν λύσεις που συρρικνώνουν το λειτουργικό κόστος μιας επιχείρησης με πρωτοπόρες αυτοματοποιημένες διαδικασίες self check out ανεξάρτητα από το μέγεθος ή από τον τύπο του καταστήματος, συντελώντας στην βελτίωση της αγοραστικής εμπειρίας, καθώς και του χρόνου αναμονής των πελατών, αυξάνοντας παράλληλα  την αποδοτικότητα των εργαζομένων.

Ξεκίνησε η διάθεση του Quest All in One Touch από την Info Quest

Ο νέος Quest All in One Touch είναι ιδανικός τόσο για εργασιακό περιβάλλον, όσο και για οικιακή χρήση, ενώ η οθόνη πολλαπλών σημείων αφής, επιτρέπει την πρόσβαση στις φωτογραφίες, το  σερφάρισμα στο διαδίκτυο, το παίξιμο παιχνιδιών, με απλές κινήσεις των δαχτύλων και η αξιοποίηση εφαρμογών πολλαπλών επιλογών – όπως για παράδειγμα η επιλογή ειδών σε ένα κατάστημα λιανικής – γίνεται πιο εύκολα και αποτελεσματικά από ποτέ. Ο νέος υπολογιστής Quest συνδυάζει την άψογη λειτουργικότητα και τη χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση, με τις υψηλές επιδόσεις και το μοναδικό design και διατίθεται με την εγγύηση ποιότητας της Info Quest Technologies.

Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση Business Discovery World Tour Athens 2012

Το ενδιαφέρον τους για τα οφέλη που προσφέρει η πλατφόρμα QlikView έδειξαν στελέχη επιχειρήσεων της ελληνικής αγοράς που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ η επιτυχία κρίθηκε κυρίως από την καινοτομία του προγράμματος της ημερίδας. Στοιχείο επιτυχίας υπήρξαν οι ομιλητές, οι οποίοι ήταν κυρίως οι ίδιοι οι πελάτες της πλατφόρμας, όπου μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους, τα οφέλη που αποκόμισαν, τη χρησιμότητα της πλατφόρμας και πως τους βοήθησε στην οργάνωση και την διοίκηση των εταιριών ή των τμημάτων τους. Επίσης, συμμετείχαν επίτιμοι ομιλητές, εξειδικευμένοι στην ανάλυση και χρήση της πληροφορίας, στελέχη του QlikView από Ελλάδα και εξωτερικό όπως επίσης και συνεργάτες από τον χώρο της τεχνολογίας. Σημαντικές πληροφορίες αποκόμισε το κοινό από την συζήτηση του πάνελ όπου στελέχη γνωστών επιχειρήσεων – χρήστες του QlikView σχολίασαν την υλοποίηση της πλατφόρμας.

PC Systems: Ανανέωση συμβάσεων με NATO, Tetra Pak και ΝΑΤ

Η σύμβαση με το ΝΑΤΟ αφορά συντήρηση εξοπλισμού Cisco, με την Tetra Pak αφορά ανανέωση υπηρεσιών υποστήριξης (outsourcing) και με το ΝΑΤ αφορά επέκταση της υφιστάμενης σύμβασης. 

Προμήθεια της Digital Sima στον ΕΟΠΥΥ

Στην Digital Sima κατακυρώθηκε, σύμφωνα  με πληροφορίες, προμήθεια του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) για άδειες χρήσης λογισμικού προστασίας από ιούς (antivirus) για διάστημα ενός έτους και υποστήριξης παραγωγικής λειτουργίας των Περιφερειακών Διευθύνσεων και Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Η Microsoft εξαγοράζει τη MarketingPilot

Με την εξαγορά η Microsoft αποκτά ένα σύνολο IMM εφαρμογών, που θα της επιτρέψουν να γίνει βιώσιμος πωλητής στο χώρο του IMM και της διαχείρισης πόρων (marketing resource management – MRM), ενώ θα μπορέσει να εστιάσει σε «κλειστές» διαδικασίες πωλήσεων, υπηρεσιών και μάρκετινγκ. Αρχικά, η Microsoft θα διαχειρίζεται την MarketingPilot ως ξεχωριστό τμήμα, με την τωρινή ομάδα να διαχειρίζεται τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ, συγκεντρώνοντας την προσοχή, αρχικά, την Βόρεια Αμερική. Καθώς η εταιρεία είναι μικρή με περιορισμένους πόρους και προβολή εκτός των Η.Π.Α., η δυνατότητα να αναβαθμιστεί θα αυξηθεί σημαντικά με την εξαγορά της από την Microsoft.

11ο τρίμηνο ανάπτυξης για την SAP διεθνώς

Επίσης, τονίστηκε η διπλάσια ταχύτητα καινοτομίας σε σύγκριση με το 2010, ενώ ειδικότερα για την Ελλάδα το  Mobility ξεπέρασε τους στόχους, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για HANA, με έργα στο χώρο του Retail και αμείωτο ενδιαφέρον για τη λύση SAP B1. H μελέτη της Gartner “SAP is driving Analytics, Cloud and Mobility in the Nexus of Forces” αναγνωρίζει ένα πλέγμα Mobile, Cloud, Information και Social, το οποίο διατηρεί ευθυγραμμισμένη τη go-to-market στρατηγική της και το εκτελεστικό της μοντέλο.

Τέλος, η SAP διοργάνωσε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα SAP Quality Awards, ένα θεσμό που πραγματοποιείται στην Ευρώπη τα τελευταία τρία χρόνια, με κεντρικό άξονα την αναγνώριση και επιβράβευση των επιχειρήσεων εκείνων που εκμεταλλεύτηκαν τις υλοποιήσεις  SAP, λαμβάνοντας την αξία της επένδυσής τους στο μέγιστο βαθμό, κάνοντας την εταιρική τους δομή και λειτουργία πιο ευέλικτη και αποτελεσματική.

Για την Ελλάδα και την Κύπρο έχουν ήδη διακριθεί κατόπιν αξιολόγησης οι παρακάτω εταιρείες: Μικρή Κατηγορία: Gold winner: Σκέμπερης ΑΕ – ERP/SAP Business ALL-IN-ONE, Silver winner: Κτιριακές Λύσεις Ltd – ERP/SAP Business ONE, Bronze winners: MODUS S.A. – ERP/SAP Business ONE. Μεσαία Κατηγορία:Gold winner: Heracles General Cement Co.-SAP EH&S/SAP Audit Management, Silver winner: Olympic Air S.A. – SAP Business Objects BI & BPC και Bronze winner: G. Kallimanis S.A. – SAP ERP ECC 6.0.