Σύβαση της Intracom Defense Electronics με τη γερμανική Diehl BGT Defence

Στο πλαίσιο της σύμβασης, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2013, η Intracom Defense Electronics θα κατασκευάσει ηλεκτρονικά συστήματα του πυραύλου για διεθνείς πελάτες. Ο IRIS-T, ο οποίος θεωρείται ως το πλέον σύγχρονο πυραυλικό σύστημα αέρος-αέρος σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται από διεθνή κοινοπραξία έξι Ευρωπαϊκών κρατών (Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Νορβηγία, Ισπανία και Σουηδία). Η συμμετοχή της Intracom Defense Electronics χρονολογείται από το 1998, όταν η εταιρεία ανέλαβε και ολοκλήρωσε με επιτυχία τη σχεδίαση, ανάπτυξη και κατασκευή  ηλεκτρονικών μονάδων του πυραύλου IRIS-T.

Το ξενοδοχείο Amanzo’e επέλεξε την λύση HOTstream

Το Amanzo’e επέλεξε τις λύσεις HOTstream Interactive TV για την παροχή μίας διαδραστικής ξενοδοχειακής πλατφόρμας ειδικά προσαρμοσμένης ώστε να αντικατοπτρίζει το ξεχωριστό προφίλ του ξενοδοχείου, HOTstream IPTV για την διανομή των τηλεοπτικών καναλιών με υψηλή ποιότητα εικόνας (high definition-HD) και υπηρεσίες όπως κατηγοριοποίηση των καναλιών με βάση το περιεχόμενο ή την γλώσσα, προσωποποίησης της λίστας των καναλιών με επιλογές του επισκέπτη και εύκολη αναζήτηση, HOTstream Video on Demand με μεγάλη επιλογή ταινιών πρώτης προβολής καθώς και θεματικών ταινιών αποκλειστικά σε υψηλή ανάλυση (HD) και HOTstream Internet για την πλήρη κάλυψη του ξενοδοχείου τόσο με ενσύρματο όσο και με ασύρματο δίκτυο για πρόσβαση υψηλών ταχυτήτων στο internet (HSIA) από τα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους.

«Χλιαρή» η αγορά PC στην περιοχή EMEA

Μετά από ένα δυναμικό β’ τρίμηνο και καθώς οι κατασκευαστές προετοιμάζονταν για το λανσάρισμα των Windows 8, οι παραγγελίες κατά τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο ήταν ιδιαίτερα συντηρητικές. Η συνεχώς μειωμένη ζήτηση έκανε τους κατασκευαστές να μην διοχετεύσουν στην αγορά περισσότερα προϊόντα, ώστε να έχουν περιορισμένο stock εν όψει των Windows 8. Τον Σεπτέμβριο εμφανίστηκαν σημάδια ανάκαμψης της αγοράς με το λανσάρισμά τους, καθώς και εν αναμένει μίας σειρά νέων προϊόντων που αναμένεται να εμφανιστούν σύντομα.

Ωστόσο, οι συνεχείς οικονομικές δυσχέρειες και ο ανταγωνισμός από άλλες συσκευές, κράτησαν την εφοδιαστική αλυσίδα «επιφυλακτική» όσον αφορά τις νέες παραγγελίες. Γεωγραφικά, η περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (CEE) είχε περιορισμένες, έως και μειωμένες, παραγγελίες σημειώνοντας μείωση 1%, ενώ στην Μέση Ανατολή και στην Αφρική μειώθηκαν κατά 1,9%. Αναφορικά με τους κατασκευαστές, στην πρώτη θέση παρέμεινε η HP, παρά τη μείωση των παραγγελιών της, η οποία είχε ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα στην περιοχή CEE.

Στη δεύτερη θέση ακολούθησε η Acer, με όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακές επιδέσει, καθώς κύριο μέλημά της ήταν να διατηρήσει χαμηλά τα επίπεδα αποθεματικών, μετά από ένα καλό β’ τρίμηνο. Ακολουθούν η Lenovo και η Asus, ενώ στην πέμπτη θέση βρέθηκε η Dell, η οποία επηρεάστηκε ιδιαίτερα από την χαμηλή εμπορική ζήτηση και τον επιθετικό ανταγωνισμό.

Παρουσίαση πιλοτικού FTTH δικτύου από την Forthnet

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Παπαζαφειρόπουλος, Ανώτερος Διευθυντής Σταθερού Δικτύου του Ομίλου αναφέρθηκε στην πορεία εξέλιξης του πιλοτικού έργου σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή, τις υπηρεσίες που θα δοθούν πάνω από αυτό, τις εμπειρίες από την υλοποίηση, αλλά και τα οφέλη που αναμένονται στην τοπική κοινωνία. Επεσήμανε, δε, ότι η ανάπτυξη FTTH δικτύων αποτελεί ευρωπαϊκή κατεύθυνση, καθώς το 68% των συνδέσεων FTTH/B στην Ευρώπη των 35, έχουν υλοποιηθεί από εναλλακτικούς παρόχους και από Δήμους/Κοινότητες.

Η στρατηγική του Ομίλου Forthnet για τα δίκτυα νέας γενιάς βασίζεται στην ανάπτυξη βιώσιμων υποδομών ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής. Σύμφωνα με αυτή, το FTTH είναι η ιδανική λύση για πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές που συγκεντρώνουν συγκεκριμένα ποιοτικά στοιχεία. Όσον αφορά στο πιλοτικό FTTH δίκτυο στη Νέα Σμύρνη, τόνισε ότι αφορά σε ένα δίκτυο οπτικών ινών με αρχιτεκτονική GPON το οποίο έχει περάσει από 2000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις της περιοχής.

Στην ανάπτυξη του έργου συμμετέχουν ενεργά συγκεκριμένοι τεχνολογικοί πάροχοι, όπως η Optronics Technologies, η ADTRAN και η Huawei. Με την ολοκλήρωση του έργου, θα διατίθεται υπερ-γρήγορο Internet, με εγγυημένες ταχύτητες 100 Mbps download/50Mbps upload, που επιτρέπει την πρόσβαση σε High Definition περιεχόμενο και σε πολυάριθμες cloud και gaming υπηρεσίες.

Έργο της Qualisys Software για τον ΣΕΚΒ

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) ανέθεσε στην Qualisys Software τη μηχανογράφηση στο «Παζάρι Βιβλίου 2012» στην Θεσσαλονίκη, όπου μέχρι και την Τρίτη 13 Νοεμβρίου, θα διατίθενται βιβλία με έκπτωση που ξεκινά από 70%. Η Qualisys Software, εγκατέστησε το ολοκληρωμένο σύστημα Εντατικής Λιανικής Πώλησης MyManager POS με 8 θέσεις εργασίας, barcode scanner και ταμειακές μηχανές για γρήγορη πώληση και έκδοση αποδείξεων, και κεντρικό φορολογικό μηχανισμό ΕΑΦΔΣΣ για την έκδοση τιμολογίων. Με την ολοκλήρωση κάθε πώλησης, ενημερώνονται αυτόματα οι κινήσεις και τα υπόλοιπα της αποθήκης.

H Vodafone ξεκίνησε τη διάθεση υπηρεσιών 4G στην Ελλάδα

Οι επισκέπτες του The Mall Athens είχαν το Σάββατο 27 Οκτωβρίου την ευκαιρία να ζήσουν την μοναδική εμπειρία του 4G στο κατάστημα της Vodafone παρακολουθώντας βήμα προς βήμα τις ταχύτητες του mobile internet με 4G να ξεπερνούν οτιδήποτε έχουν δει έως σήμερα. Στις μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν, η ταχύτητα download ξεπέρασε τα 91Mbps ενώ η ταχύτητα upload ξεπέρασε τα 33Mbps.

H Vodafone αναπτύσσει δίκτυο 4ης γενιάς, ώστε να προσφέρει νέες καινοτόμες υπηρεσίες 4G, που θα δώσουν τη δυνατότητα στους συνδρομητές της να ζήσουν την εμπειρία χρήσης υπηρεσιών δεδομένων με πραγματικές ταχύτητες πολλαπλάσιες των σημερινών που επιτρέπουν μεγαλύτερη χωρητικότητα για αποστολή και λήψη μεγάλων αρχείων καθώς επίσης και την αναπαραγωγή βίντεο υψηλής ευκρίνειας.

Έργο των Postscriptum – Radiant Technologies στο Μουσείο Ελληνική Λαϊκής Τέχνης

Το έργο αποτελείται από πέντε βασικές ενότητες δράσεων: 1. Δράσεις υποδομής, στις οποίες περιλαμβάνονται περιορισμένη ψηφιοποίηση, τεκμηρίωση και επεξεργασία τεκμηρίων του ΜΕΛΤ, καθώς και συγγραφή ειδικών κειμένων για τις διαδικτυακές εφαρμογές, 2. Δημιουργία Εικονικού Μουσείου, 3. Δημιουργία Βιωματικού Τμήματος του έργου, 4. Δράσεις δημοσιότητας και 5. Πιλοτική λειτουργία. Η συνολική αξία της σύμβασης είναι 236.898 ευρώ συν Φ.Π.Α. 23%. Σημειώνεται ότι η προσφορά που κατατέθηκε από την ένωση εταιρειών Radiant και Postscriptum ήταν και η μοναδική που κατατέθηκε.

Δύο προσφορές για το έργο ΟΠΣ Περιφερειών

Οι εταιρείες Byte και Quality & Reliability κατέθεσαν προσφορές σήμερα στην ΚτΠ ΑΕ για το έργο: «Ανάπτυξη Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών και Προσαρμογή ΟΠΣ Περιφερειών – Λειτουργική Περιοχή Βιομηχανίας και Ορυκτού Πλούτου». Η αξία του έργου ανέρχεται σε 159.850 ευρώ.