201 νέα επενδυτικά σχέδια στη δράση «digi-retail»

Τα επενδυτικά σχέδια που έχουν ενταχθεί στη δράση, έως σήμερα, ανέρχονται σε 2.529 και έχουν συνολικό προϋπολογισμό 115,9 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, για όσες επιχειρήσεις έχουν ολοκληρώσει την επένδυσή τους και έχουν υποβάλει αίτημα ολοκλήρωσης, έχει ξεκινήσει από την ΚτΠ Α.Ε. η διενέργεια επαλήθευσης – πιστοποίησης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του επενδυτικού σχεδίου, ενώ έχουν ήδη καταβληθεί επιχορηγήσεις ύψους 220.000 ευρώ στις επιχειρήσεις που έχουν ολοκληρώσει την επένδυσή τους. Υπενθυμίζεται επίσης ότι έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο από την ΚτΠ Α.Ε. η διαδικασία χορήγησης προκαταβολών σε όσες επιχειρήσεις υποβάλουν αίτημα προκαταβολής επιχορήγησης και έχουν ήδη καταβληθεί επιχορηγήσεις προκαταβολής συνολικού ύψους 833.000 ευρώ.

MPS από την Xerox Hellas στην Generali Hellas

Η Xerox Hellas ανέλυσε τις νέες ανάγκες διαχείρισης και παραγωγικής εκτύπωσης της General και ανέπτυξε την υποδομή ενός πλήρως εξοπλισμένου print room, το οποίο εξυπηρετεί κεντροποιημένα τις ανάγκες παραγωγικής εκτύπωσης της εταιρείας εξασφαλίζοντας ευελιξία, ταχύτητα, ποιότητα και ανταγωνιστικό κόστος λειτουργίας. Παράλληλα, στελέχωσε το print room με άνθρωπό της διατηρώντας την ευθύνη της καλής λειτουργίας και απόδοσης της υποδομής καθώς και της διαχείρισης όλων των αναγκών παραγωγικής εκτύπωσης της Generali. Το print room τέθηκε σε πλήρη λειτουργία τον Αυγούστου και καλύπτει παραγωγή της τάξης των 1,5 εκατομμυρίων σελίδων Α4 μηνιαίως, αξιοποιώντας παραγωγικά συστήματα ασπρόμαυρης και έγχρωμης εκτύπωσης Xerox, καθώς και κατάλληλο λογισμικό Xerox FreeFlow.

Η Ericsson παρουσίασε νέο gateway ευρυζωνικών δικτύων

Το BNG on SSR 8000 της Ericsson υποστηρίζει μια μεγάλη γκάμα διαφορετικών interface και δίνει τη δυνατότητα παροχής προηγμένων υπηρεσιών, οι οποίες βελτιστοποιούν την εμπειρία του χρήστη, και βοηθούν στη δημιουργία νέων συνδρομητικών πακέτων. Υποστηρίζει με άνεση ταχύτητες της τάξης των 100 gigabit, ενώ παράλληλα επιτρέπει στους παρόχους να έχουν κέρδη μέσα από την παροχή απαιτητικών υπηρεσιών. Tο λογισμικό του νέου gateway έχει θεμελιωθεί επάνω στην τεχνολογία Broadband Remote Access Service (BRAS) της Ericsson, την οποία έχει επιλέξει το 75 τοις εκατό των μεγαλύτερων παρόχων σταθερής επικοινωνίας, για περισσότερα από 360 δίκτυα σε ολόκληρο τον κόσμο. Έτσι το BNG μπορεί να ενσωματωθεί χωρίς πρόβλημα στα υπάρχοντα συστήματα OSS και BSS κάθε παρόχου.

Έργο SAP της SingularLogic για τον όμιλο Μαρινόπουλο

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην αποτελεσματική διαχείριση των εταιρικών πόρων, στη βέλτιστη αποτελεσματικότατα, στην επικοινωνία μεταξύ των επιμέρους οργανωτικών μονάδων, στη βελτίωση της επικοινωνίας και πληροφόρησης της Διοίκησης, στην απλούστευση και βελτίωση συγκεκριμένων διαδικασιών, καθώς και στην παροχή πρακτικών εργαλείων για την εφαρμογή αποτελεσματικής χρηματοοικονομικής πολιτικής. Τα οφέλη για τον Όμιλο Μαρινόπουλο από την υλοποίηση του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος SAP ERP και τις  δυνατότητες  που παρέχει η πλατφόρμα για περαιτέρω ανάπτυξη σε επίπεδο λειτουργικότητας και ομογενοποίησης των διαδικασιών, επικεντρώνονται κυρίως στη βελτίωση του λειτουργικού κόστους και στην άμεση λήψη ολοκληρωμένης και ενιαίας πληροφόρησης της διοίκησης.

Η Performance βραβεύτηκε από την HP

Η βράβευση έγινε κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης των συνεργατών της HP που πραγματοποιήθηκε στο Hilton Athens Hotel, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου. Επιπλέον η Performance βραβεύτηκε από την HP και ως «HP Software Partner of the year για το 2012». H Performance είναι HP Gold Preferred Partner με τις παρακάτω πιστοποιήσεις: Computing Systems Specialist, Professional Networking Specialist, HP Software Authorized Partner, HP SMB Storage Specialist και ServiceOne Expert.

Ο Βαγγέλης Χρυσαφίδης νέος Γενικός Διευθυντής στον Όμιλο Printec

Ο Βαγγέλης Χρυσαφίδης, προέρχεται από την Intralot SA, όπου κατείχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή Ασίας και Ωκεανίας, ενώ διαθέτει σημαντική εμπειρία σε διευθυντικές θέσεις πολυεθνικών οργανισμών Πληροφορικής όπως οι Microsoft, Intel, GE Medical Systems EMEA. Ο κ. Χρυσαφίδης είναι κάτοχος πτυχίου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου Masters από το Lancaster University of UK.

Yπηρεσίες MPS της Lexmark στην MIG

Επιλέγοντας τη λύση της Lexmark, η ΜIG πέτυχε: 40% μείωση του πλήθους συσκευών, 75% ενοποίηση συσκευών και τεχνολογιών, 25% μείωση παραγόμενων σελίδων, 35% μείωση εκτυπωτικού κόστους, 50% μείωση συμφωνημένων χρόνων απόκριση βλαβών και 50% μείωση χρόνων παράδοσης αναλώσιμων.Επιπλέον όφελος για την εταιρία αποτελεί η ελαχιστοποίηση διαχείρισης των αναλώσιμων και συντήρησης του εξοπλισμού.

Ο Αργύρης Μπακλέζος στην Velti

Ο Α. Mπακλέζος ξεκίνησε την καριέρα του στην EDS και το 1995 ανέλαβε την τεχνική διεύθυνση της Cybermedia R&D. Το 1997 μετακινήθηκε στην KPMG όπου σαν Manager και Senior Manager ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη και προώθηση τεχνολογικών λύσεων αιχμής (Data Warehouse, MIS, Information Risk Management, e-Business κλπ.) και τη διαχείριση πληθώρας έργων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Tο 2005 συνέχισε τη καριέρα του στην Sun στη θέση του Client Solutions Manager για την περιοχή της Ελλάδας και των Βαλκανίων και στη συνέχεια ανέλαβε το τμήμα των Professional Services για την ευρύτερη περιοχή της Ρωσίας, Νότιας, Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής καλύπτοντας συνολικά 96 χώρες. Από το 2007 ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος της Sun στην Ελλάδα. Διαθέτει MSc σε Software Engineering καθώς και πανεπιστημιακό τίτλο στα Μαθηματικά.