Η Intralot στον κόσμο του social gaming

Η Intralot Italia, θυγατρική της Intralot στην Ιταλία, είναι  η πρώτη εταιρεία του Ομίλου που εγκαινίασε με επιτυχία τη νέα σουίτα στην ιταλική αγορά, με την εμπορική ονομασία “Giochi di Intralot”. Η νέα σουίτα υλοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία Lazyland, η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη παιχνιδιών για τα κοινωνικά δίκτυα. Οι παίκτες έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε  πληθώρα παιχνιδιών μέσω των  κοινωνικών δικτύων στην βάση συναλλαγών με εικονικά νομίσματα (virtual goods), ενώ ταυτόχρονα έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στην πλατφόρμα τυχερών παιχνιδιών που τους προσφέρει η Intralot, ανάλογα με τις επιτρεπόμενες λειτουργίες από το εκάστοτε ισχύον νομικό πλαίσιο. Οι παίκτες έχουν έτσι την δυνατότητα μίας Ενιαίας Εμπειρίας Παίκτη, που αποτελεί μέρος της συνολικής στρατηγικής Universal Gaming Experience που έχει ανακοινώσει πρόσφατα η εταιρεία.

Λύση Digital Signage στο Athenaeum InterContinental από την Pylones Hellas

To Athenaeum InterContinental Athens απέκτησε ολοκληρωμένη λύση Digital Signage, που του επιτρέπει να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες προς τους πελάτες αλλά και τους επισκέπτες του ξενοδοχείου. Η Pylones Hellas προσφέρει μία ολοκληρωμένη λύση digital signage που καλύπτει τις ανάγκες που υπάρχουν τόσο σε επίπεδο εξοπλισμού όσο και σε επίπεδο λογισμικού αλλά και διαχείρισης του περιεχομένου. Η λύση της προσφέρει τη δυνατότητα για απεριόριστο αριθμό οθονών, ενώ επιπλέον παρέχει την ευελιξία και την ευχρηστία που απαιτούν πλέον οι εταιρείες που θέλουν να αξιοποιήσουν το digital signage ως κανάλι εξυπηρέτησης των πελατών τους.

Η RSA εξαγοράζει την Silver Tail

Η Silver Tail θα συνεχίσει να λειτουργεί με το τωρινό σχήμα της ως νέο business unit στο τμήμα ασφαλείας της RSA. Η εξαγορά θα δώσει στην RSA το απαραίτητο προβάδισμα καινοτομίας στον τομέα την πρόληψης της online απάτης, ενώ θα ενδυναμώσει και το ήδη ευρύ χαρτοφυλάκιό της στον τομέα. Η RSA αυτή τη στιγμή κυριαρχεί στην αγορά την πρόληψης της online απάτης παγκοσμίως και έχει 20-25 φορές μεγαλύτερο κέρδος από την Silver Tail.

Ωστόσο, πολλοί πελάτες της Gartner, που χρησιμοποιούν το RSA Adaptive Authentication έχουν στραφεί σε άλλες εταιρείες τα τελευταία δύο χρόνια για να καλύψουν τα κενά  της RSA, κυρίως για να αποφύγουν επιθέσεις εναντίον Web εφαρμογών από τραπεζικά Trojans και άλλες “zero day” απειλές. Η Silver Tail, λοιπόν, θα βοηθήσει την RSA να καλύψει αυτά τα κενά.

Δεν είναι, βέβαια, ακόμη ξεκάθαρο το πως η τεχνολογία της Silver Tail θα ενσωματωθεί στο Adaptive Authentication της RSA, αλλά οι δύο λύσεις αλληλοσυμπληρώνονται και θα μπορούσα να συνδυαστούν. Ο συνδυασμός τους φυσικά θα βοηθήσει τόσο τη Silver Tail που θα επωφεληθεί από τις δραστηριότητες και τις δυνατές πωλήσεις της RSA παγκοσμίως, όσο και την RSA αν μπορέσει να προστατεύσει και να καλλιεργήσει το καινοτόμο πνεύμα της Silver Tail.

Διεθνής διάκριση για το Business Continuity της Cosmote

Η εταιρεία συμμετείχε επίσης στην κατηγορία «Business Continuity Team of the Year», όπου έφτασε στην τελική λίστα των υποψηφίων για τον τίτλο. Με τη βράβευση αυτή, η Cosmote αποτελεί τη μοναδική ελληνική εταιρεία που καταφέρνει να διακριθεί καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση σε έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς στο χώρο της Επιχειρησιακής Συνέχειας παγκοσμίως. Η τελετή παράδοσης των βραβείων πραγματοποιήθηκε στις 7 Νοεμβρίου στο Λονδίνο. Το βραβείο «Business Continuity Manager of the Year 2012» απονεμήθηκε στον επικεφαλής Business Continuity Management του Ομίλου, Γιάννη Ζέππο.

Έργο gateProtect της EneraNET στην Cretan Holidays

Με την τοποθέτηση των συστημάτων xUTM της gateProtect, η Cretan Holidays προστατεύει το κεντρικό τοπικό δίκτυο από εσωτερικές και εξωτερικές απειλές, μέσω Application Level Firewall, Intrusion Prevention System/ Intrusion Detection System, Anti-Virus/SPAM Gateway, Web content filtering, DMZ, Connection Tracking, Single Sign on κ.α. Μέσω Traffic Shapping και QoS, το Internet Bandwith μοιράζεται ομοιόμορφα σε όλους τους χρήστες του δικτύου, ενώ η xUTM GPA-250, μέσω τεχνολογίας VPN-IPSec & SSL, αναλαμβάνει ρόλο κεντρικού κόμβου διασύνδεσης VPN με τα υποκαταστήματα και τους εξωτερικούς συνεργάτες διασφαλίζοντας την ακεραιότητα των δεδομένων.

Ο επικεφαλής των Windows αποχωρεί από τη Microsoft

Η ξαφνική του αποχώρηση πιθανόν να εγείρει ερωτήματα σχετικά με την επιτυχία των Windows 8, καθώς και για τη σχέση του με τον CEO της Microsoft Steve Ballmer. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Sinofsky ήταν ο βασικότερος υποψήφιος να διαδεχθεί τον Ballmer, αν και πολλοί είχαν σχολιάσει την αδυναμία του να συνεργαστεί με υψηλόβαθμα στελέχη, κάτι που θα τον έκανε ανεπιθύμητο ως CIO.

Τα καθήκοντά του θα αναλάβουν δύο στελέχη, η Julie Larson-Green, η οποία θα ηγηθεί της μηχανικής ανάπτυξης λογισμικού και hardware για τα Windows, και η Tami Reller, η οποία θα αναλάβει την επιχειρηματική πλευρά του τμήματος. Ο Sinofsky είναι το δεύτερο μεγάλο στέλεχος που αποχωρεί από κάποιον τεχνολογικό γίγαντα, καθώς πριν μερικές εβδομάδες η Apple «εκδίωξε» τον Scott Forstall από τη θέση του επικεφαλής λογισμικού των iPhone, κατά τη διαδικασία αναδιάρθρωσης της ομάδας του management.

15 εκατ. τραπεζικές κάρτες προσωποποιούνται σε συστήματα της Mellon

Σήμερα, ο όγκος των καρτών που προσωποποιούνται στα συστήματα της Μellon ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ετησίως, και περιλαμβάνουν κάρτες όλων των τύπων, ανεξαρτήτως κατασκευαστή, τράπεζας ή φορέα. Οι λύσεις προσωποποίησης της Mellon καλύπτουν τις ανάγκες ενός κέντρου σε κάθε ένα από τα επιμέρους στάδια της προσωποποίησης -από την προσωποποίηση του chip, της μαγνητικής ταινίας και την παραγωγή του PIN, μέχρι την εκτύπωση των συνοδευτικών επιστολών και την εμφακέλωση της κάρτας. Ανάμεσα στα κέντρα προσωποποίησης που εξόπλισε πρόσφατα η Mellon βρίσκονται και αυτά των Grafocard (Σερβία), Eurobank (Ελλάδα), Quipu (Κόσσοβο), και Casys (ΠΓΔΜ).

14 ελληνικές εταιρείες στον ευρωπαϊκό τελικό των European Business Awards

Οι εταιρείες αυτές είναι οι: Beetroot, Cosmote, Diamantis Masoutis, FAGE Dairy Industry, GAEA Products, GainJet Aviation, Globo, Hygeia Hospital, ICAP Group, Lamda Hellix Data Centers, MEGA Disposables, Mytilineos Holdings, Pharmathen, Printec Group. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, οι ελληνικές υποψηφιότητες έχουν προταθεί ως επί το πλείστον από την RSM Greece. Ως χορηγός των European Business Awards, η RSM Greece κάθε χρόνο έχει ενεργή συμμετοχή στα βραβεία και μέσω έρευνας εντοπίζει και επιλέγει τις υποψήφιες εταιρείες και στη συνέχεια τις καθοδηγεί σε όλα τα στάδια του διαγωνισμού.

Οι 14 αυτές επιχειρήσεις θα αξιολογηθούν στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού από ένα τρίτο πάνελ κριτών, οι οποίοι θα απονείμουν τον τίτλο «Ruban D’Honneur» στις 110 κορυφαίες εταιρείες της Ευρώπης (τις δέκα καλύτερες δηλαδή της κάθε κατηγορίας των βραβείων), τον Ιανουάριο του 2013. Για πρώτη φορά  φέτος το κοινό είχε τη δυνατότητα να συμμετέχει ψηφίζοντας το βίντεο της υποψήφιας επιχείρησης της επιλογής του, το οποίο είχε αναρτηθεί στον ιστότοπο των European Business Awards.

Συμβουλευτικό έργο της ΚτΠ ΑΕ στην ένωση Headway-EKΠA

Το αντικείμενο του έργου αφορά στην υλοποίηση των απαιτούμενων ερευνών διάγνωσης/ προσδιορισμού του βαθμού ενσωμάτωσης των ΤΠΕ στην καθημερινή ζωή και μείωσης του ψηφιακού χάσματος. Οι έρευνες θα δημιουργήσουν ένα πλέγμα πληροφόρησης, και αντίστοιχο ψηφιακό περιεχόμενο, το οποίο θα παρέχει μία ξεκάθαρη εικόνα αναφορικά με τις επιδράσεις και την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην καθημερινή ζωή και θα συμβάλλει στη διαμόρφωση των κατάλληλων πολιτικών ενθάρρυνσης της αξιοποίησης των ΤΠΕ από τους πολίτες και κυρίως από τις Ευπαθείς Ομάδες Πληθυσμού. Η συνολική τελική αξία της σύμβασης του έργου είναι 416.260,16 ευρώ, χωρίς Φ.Π.Α.