Διεύρυνση συνεργασίας Oktabit και Sony

Σκοπός της συμφωνίας είναι η πληρέστερη κάλυψη των αναγκών του δικτύου της Oktabit και η αντίστοιχη ενίσχυση της συγκεκριμένης προϊοντικής κατηγορίας στην ελληνική αγορά. H Sony κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο των εφαρμογών παρακολούθησης χώρων με ευρεία γκάμα προϊόντων, όπως IP & CCTV κάμερες, καταγραφικά, δέκτες, οθόνες, encoders, monitoring software και αντίστοιχα αξεσουάρ.

Τα προϊόντα video security της Sony διακρίνονται για την ποιότητα κατασκευής τους, το επίπεδo ασφάλειας αλλά και το ανταγωνιστικό κόστος αν κάποιος ενδιαφέρεται να συνδυάσει την υπάρχουσα αναλογική υποδομή με ένα δικτυακό IP σύστημα (Hybrid cameras). Η Κ. Τσαούση, Εμπορική  Δ/ντρια της Oktabit, τόνισε “Με τη νέα συνεργασία η Oktabit διευρύνει την προϊοντική της γκάμα ακολουθώντας τη στρατηγική της για άνοιγμα σε νέες αγορές,  ενισχύει την ικανότητα της να απευθύνεται σε πολλά τμήματα της αγοράς και προσφέρει δυνατότητες ανάπτυξης στους συνεργάτες της για μεγαλύτερη αξιοποίηση των  ευκαιριών”.

Διάκριση για την OTEGLOBE στα Διεθνή Βραβεία Τηλεπικοινωνιών

Τα “Capacity Awards” είναι ο πλέον αναγνωρισμένος ετήσιος θεσμός στην αγορά των Διεθνών Τηλεπικοινωνιών, που διοργανώνεται επί σειρά ετών από τον διεθνούς κύρους, αγγλικό εκδοτικό οργανισμό “Capacity Media”. Περισσότερες από 100 εταιρείες τηλεπικοινωνιών από όλες τις ηπείρους, μεταξύ των οποίων και οι γνωστοί τηλεπικοινωνιακοί κολοσσοί, διεκδίκησαν και φέτος μία διάκριση σε 15 διαγωνιζόμενες κατηγορίες. Παράλληλα, κάθε χρόνο, από το σύνολο των υποψηφιοτήτων σε όλες τις κατηγορίες, προκύπτει και η εταιρεία η οποία λαμβάνει το τιμητικό Βραβείο των Κριτών. Αυτό το βραβείο απονέμεται στην εταιρεία η οποία, σύμφωνα με τη γνώμη των κριτών, για κάποιον συγκεκριμένο λόγο έχει καταγράψει παγκόσμιο Success Story. Η κριτική επιτροπή των Βραβείων, απαρτίζεται από ομάδα εκπροσώπων διακεκριμένων εταιρειών συμβούλων επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο και από έγκριτους δημοσιογράφους εκδοτικών οργανισμών.

Αύξηση 3% στις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων το γ’ τρίμηνο

Ωστόσο, οι πωλήσεις των smartphones, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 39,6% της συνολικής αγοράς, αυξήθηκαν κατά 46,9%. Οι πωλήσεις τους έδωσαν ανοδική ώθηση στις συνολικές πωλήσεις παγκοσμίως, αγγίζοντας τα 169,2 εκατ., με κυρίαρχες εταιρείες την Samsung και την Apple. Η Nokia βρέθηκε στην έβδομη θέση όσον αφορά τις πωλήσεις smartphone, ενώ η RIM (Blackberry) ανέβηκε στην τρίτη θέση, ακολουθούμενη από την HTC. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Gartner, κατά το δ’ τρίμηνο, που περιλαμβάνει και την περίοδο των Χριστουγέννων, δεν αναμένεται ιδιαίτερη αύξηση στην αγορά, καθώς οι καταναλωτές φαίνονται είτε επιφυλακτικοί στις αγορές τους είτε στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε νέα gadgets, όπως τα tablets.

Όσον αφορά τα λειτουργικά συστήματα, το Android αύξησε το μερίδιο του στην αγορά, αγγίζοντας το 19,9%, ενώ η RIM, αν και έχασε έδαφος βρέθηκε στην τρίτη θέση, αφού υπήρξε μείωση των αποθεματικών της λόγω της προετοιμασίας για νέα λανσαρίσματα, που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, και ως αποτέλεσμα έφτασε τις 8,9 εκατ. πωλήσεις. Με το λανσάρισμα του iPhone 5, οι αναλυτές αναμένουν το μερίδιο του iOS να αυξηθεί σημαντικά κατά το δ’ τρίμηνο, ενώ τα μερίδια των Windows Phones μειώθηκαν, μετά την ανακοίνωση για το επικείμενο λανσάρισμα του Windows Phone 8.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος από την Intel για τη Sharp

Οι μετοχές της Sharp στο χρηματιστήριο του Τόκιο εκτινάχθηκαν έως 9% στα 165 γεν. Η εταιρεία, αυτή τη στιγμή, επιχειρεί να αναδιαρθρώσει τις δραστηριότητές της εν μέσω διογκούμενων ζημιών και μειωμένων πωλήσεων, ωστόσο, δυσκολεύεται να αντλήσει νέα κεφάλαια μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της αξιολόγησης στην κατηγορία «junk» νωρίτερα φέτος. Η Sharp πρόσφατα εξέδωσε προειδοποίηση για την επιβίωσή της, προβλέποντας ζημιές ύψους 450 δις. γεν για το οικονομικό έτος που λήγει το Μάρτιο του 2013. Σε μια προσπάθεια να ανακάμψει, η ιαπωνική εταιρεία αναζητεί πιθανούς επενδυτές.

Νέο έργο της Intrasoft International στην ΠΓΔΜ

Το έργο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια, με περίοδο συντήρησης για 5 χρόνια, είναι το 10ο e-Customs Framework έργο στο χώρο των Τελωνείων που υλοποιεί η INTRASOFT International παγκοσμίως. Στα πλαίσια του έργου, η κοινοπραξία της INTRASOFT International με την τοπική εταιρία GPM Consulting θα σχεδιάσει και θα αναπτύξει το πλήρες Τελωνειακό Πληροφοριακό Σύστημα (CDEPS) σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΕΕ. Η εργασία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη διαχείριση των τελωνειακών δηλώσεων και επεξεργασίας δασμών, τον έλεγχο των μετακινήσεων των εμπορευμάτων φόρου, την ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων με τους οικονομικούς φορείς και την αποδοτικότητα στη διεύθυνση των ελέγχων σχετικά με τους εισπραχθέντες και επιστρεφόμενους τελωνειακούς δασμούς.

Υπεγράφη η συμφωνία μεταξύ HP, Cosco και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Με αυτή τη συμφωνία, η ΗΡ αντικαθιστά την διαδρομή που προωθεί τα προϊόντα της στην Ευρώπη, που μέχρι στιγμής πραγματοποιείται μέσω των λιμανιών της Αμβέρσας και του Ρόττερτναμ. Ο Πρωθυπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η σημαντική συμφωνία της Hewlett-Packard με την COSCO και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης για την Ελλάδα, σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε σήμερα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Και με αυτή τη συμφωνία επαναβεβαιώνεται ο ρόλος που μπορεί να παίξει η χώρα μας με τις υποδομές που διαθέτει στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη. Και ταυτόχρονα θα αυξηθεί, εάν προχωρήσει, όπως θα θέλαμε, αυτή η συμφωνία, ο όγκος των συναλλαγών στον Πειραιά, αλλά και το μεταφορικό έργο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει η χώρα μας φιλική στην επιχειρηματικότητα, φιλική στις επενδύσεις».

Η SAS διαθέτει το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον

Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατέκτησε την 1η θέση με βάση τις επιδόσεις της σε θέματα εργασιακού περιβάλλοντος που εμπνέει τους εργαζόμενους, στο περιβάλλον ανοιχτής επικοινωνίας, στις γενναιόδωρες παροχές, αλλά και σε ότι αφορά το “ισοζύγιο” μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. Στον συγκεκριμένο τομέα, η SAS τυγχάνει πλέον παγκόσμιας αναγνώρισης από το Great Place to Work, κατακτώντας κορυφαίες θέσεις τόσο όσον αφορά τα κεντρικά γραφεία της στις ΗΠΑ, όσο τα τοπικά γραφεία της σε πάρα πολλές από τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται. Ανάμεσα σ’ αυτές συγκαταλέγεται πλέον και το τοπικό γραφείο στη χώρα μας, καθώς η SAS Ελλάδας κατετάγη στη 2η θέση στην ετήσια λίστα µε τις “Εταιρείες με τα Καλύτερα Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Ελλάδα για το 2012”, μεταξύ των εταιρειών που απασχολούν από 20 έως 49 εργαζόμενους.