Μείωση στις παραγγελίες εκτυπωτών large format το γ’ τρίμηνο

Παρά το γεγονός ότι πολλές περιοχές, όπως η Λατινική Αμερική, η Ανατολική Ευρώπη και η Μέση Ανατολή, είχαν αύξηση των παραγγελιών, αυτές οι αυξήσεις δεν ήταν ομοιόμορφα κατανεμημένες, οδηγώντας σε 3,9% στις αναδυόμενες αγορές και 5,9% στις ήδη ώριμες αγορές. Όσον αφορά τις τεχνικές εφαρμογές, οι παραγγελίες έφθασαν τις 42,500, με μείωση 3,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και παρά τη μείωση το τεχνικό κομμάτι παραμένει αυτό με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς με 58%.

Στις γραφικές εφαρμογές οι παραγγελίες μειώθηκαν κατά 7%, φτάνοντας τις 30.400, με μερίδιο αγοράς 42%. Όσον αφορά τους κατασκευαστές, την πρώτη θέση διατήρησε η HP, με μερίδιο αγοράς 42,2%, αυξημένο περισσότερο από 2 ποσοστιαίες μονάδες από πέρυσι. Ακολουθεί η Epson, με μερίδιο αγοράς 20,4% και η Canon με 16.2%. Στις τελευταίες δύο θέσεις είναι η Oce και η Roland, με 3.3% και 3.1% μερίδιο αγοράς αντίστοιχα.

4ο ετήσιο Πανευρωπαϊκό συνέδριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου 2012

Στο συνέδριο συζητήθηκαν πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην προώθηση της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ευρώπη και την ευρύτερη ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη της Ε.Ε. Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν σε ενέργειες που είναι αναγκαίες για να ξεκλειδώσει το πλήρες δυναμικό του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ευρώπη, να ξεπεράσει τα υπάρχοντα εμπόδια στο διασυνοριακό εμπόριο, να εξασφαλίσει ανταγωνιστικές και αξιόπιστες πληρωμές και υπηρεσίες υλικοτεχνικής μέριμνας, και να βελτιώσει την εμπιστοσύνης των καταναλωτών μέσω πρόσφατων προτάσεων προστασίας δεδομένων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των EMOTA και EDiMA το 2012 το Ηλεκτρονικό Εμπόριο στην Ευρώπη θα φτάσει το κύκλο εργασιών των 300 δις ευρώ (+20% σε σχέση με το 2011), με την Ευρώπη να αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά Ηλεκτρονικού Εμπορίου στον κόσμο, συνεχίζοντας να αναπτύσσεται ταχύτερα από την Β. Αμερική. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι το e-commerce συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη και τη δημιουργία απασχόλησης, με τη διαδικτυακή οικονομία ευθύνεται για περίπου το 21% της αύξησης του ΑΕΠ τα τελευταία 5 χρόνια και να προσθέτει 2,6 νέες θέσεις εργασίας για κάθε μία εργασία που κόβεται. Το Διοικητικό Συμβούλιο της EMOTA συμφώνησε να προχωρήσει την πρωτοβουλία καθιέρωσης συστήματος χορηγήσεως αδειών πανευρωπαϊκής trustmark.

Συνεργασία T&K με dot media

Η επιχειρηματική αυτή συνεργασία έχει στόχο την ισχυροποίηση του Δικτύου παροχής ολοκληρωμένων λύσεων ασφαλείας  Avira σε ολόκληρη την Ελλάδα. «Είμαστε ευτυχείς που μέσω της συνεργασίας μας με την Dot Media και ως επίσημοι Distributors θα κατορθώσουμε να προσφέρουμε ακόμη περισσότερες αξιόλογες και ολοκληρωμένες λύσεις για απόλυτη ασφάλεια σε κάθε επαγγελματία  πληροφορικής» ανέφερε ο Παναγιώτης Τσάδαρης , General Manager της Τ&Κ Computer Organizer Ltd.

Η Konica Minolta εξαγοράζει την Charterhouse

Η σχεδιαζόμενη εξαγορά της Charterhouse είναι μέρος της μελλοντικής στρατηγικής της Konica Minolta στην επένδυση στον τομέα των υπηρεσιών διαχείρισης εκτυπώσεων. Η Konica Minolta σκοπεύει να συνδυάσει τις Υπηρεσίες Διαχείρισης Εκτύπωσης (ΥΔΕ) με Υπηρεσίες Διαχείρισης Μάρκετινγκ (ΥΔΜ), καθώς και τις Βελτιστοποιημένες Υπηρεσίες Εκτύπωσης (ΒΥΕ), με Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Επιχειρηματικών Διαδικασιών (ΣΥΕΔ). Και οι δύο θα συνδέονται και θα υποστηρίζονται από το πρόγραμμα Διαχείρισης Πελατειακών Σχέσεων της Konica Minolta και από διαφορετικές ευκαιρίες στις λύσεις ροής εργασίας εγγράφων. Η τρέχουσα ομάδα διοίκησης της Charterhouse θα παραμείνει επικεφαλής της επιχείρησης, η οποία θα συνεχίσει να λειτουργεί διατηρώντας την ονομασία Charterhouse από την υφιστάμενη έδρα της και μέσω του δικτύου των υποκαταστημάτων της.

Ολοκληρώθηκε το 7ο OTS Forum 2012

“Η Τεχνολογία στην υπηρεσία του πολίτη” και “οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά”, ήταν μερικά από τα μηνύματα, που ανέδειξαν τις αξίες που συνθέτουν τις ιδέες της εταιρείας και παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ενεργά άνθρωποι από τη  Δημόσια Διοίκηση, Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και συνεργάτες απ’ όλη την Ελλάδα.

Με την υποστήριξη της EMC το VMware Forum 2012

Η εκδήλωση θα συγκεντρώσει εμπειρογνώμονες του virtualization, πρωτοπόρους στο cloud computing, αναλυτές του κλάδου, καθώς και εκατοντάδες επαγγελματίες του IT, οι οποίοι θα αναλύσουν το «πλεονεκτήματα του cloud για τη σύγχρονη επιχείρηση». Ομιλητής εκ μέρους της EMC θα είναι ο Inigo Olcoz, vSpecialist MEDI, και εκ μέρους της Infinitum ο Γιώργος Θεοτόκης, Technical Director. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για το πως η VMware, μαζί με τους συνεργάτες της, προσφέρει υποδομές cloud, ενώ παράλληλα η εκδήλωση θα καλύψει σημαντικά ζητήματα, όπως την αντιμετώπιση της περίπλοκης φύσης του IT, τη βελτίωση της ασφάλειας και τη γρήγορη δημιουργία, ανάπτυξη και λειτουργία εφαρμογών για ολόκληρη την επιχείρηση. Η EMC, με τη συμμετοχή της στην εκδήλωση στοχεύει στην ενημέρωση σχετικά με το πως το περιβάλλον του IT μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες της κάθε επιχείρησης, είτε πρόκειται για μικρή, μεσαία ή μεγάλη καθώς και να βοηθήσει στην ανάπτυξη και τη μεταμόρφωση της επιχείρησης για την «Εποχή του Cloud».

Η Cisco εξαγοράζει τη Meraki

Η Meraki προσφέρει υπηρεσίες που βοηθούν τις εταιρείες να διαχειρίζονται τα δίκτυά τους χρησιμοποιώντας το ίντερνετ και οι πελάτες της ξεπερνούν τις 10.000 επιχειρήσεις. Στόχος της Cisco είναι να επεκταθεί στην αγορά του cloud computing, που επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν και να διαχειρίζονται δεδομένα στο ίντερνετ. Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη εξαγορά την οποία ανακοινώνει η Cisco τις τελευταίες ημέρες, αφού πρόσφατα ανακοίνωσε την εξαγορά της Cloupia, έναντι ποσού των 125 εκατ. δολαρίων.

Aποτίμηση του έργου της KτΠ AE

Ένα από τα κύρια σημεία είναι η συγχώνευση μέσω απορρόφησης των εταιρειών «Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε.» και «Παρατηρητήριο για την Ψηφιακή Ελλάδα». Επίσης, η ΚτΠ ΑΕ συνέβαλε σημαντικά στη μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 47% περίπου σε ετήσια βάση καθώς και στη σταδιακή απορρόφηση του λειτουργικού ελλείμματος, το οποίο δημιουργήθηκε το διάστημα 6/2009 – 5/2010 (~11 εκατ. ευρω). Ακόμα, συνέβαλλε στη διασφάλιση της χρηματοδότησης ημιτελών έργων του Γ’ ΚΠΣ και βοήθησε στον σχεδιασμό και την προώθηση της υλοποίησης κρίσιμων οριζόντιων υποδομών ΤΠΕ και άλλων δράσεων οριζόντιου χαρακτήρα που δίνουν μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα λειτουργίας και βιωσιμότητας στην εταιρεία για την μετά ΕΣΠΑ περίοδο. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η υιοθέτηση, για πρώτη φορά, από την εταιρεία νέων διαγωνιστικών διαδικασιών, η ανάπτυξη και λειτουργία ενός νέου ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος παρακολούθησης έργων (Project Management Information System – PMIS), καθώς και η ενίσχυση της δημοσιότητας και της ενημέρωσης για όλα τα στάδια των διαγωνιστικών διαδικασιών μέσω του site της Εταιρείας.

Στη Velti-Iknowhow έργο του Δήμου Πηνειού

Το έργο αφορά στη δημιουργία και λειτουργία Δημοτικής Διαδικτυακής Πύλης, με σκοπό την υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών και ειδικά του Ιντερνέτ για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Το έργο θα παρέχει υπηρεσίες στους δημότες αλλά και γενικότερα στους πολίτες χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες – όπως αυτές των κινητών τηλεφώνων. Η συνολική τελική αξία της σύμβασης είναι 245 152,10 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ. Η εταιρεία επιλέχθηκε βάσει της αντίληψης και προσέγγισης υλοποίησης του έργου, την πλήρωση των τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών, τη μεθοδολογία οργάνωσης, διοίκησης και υλοποίησης του έργου, καθώς και την πλήρωση των προδιαγραφών των υπηρεσιών. Σημειώνεται ότι στο διαγωνισμό είχαν κατατεθεί συνολικά δύο προσφορές.