Τα 1,2 δισ. δολ. πρόκειται να φτάσει η αγορά PaaS

Η αγορά θα ακολουθήσει σταθερή ανάπτυξη με τα κέρδη παγκοσμίως να αναμένεται να φτάσουν τα 1,5 δις. το 2013 και τα 2,9 το 2016. Το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς του PaaS είναι οι υπηρεσίες cloud application platform (aPaaS) με 34,4%, οι υπηρεσίες cloud application life cycle management (ALM) με 12%, οι υπηρεσίες cloud BPM platform (bpmPaaS) με 11,6% και οι υπηρεσίες cloud integration (iPaaS) με 11,4%. Η Gartner προβλέπει ότι οι πιθανές δαπάνες στις τεχνολογίες αυτές θα φτάσουν περίπου στα 360 εκατ. το χρόνο από το 2011 μέχρι το 2016.

Παρά την συνεχιζόμενη οικονομική αβεβαιότητα, οι πιο ώριμες αγορές, που είναι συνήθως και οι πιο ώριμες αγορές IT, όπως οι Η.Π.Α., η Δ. Ευρώπη και η Ιαπωνία, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υιοθέτησης του PaaS. Αν και οι δαπάνες του PaaS παγκοσμίως είναι σχετικά χαμηλές, το μεγαλύτερο μέρος τους προέρχεται από τις Η.Π.Α. (42%) και ακολουθούν η Δ. Ευρώπη και οι ώριμες αγορές της περιοχής Ασίας/Ειρηνικού. Όλες οι ώριμες αυτές οικονομίες συνδυασμένες συγκεντρώνουν το 90% της συνολικής δαπάνης του PaaS παγκοσμίως.

Από την άλλη, οι αναδυόμενες αγορές επενδύουν οριακά στο PaaS, αν και η τάση αυτή αναμένεται να αλλάξει καθώς η τεχνολογία αυτή ωριμάζει και οι προμηθευτές αποκτούν τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν ένα ευρύτερο γεωγραφικά σύνολο πελατών.

Διάκριση της Καλλιμάνης στα SAP Quality Awards 2012

Ο θεσμός των SAP Quality Awards λειτουργεί τα τελευταία τρία χρόνια και στόχο έχει την ανάδειξη των πιο επιτυχημένων εγκαταστάσεων πανευρωπαϊκά. Αξίζει να σημειωθεί πως η λύση Catch Weight Management της SAP, που εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην εταιρεία Καλλιμάνης, συντέλεσε στην αποτελεσματική διαχείριση των προϊόντων μεταβλητού βάρους σε όλο το φάσμα της εφοδιαστικής και παραγωγικής αλυσίδας της εταιρείας. Η τήρηση διαδικασιών διαχείρισης έργου, η υψηλή αφοσίωση της ομάδας έργου καθώς και η αμέριστη στήριξη της από τη Διοίκηση αποτέλεσαν αναμφισβήτητα βασικές παραμέτρους επιτυχίας.

Συμφωνία εξυγίανσης για την Μάρακ

Η συμφωνία αυτή υποβλήθηκε προς επικύρωση στο αρμόδιο Δικαστήριο  30 Οκτωβρίου και ορίσθηκε ημερομηνία συζήτησης στις 21 Νοεμβρίου. Η διαδικασία επικύρωσης εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός των προσεχών δύο ως τριών μηνών, οπότε και η Εταιρεία θα ενημερώσει περαιτέρω.

Στην ένωση iKnowhow-Velti έργο του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων

Στην ένωση εταιρειών iKnowhow – Velti κατακυρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων με τίτλο: «Ανάπτυξη & εφαρμογή ψηφιακών υπηρεσιών στο Δήμο Ανδριτσαίνας – Κρεστένων». Η τελική αξία της σύμβασης του έργου είναι 245.152,10 ευρώ και οι προσφορές που είχαν κατατεθεί ήταν δύο.

Συνεργασία Goody’s με ΕΛΜΗSYSTEMS

Με όχημα την τεχνολογία της ΕΛΜΗSYSTEMS τα Goody’s υιοθετούν ένα νέο concept και μια καλά μελετημένη επιχειρηματική στρατηγική προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία αλληλεπίδρασης στους πελάτες της, καθώς και την ευκαιρία συναναστροφής με τους άλλους πελάτες  και  την γνωριμία με νέους ανθρώπους. H Goody’s με στόχο την υλοποίηση της επιχειρηματικής στρατηγικής της και την δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, επέλεξε την ΕΛΜΗSYSTEMS για την υλοποίηση των διαδραστικών τεχνολογιών της Vision2Watch. Τα διαδραστικά τραπέζια πολύ-αφής της Vision2Watch, με το εξειδικευμένο εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο τους, μετατρέπουν την επίσκεψη σας στο χώρο του νέου  Goody’s στην πιο ενδιαφέρουσα, ελκυστική,  hi-tech εμπειρία.

Η Velti εκχωρεί δραστηριότητές της σε Ελλάδα και Βαλκάνια

Οι δραστηριότητες αυτές χαρακτηρίζονται από πολύ μεγάλο κύκλο είσπραξης εσόδων (περίπου 450 ημερών) και έχουν υψηλές απαιτήσεις για κεφαλαιακές δαπάνες. Το τίμημα για την συναλλαγή αυτή ανέρχεται σε περίπου 23,5 εκατ. δολ., που αναμένεται να καταβληθούν σε τρεις ετήσιες δόσεις, με εξαίρεση την περίπτωση που οι εργασίες υπερβούν τις προσδοκίες τους 2014. Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μούκα, CEO της Velti, οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, μεταξύ άλλων, είναι η δυνατότητα να επικεντρωθούν σε αγορές, όπως η Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο, που ταιριάζουν καλύτερα με το μακροπρόθεσμο επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας, εξασφαλίζεται το Business Continuity στην εξυπηρέτηση των πελατών και τέλος μπορεί να εξαλειφθεί οποιαδήποτε μελλοντική αποχώρηση ή άλλες υποχρεώσεις που συνδέονται με τη συρρίκνωση αυτών των δραστηριοτήτων. Όπως τόνισε ο ίδιος, η συμφωνία αναμένεται να ενισχύσει τις ελεύθερες ταμειακές ροές τους 2013 και να μειώσει τον κύκλο είσπραξης των εσόδων.