Έρευνα της IBM για την απορρόφηση των κοινωνικών τεχνολογιών

Παρά την πρόθεση για ταχεία ανάπτυξη των κοινωνικών πρωτοβουλιών, πολλές εταιρείας ακόμη προσπαθούν να προσδιορίσουν τα πραγματικά οφέλη των επενδύσεων στις κοινωνικές τεχνολογίες. Σύμφωνα με την έρευνα, τα 2/3 των συμμετεχόντων δεν κατανοούν επαρκώς τα οφέλη που θα μπορούσαν να έχουν οι οργανισμοί τους από τις κοινωνικές τεχνολογίες τα επόμενα 3 χρόνια. Η έκθεση “The Business of Social Business: What Works and How It’s Done” δείχνει ότι οι εταιρείες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της τάσης, κάνουν πολύ περισσότερα από το να αναπτύσσουν απλά την παρουσία τους στα κοινωνικά δίκτυα.

Μία επιχείρηση μπορεί να ενσωματώσει αυτές τις τεχνολογίες στις βασικές επιχειρηματικές διαδικασίες της και έπειτα να τις εφαρμόσει, ώστε να οδηγήσει τις δραστηριότητες, με επίκεντρο τον πελάτη, όπως οι πωλήσεις και οι υπηρεσίες μετά την πώληση του προϊόντος. Τέλος, αναφέρεται πως για να εξελιχθεί ένας οργανισμός σε κοινωνική επιχείρησης πρέπει να εφαρμοσθούν κάποιες βασικές αρχές. Η πιο απλή είναι ότι το management πρέπει να παρέχει την υποδομή για την ενασχόληση με τα κοινωνικά δίκτυα.

Εφόσον αυτή η υποδομή υπάρχει, οι κοινωνικές δραστηριότητες μπορούν να ενσωματωθούν στην καθημερινή εργασία. Επίσης, οι οργανισμοί θα πρέπει να δημιουργήσουν την ικανότητα κατανόησης για το που και το πως η παραγωγή ψηφιακών δεδομένων θα μπορούσε να ωφελήσει την επιχείρηση.

PC Systems: Επέκταση συμβάσεων με 4 νοσοκομεία

Η PC Systems ανανέωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, τις συμβάσεις με το Νοσοκομείο Άγιος Σάββας που αφορά ετήσια συντήρηση του δικτύου του νοσοκομείου, το Νοσοκομείο Παίδων Παν & Αγλαΐας Κυριακού που αφορά την ασύρματη διασύνδεση για την ανταλλαγή δεδομένων, το Νοσοκομείο Μεταξά που αφορά συντήρηση δικτύου και το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός που αφορά υπηρεσίες υποστήριξης (outsourcing).

Εργο της Hypertech για την έξυπνη ενέργεια

Η ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών, οι οποίες θα αυξήσουν την ευελιξία των σύγχρονων έξυπνων ενεργειακών δικτύων (smart grids) και των αντίστοιχων αγορών ενέργειας, αποτελεί το βασικό στόχο του Ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου INERTIA το οποίο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012, με τη συμμετοχή της Hypertech και σε συνεργασία με διεθνώς αναγνωρισμένους ευρωπαϊκούς φορείς. Το έργο, προϋπολογισμού 5,3 εκατ. ευρώ, εντάσσεται στην ευρύτερη επιχειρησιακή στρατηγική της Hypertech, για την ανάπτυξη εφαρμογών στον τομέα των έξυπνων δικτύων, με παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών τόσο στον ενεργειακό αυτοματισμό εγκαταστάσεων όσο και στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων στρατηγικών διαχείρισης δεδομένων ενεργειακής ζήτησης.

Στο 1% η διείσδυση του IPv6 παγκοσμίως

Μπορεί να μην ακούγεται ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό, αλλά αν αναλογιστεί κανείς ότι έως το 2016 θα υπάρχουν 19 δισεκατομμύρια σταθερές και κινητές συνδέσεις, ακόμα και το 1% σηματοδοτεί μια εκπληκτική επιτυχία. Όσο για τις τάσεις, αρκεί να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο του 2011, το Google είχε μετρήσει το αντίστοιχο ποσοστό στο 0,25%. Ένα χρόνο μετά, τον Μάρτιο του 2012, το ποσοστό διπλασιάστηκε στο 0,5%. Μετά από 8 μήνες, το ποσοστό αυτό διπλασιάστηκε και πάλι. Αν συνεχίσει αυτή η τάση, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 10% κατά το τέλος του 2014.

GetBusy.gr: νέο portal για την εργασιακή αγορά

Το συγκεκριμένο portal περιέχει ολοκληρωμένο ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί από τους νέους προκειμένου να ενδυναμώσουν, αλλά και να αναδείξουν τις δεξιότητές τους στο σύγχρονο και ιδιαίτερα απαιτητικό οικονομικό περιβάλλον. Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιήθηκε από τo Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) και τη Microsoft Ελλάς, με την υποστήριξη της PEOPLECERT, καθώς και άλλων καταξιωμένων οργανισμών. Το GetBusy.gr έχει ως βασικό στόχο να σταθεί αρωγός των νέων στην Ελλάδα, διασφαλίζοντάς τους γνώση, εργαλεία και εφόδια που θα συνδράμουν αποτελεσματικά στη διαδικασία του επαγγελματικού τους προσδιορισμού. H δημιουργία του portal αποτελεί μέρος της διεθνούς πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Microsoft YouthSpark.

Ετήσιο συνέδριο Sapphire Now + SAP TechEd από την SAP

Μεταξύ αυτών παρουσιάστηκε το SAP 360 Customer Solution που φέρνει τους οργανισμούς πιο κοντά στους πελάτες τους και τους επιτρέπει το  Customer Engagement οπουδήποτε και από οποιαδήποτε συσκευή.

Επίσης, μέσω της εξαγοράς της εταιρίας Ariba, 1 εκατ. συνδεδεμένες εταιρείες αποκτούν νέα  επίπεδα  παραγωγικότητας και ευελιξίας, ενώ με την ενίσχυση της cloud στρατηγικής της SAP οι πελάτες μεταμορφώνουν τις επιχειρήσεις τους, μέσω της ένταξης της εταιρείας SuccessFactors με λύσεις ανθρωπίνου δυναμικού, καθώς και του SAP Financials OnDemand, μια real-time και insight-driven λύση οικονομικής διαχείρισης σχεδιασμένη για το cloud.

Τέλος, η SAP δίνει νέα επιχειρηματική αξία σε επιχειρήσεις και βιομηχανίες μέσα από καινοτόμες λύσεις αξιοποιώντας  την πλατφόρμα SAP HANA, ενώ οι mobile εφαρμογές της SAP για τα Windows 8 βοηθούν στην αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων σε mobile και pc συσκευές, μέσω της πλατφόρμας SAP Mobile Platform, καθώς και βελτιώσεις ασφαλείας για τη mobile device management λύση SAP Afaria.

VDSL Internet από τη Wind

To Wind VDSL διατίθεται στην ταχύτητα των 50 Mbps ως πρόσθετη υπηρεσία (add-on), η οποία μπορεί να συνδυαστεί με τις υφιστάμενες προσφορές. Η νέα υπηρεσία Wind VDSL προσφέρει πραγματική εμπειρία πολύ γρήγορου Internet, σύμφωνα με τα στοιχεία μετρήσεων που πραγματοποίησε η εταιρεία σε πιλοτικούς  χρήστες της υπηρεσίας στη διάρκεια εξαμήνου. Το πιλοτικό πρόγραμμα της Wind για το VDSL ξεκίνησε τον Μάιο και ως σήμερα οι ταχύτητες που παρατηρήθηκαν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 40 Mbps, ταχύτητα τριπλάσια σε σύγκριση με τις διαθέσιμες ταχύτητες της τεχνολογίας ADSL.

H Forthnet ανεβάζει ταχύτητες με VDSL

Με διαρκείς επενδύσεις στο ιδιόκτητο τηλεπικοινωνιακό της δίκτυο εισάγει τεχνολογίες αιχμής και προσφέρει broadband με ταχύτητα που φτάνει τα 50 Μbps. Με τη νέα τεχνολογία VDSL, η Forthnet δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές της να κατεβάζουν και να ανεβάζουν τα πάντα με διπλάσιες ταχύτητες βελτιώνοντας κατακόρυφα την αίσθηση της χρήσης του Internet. Όλες οι broadband  υπηρεσίες που προσφέρει η Forthnet μπορούν να αναβαθμιστούν σε υπερυψηλές ταχύτητες VDSL έως και 50 Mbps, μόνο με 10 ευρώ επιπλέον. Η διάθεση των υπηρεσιών ξεκινά από όλες τις μεγάλες πόλεις αλλά και πολλές ημιαστικές περιοχές της Ελλάδας.

Υπηρεσίες VDSL από τον ΟΤΕ

Το VDSL από τον ΟΤΕ αλλάζει την καθημερινή εμπειρία του Internet και δίνει δυνατότητες όπως πιο γρήγορο downloading αρχείων,  εξαιρετικό High Definition video-streaming, άμεσο uploading και sharing φωτογραφιών και video, online σύνδεση πολλών συσκευών ταυτόχρονα, καθώς και καλύτερη απόκριση στο online gaming. Ο ΟΤΕ εμπλουτίζει τη σειρά προγραμμάτων OTE Double Play με 4 νέα προγράμματα OTE Double Play VDSL καλύπτοντας τις ανάγκες των χρηστών για μεγάλες ταχύτητες και για απεριόριστη τηλεφωνία. Τα νέα προγράμματα ΟΤΕ Double Play VDSL προσφέρονται σε προνομιακές τιμές για τους 6 πρώτους μήνες που ξεκινούν από 36,90 ευρώ το μήνα.