Θετικές οι εξελίξεις για την Ευρωσύμβουλοι ΑΕ

Ήδη η εταιρεία απέκτησε συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της S.I.L.K. Capital Partners Α.Ε.Π.Ε.Υ., εισφέροντας 110.000 μετοχές της, κάτι το οποίο βελτίωσε τα ίδια κεφάλαια κατά 295.000 ευρώ. Αναφορικά με την τρέχουσα περίοδο εμφανίζει σημαντικότατη αύξηση του κύκλου εργασιών της, η οποία ανέρχεται για την μητρική εταιρεία σε ποσοστό περίπου 42,52% και για τον Όμιλο σε ποσοστό περίπου 51,95%. Η εταιρεία εμφανίζει σημαντικότατη βελτίωση στον δείκτη EBITDA, ο οποίος επέστρεψε σε θετικό έδαφος.

Ετήσια Έρευνα Ηλεκτρονικού Εμπορίου του ELTRUN / ΟΠΑ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου B-C (επιχείρηση προς καταναλωτή) είναι ιδιαίτερα αυξητική το 2012, όπου 1.9 εκ Έλληνες συνολικά αγόρασαν on-line προϊόντα ή υπηρεσίες αξίας 2,9 δις ευρώ, κάνοντας κατά μέσο όρο ετησίως 20 αγορές μέσω του διαδικτύου συνολικής αξίας 1.600 ευρώ. Όσον αφορά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που αγοράσθηκαν on-line το 2012 παρατηρούμε ένα μεγάλο εύρος κατηγοριών. Την μεγαλύτερη αύξηση είχαμε στις ταξιδιωτικές υπηρεσίες (από την 3η στην 1η θέση).

πίσης μεγάλη αύξηση είχαμε στα είδη ένδυσης και υπόδησης (από την 10η στην 5η θέση), ενώ αξιοσημείωτη είναι πλέον η εμφάνιση για πρώτη φορά μίας νέας μεγάλης κατηγορίας υπηρεσιών γύρω από τις τηλεπικοινωνίες, ασφάλειες, ενοικίαση/πώληση, χρηματοοικονομικά /νομικά. Στις σημαντικές συμπεριφορές των on-line αγοραστών καταγράφουμε ότι μόνο το 61% των αγορών πραγματοποιήθηκε σε Ελληνικά sites (σε αντίθεση με την τάση των Ευρωπαϊκών χωρών όπου το 80% των αγορών είναι από εθνικά/ τοπικά sites). Άρα αναμένουμε τα επόμενα χρόνια να αυξάνεται το ποσοστό αυτό και να πλησιάζει σταδιακά το ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Η δυσπιστία των Ελλήνων για το διαδίκτυο και τις αγορές από απόσταση είναι ο κύριος παράγοντας επιρροής στην επιλογή on-line εταιρείας, αφού 7/10 αναφέρουν ως πρώτο παράγοντα επιλογής ηλεκτρονικού καταστήματος την “προσφορά ασφαλούς τρόπου πληρωμής μέσω γνωστού φορέα”. Στη δεύτερη θέση, όπως και πέρυσι παραμένουν οι ξεκάθαροι όροι χρήσης, ενώ πολύ κοντά είναι η ευκολία στην πλοήγηση/επιλογή, η εξυπηρέτηση και η ευχρηστία/σχεδίαση του site. Όσον αφορά τους τρόπους πληρωμής, η αντικαταβολή παραμένει ακόμη στην πρώτη θέση, ενώ υψηλά είναι τα ποσοστά της πιστωτικής κάρτας (48%) και του Pay Pal (43%).

Ταχύτατη εξάπλωση των smartphones δείχνει έκθεση της Ericsson

Η κίνηση δεδομένων διπλασιάστηκε από το τρίτο τρίμηνο του 2011 μέχρι την αντίστοιχη περίοδο του 2012, ενώ αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται με ετήσιο σωρευτικό ρυθμό (CAGR) της τάξης του 50% για το διάστημα 2012 έως 2018, κυρίως λόγω των εφαρμογών και της διακίνησης αρχείων video. Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, το σύνολο των συνδρομητών στα δίκτυα κινητής αναμένεται να αγγίξει τα 6,6 δις. μέχρι το τέλος του 2012 και τα 9,3 δις. μέχρι το τέλος του 2018. Η διείσδυση της κινητής σε παγκόσμιο επίπεδο έφτασε το 91% το τρίτο τρίμηνο του 2012, με το σύνολο των συνδρομητών να αγγίζει πλέον τα 6,4 δις. περίπου.

Σε ετήσια βάση, οι συνδρομητές αυξήθηκαν κατά 9%, περίπου, με το 2% αυτών να προστίθεται το τελευταίο τρίμηνο. Μέχρι τα μέσα του 2012, η πληθυσμιακή κάλυψη των δικτύων LTE έφτανε τα 455 εκατ., περίπου, σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέσα σε πέντε χρόνια, περισσότερος από τον μισό πληθυσμό της γης αναμένεται να είναι σε θέση να αξιοποιήσει τα δίκτυα LTE. Αυτή τη στιγμή, αναπτύσσονται δίκτυα LTE σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ οι συνδρομητές τους, από τα περίπου 55 εκατ. στο τέλος του 2012, αναμένεται να φτάσουν στο 1,6 δις. το 2018.

Καθηγητής του AIT εκλέγεται «Μέλος» του Optical Society of America

Η εκλογή ως «Fellow» του OSA, είναι μια σημαντική διεθνής διάκριση που δίνεται σε μια επιλεγμένη ομάδα ατόμων, οι οποίοι σύμφωνα με το καταστατικό του OSA «έχουν υπηρετήσει με διάκριση στην πρόοδο της οπτικής/φωτονικής επιστήμης και τις εφαρμογές τους». Με την εκλογή του, ο Δρ. Τόμκος εντάσσεται σε μία ομάδα ελάχιστων Ελλήνων επιστημόνων με έδρα την Ελλάδα ή το εξωτερικό που έχουν λάβει αυτή τη διάκριση. “Φυσικά, αυτή η προσωπική διάκριση είναι αποτέλεσμα των επιστημονικών συνεργασιών με πολλούς συναδέλφους και συνεργάτες κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, στους οποίους εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου”, δήλωσε ο καθηγητής Τόμκος.

Επιχορηγήσεις άνω των 16 εκατ. σε ξενοδοχεία μέσω της δράσης «digi-lodge»

Στη δράση digi-lodge έχουν ενταχθεί και υλοποιούνται πάνω από 1800 επενδυτικά σχέδια από ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τουριστικά καταλύματα που έχουν προϋπολογισμό άνω των 48 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική επιχορήγηση (Δημόσια Δαπάνη) ανέρχεται σε 25 εκατ. Η δράση digi-lodge αποσκοπεί στην ενίσχυση της διεθνούς προβολής του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας μέσω Διαδικτύου, στην αύξηση της προσέλευσης ξένων επισκεπτών και στη δυναμική υιοθέτηση και αξιοποίηση σύγχρονων εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών από τις τουριστικές μονάδες. Οι μεγαλύτερες επιχορηγήσεις της δράσης έχουν δοθεί σε τουριστικές επιχειρήσεις της Κρήτης, του Νοτίου Αιγαίου και της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου δόθηκαν 3.522.061,17, 2.943.267,38 και 2.427.316,62 ευρώ αντίστοιχα.

Συνεργασία Υπ.ΑνΥπ με την ομάδα JASPERS

Στο πλαίσιο αυτό, στελέχη της ομάδας του JASPERS επισκέφθηκαν την Αθήνα και συναντήθηκαν με φορείς και διαχειριστικές αρχές του ΕΣΠΑ. Στις συναντήσεις εξετάσθηκαν οι δυνατότητες συνδρομής του JASPERS καταρχήν σε έργα των τομέων τεχνολογιών πληροφορικής, μεταφορών και περιβάλλοντος. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές με στόχο την κατάρτιση ενός προγράμματος δράσης συνεργασίας το οποίο θα μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα. Το JASPERS είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παροχή τεχνικής βοήθειας σε χώρες της ΕΕ για την προετοιμασία μεγάλων έργων που συγχρηματοδοτούνται από τα ευρωπαϊκά ταμεία.