Η Infor εξαγοράζει την εταιρεία MRM Orbis

Η Orbis θα αποτελέσει σημαντική προσθήκη στη σουίτα της Epiphany, παρέχοντας νέες MRM δυνατότητες που θα προσφέρουν στους πελάτες της μία ολιστική λύση CRM που εμπλέκει το marketing, τις πωλήσεις και τις υπηρεσίες για πιο αποτελεσματικό management του marketing lifecycle.

O Χ. Καλογεράκης Δ/νων Σύμβουλος στη Westnet Distribution

O Χ. Καλογεράκης έχει ήδη μια επιτυχημένη πορεία μέσα στον Όμιλο, καθώς, από τον Ιανουάριο του 2011 κατείχε την θέση του Εμπορικού Διευθυντή του Retail Group (Public, Multirama, Getitnow). Ο Χ. Καλογεράκης διαθέτει πλούσια προϋπηρεσία, έχοντας αναλάβει εμπορικές θέσεις στους κλάδους καταναλωτικών προϊόντων και κινητής τηλεφωνίας σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, όπως Vodafone και Wind. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σε Shipping, Trade & Finance από το πανεπιστήμιο City του Λονδίνου, καθώς και προπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. 

Πιστοποίηση ISO 14001:2004 για τη SiEBEN

Σύμφωνα με το πιστοποιητικό, η SiEBEN εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης για την Ανάπτυξη, Εμπορία, Παραμετροποίηση, Εγκατάσταση και Τεχνική Υποστήριξη Προϊόντων Λογισμικού και Πληροφορικών Συστημάτων. Η εφαρμογή του συστήματος θέτει τα θεμέλια για ένα περιβάλλον συνεχούς βελτίωσης της επιχείρησης, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το σεβασμό και τη μέριμνα για ποιότητα και καινοτομία.

Χρυσή βράβευση της Intrasoft για έργο στην ΑΓΕΤ Ηρακλής

Παράλληλα, προκρίθηκε και ξεχώρισε στους 6 φιναλίστ από τις 250 συμμετοχές για την περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. H ΑΓΕΤ Ηρακλής είναι η πρώτη εταιρεία που υλοποίησε ένα τέτοιου βεληνεκούς έργο στην Ελλάδα, επεκτείνοντας τη λειτουργικότητα του SAP, χρησιμοποιώντας τη λύση SAP Environment, Health & Safety. Οι βασικοί στόχοι του έργου ήταν η βελτίωση των διαδικασιών ελέγχου ασφαλείας των εργασιών που εκτελούνται στις εγκαταστάσεις της, η διασφάλιση της τήρησης των κανόνων ασφαλείας από τους συνεργάτες της, καθώς και ο περιοδικός έλεγχος της συνεχούς τήρησής τους και ο ασφαλής χειρισμός και η έκδοση των απαραίτητων οδηγιών για τη διαχείριση χημικών ουσιών από και προς τις εγκαταστάσεις της.

Οργανωτικές αλλαγές στη Διεύθυνση HR της Vodafone

Ο κ. Μοσχονάς, με τη συμπλήρωση πορείας 37 ετών στις Διευθύνσεις Ανθρώπινου Δυναμικού ελληνικών και διεθνών εταιρειών, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται οι ΤΙΤΑΝ, Colgate-Palmolive, Pepsico, Βιοχάλκο και Diageo, θα συνεχίσει την επαγγελματική του πορεία ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Τη θέση του Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού αναλαμβάνει, από τις 2 Ιανουαρίου 2013, η Φραγκίσκη Μελίσσα, προερχόμενη από την Colgate-Palmolive Ελλάδας, όπου κατείχε τη θέση Περιφερειακού Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού για τη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη και τη Ρουμανία. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στην KPMG International ως Senior Manager Ανθρώπινου Δυναμικού και στη Makro Greece Cash & Carry ως Επικεφαλής του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος δυο μεταπτυχιακών τίτλων, Master of Arts σε Industrial & Organisational Psychology από το Πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ και Μaster of Αrts σε Social Psychology από το Πανεπιστήμιο New School for Social Research της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ.

Έργο της Velti-Euroaction στο Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών

Το έργο “IT SPA Tourism” το οποίο έχει κατατεθεί και έτυχε θετικής αξιολόγησης από το Interreg Ελλάδα – Βουλγαρία 2007 – 2013 σχεδιάστηκε στη βάση εγκατάστασης καινοτόμων τεχνολογιών e-health και e-tourism στους συμμετέχοντες εταίρους με στόχο την παραγωγή προστιθέμενης αξίας τόσο στις τοπικές κοινωνίες όσο, διαμέσου της ακτινοβολίας του έργου, και στους μελλοντικούς χρήστες των ιαματικών εγκαταστάσεων. Με το παρόν έργο δεν επιχειρείται μόνο η δημιουργία ενός δικτύου ιαματικών πηγών στις οποίες θα εγκαθίσταται το καινοτόμο σύστημα e-health αλλά και η λειτουργία σε μόνιμη βάση δομών αλληλεπίδρασης, αλληλο-τροφοδότησης στοιχείων και συνεχούς προσέλκυσης νέων χρηστών. Δράσεις του αποτελούν:

1.Η δημιουργία μίας διαδραστικής Διαδικτυακής Πύλης 2. Η δημιουργία ενός συστήματος Ηλεκτρονικού Τουρισμού (e-Tourism), με υποσυστήματα διαχείρισης τουριστικών υπηρεσιών, on-line κρατήσεων, 3. Η δημιουργία ενός συστήματος Άμεσης Πληροφόρησης, 4. Η δημιουργία συστήματος ηλεκτρονικής Υγείας (Σύστημα e-Health / Υποσύστημα της Κεντρικής Πλατφόρμας Υγείας, Υποσύστημα περιφερειακών σημείων – περίπτερα e-Health, υποσύστημα διαχείρισης των χρηστών – συσκευών), 5. Η ανάπτυξη και η εφαρμογή ολοκληρωμένων τουριστικών πακέτων, μέσω ενδεικτικά της δημιουργία κοινών προορισμών και της δημιουργία ειδικής κάρτας διαμονής για τους προορισμούς του δικτύου, 6. Η περαιτέρω ανάπτυξη δράσεων για την προώθηση του έργου. Το έργο είναι τιμήματος 745.000 ευρώ, με ΦΠΑ.

11,2 εκατ. ευρώ το τίμημα του management buy-out της Globo Technologies

Αυτά θα εισπραχθούν από την Globo Plc σε 4 ετήσιες δόσεις με το 1 εκατ. ευρώ να εισπράττεται με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, 0,5 εκατ. το 2013, 1,5 εκατ. το 2014, 3 εκατ. το 2015 και 5,2 εκατ. το 2016. Κάθε δόση αντιστοιχεί και σε εισφορά αντίστοιχων μετοχών. Τα κεφάλαια που θα αποσχιστούν περιλαμβάνουν πάγια, πνευματικά δικαιώματα e-business software, μετρητά και αναμενόμενα έσοδα από πελάτες και πιστωτές που προέρχονται από τις παραδοσιακές δραστηριότητες e-business software και από έργα στην Ελλάδα.

Η Globo Technologies έχει καθαρό δανεισμό 0,4 εκατ. ευρώ βάσει της 30ης Σεπτεμβρίου 2012. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο Όμιλος Globo θα διατηρήσει το 49% στην Globo Technologies, η οποία λογιστικά θα εμφανίζεται ως επένδυση. Πνευματικά δικαιώματα, ευρεσιτεχνίες και trademarks που αφορούν σε δραστηριότητες Μobile, SaaS και Τηλεπικοινωνιών παραμένουν εξ ολοκλήρου στην ιδιοκτησία του Ομίλου. Η συναλλαγή αυτή θα συνεισφέρει σημαντικά στη μείωση του δανεισμού αλλά και του μέσου όρου των Ημερών Είσπραξης (Days Sales Outstanding) για τον Όμιλο Globo Plc και θα συμβάλει στην ενίσχυση της απόδοσης του Ομίλου σε ό,τι αφορά τη χρηματική ροή και την καθαρή του θέση.

Θα βοηθήσει επίσης την επιτάχυνση της διεθνούς επέκτασης των δραστηριοτήτων του Ομίλου στην αγορά εφαρμογών κινητής και σε άλλες επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένων και εξαγορών τεχνολογικών εταιρειών. Την ημέρα της ανακοίνωσης της διάσπασης των διεθνών και ελληνικών δραστηριοτήτων, η τιμή της μετοχής της Globo Plc στην αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου αυξήθηκε κατά 6,37% κλείνοντας στις 24,20 πέννες.

Σχολιάζοντας το νέο αναβαθμισμένο ρόλο της Globo Technologies, o Κωστής Παπαδημητρακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, ανέφερε: «Μετά από 15 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης, ανοίγουμε μια νέα σελίδα για τις δραστηριότητές μας εντός Ελλάδος, με κύριο εφόδιο τη 15ετή ιστορία μας που ενισχύεται από τις καινοτομικές λύσεις και τη δυναμική του προσωπικού μας. Η Globo Technologies, θα αποτελέσει τον αναπτυξιακό βραχίονα του Ομίλου στην εγχώρια αγορά. Είμαστε υπερήφανοι για το ανθρώπινο κεφάλαιο της εταιρeίας μας, το οποίο θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε και ενδυναμώνουμε υπηρετώντας τις ίδιες αξίες που μας βοήθησαν να γίνουμε μια Ελληνική – Διεθνής Επιχείρηση Τεχνολογίας».

Πέντε προσφορές στο διαγωνισμό αλιευτικών δραστηριοτήτων

Κατά τη διενέργεια του Διεθνούς Ανοικτού Διαγωνισμού για το έργο «Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης και Καταγραφής των Αλιευτικών Δραστηριοτήτων», της ΚτΠ Α.Ε., υποβλήθηκαν την Παρασκευή προσφορές από τις εταιρείες: 1. Intrasoft International, 2. Singularlogic, και τις ενώσεις εταιρειών: 3. Altec Integration – Quality & Reliability, 4. Cyberce – Cosmos Business Systems και 5. PricewaterhouseCoopers Business Solutions – I Know How Πληροφορική. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.502.881 ευρώ.