Η ADTRAN υλοποιεί δίκτυο FttH για τη Forthnet

Η πλατφόρμα αυτή καθιστά δυνατή την διάθεση υπηρεσιών triple-play υψηλής ταχύτητας σε οικιακούς και εταιρικούς συνδρομητές. Εξυπηρετώτας αρχικά περισσότερα από 2.000 σπίτια στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, η Forthnet θα μπορεί να διαθέσει υπηρεσίες που βασίζονται σε δίκτυο FTTH. Η Forthnet είναι ένας πάροχος με μακρά παράδοση στην διάθεση ευρυζωνικών εφαρμογών μέσω του ιδιόκτητου δικτύου DSL και που προσφέρει ένα δελεαστικό πακέτο τηλεοπτικών και τηλεπικοινωνακών υπηρεσιών. Η λύση GPON της ADTRAN επιτρέπει μία ομαλή μετάβαση της συνδρομητικής βάσης της Forthnet στις νέες υπηρεσίες FTTH, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει την χωρητικότητα που θα απαιτείται στο μέλλον.

cosmoONE: Διεξαγωγή ηλεκτρονικής δημοπρασίας για τη ΔΕΠΑ

Είναι η πρώτη μιας σειράς ηλεκτρονικών δημοπρασιών που θα διεξάγονται τουλάχιστον ανά τρίμηνο. Η cosmoONE αποτέλεσε τον τεχνολογικό συνεργάτη της ΔΕΠΑ, παρέχοντας την πλατφόρμα διεξαγωγής, καθώς και ένα αριθμό υποστηρικτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, πέραν της παροχής της υπηρεσίας Ηλεκτρονικών Δημοπρασιών, αναπτύχθηκαν εξειδικευμένο Ηλεκτρονικό Εκπαιδευτικό Υλικό (e-learning) και Εγχειρίδια Καλών Πρακτικών (Best Practices), ενώ σε συνεργασία με στελέχη της ΔΕΠΑ, συντάχθηκαν Οδηγοί Συμμετοχής και Ενημερωτικά Φυλλάδια Συχνών Ερωτήσεων & Απαντήσεων. Είκοσι τρεις εταιρείες που προέρχονταν από το χώρο της Ηλεκτροπαραγωγής και Βιομηχανικής Παραγωγής συμμετείχαν και υπέβαλλαν στο σύστημα τις επιθυμητές τιμές μονάδος και τις αντίστοιχες ποσότητες Φυσικού Αερίου. Το σύστημα έκανε, σε πραγματικό χρόνο, την κατανομή με βάση τον τύπο και τους κανόνες που είχαν ανακοινωθεί εκ των προτέρων. Η δημοπρασία είχε διάρκεια  εξήντα λεπτά.

Συνάντηση Προέδρου EETT και BEREC με την Neelie Kroes

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι στόχοι, οι προτεραιότητες και το γενικότερο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής και BEREC κατά την επόμενη χρονιά. Η Αντιπροέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Neelie Kroes δήλωσε ότι: «Το BEREC εισέρχεται σύντομα στο τέταρτο έτος λειτουργίας του, και οι δύο πλευρές προσβλέπουμε στην εμβάθυνση της συνεργασίας μας. Ο Δρ. Λ. Κανέλλος επιβεβαίωσε την ανάγκη για μία συνεκτική ρυθμιστική προσέγγιση, ως παράγοντα ζωτικής σημασίας για τον κλάδο, και εξέφρασε τη δέσμευσή του για μία συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία και συζήτηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.» Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ δήλωσε πως «συμφωνήσαμε με την κυρία Kroes ότι η πιο επείγουσα κοινή μας προτεραιότητα είναι η επαναφορά της Ευρώπης στο επίκεντρο της ψηφιακής οικονομίας, μέσα από την προσέλκυση ευρυζωνικών επενδύσεων και την προώθηση του ανταγωνισμού».

Εξαγορά της Intermec από την Honeywell International

Η εξαγορά αναμένεται να ενδυναμώσει την κατηγορία  scanning και mobile computing, για την Honeywell, αλλά και να δώσει προοπτική σε τομείς όπως οι φωνητικές εντολές και εκτυπώσεις παραστατικών και barcode. Εντωμεταξύ η Honeywell ανακοίνωσε πρόβλεψη κερδών ανά μετοχή έως 4.95 δολ. και πωλήσεις ύψους 39 έως 39.5 δις. Η συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί στο τέλος του 2ου τετραμήνου του 2013 καθώς εκκρεμεί  έγκριση των μετόχων της Intermec αλλά και των ρυθμιστικών αρχών. Και τις δύο εταιρείες αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα η Mobile Technology.

Έργο της InTTrust για το Χρυσό Οδηγό

Η Χρυσός Οδηγός έχοντας στρατηγική συνεργασία με τη Microsoft και θέλοντας να είναι πάντα στην αιχμή της τεχνολογίας αναβαθμίζοντας συνεχώς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, προχώρησε πρώτη στην Ελλάδα, στην αξιοποίηση της πλατφόρμας SharePoint Server 2013. Αναβάθμισε το υπάρχον Intranet, πετυχαίνοντας έτσι καλύτερη ενδο-εταιρική συνεργασία, ταχύτερη επικοινωνία, διευκόλυνση στην αναζήτηση πληροφοριών με πλήρη ασφάλεια και επιτάχυνση των διαδικασιών του οργανισμού της. Για την υλοποίηση της μετάβασης αυτής η Χρυσός Οδηγός εμπιστεύτηκε την τεχνογνωσία της InTTrust, η οποία είναι Gold Partner της Microsoft για Content & Collaboration λύσεις, με μεγάλο ιστορικό επιτυχημένων, σύνθετων έργων στο περιβάλλον SharePoint.

Η ΙΜC ανέλαβε έργο για τη 14η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων

Η αξία του έργου ανέρχεται σε 245.000 ευρώ. Αντικείμενο ενασχόλησης του έργου είναι το Κάστρο (η τειχισμένη πόλη) και η εκτός των τειχών πόλη της Μυτιλήνης, από την περιοχή της οδού Βουρνάζων και του Νότιου λιμένα, μέχρι και την Επάνω Σκάλα, με το βόρειο λιμάνι της πόλης, περιοχές που χρησιμοποιήθηκαν αδιάλειπτα από την αρχαιότητα μέχρι την ύστερη Οθωμανική περίοδο.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός συστήματος εικονικής πραγματικότητας – εικονικού Κάστρου, που θα αποτυπωθεί με όσο το δυνατόν περισσότερες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες. Παράλληλα θα γίνει αποτύπωση του περιβάλλοντος χώρου και του λιμανιού που συνόρευε με το Κάστρο. Το Κάστρο και ο περιβάλλων χώρος θα αποτυπωθεί σύμφωνα με τα πρότυπα και τις οδηγίες της προϊσταμένης της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Αθηνάς – Χριστίνας Λούπου, σε τρισδιάστατη αναπαράσταση, ο δε λιμήν με τη συνεργασία του αρχαιολόγου κ. Γιάννη Κουρτζέλλη της Κ’ ΕΠΚΑ και της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Η Εntersoft εξαγόρασε την Cardisoft

Η εταιρεία δραστηριοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία στο χώρο των πληροφοριακών συστημάτων για Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στη διεκδίκηση έργων του Δημόσιου Τομέα καθώς και σε συστήματα για Contact Centers και Voice Portals (φωνητικές πύλες εφαρμογών κι ενημέρωσης). Στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονται τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας όπως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, τα Πανεπιστήμια Κρήτης, Ιωαννίνων, Πειραιώς, Αιγαίου, Πελοποννήσου, Θεσσαλίας καθώς και μεγάλος αριθμός των ΤΕΙ της χώρας.

Επίσης, η Cardisoft υλοποιεί ήδη έργα σε Πανεπιστήμια της Αλβανίας και της Λευκορωσίας, ενώ υπάρχουν ισχυρές προοπτικές επέκτασης αυτής της συνεργασίας σε όλες τις χώρες και τα ιδρύματα της περιοχής. Επιπλέον, η εταιρεία έχει υλοποιήσει σημαντικά έργα Call Centers και Φωνητικές Πύλες σε πελάτες όπως Τράπεζα Πειραιώς, Αγροτική Τράπεζα, Εμπορική Τράπεζα, Διεθνική ΑΕΔΑΚ, ΕΛΣΤΑΤ, Shell κ.ά. Με αυτή την εξαγορά η Entersoft εισέρχεται δυναμικά στην αγορά του Δημόσιου Τομέα και στη διεκδίκηση έργων του ΕΣΠΑ, αγορά που θα αποτελέσει ακόμα ένα χώρο ανάπτυξης για την εταιρεία τα επόμενα χρόνια.

Επιπρόσθετα, ενισχύει τη δυνατότητά της για επέκταση στην ειδικευμένη αγορά των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη επεκτείνοντας και αξιοποιώντας περαιτέρω τις επενδύσεις που ήδη έχει κάνει σε αυτές τις αγορές. Η εξαγορά αυτή δε θα επηρεάσει σημαντικά τα έσοδα της εταιρείας κατά το τρέχον οικονομικό έτος, αλλά θα έχει ουσιαστική ενίσχυση των μεγεθών του ομίλου κατά το 2013.