Η Fiserv εξαγοράζει την Open Solutions

 Μέσω της συμφωνίας, οι τεχνολογία DNA της Open Solutions που χρησιμοποιείται ευρέως από τράπεζες και πιστωτικά ιδρύματα, θα ενταχθεί στην Fiserv. Η συγκεκριμένη εξέλιξη, σύμφωνα με αναλυτές της Gartner, θα έχει ως αποτέλεσμα την απόσυρση του σχετικά νέου core banking systems της Fiserv, ονόματι Αcumen, τοποθετώντας στρατηγικά τη λύση DNA ως την κατάλληλη λύση για τράπεζες και συνεταιρισμούς. Ένας δεύτερος λόγος για την εξαγορά είναι η διείσδυση που θα αποκτήσει η Fiserv στη διεθνή αγορά, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της DNA.

Ολοκληρώνεται το ευρωπαϊκό έργο Move-on

Η εφαρμογή απευθύνεται σε επαγγελματίες, από όλη την Ευρώπη, με περιεχόμενο που χωρίζεται σε τρεις τομείς: Διαχείριση Έργων, Διαπραγμάτευση και Οικονομική Διαχείριση, διαθέσιμοι σε πέντε γλώσσες, Βουλγάρικα, Ιταλικά, Ουγγρικά, Αγγλικά και Ελληνικά. Κάθε σειρά μαθημάτων αποτελείται από μία σειρά διαδραστικών επεισοδίων, αποτέλεσμα του συνδυασμού πληροφοριακών και πειραματικών στοιχείων.

Αύξηση στις δαπάνες τεχνολογίας διεθνώς προβλέπει η Forrester

Στις ΗΠΑ αναμένεται αύξηση 5,7%, ενώ στην περιοχή Ασίας/Ειρηνικού 4%, στη Λατινική Αμερική, την Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική η αύξηση θα αγγίξει το 9%, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Η αγορά της τεχνολογίας αυτή τη στιγμή αλλάζει μέσω του cloud computing και του smart computing, και εφόσον δεν υπάρχει πλέον οικονομική στενότητα στους προϋπολογισμούς των τμημάτων IT, η ζήτηση για νέες τεχνολογίες θα επανέλθει και θα ηγηθεί της ανάπτυξης στον τομέα αυτό.

Το 2012 οι πωλήσεις PCs δεν αυξήθηκαν καθόλου, ενώ η αγορά των servers ήταν ακόμη πιο απογοητευτική με 4% μείωση. Η αύξηση στις πωλήσεις storage, αποθηκευτικών συσκευών και περιφερειακών, το 2013, θα κυμανθεί στο 3%, ενώ το 4% στην ανάπτυξη των PCs φαίνεται πιο υποσχόμενο, κυρίως λόγω στην αύξηση στις πωλήσεις των tablets. Αναφορικά με τους προμηθευτές, η Apple υπολογίζεται ότι, το 2013, θα πουλήσει περίπου 7 δις. δολ. σε Macs και 11 δις. σε iPads, και 8 δις. και 13 δις. αντίστοιχα το 2014.

Οι πωλήσεις υπολογιστών με Windows αναμένεται να παραμείνουν σταθερές, αφού προς το παρόν οι εταιρείες αντικαθιστούν απλά τους υπολογιστές Windows με συσκευές Windows 8, ενώ το 2014 αναμένεται να αυξηθεί κατά 8%.

Εκτόξευση πυραύλου βασισμένη σε Σύστημα της Intracom Defense Electronics

Η νέα γενιά, ελεγχόμενη από λογισμικό, Ζεύξης Δεδομένων του πυραύλου αεράμυνας IRIS-T SL έχει σχεδιαστεί από την Intracom Defense Electronics (IDE), στο πλαίσιο της σύμβασης πλήρους ανάπτυξης που της ανατέθηκε το 2007, μετά από διεθνή διαγωνισμό για την καταλληλότερη διαθέσιμη τεχνολογία για σύγχρονα πυραυλικά συστήματα.

Η επιτυχής εκτόξευση προβάλλει και για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνει τη διεθνούς επιπέδου τεχνολογία και εμπειρία της IDE στον τομέα των ασύρματων συστημάτων υψηλών ταχυτήτων, που χαρακτηρίζονται από την αξιοπιστία της ζεύξης επικοινωνίας, την ασφάλεια και τον υψηλό βαθμό ανθεκτικότητας σε παρεμβολές.

Shop365.gr: Νέο ηλεκτρονικό κατάστημα από την Dionic

Το καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 60.000 ευρώ. Η Dionic εκμεταλλευόμενη την τεχνογνωσία αλλά και τις συνέργειες που προκύπτουν από τις θυγατρικές του Ομίλου, θα δραστηριοποιηθεί στο ηλεκτρονικό εμπόριο για την πώληση προϊόντων μέσω του Διαδικτύου, εκμεταλλευόμενη τις ευκαιρίες αλλά και την αυξανόμενη τάση και δυναμική στην συγκεκριμένη αγορά στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Εκτιμάται ότι η δραστηριοποίηση της εταιρείας θα είναι σε πλήρη λειτουργία μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2013.

Στον αέρα το νέο plaisio.gr

Παρέχει τη δυνατότητα απ’ ευθείας κράτησης και παραλαβής προϊόντων από το κατάστημα σε τιμή Internet, ενώ πλέον οι επισκέπτες μπορούν να δουν το προϊόν που τους ενδιαφέρει με κάθε λεπτομέρεια, χάρη στις φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης. Τέλος, στο Plaisio Blog, ο χρήστης μπορεί να ενημερωθεί για ό,τι πιο νέο έχει να προσφέρει ο χώρος της Τεχνολογίας, με νέα, videos, άρθρα άποψης και γνώμες από ανθρώπους του χώρου. 

Νέο middleware από τη Roche για κλινικά εργαστήρια

Παρέχοντας τη δυνατότητα στους εργαστηριακούς υπεύθυνους να συνδέσουν εύκολα, πολλαπλά εργαστηριακά συστήματα και το λογισμικό τους με τα πληροφοριακά συστήματα, το cobas IT middleware αναλαμβάνει τον αυτόνομο συντονισμό των διαδικασιών ρουτίνας του εργαστηρίου. Περισσότερο από μια απλή μηχανή ροής εργασιών, το cobas IT middleware αποτελεί το εξελικτικό βήμα της Roche το οποίο επιτρέπει ολοκληρωμένη αυτοματοποίηση του εργαστηρίου.
 
Διαχειρίζεται τη ροή των δειγμάτων από την προαναλυτική έως τη μετααναλυτική φάση, ακόμα και πολλαπλών εργαστηρίων. Αυτό επιτρέπει την πλήρη ευελιξία χαρτογράφησης και διαχείρισης ενός εργαστηριακού οργανισμού από ένα ενιαίο σημείο πρόσβασης, ενώ συγχρόνως διασφαλίζεται η ορθή ανάλυση των δειγμάτων τοπικά αλλά και απομακρυσμένα.

“Στα  κλινικά εργαστήρια, ο έλεγχος διαχείρισης των πληροφοριών είναι ζωτικής σημασίας για τη μεταφορά των αποτελεσμάτων από τους γιατρούς στους ασθενείς. Ωστόσο, ένα σημαντικό κομμάτι έλειπε- το να οργανώνεις διαφορετικούς αναλυτές και πληροφορίες σε διασπαρμένα τμήματα από ένα μόνο σημείο “, δήλωσε ο Γεώργιος Σπιταδάκης, επικεφαλής του τμήματος Ροής Εργασιών και Πληροφοριακών Συστημάτων της Roche Diagnostics Professional, στο Rotkreuz / Ελβετία.

Νέο portal για την Εθνική Τράπεζα από την Cognity

Το νέο portal λειτουργεί αποδοτικά σε όλους τους σύγχρονους browsers, smartphones και tablets και παρουσιάζει με ενιαίο τρόπο και σωστό branding το περιεχόμενο της Τράπεζας, ενώ διευκολύνει σημαντικά το χρήστη να πλοηγηθεί και να αναζητήσει τις πληροφορίες που επιθυμεί, αξιοποιώντας ένα εύχρηστο σχεδιασμό μαζί με εξελιγμένες δυνατότητες αναζήτησης.

Το portal υλοποιήθηκε από την Cognity, σε στενή συνεργασία με τα εμπλεκόμενα τμήματα της Τράπεζας, και βασίζεται σε μια εξελιγμένη υποδομή IBM Websphere Portal και Content Management, που εγκαταστάθηκε και παραμετροποιήθηκε από την Cognity, ενώ αξιοποίησε σύγχρονα χαρακτηριστικά, όπως διασύνδεση με τα κοινωνικά δίκτυα, friendly URLs, click to chat/call, παρουσίαση αρχείων ήχου/εικόνας/βίντεο και άλλα.

Όπως δήλωσε η Νέλλη Τζάκου, Γενική Διευθύντρια Λειτουργιών, Οργάνωσης και Πληροφορικής της Τράπεζας και του Ομίλου της Εθνικής: «Είμαστε ευχαριστημένοι με το νέο Portal, το οποίο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κανάλι για την καθημερινή επικοινωνία της Τράπεζας με τους πελάτες της, με διαρκώς αυξανόμενη επισκεψιμότητα. Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με την Cognity, η οποία υλοποίησε το έργο με επαγγελματισμό και αφοσίωση.»