Συνεργασία Kariera.gr και AIT

Οι δύο οργανισμοί αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη για σύγχρονη εκπαίδευση των στελεχών από τον κλάδο των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών σε θέματα διοίκησης επιχειρήσεων, καινοτομίας και τεχνολογίας, σχεδίασαν και προσφέρουν το Professional Development Diploma: Tech Mini MBA-Leading Strategic Innovation.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης στελεχών έχει διάρκεια 120 ώρες και αποτελείται από 5 ενότητες: Technology Management, Finance, Strategy & Innovation, Marketing και Leadership. Στη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες εργάζονται σε ομάδες με την καθοδήγηση των καθηγητών τους για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου Επιχειρηματικού Σχεδίου. Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 15 Μαΐου 2013.

ONEX: Νέες επενδύσεις στην ανάπτυξη νανοεπικάλυψης στη ναυτιλία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του ερευνητικού έργου «CARBONCOMP», φιλοδοξεί να δώσει λύση στο τεράστιο πρόβλημα της άλγης στα πλοία. Η εταιρεία αποσκοπεί σε μία λύση διεθνούς κυριαρχίας αφού ο συνδυασμός της μείωσης κατανάλωσης καυσίμου των πλοίων με ταυτόχρονα φιλικής προς το περιβάλλον λύσης είναι κάτι που αναμένεται με μεγάλη προσμονή από την παγκόσμια αγορά.

Διεθνή Ιδρύματα και πολυεθνικές εταιρείες βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με την διοίκηση της ΟΝΕΧ, αφού και τα πλεονεκτήματα από το εμπόριο εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα έχουν προσελκύσει θεσμικούς οργανισμούς και επενδυτές. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΝΕΧ, Π. Ξενοκώστας δήλωσε σχετικά: «Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα επιβεβαιωθεί για άλλη μια φορά η παγκόσμια καινοτομία και ηγεσία στο κλάδο της Τεχνολογίας νέων Υλικών – Νανοτεχνολογίας».

H πολιτεία του Τέξας υιοθετεί το Office 365

To Office 365, είναι μια διαρκώς ενημερωμένη υπηρεσία παραγωγικότητας στο cloud, η οποία θα εκσυγχρονίσει και θα βελτιώσει τις δυνατότητες επικοινωνίας της πολιτείας και τις δυνατότητες συνεργασίας για περισσότερους από 100.000 υπαλλήλους, γεγονός που την καθιστά τη μεγαλύτερη σε επίπεδο πολιτειών εγκατάσταση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και υπηρεσιών συνεργασίας στις ΗΠΑ.

Το Office 365 έχει ήδη ενσωματωθεί σε πολλές υπηρεσίες της πολιτείας, συμπεριλαμβανομένων των Health and Human Services System, Department of Transportation, Department of Motor Vehicles, Department of Information Resources και Department of Insurance, ενώ το Department of Criminal Justice και η Alcoholic Beverage Commission θα ακολουθήσουν σύντομα.

Η μετακίνηση στο Office 365 προσφέρει στη πολιτεία σημαντική εξοικονόμηση κόστους σε επίπεδο δαπανών πληροφορικής, λόγω της μεγαλύτερης αποδοτικότητας και της ενίσχυσης της παραγωγικότητας.

Η Microsoft έχει κάνει συμβατική δέσμευση με το Department of Information Resources του Τέξας, υπογράφοντας το CJIS Addendum, επιπροσθέτως της συμφωνίας του HIPAA. Ως αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, όλες οι πόλεις και επαρχίες εντός της πολιτείας του Τέξας, θα είναι σε θέση να επωφεληθούν από το Office 365.

Η Lefebvre Software εξαγοράζει τη Cezanne

«Σε έξι χρόνια έχουμε τριπλασιάσει τον κύκλο εργασιών μας και έχουμε πετύχει με συνέπεια τους οικονομικούς μας στόχους. Αυτή η οικονομική μας δύναμη, μας επέτρεψε να ακολουθήσουμε μια φιλόδοξη στρατηγική που έχουμε θέσει από το 2007. Η εταιρεία μας επεκτείνεται, και σήμερα ξεκινάμε μια σημαντική νέα φάση, η οποία θα αυξήσει την προβολή μας στην Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία και θα ανοίξει νέες αγορές για μας στην Πορτογαλία, στην Ελλάδα και στην Αμερική», λέει η διευθύνουσα σύμβουλος της Lefebvre Software, Viviane Chaine-Ribeiro.

Η σουίτα της Cezanne Software προσφέρει λύσεις HCM και περιλαμβάνει τα λογισμικά: Connect, Enterprise και HRCharter, τα οποία έχουν υλοποιηθεί σε πάνω από 700 πελάτες, συμπεριλαμβανομένων πολλών από τις πιο γνωστές διεθνείς εταιρείες. Το λογισμικό και οι  υπηρεσίες της Cezanne προσθέτουν μια νέα σημαντική διάσταση στην ήδη υπάρχουσα γκάμα των προϊόντων Talentia για τη διαχείριση της εταιρικής απόδοσης (Οικονομικών, CPM, Ενοποίηση Αποτελεσμάτων, Πληροφόρησης, Προϋπολογισμού και HR-μισθοδοσίας) ώστε να επιτευχθεί μια ολιστική προσέγγιση για τη στρατηγική διαχείριση των επιχειρήσεων.

Info Quest και Uni Systems στη CeBIT 2013

Η ελληνική συμμετοχή, στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τεχνολογίας στην Ευρώπη, οργανώνεται από το Σύνδεσμο Εταιρειών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ως εξειδικευμένοι πάροχοι υπηρεσιών Cloud με εμπειρία και τεχνογνωσία, αλλά και ως εταιρείες τεχνολογίας με εξωστρέφεια, οι Info Quest Technologies και Uni Systems θα αναδείξουν, μέσα από την εκθεσιακή τους παρουσία, τις λύσεις που βελτιώνουν την παραγωγικότητα και την απόδοση επιχειρήσεων και οργανισμών με ασφάλεια και εξοικονόμηση πόρων.

Στο παρελθόν, ο Όμιλος Quest έχει λάβει μέρος στην έκθεση CeBIT, τόσο με την Info Quest Technologies, όσο και με τη Uni Systems, η οποία δραστηριοποιείται επιτυχώς τα τελευταία χρόνια στην ευρωπαϊκή αγορά.

Κάμψη 1,2% στον εγχώριο κλάδο πληροφορικής

Οι προκηρύξεις νέων δημόσιων έργων έχουν μειωθεί δραστικά, με τις δαπάνες να έχουν περιοριστεί κατά 21,4% το 2010, σε 6,6 δις. ευρώ. Η πειρατεία λογισμικού αποτελεί σημαντικό πρόβλημα του κλάδου, αφού σύμφωνα με έρευνα της Business Software Alliance, η πειρατεία το 2011 ανήλθε στο 61%, με την εμπορική αξία να ανέρχεται σε 247 εκ.

Οι εταιρείες του κλάδου εστιάζουν κυρίως σε επέκταση του χαρτοφυλακίου των προϊόντων με νέες εφαρμογές, υψηλότερης προστιθέμενης αξίας και σε διαφορετικές κατηγορίες. Παράλληλα, προσπαθούν να διεισδύσουν σε νέες αγορές, όπου ο ανταγωνισμός δεν είναι ακόμη έντονος. Τέλος, αρκετές εταιρείες στρέφονται στο τομέα του λογισμικού περιορίζοντας το εμπόριο Η/Υ και λοιπού hardware, όπου οι υποχώρηση των εσόδων είναι πολύ μεγαλύτερη.

Στη μελέτη της Hellastat αναλύονται επίσης και οι οικονομικές καταστάσεις 560 επιχειρήσεων, απ’ όπου προέκυψε ότι ο συνολικός Κύκλος Εργασιών του δείγματος των εταιρειών πληροφορικής το 2011 εμφάνισε ήπια υποχώρηση κατά 1,2%, στα 1,58 δις, με το 63% των εταιρειών να εμφανίζουν μειωμένα έσοδα έναντι του 2010, με τη μέση κάμψη να διαμορφώνεται σε -8,8%.

Επιπλέον, τα αποτελέσματα των εταιρειών εμφάνισαν σημαντική επιδείνωση με τα λειτουργικά κέρδη να υποχωρούν κατά 11,7%, στα 134,59 εκ., ενώ οι προ φόρων ζημιές διπλασιάστηκαν σε 35,42 εκ. Το περιθώριο μικτών κερδών δεν μεταβλήθηκε σημαντικά, αφού διαμορφώθηκε στο 34,8%. Σε αντίθεση με το περιθώριο ΚΠΦ το οποίο συρρικνώθηκε σε 1,2%, το περιθώριο ΚΠΤΦΑ σταθεροποιήθηκε στο 8,6%.

Έργο της Optionsnet στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Το έργο, αφορά ανάπτυξη λογισμικού στατιστικής επεξεργασίας δεδομένων, αξιολόγησης και μέτρησης ποιότητας καθώς και λογισμικού επέκτασης/βελτίωσης του ηλεκτρονικού συστήματος αξιολόγησης της ΜΕΑΕ. Το τίμημα ανέρχεται σε 100.230 ευρώ.

Σημαντικό ενδιαφέρον για τη δράση ict4growth

Από τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία, αρκετές ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής (15.03.2013), έχουν ήδη εγγραφεί στο πληροφοριακό σύστημα της δράσης και έχουν αρχίσει την υποβολή επενδυτικών σχεδίων περισσότερες από 400 επιχειρήσεις ή συμπράξεις επιχειρήσεων. Υπενθυμίζεται ότι η σχεδιαζόμενη δράση, η οποία αποτελεί και τη μεγαλύτερη σε προϋπολογισμό δράση κρατικών ενισχύσεων που έχει υλοποιηθεί στη χώρα ύψους Δημόσιας Δαπάνης 120.000.000 ευρώ, αποσκοπεί στην ενίσχυση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τεχνολογικής καινοτομίας μέσα από την υλοποίηση αντίστοιχων επενδυτικών σχεδίων.