H CosmoOne ανέλαβε έργο ηλεκτρονικών προμηθειών του ΙΚΑ

Αντικείμενο του έργου είναι η παροχή προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ υπηρεσιών για την υποστήριξη και χρήση συστήματος λογισμικού για τη διεξαγωγή δέκα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών δημοσίων συμβάσεων. Στο διαγωνισμό είχαν καταθέσει προσφορές και οι Business Exchanges και Γνώμων Πληροφορική.

Ηγετική η θέση της SAP στην αγορά λύσεων Big Data

Τα στοιχεία που οδήγησαν την SAP στην κορυφή της κατάταξης είναι η δομή και η στρατηγική του οργανισμού, με ειδοποιό διαφορά από τον ανταγωνισμό την τοποθέτηση της πλατφόρμας SAP HANA στο κέντρο των λύσεων για τα Big Data. Η Forester εκτίμησε τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες δέκα εταιρειών μέσα από 51 κριτήρια αξιολόγησης, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι προσφερόμενες λύσεις, η στρατηγική και η παρουσία στην αγορά.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι πάροχοι λύσεων που βρίσκονται στην κατηγορία των ηγετών προσφέρουν ένα πλούσιο σύνολο αλγορίθμων για ανάλυση δεδομένων, υποδομές κατάλληλες για Big Data και εργαλεία για τους αναλυτές που καλύπτουν όλο τον κύκλο ζωής των Predictive Analytics.

Αυτό που διαφοροποιεί την SAP από τις υπόλοιπες εταιρίες σε αυτή την κατηγορία είναι η in-memory πλατφόρμα SAP HANA, που βρίσκεται στο κέντρο των προσφερόμενων λύσεων, η οποία ενσωματώνει συμπεριλαμβάνοντας Βιβλιοθήκη Ειδικών Αλγορίθμων για PredictiveAnalyticsLibrary (PAL) και περιβάλλον μοντελοποίησης.

H Genesys εξαγόρασε την Angel από τη Microstrategy

Η Angel προσφέρει μια σειρά από προϊόντα cloud-based, self-service contact center, με διαδραστικά χαρακτηριστικά φωνής, chat κ.ά. Έχει αναπτύξει μια σειρά από εφαρμογές customer service εξειδικευμένες σε πολλούς κλάδους, όπως ο τραπεζικός και η υγεία. Για την Geneysys, η εξαγορά σημαίνει και ένα μετασχηματισμό σε λύσεις cloud based self service contact center για επιχειρήσεις κάθε μεγέθους σε όλο τον πλανήτη.

Η Ε.Ε. χρηματοδοτεί έρευνα για το 5G

Όπως ανακοίνωσε η επίτροπος ψηφιακής ατζέντας της Ε.Ε., Neelie Kroes, πρόκειται να επενδυθούν 50 εκατ. ευρώ στην έρευνα, μέσα στο 2013, για την ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής και των λειτουργικών αναγκών της τεχνολογίας 5G. Το ποσό αυτό πρόκειται να μοιραστεί μεταξύ διαφόρων έργων, με το έργο METIS (Mobile and wireless communications Enablers for the Twenty-twenty Information Society) να λαμβάνει 16 εκατ.

Επίσης, κατέκρινε τον τρόπο που κάποιες χώρες της Ε.Ε. κατανέμουν τις ασύρματες συχνότητές τους, λέγοντας ότι δεν αποβλέπουν στο δημόσιο συμφέρον μέσω επενδύσεων στο δίκτυο, αλλά στην αύξηση των  εσόδων τους, ενώ ανάλογα μίλησε και για τις χώρες που δεν κατανέμουν τις συχνότητές τους. Μέρος της επένδυσης πρέπει να τοποθετηθεί στην έρευνα για την ασύρματη τεχνολογία επόμενης γενιάς, και η Ε.Ε. προσφέρεται να βοηθήσει το σκοπό αυτό.

Αλλά η Kroes θέλει η ίδια η βιομηχανία να παίξει το δικό της ρόλο και προειδοποιεί τους CEOs ότι ο παγκόσμιος ανταγωνισμός ήδη έχει επενδύσει στην τεχνολογία 5ης γενιάς. Ζήτησε, λοιπόν, από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής βιομηχανία να συμμετέχουν σε αυτή την κοινή συνεργασία, ώστε να βοηθήσουν να επιτευχθεί ο στόχος αυτός συνεκτικά.

Cisco: Πέντε προτάσεις για την επιλογή μιας πλατφόρμας συνεργασίας

Αυτή η νέα πραγματικότητα καθιστά την επιλογή μιας πλατφόρμας συνεργασίας θεμελιώδη. Η Cisco περιγράφει πέντε παραμέτρους που θα βοηθήσουν τις εταιρείες να επιλέξουν μια λύση ευέλικτη και ικανή να προστατεύει τις επενδύσεις και να ικανοποιεί ακόμη και τις πιο δύσκολες απαιτήσεις:

1. Πλατφόρμα “ανοικτή” ως προς τη συσκευή και το λειτουργικό σύστημα. Το Bring Your Own Device είναι ένα πραγματικά ασυγκράτητο φαινόμενο. Από τα 350 εκατομμύρια Smartphone που θα χρησιμοποιηθούν στις επιχειρήσεις το 2016, τα 200 εκατομμύρια θα ανήκουν στους εργαζόμενους, ενώ το 76% των υπεύθυνων ΙΤ θεωρούν ότι η χρήση τους αποφέρει αύξηση της παραγωγικότητας και της ικανοποίησης στην εργασία.

2. Βελτιστοποιημένη σύγκλιση καναλιών επικοινωνίας. Μια πλατφόρμα συνεργασίας πρέπει να βελτιστοποιεί την ενσωμάτωση εφαρμογών δεδομένων, φωνής και βίντεο βάσει κάθε ανάγκης και με απόλυτη διαφάνεια για τους χρήστες.

3. Ευελιξία επιλογών: on-premise ή στο «σύννεφο». 4. Ολοκληρωμένη και παγκόσμια υποστήριξη. 5. Πραγματικό κόστος ανάπτυξης.

Ο Χ. Αποστολίδης στην Trustwave με έδρα το Λονδίνο

Ο X. Αποστολίδης θα είναι υπεύθυνος για τις πωλήσεις υπηρεσιών και προϊόντων της TrustWave στην Ανατολική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ο X. Αποστολίδης διαθέτει πολύχρονη εργασιακή εμπειρία σε νευραλγικές θέσεις πωλήσεων σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, όπως στις Digital, Compaq και Cisco και θα επανδρώσει την ομάδα της Nότιας και Aνατολικής Ευρώπης που ηγείται ο Ανδρέας Δεληανδρεάδης.

Ο Χ. Αποστολίδης είναι ο πέμπτος κατά σειρά Έλληνας που συνεργάζεται με την TrustWave τους τελευταίους 24 μήνες. Η TrustWave είναι από τους κορυφαίους παρόχους λύσεων ασφάλειας και πιστοποιήσεων στον κόσμο.

Αρκετά νέα έργα της SingularLogic με τις εφαρμογές Galaxy

Συγκεκριμένα στην Ελλάδα 380 εταιρείες επέλεξαν στη λιανική το Galaxy One Touch Retail, ενώ σημαντικές επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων επέλεξαν τη σουίτα επιχειρηματικών εφαρμογών Galaxy όπως ενδεικτικά οι: Πατραϊκή Χαρτοποιϊα (χαρτοποιία Elite), Porcelana (Χατζηγεωργίου) / εισαγωγή πλακιδίων & ειδών υγιεινής, Βιομηχανία Γάλακτος Δράμας, Septona / Βιομηχανία και εμπορία παραφαρμακευτικών ειδών, Benostan / παραγωγή και εμπορία καλλυντικών, φαρμακευτικών, ACS Ομιλος Παπακυριακού / εμπορική & βιοτεχνική αθλητικών ειδών, News Beast (Prime Applications) / εταιρεία ενημέρωσης και δημιουργίας ιστοσελίδων, ΕΡΓΑ ΤΗ ΚΑΤ / τεχνική εταιρεία κατασκευής εξειδικευμένων κτιριακών υποδομών τηλεπικοινωνιών, Ναυτιλιακή Ένωση Θεσσαλονίκης / υπηρεσίες ρυμούλκησης, Evo Medica / εμπορία ιατρικού εξοπλισμού, Marmor SG, / επεξεργασία μαρμάρων κ.α.

Στην Κύπρο ενδεικτικά επέλεξαν τις εφαρμογές Galaxy για τη λειτουργία τους, οι: Eniac Electronic Info Systems / εμπορία ηλεκτρονικών υπολογιστών και προγραμμάτων και υπηρεσίες υποστήριξης και επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, Ideal Home Electric Shops /πώληση ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών ειδών και κινητών τηλεφώνων, Wilton / αλυσίδα καταστημάτων Ζαχαροπλαστικής, A Smoke Free Healthier Life/ εισαγωγή και διάθεση ηλεκτρονικών τσιγάρων, καθώς και των ανταλλακτικών και αξεσουάρ, CHN Papaer / λιανικό και χονδρικό εμπόριο φωτοτυπικού χαρτιού, No Name / καταστήματα λιανικής ρούχων,  ZS Tsimentotechniki / παραγωγή και εμπορία υλικού σκυροδέματος.

Άγονος διαγωνισμός της ΚτΠ ΑΕ για έργο του Υπ. Πολιτισμού

Υπενθυμίζεται ότι στο στάδιο αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών είχαν περάσει οι εταιρείες: Quality & Reliability, η ένωση εταιρειών Κόρυμβος – IMC – Άποψη και η ένωση εταιρειών SingularLogic Integrator – SingularLogic. Στο στάδιο της αξιολόγησης των Οικονομικών προσφορών έφτασε η Q&R, όπου και τελικά απορρίφθηκε με αποτέλεσμα να κριθεί άγονος.