Μείωση στην αγορά H/Y αναμένεται το 2013

Η IDC αναφέρει, επίσης, ότι και το 2013 αναμένεται να σημειωθεί νέα μείωση του 1,3%. Οι απογοητευτικές πωλήσεις κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, η όχι και τόσο θερμή υποδοχή των Windows 8, καθώς και η συνεχιζόμενη οικονομική αστάθεια που μείωσαν ακόμη περισσότερο τους προϋπολογισμούς για το IT σημάδεψαν το δεύτερο εξάμηνο του 2012, οδηγώντας σε ετήσια μείωση 8,3% στις παραγγελίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2012 ήταν η πρώτη χρονιά κατά την οποία οι αναδυόμενες αγορές είδαν μείωσης του όγκου πωλήσεων, ενώ η ανάκαμψη που αναμένεται το 2013 δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 1%. Στις πιο ώριμες αγορές, το 2013 θα σηματοδοτήσει το 3ο συνεχόμενο έτος με μειωμένο όγκο πωλήσεων και η IDC προβλέπει πως μέχρι και το 2015 η ανάπτυξη θα είναι περιορισμένη.

Παραγγελίες η/υ ανά περιοχή και τύπο υπολογιστή, 2012-2017 (σε εκατ.)
Περιοχή Form Factor 2012 2013* 2017*
Αναδυόμενες αγορές Υπολογιστές desktop 95.0 91.6 92.2
Αναδυόμενες αγορές Φορητοί υπολογιστές 110.9 115.5 148.0
Αναδυόμενες αγορές Σύνολο 205.9 207.1 240.2
         
Ώριμες αγορές Υπολογιστές desktop 53.4 50.4 48.8
Ώριμες αγορές Φορητοί υπολογιστές 91.1 88.3 93.0
Ώριμες αγορές Σύνολο 144.5 138.7 141.8
         
Παγκοσμίως Υπολογιστές desktop 148.4 142.1 141.0
Παγκοσμίως Φορητοί υπολογιστές 202.0 203.8 241.0
Παγκοσμίως Σύνολο 350.4 345.8 382.0

Η Microsoft εξαγόρασε την MetricsHub

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης την άμεση διαθεσιμότητα στους πελάτες του Windows Azure σε μορφή pre-release, της λύσης Active Cloud Monitoring της MetricsHub, μέσω του Windows Azure Store. Η τεχνολογία αυτή βοηθά τους πελάτες να διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά τις cloud υπηρεσίες σε χαμηλότερο κόστος και ότι πληρώνουν για ό,τι χρειάζονται, μεγιστοποιώντας τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν.

Deloitte: Προβλέψεις για τους κλάδους της Τεχνολογίας, των ΜΜΕ και των Τηλεπικοινωνιών

Aναφέρεται επίσης ότι οι εταιρίες λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών θα συνεχίσουν να παρέχουν την πλειονότητα των τηλεοπτικών προγραμμάτων μέσω διαδικτύου «Over-The-Top» (OTT). Επιπλέον, το 2013, ο κλάδος των smartphones μπορεί να δημιουργήσει έσοδα της τάξεως των 4,9 δις. δολ., ενώ η διαφήμιση μέσω tablets έσοδα 3,4 δις. Τα έσοδα ανά μονάδα, ωστόσο, αποκαλύπτουν μια διαφορετική δυναμική καθώς τα έσοδα από τη διαφήμιση προβλέπονται σε 7 δολ./tablet και 0,60 δολ./ smartphone.

Θα παρατηρηθεί μια απότομη άνοδος της τεχνολογίας LTE, με το 2013 να είναι το πρώτο έτος που η LTE απευθύνεται σε πολλαπλές αγορές, με τη βάση των συνδρομητών να τριπλασιάζεται σε 200 εκατ. χρήστες μέχρι το τέλος του έτους. Άλλα ενδιαφέροντα πορίσματα είναι ότι για πρώτη φορά θα διατεθούν ένα δις. smartphones, με τη χρήση τους, ωστόσο, να διαφέρει, με έναν αυξανόμενο αριθμό κατόχων smartphones σπάνια ή ποτέ να μην συνδέει τις συσκευές του σε υπηρεσίες δεδομένων.

Επίσης, από τις συνολικές πωλήσεις των PCs, των tablets και των smartphones το 2013, τα PCs θα καλύψουν το ένα πέμπτο, ενώ το 2013 θα είναι το έτος κατά το οποίο η τηλεοπτική βιομηχανία θα ξεκινήσει να προετοιμάζεται για το επόμενο επίπεδο υψηλής ανάλυσης (HD), γνωστό και ως 4Κ.

Η Xerox εξαγοράζει την Impika

Η Impika διαθέτει μια σημαντική προϊοντική γκάμα πιεστηρίων τεχνολογίας ένυδρου inkjet, που έχουν σχεδιαστεί με την αποκλειστική τεχνολογία της εταιρείας. Στις σειρές προϊόντων της Impika συμπεριλαμβάνονται η iPrint, μια σειρά παραγωγικών εκτυπωτών συνεχείας που εκτυπώνουν με ταχύτητα ως και 375 μέτρα το λεπτό, και η iPress, μια σειρά από ψηφιακές πρέσες για το χώρο ης βιομηχανίας εκτυπώσεων, με αναλύσεις που αγγίζουν τα 2400 x 1200 dpi.

Προσθέτοντας την τεχνολογία της Impika στις λύσεις που παρέχει, η Xerox θα διαθέτει πλέον την ευρύτερη γκάμα από ψηφιακές πρέσες στην αγορά, ενισχύοντας έτσι την ηγετική της θέση στην έγχρωμη ψηφιακή παραγωγική εκτύπωση.

Το Ανώτατο Τεχνολογικό Ίδρυμα Καλαμάτας χρησιμοποιεί το Office 365

Το Office 365 για την εκπαίδευση παρέχεται δωρεάν σε σχολεία, πανεπιστήμια και εκπαιδευτικούς οργανισμούς και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες email, ηλεκτρονική πύλη συνεργασίας, διαβαθμισμένης πρόσβασης σε έγγραφα & πληροφορίες, καθώς και online εκδόσεις των Word, Excel, PowerPoint & OneNote.

Στοχεύοντας στη μείωση του κόστους λειτουργίας και συντήρησης της υποδομής που διαθέτει το ίδρυμα, αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων προς τους σπουδαστές υπηρεσιών, το τεχνικό τμήμα του ιδρύματος ανέπτυξε μια υβριδική υποδομή, διατηρώντας το ήδη υπάρχον σύστημα πληροφορικής προς χρήση από τους καθηγητές και το προσωπικό και προσθέτοντας το Office 365 για χρήση από τους φοιτητές.

Η στρατηγική απόφαση του ΑΤΕΙ Καλαμάτας για μετάβαση των φοιτητών στις online υπηρεσίες της Microsoft συνεπάγεται ήδη σημαντικά οφέλη για τη λειτουργία του, με τη βασική διαφορά να διαπιστώνεται σε επίπεδο κόστους.

Έργο της Bull στο Υπουργείο Ναυτιλίας

Η αρχική αξία του έργου ήταν 762.000 ευρώ και το τίμημα της σύμβασης ανέρχεται σε 445.000 ευρώ, με ΦΠΑ. Οι προσφορές στο συγκεκριμένο διαγωνισμό ήταν συνολικά 9.

Συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα σε GLOBO και Ingram Micro

Η Ingram Micro Mobility θα ενεργήσει ως αποκλειστικός διανομέας στη Β. Αμερική για το νέο προϊόν της GLOBO, GO!Enterprise – Enterprise Mobility in a Box,  το οποίο παρουσιάστηκε στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, με την έναρξη της εμπορικής διάθεσής του να έχει προγραμματιστεί εντός των επόμενων δύο μηνών.

Η λύση GO!Enterprise – Enterprise Mobility in a Box είναι μια επαναστατική και καινοτόμα προσέγγιση στον τομέα του Enterprise Mobility για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επιτρέποντας στις μικρές επιχειρήσεις που κάνουν χρήση έως και 150 συσκευές, να λειτουργούν με ασφάλεια και να διαχειρίζονται  την BYOD πολιτική, μέσω της cloud υποδομής της GLOBO.

Η ένωση εταιρειών Velti-iKnowhow-Telenavis ανέλαβε έργο για το Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο

Το έργο αφορά την ανάπτυξη του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος που θα λειτουργήσει ως πλατφόρμα για να καλύψει τις ανάγκες του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου για τη διαχείριση πληροφορίας που αφορά την Ακίνητη Περιουσία του ΥΠΠΟΤ, τις περιοχές προστασίας πολιτιστικού περιβάλλοντος (αρχαιολογικοί χώροι, ζώνες προστασίας, ιστορικοί τόποι κλπ) και τα Ακίνητα Μνημεία.

Το υπό ανάθεση φυσικό αντικείμενο συνοπτικά περιλαμβάνει:
1. Την σύνταξη μελέτης εφαρμογής και διαλειτουργικότητας του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος με εσωτερικά και εξωτερικά ανάλογα συστήματα του δημοσίου. 2. Την ανάπτυξη των υποσυστημάτων και εφαρμογών του έργου προς υλοποίηση των επιχειρησιακών αρχών και για την παροχή Ηλεκτρονικών υπηρεσιών.
3. Την ανάπτυξη διαδικτυακής πύλης για την εξωστρεφή διάθεση δεδομένων και παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών.
4. Την προμήθεια κεντρικού και περιφερειακού υπολογιστικού εξοπλισμού και λογισμικού για όλα τα παραπάνω καθώς και μετρητικού εξοπλισμού.
5. Την προμήθεια γεωχωρικών δεδομένων για το οδικό δίκτυο και τα όρια οικισμών, σχεδίων / πόλεων για το σύνολο της ελληνικής επικράτειας εφόσον αυτά δεν διατεθούν μέσω των διαδικασιών που προβλέπει η οδηγία 2007/2/ΕΚ (Ν 3882/2010).
6. Τη σύνταξη οδηγού μετάπτωσης δεδομένων και οδηγού εισαγωγής μεγάλου όγκου δεδομένων.
7. Τις υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης.
8. Τις υπηρεσίες μετάφρασης των διεπαφών και περιεχομένου βάσεων δεδομένων στην αγγλική γλώσσα.
9. Τις υπηρεσίες προβολής, διαφήμισης και ευαισθητοποίησης του έργου. Η αξία της σύμβασης ανέρχεται σε 800.000 ευρώ περίπου.