Παγκόσμια αύξηση εσόδων από παραγγελίες εξωτερικών δίσκων αποθήκευσης κατά 2,3%

Συνολικά τα έσοδα από εσωτερικά και εξωτερικά συστήματα διαμορφώθηκαν στα 8,6 δις., αυξημένα κατά 0,7%. Για ολόκληρο το 2012 η αγορά εξωτερικών δίσκων διαμορφώθηκε στα 24,7 δις., αυξημένη κατά 4,7% σε σύγκριση με το 2011. Το δ’ τρίμηνο η EMC διατήρησε την πρώτη θέση στην αγορά των εξωτερικών αποθηκευτικών δίσκων με μερίδιο αγοράς 30,7% και ακολουθείται από τις IBM και NetApp με 15 και 11,6% αντίστοιχα. Η HP και η Hitachi συμπληρώνουν την πεντάδα με 9,3 και 8,8% αντίστοιχα.

Η συνολική αγορά των open networked αποθηκευτικών δίσκων (NAS Combined with Open / iSCSI SAN) αυξήθηκε κατά 2,6% σε ετήσια βάση κατά το δ’ τρίμηνο και άγγιξε τα 5,7 δις. δολ. σε έσοδα, ενώ η EMC συνεχίζει να κατέχει την πρώτη θέση στη συνολική αγορά με 34,2% από το μερίδιο των εσόδων και η NetApp τη δεύτερη θέση με 13,7%. Στην αγορά των Open SAN, που αυξήθηκε κατά 0,3%, η EMC κατέχει και εδώ την πρώτη θέση με 28,7% των εσόδων και ακολουθούν η IBM με 18% και οι HP και Hitachi με 11,9 και 11,4% αντίστοιχα. Η αγορά NAS αυξήθηκε κατά 8,8%, με πρώτη την EMC με 48,2% και δεύτερη τη NetApp με 28,3%.

Έσοδα των 5 κορυφαίων κατασκευαστών εξωτερικών δίσκων αποθήκευσης παγκοσμίως – δ’ τρίμηνο 2012 (ποσά σε εκατ.)
Κατασκευαστή Έσοδα δ’ τρίμ. 2012 Μερίδιο αγοράς δ’ τρίμ. 2012 Έσοδα δ’ τρίμ. 2011 Μερίδιο αγοράς δ’ τρίμ. 2011 Διαφορά δ’ τρίμ. 2012 – δ’ τρίμ. 2011
1. EMC $2,071 30.7% $1,927 28.5% 7.5%
2. IBM $1,009 15.0% $996 12.2% 1.3%
3. NetApp $780 11.6% $734 12.8% 6.3%
T4. HP* $626 9.3% $676 8.8% -7.4%
T4. Hitachi* $590 8.8% $600 11.2% -1.7%
Άλλοι $1,660 24.6% $1,651 25.1% 0.5%
Σύνολο $6,736 100.0% $6,584 100.0% 2.3%

Η πειρατεία λογισμικού κοστίζει δισ. δολάρια

Ως αποτέλεσμα αυτών των “μολύνσεων”, η έρευνα δείχνει ότι οι καταναλωτές θα ξοδέψουν 22 δις. δολ. για να αντιμετωπίσουν συνολικά τις επιπτώσεις του κακόβουλου λογισμικού, ενώ αντίστοιχα οι παγκόσμιες επιχειρήσεις θα δαπανήσουν 114 δις. δολ. Μέσα από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι από το πειρατικό λογισμικό το οποίο δεν έρχεται μαζί με τον υπολογιστή, το 45% είναι από το Internet και το 78% από το λογισμικό αυτό που έχει αποκτηθεί μέσω websites ή P2P δίκτυα συμπεριλάμβανε κάποιου είδους spyware, ενώ το 36% περιείχε Trojans και adware. Το 64% των ερωτηθέντων γνώριζε περιπτώσεις ατόμων που είχαν χρησιμοποιήσει πειρατικό λογισμικό και αντιμετώπισαν θέματα ασφάλειας, ενώ στο 45% των περιπτώσεων, το πειρατικό λογισμικό επιβράδυνε τη λειτουργία των υπολογιστών. Το 48% επεσήμανε ότι η μεγαλύτερη ανησυχία του όταν χρησιμοποιεί πειρατικό λογισμικό είναι η απώλεια δεδομένων, ενώ το 29% ανησυχεί περισσότερο για την υποκλοπή των προσωπικών του στοιχείων.

Πρωτοποριακές λύσεις VLT και AWP από την Intralot

Έχοντας λάβει τη σχετική άδεια με ισχύ έως το 2022 για την παροχή λύσεων VLT και AWP στην ιταλική αγορά, η Intralot Gaming Machines θα παρουσιάσει τις πρωτοποριακές τεχνολογίες της και το χαρτοφυλάκιο επιχειρηματικών λύσεων που έχει αναπτύξει, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις υπηρεσίες διασύνδεσης AWP της IGM και να γνωρίσουν τις πιο σύγχρονες και τεχνολογικά προηγμένες πλατφόρμες VLT, καθώς και τα καινοτόμα τερματικά που θα χρησιμοποιηθούν στο νέο δίκτυο παιχνιδομηχανών της IGM. Με αφορμή την Έκθεση της ENADA, ο Κωνσταντίνος Γεωργούλας, Γενικός Διευθυντής της Intralot Gaming Machines SpA, δήλωσε: “Η τεχνολογικά προηγμένη τεχνολογία της Intralot και η έμπειρη ομάδα μας εγγυώνται ότι θα προσφέρουμε στην ιταλική αγορά αυτό που σήμερα λείπει: πρωτοποριακές λύσεις, ευελιξία και πάνω απ’ όλα πελατοκεντρική φιλοσοφία.”

H PCS finalist των European IT & Software Excellence Awards 2013

Η πλατφόρμα PCS Wealth Management καλύπτει και αυτοματοποιεί τις διαδικασίες Wealth Management, εξοικονομώντας χρόνο και κόπο στους Relationship Managers ώστε να ασχοληθούν με τις επενδυτικές στρατηγικές και να προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Τα European IT & Software Excellence Awards είναι τα μόνα πανευρωπαϊκά βραβεία που αναγνωρίζουν τον κρίσιμο ρόλο που παίζουν οι ανεξάρτητοι παραγωγοί λογισμικού στη δημιουργία ουσιαστικών λύσεων.

Ο Γιώργος Ξενόφος, Διευθύνων Σύμβουλος της PCS δήλωσε: “Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς, η επιλογή ως finalist της πρώτης μας συμμετοχής, σε αυτά τα διεθνώς αναγνωρισμένα βραβεία. Είμαστε πολύ περήφανοι, γιατί αναγνωρίζονται οι  συνεχείς προσπάθειες της ομάδας μας να προσφέρει καινοτόμες λύσεις στους πελάτες μας”.

Ο όμιλος εταιρειών Creta Farms επιλέγει την Assertive

Η Creta Farms επέλεξε τη λύση SAP Planning & Consolidation και SAP Business Objects Business Intelligence για την καλύτερη παρακολούθηση των οικονομικών της επιδόσεων και την περαιτέρω ισχυροποίηση της θέσης της ως κορυφαίας εταιρείας του κλάδου. Την υλοποίηση του έργου ανέλαβε η εταιρεία Assertive, θυγατρική εταιρεία της Real Consulting, πιστοποιημένος συνεργάτης υλοποίησης της SAP με εξειδίκευση στις λύσεις SAP για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Απόδοσης (Enterprise Performance Management).

Η εταιρεία Creta Farm αποφάσισε να προχωρήσει στην ανωτέρω συμφωνία και επένδυση ακολουθώντας μια άκρως στρατηγική για τον όμιλο κίνηση, η οποία θα της επιτρέψει να υποστηρίξει ολοκληρωμένα διαδικασίες υλοποίησης, παρακολούθησης και ελέγχου του προϋπολογισμού, δημιουργία διαφορετικών σεναρίων πρόβλεψης, ενοποίησης των οικονομικών καταστάσεων, βάσει των οργανωτικών προτύπων του ομίλου με ταυτόχρονη κάλυψη των νομοθετικών και διοικητικών αναγκών του οργανισμού και αυξημένη ευελιξία στην λήψη αποφάσεων.

Η Vestitel Hellas κατασκευάζει δίκτυο οπτικών ινών για τη διασύνδεση Ελλάδας – Βουλγαρίας

Το δίκτυο αυτό αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία σε περίπου 5 μήνες. Σε συνδυασμό με το υφιστάμενο δίκτυο οπτικών ινών στην ίδια περιοχή, θα δημιουργηθεί δακτύλιος ο οποίος θα δώσει τη δυνατότητα στην εταιρία να παρέχει στη Θεσσαλονίκη (κτίριο διασύνδεσης Synapsecom) αλλά και στις Σέρρες, υψηλής ποιότητας προστατευμένες υπηρεσίες δικτύωσης και πρόσβασης στο Internet, με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος. Μέσω των δικτύων αυτών η Θεσσαλονίκη αποκτά πλήρως διασφαλισμένη πρόσβαση στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα θα απολαμβάνει Internet με το χαμηλότερο κόστος  στη χώρα.