Άποψη BEREC επί του Σχεδίου της ΕΕ για ευρυζωνικές επενδύσεις

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, οι Ρυθμιστικές Αρχές των 27 κρατών μελών συμφώνησαν επί των πρωταρχικών στόχων της Σύστασης για βελτίωση του επενδυτικού κλίματος με σκοπό την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών υψηλών ταχυτήτων και την παράλληλη διασφάλιση του ανταγωνισμού, στο πλαίσιο μίας ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε βασικά σημεία του Σχεδίου Σύστασης, όπως είναι οι προβλέψιμες και σταθερές τιμές στην αγορά του χαλκού, η επιβολή υποχρεώσεων μη διακριτικής μεταχείρισης, καθώς και οι ευέλικτες πρακτικές κοστολόγησης σε προϊόντα χονδρικής. Η γνωμοδότηση του BEREC θα οριστικοποιηθεί με την έγκριση της λεπτομερούς τεχνικής ανάλυσης, που αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων. Σημειώνεται ότι η επόμενη Σύνοδος του BEREC θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, τον προσεχή Ιούνιο.

Πρωτιά της Cosmote στα «CRM Grand Prix»

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε μεταξύ εταιρειών από διαφορετικούς κλάδους και διήρκησε περισσότερο από τρείς μήνες. Στο διάστημα αυτό κάθε διαγωνιζόμενο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών δέχθηκε ένα συγκεκριμένο αριθμό «μυστικών» κλήσεων (Mystery Calls) και «μυστικών» e-mails (Mystery emails), των οποίων τα αποτελέσματα αξιολογήθηκαν για το κάθε ένα χωριστά, βάσει προκαθορισμένων κριτηρίων μέτρησης.

«Η κατάκτηση της πρώτης θέσης από την Cosmote, αποδεικνύει την αφοσίωση και το πάθος των εργαζομένων στην Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρείας για την κάλυψη των αναγκών κάθε πελάτη ξεχωριστά. Η διάκριση αυτή, πιστοποιεί όχι μόνο το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παρέχει η Cosmote στους πελάτες της, αλλά αποτελεί κίνητρο και δέσμευση για τη συνέχιση των προσπαθειών της για δημιουργία μοναδικών εμπειριών και τήρηση της υπόσχεσής “ο κόσμος μας, εσύ”» δήλωσε ο Διευθυντής Εξυπηρέτησης Πελατών Σταθερής & Κινητής Τηλεφωνίας (ΟΤΕ- Cosmote), κ. Αθανάσιος Στράτος.

Το iOS χάνει έδαφος από το Android

Η αιτία, σύμφωνα με τον αναλυτή της IDC, οφείλεται στη στροφή των καταναλωτών σε πιο μικρά και χαμηλότερου κόστους tablets. Η IDC υπολογίζει ότι οι συνολικές παραγγελίες tablets για το 2013 θα αγγίξουν τα 190,9 εκατ., ενώ 1 στα 2 tablets που πουλήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο διαθέτει οθόνη 8’’ ή μικρότερη.
 
Ακόμη και η είσοδο της Apple στην αγορά των μικρότερων tablets πέρυσι με το iPad Mini των 7,9’’ έπληξε τις πωλήσεις των μεγαλύτερων μοντέλων της εταιρείας. Αναμένεται, ωστόσο, ότι το 2013, οι πωλήσεις των Android tablets θα αντιπροσωπεύουν το 48,8% της αγοράς και του iOS το 46%.

Το 2012, το μερίδιο των Android διαμορφώθηκε στο 42,7% και του iOS στο 53,8. Τα επόμενα πέντε χρόνια, τα μερίδια του iOS θα συνεχίσουν να συρρικνώνονται, καθώς θα αυξάνεται το μερίδιο των Windows.

Τη Nigico επέλεξε το Λαϊκό Νοσοκομείο

Η Nigico πρότεινε την εγκατάσταση του UPS 90-ΝΕΤ καθώς διαθέτει χαρακτηριστικά που το καθιστούν ιδανικό για την υποστήριξη των κρίσιμων αυτών φορτίων. Ειδικότερα, το UPS 90-NET διαθέτει σύστημα ψηφιακού και διανυσματικού ελέγχου για άμεση προστασία από τις υπερφορτώσεις, τις διακυμάνσεις της συχνότητας, τα μεταβατικά φαινόμενα και τις διακοπές της τάσεως και εξασφάλιση αξιοπιστίας στην τροφοδοσία και ευελιξία ακόμη και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Επιπλέον, διαθέτει υψηλό συντελεστή διόρθωσης και φίλτρα THD για επίτευξη εξαιρετικής απόδοσης.

Νέες ευκαιρίες ανάπτυξης για startups

Ο Σπύρος Καπετανάκης ανέλυσε τις νέες δραστηριότητες που σχεδιάζει το CoLab και οι οποίες ξεκινούν σχεδόν άμεσα. Αυτές αφορούν σε παράγοντες όπως η παροχή δυνατότητας σε νέους να βρουν συνεργάτες και να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους πλάνα (team building), και η παροχή λογιστικής και νομικής υποστήριξης σε καινούριες επιχειρήσεις.

Επίσης, ανακοίνωσε και τη δημιουργία των CoLab Academy, CoLab Experts και CoLab Igniter που στοχεύουν στην ολοκληρωμένη υποστήριξη νέων επιχειρήσεων αλλά και όσων θέλουν να ασχοληθούν με αυτές.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Τσίγκος υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «θα δουλέψουμε με το CoLab για τη δημιουργία δικτύου από coworking spaces που θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην επέκταση του “Επιχειρηματικού Οικοσυστήματος” της StartTech Ventures, προσφέροντας ένα ευρύ πλέγμα υπηρεσιών όπως για παράδειγμα coworking, pre-incubation, acceleration και know-how buliding.».

Νέες υπηρεσίες SaaS από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

Οι υπηρεσίες αφορούν την οργάνωση, τεκμηριωμένη απόθεση, ασφαλή διαφύλαξη και διάθεση ψηφιακού επιστημονικού και πολιτιστικού περιεχομένου και βασίζονται σε τεχνολογίες αιχμής, όπως το μοντέλο SaaS και το Cloud Computing. Οι νέες υπηρεσίες αυτές πρόκειται να διατεθούν σε φορείς που παράγουν ή διαθέτουν έγκριτο περιεχόμενο, όπως βιβλιοθήκες, μουσεία, αρχεία και πολιτιστικοί φορείς ευρύτερα, χωρίς κόστος για αυτούς.

Οι υπηρεσίες, οι οποίες θα παρέχονται διαδικτυακά χωρίς τοπική εγκατάσταση αλλά προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις του κάθε φορέα, εντάσσονται στο έργο “Πλατφόρμα Παροχής Υπηρεσιών Κατάθεσης, Διαχείρισης και Διάθεσης Ανοιχτών Δεδομένων και Ψηφιακού Περιεχομένου” που υλοποιεί το ΕΚΤ στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ψηφιακή Σύγκλιση”.

Η Imperial Tobacco επέλεξε τη λύση mCoupon της Yuboto

Στη λύση mCoupon η καταχώρηση των στοιχείων, η έκδοση/επανέκδοση του κουπονιού, η αποστολή και παρακολούθησή του, γίνεται ηλεκτρονικά σε λίγα μόλις λεπτά είτε μέσα από την online πλατφόρμα της Yuboto, είτε και μέσα από τη χρήση ψηφιακών opt-in μηχανισμών όπως Website, Facebοok, mApps και Premium SMS.

Ο Απόστολος Ιωακείμ, Γενικός Διευθυντής της Yuboto, δήλωσε σχετικά: «Εκτός από προστιθέμενη αξία, η λύση mCoupon της Yuboto παρέχει εργαλεία παρακολούθησης της ενέργειας σε πραγματικό χρόνο εξαλείφοντας καθυστερήσεις που οφείλονται στην εξαργύρωση των χάρτινων κουπονιών.»