Μόνο 1 στις 4 εταιρείες επιλέγει ολοκληρωμένη ασφάλεια για φορητές συσκευές

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 2012 από την Kaspersky Lab σε συνεργασία με τη Β2Β International έδειξε ότι το 32% των οργανισμών έχει υιοθετήσει μια πολιτική ασφαλείας αποκλειστικά για smartphones και tablets, ενώ μόνο το 28% των εταιρειών παγκοσμιώς έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί ολοκληρωμένη τεχνολογία Mobile Device Management (MDM).

Όπως προέκυψε από την έρευνα, μόνο το 9% των οργανισμών αισθάνεται ότι είναι βιώσιμο να απαγορεύσουν στους εργαζόμενους να χρησιμοποιούν προσωπικά smartphones για τη δουλειά τους, ενώ το 29% των εταιρειών έχει δώσει στους εργαζόμενους πλήρη πρόσβαση στα δεδομένα των εταιρικών δικτύων μέσω των φορητών συσκευών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τεχνολογία Mobile Device Management που έχει ενσωματωθεί στο  Kaspersky Endpoint Security for Business, τη νέα πλατφόρμα της Kaspersky Lab για την ασφάλεια των εταιρικών δικτύων, διασφαλίζει την αξιόπιστη διαχείριση και την ασφάλεια για κάθε φορητή συσκευή που χρησιμοποιείται σε μια εταιρεία.

Ο νέος CEO της ICANN υπόσχεται «άθικτο» και «ανοιχτό» internet

Η ICANN συντονίζει τα DNS (Domain Name System) και τις διευθύνσεις IP, που ουσιαστικά αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους για τη σωστή λειτουργία του internet. Όπως τόνισε ο ChehadA(c) το internet κινδυνεύει να διασπαστεί εξαιτίας των κακών πρακτικών και πολιτικών διαφόρων κρατών.

Για να εξασφαλιστεί το μέλλον του, o ChehadA(c) ξεκίνησε τη θητεία του με μία παγκόσμια καμπάνια, καθώς μέχρι τώρα ο οργανισμός δεν έχει κάνει αρκετά για να πλησιάσει και να συμμετάσχει σε ενέργειες και δραστηριότητες εκτός των Η.Π.Α. και της Ευρώπης. Η προσπάθεια της ICANN να γίνει παγκοσμιοποιηθεί έρχεται μετά το World Conference on International Telecommunications (WCIT) πέρυσι, όπου χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα άσκησαν πιέσεις για να αλλάξει ο τρόπος που «διοικείται» και λειτουργεί το internet.

Για τον ChehadA(c), το συνέδριο αποτέλεσε αφορμή να υπογραμμιστεί η ανάγκη για περισσότερη εκπαίδευση σχετικά με τις δραστηριότητες της ICANN, ενώ τόνισε ότι μερικοί από τους υπουργούς που έλαβαν μέρος στο συνέδριο δεν γνώριζαν καν τον οργανισμό. Τόνισε, επίσης, ότι θέλει στο πλευρό της ICANN χώρες όπως η Κίνα και πιστεύει ότι αυτό θα το καταφέρει όχι «επιπλήττοντας» αλλά παρουσιάζοντας τα οφέλη του internet.

Ο Γιώργος Φραγκάκης Country Manager στη ForestView

Πρόκειται για στέλεχος με πολυετή εμπειρία στο Integrated Marketing και προϋπηρεσία σε εταιρείες όπως οι Upstream, DDB και MTV. Αντίστοιχα, η Μάγδα Μαραγκουδάκη αναβαθμίζεται σε Performance Marketing Director αναλαμβάνοντας την καθοδήγηση της ομάδας Performance Marketing της εταιρείας και την αύξηση των αποτελεσμάτων για τους πελάτες της.

Intralot: Μοναδική διεθνής εταιρεία που πιστοποιήθηκε στην Κίνα

Η Intralot έχοντας λάβει τη σχετική πιστοποίηση για το τερματικό της Photon μπορεί να το παρέχει στις 31 επαρχιακές λοταρίες της CSLA στην Κίνα εν όψει του επερχόμενου κύκλου αντικατάστασης τερματικών. Το τερματικό Photon της Intralot, το οποίο συνδυάζει τεχνολογική αριστεία με υψηλή εργονομία και αποτελεσματικό σχεδιασμό, πιστοποιήθηκε από τη CSLA, καθώς ικανοποιεί τα υψηλά κριτήρια που έθεσε η Λοταρία, όσον αφορά στη λειτουργικότητα, την ευελιξία, την αποδοτικότητα, την αξιοπιστία και την ασφάλεια.

Το Breakthrough Greece στο Υπουργείο Ανάπτυξης

Το Breakthrough Greece είναι μια πρωτοβουλία του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, που αναδεικνύει την Ελληνική καινοτομία και δυναμική επιχειρηματικότητα προβάλλοντας υγιείς, εξωστρεφείς Ελληνικές επιχειρήσεις και επιχειρηματίες με όραμα σε παγκόσμιο επίπεδο. Μια προσπάθεια να προβληθεί η Ελλάδα που παράγει, αναπτύσσεται, δίνει θέσεις εργασίας, εξάγει, δηλαδή μια Ελλάδα με θετικό πρόσημο.

Η ΕΕΤΤ προωθεί χάρτη ευρυζωνικής κάλυψης της Ελλάδας

Με το ΥΠΕΡΙΩΝ, στo www.hyperiontest.gr, οι συνδρομητές μετρούν, ελέγχουν και ταυτόχρονα συγκρίνουν την απόδοση, την πραγματική ταχύτητα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ευρυζωνικής τους σύνδεσης ανά γεωγραφική περιοχή.

Στο ΥΠΕΡΙΩΝ, οι συνδρομητές αποκτούν πλήρη εικόνα για τη σύνδεσή τους καθώς μετρούν, με το εργαλείο NDT, τις πραγματικές ταχύτητες πρόσβασης, κατά τη λήψη (download) και αποστολή (upload) δεδομένων, το χρόνο απόκρισης και τις απώλειες πακέτων σε συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή και χρονική στιγμή.

Επίσης, συγκρίνουν την ταχύτητα που πραγματικά απολαμβάνουν με τη μέγιστη ταχύτητα που η σύνδεσή τους μπορεί θεωρητικά να υποστηρίξει, ανάλογα με την απόσταση από το πλησιέστερο αστικό κέντρο.

Τέλος, ελέγχουν, με το εργαλείο Glasnost, εάν ο πάροχος περιορίζει επιλεγμένες υπηρεσίες αποτρέποντας τη βέλτιστη αξιοποίηση της ταχύτητας. Το ΥΠΕΡΙΩΝ αναπτύχθηκε από την ΕΕΤΤ, χρησιμοποιώντας ως βάση την πλατφόρμα του Measurement Lab Partnership (M-Lab) και είναι διαθέσιμο από την ΕΕΤΤ σε μορφή ανοιχτού κώδικα.

H αξία της τεχνολογίας στο Συνέδριο Retail Technology

Τοποθετώντας ως κεντρικό συστατικό την αξιοποίηση των τεχνολογιών από τις εταιρείες του κλάδου των λιανικών πωλήσεων, το συνέδριο πρόκειται να αφιερωθεί σε πρωτοβουλίες βελτιστοποίησης της εμπειρίας πελάτη, αριστείας στην οργάνωση καθώς και αποτελεσματικής συνεργασίας με προμηθευτές.

Ανάμεσα στους 30 περίπου ομιλητές, περιλαμβάνονται οι: Αθανάσιος Παπανικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Εστίασης Goody’s I Everest, Χρήστος Τσιόλιας, Γενικός Διευθυντής, Oxford Company, Μανώλης Βιδωρής, Chief Information Officer, Όμιλος Fourlis , Θωμάς Σπυριδάκης, CIO, BSB Fashion, Δημήτριος Προμπονάς, IT&T Manager, VARDAS, Γιώργος Βουτυράς, Διευθυντής Οργάνωσης και Πληροφορικής, METRO AEBE, Ελένη Τσιτσοπούλου, Διευθύντρια Πληροφορικής, Jumbo, Ζωή Αργύρη, Retail Fleet/CRT Sales Manager, Coral, Giovanni Δημητριάδης, OTE Group Stores Design Retail Marketing Deputy Director, ΟΤΕ Group.

Περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής: www.retailtechnology.gr.

Η Pylones Hellas υποστηρίζει το Attica στο Mediterranean Cosmos

Το έργο της Pylones Hellas στο attica στο Mediterranean Cosmos περιελάμβανε προμήθεια – εγκατάσταση κεντρικών συστημάτων (servers, backup solution), προμήθεια περιφερειακών συστημάτων (υπολογιστών, οθονών, εκτυπωτών), προμήθεια αδειών χρήσης λογισμικού (λειτουργικά συστήματα, εφαρμογές γραφείου), προμήθεια  δικτυακού εξοπλισμού για την κάλυψη του συνόλου των ασύρματων και ενσύρματων αναγκών επικοινωνίας του νέου καταστήματος προϊόντων, υλοποίηση δικτύου τηλεφωνίας μέσω IP για εξυπηρέτηση ασύρματης και ενσύρματης επικοινωνίας του συνόλου των χρηστών, ενοποίηση δικτύων φωνής & δεδομένων των τριών (3) σημείων  παρουσίας του πελάτη στην Αθήνα – Θεσσαλονίκης – Μαρούσι, υλοποίηση εναλλακτικών γραμμών επικοινωνίας μέσω INTERNET για όλα τα σημεία παρουσίας του πελάτη και σύνδεσης των online συστημάτων πιστοποίησης πιστωτικών καρτών και τέλος εξασφάλιση απρόσκοπτης λειτουργίας των συστημάτων με εφαρμογή πολιτικής ασφάλειας στο σύνολο του δικτύου.

Η Uni Systems ανέλαβε έργο για το Υπουργείο Ανάπτυξης

Το τίμημα ανά κάρτα της uni systems ανέρχεται στο ποσό των 17,5 ευρώ προ ΦΠΑ, η οποία κρίνεται συμφέρουσα για το Δημόσιο, δεδομένου ότι το τίμημα που κατεβλήθη στο πλαίσιο της προηγούμενης σύμβασης ήταν 32,68 ευρώ ανά κάρτα, γεγονός που σημαίνει ότι επιτεύχθηκε όφελος 46% ανά κάρτα. Η Uni Systems ήταν και η μόνη εταιρεία που έλαβε μέρος στο σχετικό διαγωνισμό. O συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 73.800 ευρώ.