Cisco: «Big Data», Μεγάλες Δυνατότητες, Πρώτη Προτεραιότητα

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα, ενώ το 60% των ερωτηθέντων συμφώνησαν ότι τα «Big Data» θα συμβάλουν στη βελτίωση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων και θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους, μόνο το 28% ανέφεραν ότι ήδη δημιουργούν στρατηγική αξία από τα δεδομένα τους σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης, πάνω από τα δύο τρίτα των διευθυντών IT συμφωνούν ότι τα «Big Data» θα αποτελέσουν στρατηγική προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις τους το 2013.

Οι διευθυντές ΙΤ αναφέρουν ότι υπάρχουν πολλά εμπόδια για την υιοθέτηση λύσεων «Big Data» με την ασφάλεια να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, ακολουθούμενη από τον προϋπολογισμό και το προσωπικό. Περισσότεροι από ένας στους τέσσερις ερωτηθέντες σε παγκόσμιο επίπεδο (27%) δήλωσαν ότι η ασφάλεια των δεδομένων και η διαχείριση των κινδύνων αποτελούν σημαντική πηγή προβληματισμού. Η έλλειψη οικονομικών πόρων (16%) σε συνδυασμό με την έλλειψη χρόνου για τη μελέτη των «Big Data» (14%) αναφέρονται ως τα κύρια εμπόδια από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων.

Περισσότεροι από τους τρεις στους τέσσερις ερωτηθέντες στον κλάδο της πληροφορικής (78%) πιστεύουν ότι τα «Big Data» θα επηρεάσουν, τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον, τον προϋπολογισμό των εταιρειών τους που αφορά σε δραστηριότητες ΙΤ λόγω των απαιτήσεων σε τεχνολογία, προσωπικό και τεχνογνωσία. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν ένας στους τέσσερις διευθυντές IT (22%) δηλώνει ότι τα έργα «Big Data» θα επηρεάσουν σημαντικά το προσωπικό ΙΤ, και περισσότεροι από τους μισούς (56%) δηλώνουν ότι θα έχει τουλάχιστον κάποια επίδραση.

H PCS συμμετείχε σε Τραπεζικό Forum στο Κατάρ

Το Middle East Securities Forum αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα event της Μέσης Ανατολής και κάθε χρόνο αποτελεί πόλο έλξης υψηλόβαθμων στελεχών από Τράπεζες και Χρηματοπιστωτικούς Οργανισμούς κυρίως από την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Η PCS ήταν η μοναδική ελληνική εταιρεία που είχε παρουσία στη MESF 2013, στo πλαίσιο της οποίας τα στελέχη της είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την πρόσφατα βραβευμένη εφαρμογή της PCS για Wealth Management και Private Banking και την πληθώρα εξειδικευμένων τραπεζικών λύσεων για θεματοφυλακή, αμοιβαία κεφάλαια, Internet Banking  καθώς και τις ολοκληρωμένες  υπηρεσίες που προσφέρει η PCS.

Μηνύματα αισιοδοξίας και δυναμικής από τη Cyta Ελλάδος

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα, με τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς τον απερχόμενο Γενικό Διευθυντή Μιχάλη Αχιλλέως ο οποίος ανέλαβε προσφάτως τη θέση του Ανώτερου Διευθυντή Δικτύων του Οργανισμού, διατηρώντας παράλληλα την κατ’ ανάθεση θέση του Ανώτερου Διευθυντή Διαχείρισης Θυγατρικών του Οργανισμού.

Την στιγμή τίμησαν με την παρουσία τους δεκάδες συνεργάτες και φίλοι της εταιρείας, ενώ επίσης παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Στάθης Κιττής, τα μέλη του Δ.Σ., κ.κ. Αντώνης Αντωνίου και Γεώργιος Χαρή καθώς και ο Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού και Διευθύνων Σύμβουλος της Cyta Ελλάδος, κ. Γεώργιος Κουφάρης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμό με τη σειρά, ο κ. Κουφάρης ο οποίος επεσήμανε ότι η Cyta συνεχίζει να είναι ένας υγιής και οικονομικά δυνατός Οργανισμός με ισχυρές προοπτικές για ακόμη δυναμικότερη ανάπτυξη στο μέλλον. Ο κ. Αχιλλέως προχώρησε σε μία σύντομη αναδρομή των σημαντικότερων επιτευγμάτων της Cyta Ελλάδος από την ίδρυσή της, ευχαριστώντας παράλληλα το Δ.Σ., τη διοίκηση αλλά και το προσωπικό της εταιρείας για την υποστήριξή του όλα αυτά τα χρόνια.

Ο κ. Λιμνατίτης εστίασε στην είσοδο της εταιρείας και στην κινητή τηλεφωνία, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο διατήρησης της Cyta Ελλάδος στην κορυφή της επιλογής των Πελατών. Ο κ. Κιττής, ολοκληρώνοντας τους χαιρετισμούς, τόνισε ανάμεσα σε άλλα την ισχυρή δυναμική του Οργανισμού και τον υψηλής σημασίας, ρόλο της θυγατρικής Cyta Ελλάδος για τη μητρική εταιρεία.

Όλοι οι ομιλητές εξέφρασαν από το βήμα, τον προβληματισμό τους για τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες τις οποίες βιώνει η Κύπρος. Τόνισαν ωστόσο ότι οι συνθήκες αυτές δεν επηρεάζουν τη στέρεα βάση του Οργανισμού, αλλά ούτε και τη Cyta Ελλάδος, η οποία ξεκίνησε την εμπορική της δραστηριότητα στην ελληνική αγορά μέσα στην κρίση και έχει καταφέρει σε λιγότερο από 5 χρόνια εμπορικής λειτουργίας να μπει σε τροχιά λειτουργικής κερδοφορίας, ήδη από τα τέλη του 2012, αποκτώντας έτσι σημαντικό πλεονέκτημα στην αντιμετώπιση, αντίξοων συνθηκών.

Συνεργασία CPI και ΕΛΜΗSYSTEMS

Συνολικά 157 εταιρείες και περισσότεροι από 220 συνεργάτες παρακολούθησαν την εκπαίδευση, η οποία αποτελούνταν από Εμπορική Ενημέρωση, για τις σημαντικές αλλαγές στην αγορά των Φορολογικών Μηχανισμών και Τεχνική Εκπαίδευση η οποία κάλυψε εκτενώς την παρουσίαση εγκατάστασης του νέου λογισμικού.

Έχοντας πάντα ως γνώμονα την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των συνεργατών, η CPI και η ΕΛΜΗSYSTEMS συνεχίζουν τις εκπαιδεύσεις με στόχο να ενημερωθεί όλο το δίκτυο άμεσα και έγκυρα και να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς για τις επιχειρήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι, περισσότερες από 30.000 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν ήδη εγκατεστημένη τη λύση της CPI και της ΕΛΜΗSYSTEMS.

SAP Forum Athens: Run Like Never Before

Στην ολομέλεια του SAP Forum Athens o διεθνώς καταξιωμένος Brand Strategist, Peter Economides,θα δώσει την δική του οπτική σχετικά με την ανθρώπινη πλευρά της καινοτομίας. Επιπλέον, ο Irfan Khan, Senior Vice President & CTO, Database & Technology, SAP θα μιλήσει για τις εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας και για το πως η SAP μετατράπηκε από μια εταιρία business applications, σε πρωτοπόρο εταιρία τεχνολογίας με ηγετική παρουσία στις βάσεις δεδομένων, το enterprise mobility και το cloud computing.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει και 6 παράλληλες συνεδρίες που θα καλύψουν τις παρακάτω θεματικές: The future of Technology and Innovation, New Era User Experience, Blend Cloud and On-Premise Solutions, Innovation and Growth in the Consumer Industry, Protect your Long-term Investments, Intro to SAP Solutions.

Συνεργασία Υπουργείου Υγείας και ΕΔΕΤ ΑΕ

Σκοπός του Πληροφοριακού Συστήματος είναι η υποστήριξη των αρμοδιοτήτων του ΕΚΕΑ και των Υπηρεσιών Αιμοδοσίας της χώρας κατά στάδια, κατόπιν ιεράρχησης της αναγκαιότητάς τους και ανάλυσης των λειτουργιών που απαιτούνται. Η ιεράρχηση και ανάλυση πραγματοποιείται από το ΕΚΕΑ με την τεχνική συνδρομή και υποστήριξη της ΕΔΕΤ Α.Ε. Η ΕΔΕΤ διαχειρίζεται το σύνολο της διαδικασίας, την οποία δύναται να αναθέτει και ως έργο σε ανάδοχο κατόπιν διενέργειας διαγωνισμού.