Η Fujitsu εξαγοράζει την Runmyprocess

Αυτό σημαίνει ότι ο πελάτης μπορεί να διατηρήσει το υπάρχον backend και να μεταβεί σε online φόρμες ή spreadsheets που φιλοξενούνται στο Google. Η Fujitsu σκοπεύει, άμεσα, να ενσωματώσει την RunMyProcess στην δική της αναπτυσσόμενη σουίτα cloud υπηρεσιών και όπως ανακοίνωσε η πλατφόρμα της RunMyProcess θα βοηθήσει να ανταποκριθεί καλύτερα στις απαιτήσεις των πελατών. Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η Fujitsu δήλωσε ότι σκοπεύει να λανσάρει νέο κέντρο ανάπτυξης λογισμικού στις Η.Π.Α., το οποίο θα αποτελέσει το κέντρο των cloud υπηρεσιών της.

Η Skroutz Α.Ε. εκτός συνόρων με το Alve.com

Το www.alve.com αποτελεί ένα νέο προϊόν που αξιοποιεί τη μακρόχρονη εμπειρία και την τεχνογνωσία της Skroutz Α.Ε. στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου, προσαρμόζοντας τις υπηρεσίες της ιστοσελίδας στα δεδομένα της τούρκικης αγοράς. Σκοπός είναι το www.alve.com να εδραιωθεί ως μία αξιόπιστη πλατφόρμα αναζήτησης και σύγκρισης τιμών και να αποτελέσει ισχυρό εργαλείο έρευνας αγοράς για τους Τούρκους καταναλωτές.

Η επιλογή της γειτονικής χώρας για την επέκταση των δραστηριοτήτων της Skroutz A.E. βασίζεται στην τεράστια δυναμική ανάπτυξης που παρουσιάζει η online αγορά στην Τουρκία. Ο στόχος της τρέχουσας χρονιάς, είναι η μεγιστοποίηση των συνεργατών και των e-shops που συμμετέχουν, ώστε σταδιακά να αυξηθεί η κίνηση της ιστοσελίδας και το www.alve.com να εισέλθει δυναμικά στο χάρτη του ηλεκτρονικού εμπορίου της Τουρκίας.

Συνεργασία διανομής Enet Solutions – Logicom με τη NetApp

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη νέα αυτή συνεργασία με τη NetApp, της εταιρείας που είναι ηγέτης στο χώρο του Data Management & Enterprise Storage. Με τη συνεργασία αυτή, είμαστε σίγουροι ότι, θα διεισδύσουμε δυναμικά και θα καλύψουμε αποτελεσματικά το κενό που υπάρχει στη διαχείριση και αποθήκευση δεδομένων στην Ελληνική αγορά, αποφέροντας σημαντικό όφελος στους συνεργάτες μας», δήλωσε ο Σπύρος Κουρμούσης, Γενικός Διευθυντή της Logicom στην Ελλάδα.
 
Η Konstantin Ebert, Director Channels & Alliances, EMEA Emerging Markets, της NetApp δήλωσε: «Στο χώρο μας, οι απαιτήσεις αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς και οι IT εφαρμογές πρέπει να προσαρμόζονται ταχύτερα στις νέες εφαρμογές και λύσεις. Η Logicom στηρίζεται σε μια ισχυρή, προστιθέμενη αξία και τεχνογνωσία της διανομής στο χώρο της πληροφορικής, γι’ αυτό αποτελεί τον τέλειο συνεργάτη για τη σωστή υποστήριξη και επιτυχημένη διάθεση των προϊόντων NetApp στην αγορά».

Ολοκληρώθηκε η υποβολή προτάσεων στο ICT4GROWTH

Η ηλεκτρονική υποβολή επενδυτικών σχεδίων στη δράση κρατικών ενισχύσεων «ICT4GROWTH» ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή επιχειρήσεων από ολόκληρη την Ελλάδα. Η δράση στοχεύει στην ενίσχυση ελληνικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τεχνολογικής και επιχειρησιακής καινοτομίας, μέσα από την υλοποίηση αντίστοιχων επενδυτικών σχεδίων, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη νέων Προϊόντων και Υπηρεσιών Προστιθέμενης Αξίας.

Συνολικά υποβλήθηκαν 259 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 284,95 εκατ. ευρώ, από επιχειρήσεις όλων των μεγεθών. Ο μέσος προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων ανήλθε σε 1,1 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολικώς ζητηθείσα δημόσια δαπάνη (επιχορήγηση) που αντιστοιχεί στα επενδυτικά σχέδια που υποβλήθηκαν, ανέρχεται σε 136,49 εκατ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας τη διαθέσιμη δημόσια δαπάνη για τη δράση (120 εκατ. ευρώ).

Η TotalSoft Hellas αναβαθμίζεται σε Oracle Platinum Level Partner

Ως Platinum μέλος, η Oracle αναγνωρίζει την εξειδίκευση και υπεροχή της TotalSoft και των θυγατρικών της στην παροχή υπηρεσιών πώλησης, pre-sales, υλοποίησης και τεχνικής υποστήριξης των προϊόντων Oracle Database 11g, Oracle Business Intelligence, Oracle Golden Gate, Oracle Enterprise Manager και Oracle Primavera.

Η TotalSoft είναι συνεργάτης της Oracle από το 1998 και με τον τίτλο του Platinum Partner ενισχύει περαιτέρω τη διαφοροποίηση των λύσεων που προσφέρει σε προϊόντα και υπηρεσίες Oracle, παρέχοντας έτσι μια ισχυρή εναλλακτική πρόταση στην αγορά στον τομέα της παροχής τεχνολογικών λύσεων, υπηρεσιών, προϊόντων και λογισμικού.

Η TotalSoft, με την υλοποίηση των λύσεων Primavera της Oracle, καλύπτει μεγάλο μερίδιο της εγχώριας αγοράς διαχείρισης τεχνικών έργων, υποστηρίζοντας πελάτες στη Ρουμανία, την Αυστρία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία και τη Βουλγαρία.

Σήμερα συμμετέχει σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα στον κόσμο –την κατασκευή των Διυλιστηρίων του Jubail στη Σαουδική Αραβία. Ακόμη ένα έργο που υλοποιήθηκε σε τεχνολογία Oracle είναι το portal www.rncis.ro, που επιτρέπει την πρόσβαση σε πληροφορίες για τα τρέχοντα προγράμματα σπουδών σε Πανεπιστήμια της Ρουμανίας.

Ο Γεράσιμος Γιαννουλάτος Head of Sony Central & S.E. Europe

Επίσης, τον Γ. Γιαννουλάτο διαδέχεται άμεσα στη θέση του Country Head Ελλάδος, ο Ιωάννης Γρατσώνης, ο οποίος θα διατηρήσει και τα καθήκοντα του Brand Communication & OnLine Director, Sony Central and Southeast Europe, θέση την οποία υπηρετούσε ο ίδιος μέχρι σήμερα. Ο Γ. Γιαννουλάτος αποτελεί ένα από τα πλέον έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη του χώρου με μακρόχρονη εμπειρία στη Sony.
 
Ξεκίνησε στην Sony Hellas το 1997 ως Product Manager στην κατηγορία του Personal Audio, ενώ αργότερα μετακινήθηκε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Ολλανδία, όπου εργάσθηκε στο ευρωπαϊκό Business Unit Personal Audio και κατόπιν στην Aiwa Europe. Το 2005 επέστρεψε στην Sony Hellas και ανέλαβε διάφορες σημαντικές διευθυντικές θέσεις, έως και αυτή του επικεφαλής για τη Sony Ελλάδος, το 2010.

Ο Ι. Γρατσώνης έχει συμβάλλει επάξια στη χάραξη της στρατηγικής και της επιτυχημένης πορείας της εταιρείας, έχοντας διατελέσει Γενικός Διευθυντής Marketing στη Sony από τον Οκτώβριο του 1999 μέχρι το 2010 στην Ελλάδα, ενώ από το 2010 κατείχε τον τίτλο του Product to Consumer Director Sony Central and Southeast Europe. Η καριέρα του στη Sony ξεκίνησε το 1997, όταν ανέλαβε καθήκοντα Product Manager των προϊόντων RME (Recording Media and Energy) και του PlayStation.

40 χρόνια από το πρώτο κινητό τηλέφωνο

Συμφώνα με την εφημερίδα Daily Telegraph στην λίστα με τα είκοσι κινητά που είχαν τις περισσότερες πωλήσεις, από το 1973 έως σήμερα, επικρατεί μία συγκεκριμένη μάρκα κινητών. Στις πέντε πρώτες θέσεις επικράτησε η εταιρεία Nokia.

Συγκεκριμένα, στην 5η θέση βρίσκεται, το Nokia 3310, στην 4η το Nokia 5230, στην 3η το Nokia 1200, στην 2η το Nokia 3210 και στην κορυφή το Nokia 1110. Αξίζει να σημειωθεί ότι το iPhone 3GS βρέθηκε στην θέση 19.

Εξοπλισμός της Dell στην ΔΙΑΣ Διατραπεζικά Συστήματα Α.Ε.

Η συγκεκριμένη προμήθεια περιλαμβάνει Dell PowerEdge R620 Servers σε αρκετά ισχυρή σύνθεση με 4 SSD HDDs (Solid State Drives Hard Disc Drivers), συνοδεύεται από 5ετή υποστήριξη επιπέδου Dell ProSupport 24/7 και 4 ώρες mission-critical (4h same day on-site) service.