Μειωμένες οι πωλήσεις Η/Υ το α’ τρίμηνο του 2013

Για πρώτη φορά από το β’ τρίμηνο του 2009, οι πωλήσεις έμειναν κάτω από τα 80 εκατ., με όλες τις περιοχές να παρουσιάζουν μείωση. Η HP και η Lenovo βρέθηκαν ουσιαστικά μαζί στην πρώτη θέση των πωλήσεων, με την HP να έχει ένα ιδιαίτερα «προκλητικό» τρίμηνο, καθώς οι παραγγελίες της βρέθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα, από το 2003, οπότε και εξαγόρασε την Compaq.

Oι παραγγελίες της Lenovo παρέμειναν ουσιαστικά στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενώ η αύξηση στις παραγγελίες της ξεπέρασε κατά πολύ τον μέσο όρο, παρόλο που τα επίπεδά της διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους από το 2009. Η Dell είχε επίσης έχει δύσκολο τρίμηνο, με τις παραγγελίες της να μειώνονται σε όλες τις περιοχές εκτός από την Ιαπωνία.

Στην αγορά EMEA, η οποία βίωσε το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο μείωση παραγγελιών, η ζήτηση για Ultramobiles παρέμεινε μειωμένη, καθώς οι τιμές είναι ακόμη υψηλές, ενώ τα νέα μοντέλα με τις πιο ελκυστικές τιμές αναμένεται να εμφανιστούν στην αγορά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Στις Η.Π.Α., οι παραγγελίες άγγιξαν τα 14,2 εκατ., μειωμένες κατά 9,6%, κάνοντας το τρίμηνο αυτό το έκτο συνεχόμενο όπου σημειώνεται μείωση.

Παραγγελίες Η/Υ ανά κατασκευαστή παγκοσμίως, α’ τρίμηνο 2013
Εταιρεία Παραγγελίες α’ τρίμ. 2013 Μερίδιο αγοράς α’ τρίμ. 2013 Παραγγελίες α’ τρίμ. 2013 Μερίδιο αγοράς α’ τρίμ. 2012 Διαφορά
HP 11,687,778 14.8 15,301,906 17.2 -23.6
Lenovo 11,666,400 14.7 11,652,664 13.1 0.1
Dell 8,734,892 11.0 9,838,121 11.0 -11.2
Acer Group 6,843,184 8.6 9,582,046 10.9 -29.3
Asus 5,360,470 6.8 5,552,329 6.2 -3.5
Άλλοι 34,914,286 44.1 37,170,712 41.7 -6.1
Σύνολο 79,207,010 100.0 89,197,778 100.0 -11.2

Η Deutsche Telekom κατέθεσε την τελική της προσφορά στην MetroPCS

Σύμφωνα με την παρούσα συμφωνία, η T-Mobile USA θα «προσφερθεί» στη νέα εταιρεία με μετοχικά δάνεια που αγγίζουν τα 15 δις. δολ. Σύμφωνα, όμως, με τη νέα προσφορά, η Deutsche Telekom θα μειώσει τα δάνεια αυτά στα 11,2 δις., αυξάνοντας σημαντικά της αξία των ιδίων κεφαλαίων της νέας εταιρείας. Επίσης, η Deutsche Telekom θα μειώσει το επιτόκιο στα 11,2 δις. κατά 50 μονάδες βάσεις.

Επίσης, ο χρόνος που η Deutsche Telekom δεν θα μπορεί να πουλήσει δημοσίως μετοχές της νέας εταιρείας επεκτάθηκε σε 18 μήνες, μετά το «κλείσιμο» της συμφωνίας. Η βελτιωμένη προσφορά της Deutsche Telekom υπογραμμίζει τη δέσμευσή της να δημιουργήσει έναν νέο, ισχυρό ανταγωνιστή στην αγορά των mobile τηλεπικοινωνιών στις Η.Π.Α. που θα προσφέρει στους πελάτες μία μεγάλη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών σε προσιτές τιμές και μέσω ενός άριστου ασύρματου δικτύου.

Παρουσιάστηκε το νέο Samsung Galaxy S4

Το Galaxy S4 είναι το πρώτο smartphone που επιτρέπει στους χρήστες να ζήσουν την εμπειρία της ανταλλαγής φωτογραφιών, μουσικής, αρχείων και παιχνιδιών μέσω της υπηρεσίας Group Play, ενώ μέσω της λειτουργία S Translator παρέχεται άμεση μετάφραση φωνής ή κειμένου σε 10 γλώσσες.

Επιπλέον, η λειτουργία Smart Pause επιτρέπει τον έλεγχο της οθόνης σύμφωνα με το βλέμμα, η λειτουργία Smart Scroll προσφέρει τη δυνατότητα μετακίνησης του περιεχομένου της οθόνης προς τα πάνω ή κάτω, χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να αγγίξει την οθόνη, ενώ οι Air View και Air Gesture παρέχουν στον χρήστη μια σειρά από ευκολίες, όπως πρόσβαση στο περιεχόμενο ενός βίντεο με το πέρασμα του δαχτύλου πάνω από το αρχείο ή την αλλαγή σελίδων με μια απλή κίνηση του χεριού.

Τέλος, η υπηρεσία WatchON μετατρέπει το κινητό τηλέφωνο σε τηλεχειριστήριο και η υπηρεσία S Health προσφέρει μια σειρά από λειτουργίες, όπως ημερολόγιο διατροφής, άσκησης και παρακολούθησης ύπνου.

Δωρεάν επικοινωνία προς την Κύπρο από τη Cyta Ελλάδος

Έτσι, οι οικιακοί πελάτες της Cyta που έχουν επιλέξει το Πρόγραμμα Χρόνου Ομιλίας «Cyta προς Cyta Ελλάδα & Κύπρος», πραγματοποιούν δωρεάν κλήσεις από Ελλάδα προς Κύπρο, για διάστημα που υπερβαίνει τον ένα μήνα. Διευκρινίζεται ότι το πρόγραμμα «Cyta προς Cyta Ελλάδα & Κύπρος» περιλαμβάνει απεριόριστες τηλεφωνικές κλήσεις προς σταθερά Cyta Ελλάδος και Cyta Κύπρου καθώς και απεριόριστη τηλεφωνία προς κινητά Cytamobile-Vodafone, με λιανική τιμή 7 ευρώ/μήνα.

Συμφωνία συνεργασίας SingularLogic Bulgaria και Globul

Η συμφωνία προβλέπει ότι τα καταστήματα της Globul θα διαθέτουν τις εφαρμογές SingularLogic One Touch Retail σε εταιρείες του κλάδου της λιανικής, προσφέροντας πλήρεις λύσεις σε συνδυασμό με τον απαραίτητο εξοπλισμό και τις αντίστοιχες υπηρεσίες. Όλες οι εφαρμογές One Touch Retail διατίθενται μεταφρασμένες στη Βουλγαρική γλώσσα και προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις του νομοθετικού και φοροτεχνικού περιβάλλοντος της χώρας.

Ήδη σήμερα λειτουργούν και καλύπτουν πλήρως τις απαιτήσεις πολλών εταιρειών λιανικής και μεμονωμένων καταστημάτων που δραστηριοποιούνται σε διάφορες πόλεις της Βουλγαρίας. Για την προώθηση των εφαρμογών, η Globul ενίσχυσε την προσφορά της προς τους πελάτες της, αξιοποιώντας τη δυνατότητα της εφαρμογής SingularLogic One Touch Retail μεταξύ πολλών άλλων, για μαζική αποστολή SMS με πληροφοριακό ή διαφημιστικό περιεχόμενο στους πελάτες των καταστημάτων λιανικής.

Η SAS Ελλάδας στην πρώτη θέση για το εργασιακό της περιβάλλον

Συγκεκριμένα, η SAS Ελλάδας κατετάγη στην 1η θέση στην ετήσια λίστα µε τις “Εταιρείες με τα Καλύτερα Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Ελλάδα για το 2013” της εταιρείας ερευνών, συμβουλευτικών υπηρεσιών και εκπαίδευσης Great Place to Work Institute Hellas, μεταξύ των εταιρειών που απασχολούν από 20 έως 49 εργαζόμενους.

Σημειώνεται ότι η φετινή διάκριση αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης χρονιάς, όπου η SAS Ελλάδας εισήλθε για πρώτη φορά στη λίστα των εταιρειών με τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στην Ελλάδα, κατακτώντας τη 2η θέση. H νέα διάκριση της SAS Ελλάδας αποτελεί συνέχεια ανάλογων διακρίσεων της SAS σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πέντε προσφορές στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

 Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 4.105.447,50 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Σημειώνεται ότι η αποσφράγιση των προσφορών μετατέθηκε σε χρόνο που θα καθορισθεί από την ΚτΠ Α.Ε.

Ο Κώστας Λουκάς ανέλαβε Γενικός Διευθυντής στη Microsoft Ρουμανίας

«Για να επιλέξουμε το καλύτερο στέλεχος για τη συγκεκριμένη θέση, πραγματοποιήσαμε μια ευρεία αναζήτηση ανάμεσα σε πολύ καλά προετοιμασμένους υποψήφιους, τόσο στη Ρουμανία όσο και εκτός της χώρας, τόσο εντός όσο και εκτός Microsoft και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για το τελικό αποτέλεσμα. Είμαστε υπερήφανοι για την συνεχή απόδοση της ρουμανικής ομάδας και πιστεύουμε ότι η Ρουμανία είναι η χώρα των ευκαιριών. Η σημερινή μας απόφαση αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη μας στη στρατηγική μας για τη Ρουμανία και την ικανότητά μας να δημιουργούμε σημαντική κοινωνική και οικονομική επιρροή», σχολίασε ο Don Grantham, Πρόεδρος της Microsoft Central & Eastern Europe.
 
Ο Κ. Λουκάς ξεκίνησε την καριέρα του στη Microsoft Ελλάδος το 2005 ως οικονομικός ελεγκτής, και στη συνέχεια για τα επόμενα χρόνια ανέλαβε οικονομικός και διοικητικός διευθυντής. Το 2009, ανέλαβε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Microsoft Ελλάδος για έναν χρόνο, ενώ το 2010 μετακινήθηκε στη θέση του Marketing & Operations Director της εταιρείας.

Τον Ιανουάριο του 2012 προωθήθηκε στη θέση του Γενικού Διευθυντή της Microsoft Κύπρου και Μάλτας. Πριν τη Microsoft, ο Κ. Λουκάς εργάστηκε για 3 χρόνια σε διάφορες θέσεις management για την Coca-Cola Southeast Europe. Είναι απόφοιτος του Executive MBA προγράμματος του INSEAD, ενώ έχει αποκτήσει master στα Οικονομικά από το London School of Economics. Το πρώτο του πτυχίο είναι από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.