Η Linkedin εξαγοράζει την Pulse

Η εξαγορά ταιριάζει με τις πρόσφατες κινήσεις της LinkedIn με σκοπό να εξελιχθεί σε «αποθήκη» νέων και άρθρων που δημοσιεύονται από μέσα ενημέρωσης και επαγγελματικές αρθρογράφους, καθώς και από posts μελών, κυρίως σχετικά με την εξέλιξη της σταδιοδρομίας και της επιχείρησης. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρέχον τρίμηνο και η αξία του υπολογίζεται στα 90 εκατ. δολ. περίπου 90% σε μετοχές και 10% σε μετρητά.

Μετά την εξαγορά, το Pulse θα συνεχίζει να λειτουργεί με την τωρινή του μορφή, αλλά τώρα θα υπάρχουν δύο ομάδες εργασίας που θα επικεντρώνονται στην επέκτασή του και τη δημιουργία νέου προσφερόμενου περιεχομένου. Αυτή τη στιγμή διαθέτει περίπου 30 εκατ. χρήστες σε 190 χώρες.

Έργο της BCIS στο Εφετείο Θεσσαλονίκης

 «Ανάπτυξη και Εγκατάσταση Εφαρμογής Λογισμικού για την ηλεκτρονική οργάνωση και διαχείριση των βιβλίων δημοσίευσης και βεβαίωσης αποφάσεων του Πολιτικού και του Ποινικού Τμήματος του Εφετείου».

Έργο της Dotsoft για το ΤΕΙ Μεσολογγίου

Στόχος του έργου είναι να δημιουργηθεί ένας ηλεκτρονικός πολύ-χώρος μάθησης, επικοινωνίας και συνεργασίας που θα ενισχύσει και θα υποστηρίξει τις σημερινές διαδικασίες κατάρτισης και δια βίου μάθησης αλλά και της ανοιχτής μάθησης. O προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 209.087,70 (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α).

Cisco Connect Greece 2013

Στο Cisco Connect Greece 2013 οι παρευρισκόμενοι θα γνωρίσουν αυτό που η Cisco ονομάζει “Internet of Everything”, και αποτελεί τη μεγαλύτερη online τάση σήμερα. Καθώς ολοένα περισσότεροι άνθρωποι, αντικείμενα, διαδικασίες και συσκευές συνδέονται στο Internet, δημιουργούνται νέες εμπειρίες και αναδύονται νέες ευκαιρίες για επικοινωνία, επιχειρηματικότητα και καινοτόμες υπηρεσίες.

Σύμβαση 10 εκατ. με την Ε.Ε. κέρδισε κοινοπραξία της Intrasoft International

Η σύμβαση έχει πιθανή εκτιμώμενη αξία 10 εκατ. ευρώ και μέγιστη διάρκεια 4 έτη, ενώ η συμμετοχή της Intrasoft International υπολογίζεται στα 6 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των μελών της κοινοπραξίας συγκαταλέγονται επίσης οι  εταιρίες Unisys  &  IRIS.

Οι εργασίες της Intrasoft International στο 1ο Τμήμα του έργου περιλαμβάνουν τεχνική υποστήριξη σε επίπεδο διακομιστών αλλά και συστημάτων τελικών χρηστών, με εκτιμώμενο όγκο εργασίας τα 15 ανθρωπο-έτη. Επίσης, στο 2ο Τμήμα του έργου, η κοινοπραξία θα αναλάβει την ενοποίηση των επιμέρους συστημάτων, με εκτιμώμενο όγκο εργασίας τα 18 ανθρωπο-έτη.

ΕΕΤΤ: Μετρήσεις ποιότητας για την Καθολική Ταχυδρομική Υπηρεσία για το 2012

Όσον αφορά τις μετρήσεις για το 2012, το ποσοστό της αλληλογραφίας εσωτερικού Α’ Προτεραιότητας, που επιδόθηκε εντός μίας εργάσιμης ημέρας από την ημέρα κατάθεσης ανέρχεται σε 91,6% και εντός τριών εργάσιμων ημερών σε 99,7%. Και στις δύο περιπτώσεις τα ποσοστά υπερβαίνουν  τους στόχους που ορίζει η σχετική Υπουργική Απόφαση, οι οποίοι είναι 87% και 98% αντίστοιχα.

Σχετικά με την εξερχόμενη διεθνή αλληλογραφία Α’ Προτεραιότητας, ο μέσος όρος ημερών επίδοσης εμφανίζεται βελτιωμένος, το 2012 σε σχέση με το 2011, στο 63,3% των χωρών. Για την εισερχόμενη διεθνή αλληλογραφία, ο αντίστοιχος μέσος όρος ημερών επίδοσης έχει επίσης βελτιωθεί στο 77,4% των χωρών.

Επισημαίνεται ότι οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν από κοινού με το Φορέα Παροχής Καθολικής Υπηρεσίας (ΕΛΤΑ) και με βάση το ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ 13850. Στο εξής και σύμφωνα με το νέο νομικό πλαίσιο, η ΕΕΤΤ θα διεξάγει αυτόνομα τις μετρήσεις ποιότητας της Καθολικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας. Η διαδικασία επιλογής ανεξάρτητου φορέα, που θα αναλάβει τις μετρήσεις, θα πραγματοποιηθεί μέσω ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μάιο.

HP: Νέα Σειρά Server για Social, Mobile, Cloud και Big Data

Οι HP Moonshot χρησιμοποιούν chips που βρίσκονται ευρέως στα smartphones και στα tablets, τα οποία επιτρέπουν στους servers να προσφέρουν μειωμένη χρήση ενέργειας και διατάξεις υψηλής πυκνότητας, σε σημαντικά χαμηλότερο κόστος χρήσης. Ο πρώτος server HP ProLiant Moonshot είναι διαθέσιμος με τον επεξεργαστή Intel Atom S1200 και υποστηρίζει τα web-hosting φορτία εργασίας. To 4.3u server enclosure, HP Moonshot 1500, είναι πλήρως εξοπλισμένo με 45 Intel-based servers, δικτυακό switch και όλα τα υποστηρικτικά εξαρτήματα.

H HP επίσης ανακοίνωσε ένα ολοκληρωμένο roadmap από workload-optimized HP ProLiant Moonshot servers που ενσωματώνει επεξεργαστές από ένα ευρύ οικοσύστημα συνεργατών της HP, συμπεριλαμβανομένων τους: AMD, AppliedMicro, Calxeda, η Intel και  Texas Instruments Incorporated. Τέλος, παρουσιάστηκε ένα βελτιωμένο πρόγραμμα συνεργατών και νέες υπηρεσίες που θα επιταχύνουν το ρυθμό της καινοτομίας σε αυτή τη νέα σειρά των servers. Αυτό περιλαμβάνει: το οικοσύστημα HP Pathfinder Innovation Ecosystem και τις υπηρεσίες HP Moonshot Concierge Services.

Έργο της Cardisoft στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Στο διαγωνισμό, αρχικού προϋπολογισμού 123.000 ευρώ και κριτήριο την πιο συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά, είχαν αρχικά καταθέσει και οι εταιρείες Έπαφος, IMC και Γνώμων Πληροφορική. Αντικείμενο του έργου είναι: α. ηλεκτρονικές υπηρεσίες, όπως ενημέρωση για ανακοινώσεις τμήματος προέλευσης, ευκαιρίες μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, αποστολή ειδοποιήσεων, αναζήτηση θέσεων εργασίας, β. υποσύστημα διαχείρισης περιεχομένου, γ. υποσύστημα κοινωνικής δικτύωσης, δ. υποσύστημα αναζήτησης θέσεων εργασίας αποφοίτων, ε. παρακολούθηση εκπαιδευτικής και επαγγελματικής εξέλιξης.