Καλές οι προοπτικές για την Intel

Η εταιρεία είχε εισροή μετρητών 4,3 δις δολάρια σε μετρητά από λειτουργικές δραστηριότητες, κατέβαλε μερίσματα 1,1 δις δολάρια και χρησιμοποίησε 533 εκατομμύρια δολάρια για επαναγορά 25 εκατομμυρίων μετοχών. «Παρά την κάμψη της αγοράς, η Intel απέδωσε καλά στο πρώτο τρίμηνο και είμαι ενθουσιασμένος σχετικά με τις προοπτικές που υπάρχουν για την εταιρεία» ανέφερε ο Paul Otellini, Πρόεδρος και CEO της Intel.

Ειδικότερα, τα έσοδα του PC Client Group διαμορφώθηκαν στα 8 δις δολ, σημειώνοντας πτώση 6,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και πτώση 6.0% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Τα έσοδα του Data Center Group διαμορφώθηκαν στα $2,6 δις σημειώνοντας πτώση 6,9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και πτώση 7,5% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Τα έσοδα του Other Intel Architecture Group διαμορφώθηκαν στα $1 δις σημειώνοντας πτώση 3,9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και πτώση 9,0% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Η NetU παρουσίασε λύση δημιουργίας και διαχείρισης e-invoice

Η λύση e-invoice καλύπτει όλα τα παραστατικά που εκδίδει ή παραλαμβάνει κάθε επιχείρηση και περιλαμβάνει αυτοματοποιημένες διαδικασίες ώστε να είναι ανοιχτή στα συστήματα ERP και ιδιαιτέρως απλή στους χρήστες της, προσφέροντας μεταξύ άλλων τα παρακάτω: Κατάργηση του κόστους φύλαξης και φυσικής αποθήκευσης εισερχόμενων και εξερχόμενων παραστατικών, κατάργηση του κόστους προώθησης παραστατικών με αλληλογραφία, κατάργηση του κόστους αναπαραγωγής αντιγράφου, δραστική μείωση της πιθανότητας απώλειας παραστατικών, δραστική μείωση του χρόνου ανεύρεσης.

Το cloud ωθεί τα έσοδα της SAP

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία σήμερα, τα συνολικά έσοδά της αυξήθηκαν κατά 7%, ενώ τα κέρδη της για το ίδιο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 17% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Τα έσοδα από το software και τις σχετιζόμενες με το software υπηρεσίες αυξήθηκαν στα 11% σε ετήσια βάση, ενώ τα έσοδα από τις συνδρομές στο software και στο cloud αυξήθηκαν κατά 19% και τα έσοδα υποστήριξης κατά 8%.

Τα έσοδα από το HANA, την in-memory database της εταιρείας, τριπλασιάστηκαν σε ετήσια βάση, ενώ η SAP κατέγραψε και μια διψήφια ανάπτυξη στις mobile δραστηριότητές της. Ωστόσο, η μεγαλύτερη ανάπτυξη σημειώθηκε στο cloud. Εκεί, η SAP είδε να αυξάνονται τα έσοδα της κάτα 373%.

Nέα πρόσκληση για καινοτόμες ιδέες από το Openfund

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο για την παρουσίαση της επιχειρηματικής τους πρότασης και να το υποβάλλουν στον σχετικό σύνδεσμο έως τα μεσάνυχτα της 31ης Μαΐου. Το Openfund θα υποστηρίξει τους επιλεγόμενους επιχειρηματίες με αρχική χρηματοδότηση (ξεκινά ενδεικτικά από €50.000 έναντι ποσοστού 10% συμμετοχής στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας) και εκτενείς συμβουλευτικές υπηρεσίες από το διεθνές δίκτυο μεντόρων του για την υλοποίηση της επιχειρηματικής τους ιδέας και την ανάπτυξή της στην εγχώρια και ξένη αγορά.

Δύο εταιρείες τουλάχιστον κατέθεσαν προσφορές για την απόκτηση της Globul

Πηγές προσκείμενες στη διαδικασία δήλωσαν στο πρακτορείο πως η πώληση της θυγατρικής αναμένεται να αποφέρει έως και 700 εκατ. ευρώ στον ΟΤΕ, ωστόσο διεμήνυσαν ότι ο Οργανισμός θα ζητήσει βελτιωμένες προσφορές.

Σύμφωνα με το Reuters οι δύο εταιρείες είναι η Turk Telecom και η Deutsche Telekom. Η Telenor δεν θέλησε να αποκαλύψει αν έχει καταθέσει δεσμευτική προσφορά.

Προμήθεια της Pansystems στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

Η σύμβαση είναι αξίας 55.000 ευρώ περίπου και στο διαγωνισμό που προηγήθηκε είχαν καταθέσει άλλες 2 εταιρείες.

Mobile εφαρμογή για την περιήγηση στη Cisco Connect

Σε εμφανή σημεία στα περίπτερα των συμμετεχόντων θα είναι τοποθετημένες ετικέτες χρωματικού κώδικα (color tags), από τις οποίες ο επισκέπτης θα λαμβάνει τις αντίστοιχες πληροφορίες (κείμενα, φωτογραφίες και video) σχετικά με τους εκθέτες ή/και τους χορηγούς της έκθεσης, με τη χρήση της mobile εφαρμογής Tag app ή μέσω της διεύθυνσης url http://gettag.mobi,, την οποία ο επισκέπτης μπορεί να εγκαταστήσει δωρεάν στην προσωπική του συσκευή.

Στη Vidavo κατακυρώθηκε έργο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου

Στο διαγωνισμό είχε καταθέσει προσφορά και η εταιρεία Systema Technologies. Η Vidavo μειοδότησε, αναλαμβάνοντας το έργο με 166.778 ευρώ.

Σε διαπραγματεύσεις ΙΒΜ και Lenovo για την πώληση low-end x86 servers

Ωστόσο ανώνυμες πηγές τόσο στο CRN όσο και στην Wall Street Journal δηλώνουν ότι οι συζητήσεις είναι εποικοδομητικές. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με αναλυτές, οποιαδήποτε συμφωνία θα αφορά μέρος των δραστηριοτήτων server της ΙΒΜ και ειδικότερα το hardware των low-end commodity x86 και όχι τα higher-end x86 συστήματα, όπως τους PureSystems και iDataPlex servers.

Ο Οικονομικός Διευθυντής της ΙΒΜ αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα. Θα μπορούσε να έχει νόημα η απόσυρση της ΙΒΜ από το χαμηλό κομμάτι των χαμηλών x86 servers, όπου τα περιθώρια κέρδους είναι σχετικά μικρά, δήλωσε ο Dan Olds, principal analyst στην Gabriel Consulting.  Ωστόσο δεν βλέπει να πουλά όλη τη δραστηριότητα των x86 servers.