Περισσότερες οι πωλήσεις smartphones το α’ τρίμηνο σε σχέση με τα παραδοσιακά κινητά

Οι κατασκευαστές δέχτηκαν 418,6 εκατ. παραγγελίες συγκριτικά με τα 402,4 το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012 και 483,2 εκατ. το δ’ τρίμηνο του 2012. Οι παραγγελίες των smartphones άγγιξαν τα 216,2 εκατ., αντιπροσωπεύοντας το 51,6% των συνολικών παραγγελιών. Η αγορά αναπτύχθηκε κατά 41,6% συγκριτικά με τα 152,7 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2012, αλλά μειώθηκε κατά 5,1% σε σχέση με τα 227,8 εκατ. το δ’ τρίμηνο του 2012.

Αναφορικά με τους κατασκευαστές, στην πρώτη θέση βρέθηκε η Samsung αφού οι παραγγελίες της ξεπέρασαν τις συνολικές παραγγελίες των επόμενων τεσσάρων κατασκευαστών. Ακολουθεί η Apple, που οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 6,6%, κυρίως λόγω του λανσαρίσματος του iPhone 5, και η LG που επανεμφανίστηκε στο top 5 των κατασκευαστών μετά από απουσία δύο τριμήνων.

Στις δύο τελευταίες θέσεις της πεντάδας βρίσκονται η Huawei που παρουσίασε πολύ καλή απόδοση με τον προηγούμενο χρόνο που είχε χαμηλές επιδόσεις εκτός της περιοχής Ασίας/Ειρηνικού, και η ZTE με ισχυρή παρουσία σε Ασία/Ειρηνικό και Βόρεια Αμερική αλλά μικρή παρουσία στην περιοχή EMEA και τη Λατινική Αμερική.

Παραγγελίες και μερίδια αγοράς κορυφαίων κατασκευαστών, α’ τρίμηνο 2013 (σε εκατ.)
Κατασκευαστής Παραγγελίες α’ τρίμηνο 2013 Μερίδιο αγοράς α’ τρίμηνο 2013 Παραγγελίες α’ τρίμηνο 2012 Μερίδιο αγοράς α’ τρίμηνο 2012 Διαφορά
Samsung 115.0 27.5% 93.6 23.3% 22.9%
Nokia 61.9 14.8% 82.7 20.6% -25.1%
Apple 37.4 8.9% 35.1 8.7% 6.6%
LG 15.4 3.7% 13.7 3.4% 12.4%
ZTE 13.5 3.2% 16.2 4.0% -16.5%
Άλλοι 175.4 41.9% 161.1 40.0% 8.9%
Σύνολο 418.6 100.0% 402.4 100.0% 4.0%

Η Software AG εξαγοράζει την LongJump

Η πλατφόρμα της LongJump δίνει στους χρήστες ένα σύνολο εργαλείων και προτύπων για να χτίσουν εφαρμογές, χωρίς την ανάγκη κώδικα. Οι εφαρμογές μπορούν να αναπτυχθούν σε public ή private cloud, καθώς και on premises και μέσω mobile συσκευών.

Η Software AG αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα το πώς θα ενσωματώσει τις τεχνολογίες της LongJump στο δικό της middleware χαρτοφυλάκιο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η συμφωνία συμπίπτει με το λανσάρισμα της εταιρεία Pivotal από τις EMC και VMware.

Πραγματοποιήθηκε η Cisco Connect Greece 2013

Στις κεντρικές ομιλίες των εκπροσώπων της Cisco αναλύθηκε ο αντίκτυπος της σύνδεσης στο internet όλο και περισσότερων στοιχείων, το οποίο η Cisco αποκαλεί “Internet of Everything”. Το βασικό ερώτημα που τέθηκε και συζητήθηκε είναι πως αυτή η επιχειρηματική πρόκληση – ευκαιρία, μπορεί να αποδώσει τη μεγαλύτερη δυνατή αξία για τους οργανισμούς, τα κράτη και κάθε έναν από εμάς.

Ο εκπρόσωπος της Intel Νίκος Παναγιωτίδης, Market Development Manager, στην κεντρική του ομιλία παρουσίασε το όραμα της εταιρείας για το “ανοικτό” Cloud του μέλλοντος, ενώ ο Διευθυντής Marketing, Εταιρικών & Επιχειρησιακών Πελατών Σταθερής & Κινητής Τηλεφωνίας του Ομίλου ΟΤΕ, Θάνος Φαλάγγας επικεντρώθηκε στις κύριες τεχνολογικές τάσεις και τις υπηρεσίες του Ομίλου.

Κατά τη διάρκεια των παράλληλων παρουσιάσεων, οι Συνεργάτες – Χορηγοί του Cisco Connect πραγματοποίησαν 14 ομιλίες, οι οποίες κάλυψαν μεγάλο εύρος τεχνολογικών λύσεων που αποσκοπούν στην αύξηση της παραγωγικότητας και τη μείωση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων. Παράλληλα στον εκθεσιακό χώρο του συνεδρίου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν Live Demos των λύσεων της Cisco, καθώς και τις προτάσεις του δικτύου συνεργατών της.

H HP βοηθά τις επιχειρήσεις να αντλήσουν γρηγορότερα αξία από τα Big Data

Η νέα υπηρεσία HP Big Data Discovery Experience απλοποιεί και επιταχύνει την πορεία των πελατών προς την απελευθέρωση της αξίας των πληροφοριών τους και προσφέρει ένα επεκτάσιμο περιβάλλον όπου οι πελάτες μπορούν να εξερευνήσουν διαφορετικές τεχνολογίες για να επωφεληθούν από τις ειδικές γνώσεις που αντλήθηκαν από τα δικά τους δεδομένα. Αυτό τους επιτρέπει να περάσουν από τις υψηλού επιπέδου έννοιες των Big Data στην πραγματικότητα: στην αξιοποίησή τους και τη δράση με βάση την πληροφορία.

Έργο της ένωσης Postscriptum – eWorx στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Το έργο αφορά στη δημιουργία ενός σύγχρονου Εικονικού Μουσείου Όπερας το οποίο θα χαρακτηρίζεται από ισχυρά διαδραστικό χαρακτήρα, υψηλή αισθητική, κυρίαρχο εκπαιδευτικό χαρακτήρα και ελκυστικές εφαρμογές.

Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει: ψηφιοποίηση, τεκμηρίωση, επεξεργασία και επιστημονική τεκμηρίωση τεκμηρίων από τις διάφορες συλλογές ΕΛΣ, ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ψηφιακών συλλογών και δραστηριοτήτων ΕΛΣ, διαδραστικές / ψηφιακές εφαρμογές, εκπαιδευτικές εφαρμογές, ψηφιακές εκπαιδευτικές εφαρμογές (εκτός Εικονικού Μουσείου) «μουσειοσυσκευές».

Παρουσιάστηκε το Samsung Galaxy S4

Εντυπωσιακά βίντεο, ειδικοί φωτισμοί και ηχητικά εφέ, αλλά κυρίως η παρουσία ενός video dance performance αφηγήθηκαν δημιουργικά τις υπηρεσίες του Galaxy S4. Παράλληλα, το κοινό είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά το νέο καινοτόμο smartphone, με τους οικοδεσπότες της βραδιάς να παίρνουν τη σκυτάλη για να αναδείξουν τις εκπληκτικές λειτουργίες του Galaxy S4.

Συγκεκριμένα, η Λυδία Παπαϊωάννου ανέλαβε να αναδείξει όλες τις δυνατότητες που αφορούν στη διασκέδαση και την ψυχαγωγία, ο Γιώργος Λιανός προσκάλεσε το κοινό να μοιραστεί τις εμπειρίες που προσφέρει η συσκευή για τη διαχείριση των σχέσεων και της επικοινωνίας και η Ντορέττα Παπαδημητρίου έδειξε πώς, το Galaxy S4, μπορεί να σταθεί σύμμαχος στην προσωπική μας φροντίδα.

Ο Πάνος Αδριανός Presales Sr. Manager της EMC

Ο Bertrand LaLanne, Presales Lead, Europe West, EMC δήλωσε σχετικά με την προαγωγή του κυρίου Αδριανού: «Ο Πάνος Αδριανός αποτελεί ένα πολύτιμο στέλεχος της EMC. Πεποίθησή μας είναι ότι με το ταλέντο αλλά και την εμπειρία που τον διακρίνει θα μπορέσει να ισχυροποιήσει την ταυτότητα της εταιρείας στις περιοχές της αρμοδιότητάς του συμβάλλοντας τα μέγιστα στην αναπτυξιακή μας πορεία».

Ο Πάνος Αδριανός δήλωσε από την πλευρά του: «Οι αλλαγές που έχουν επέλθει τα τελευταία χρόνια στον τομέα της Επιχειρησιακής Πληροφορικής είναι τεράστιες. Τα σημερινά τμήματα ΙΤ έχουν να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερες προκλήσεις στις οποίες η EMC έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει πλήρως προσφέροντας παράλληλα τα βέλτιστα αποτελέσματα  στους πελάτες της».

O Αδριανός εντάχθηκε στο δυναμικό της EMC το 1999, προερχόμενος από την Hewlett-Packard. Στην EMC κατείχε τις θέσεις του Sr. System Engineer, Technology Consultants Manager, Technology Solutions Group Manager και Country Manager για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα.

Προμήθεια οθονών Samsung LFD στα καταστήματα Γερμανός από την Pansystems

Η προμήθεια αποτελείται από: 1200 Monitor (Wall Panels) with embedded PC 19’’ SAMSUNG LFD TC191, 180 Touch Monitors (Info Point) with embedded PC 32’’ SAMSUNG LFD 320TSN-3, 85 Monitors (Storefront) with embedded PC  46’’ SAMSUNG LFD SL46B, 10 Monitors (Payment Counter) with embedded PC 40’SAMSUNG LFD 400UX-3 και 1475 ειδικές βάσεις για την τοποθέτηση των οθονών σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Η Pansystems έχει αναλάβει τη μεταφορά, εγκατάσταση στα καταστήματα Γερμανός, την παραμετροποίηση ειδικής εφαρμογής λογισμικού της Γερμανός, τη σύνδεση της εφαρμογής με τους κεντρικούς servers, την εκπαίδευση του προσωπικού στην χρήση και λειτουργία τους και την πιστοποίηση καλής λειτουργίας όλου του εξοπλισμού. Ο εξοπλισμός καλύπτεται με υπηρεσίες εγγύησης / συντήρησης για 3 έτη με 4ωρη απόκριση σε ώρες λειτουργίας των καταστημάτων και αποκατάσταση βλαβών σύμφωνα με τους όρους εγγύησης της Samsung. Η αξία του έργου ανέρχεται σε 1.177.808 ευρώ.

H Nokia Siemens Networks επενδύει στο τμήμα R&D στην Ελλάδα

Η συνάντηση αφορούσε την πρόθεση της Ελληνικής Πολιτείας να υποστηρίξει τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας. Ο κ. Έξαρχος έκανε μια σύντομη νύξη για την πορεία ανάπτυξης της Nokia Siemens Networks στη χώρα μας από το 2007 και μετά, τονίζοντας ότι από τότε έχουν υπερδιπλασιαστεί οι θέσεις εργασίας. Μετά από μια περίοδο αναδιοργάνωσης, η εταιρεία θα δημιουργήσει 150 νέες θέσεις εργασίας σε δύο χρόνια, οι περισσότερες εκ των οποίων θα αφορούν το τμήμα R&D και συγκεκριμένα το mobile broadband.

Οι περισσότερες προσλήψεις θα γίνουν σύντομα (μέχρι το καλοκαίρι προβλέπεται ότι θα γίνει το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών) και μέσω αυτών το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Nokia Siemens Networks θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το εξαγωγικό του προσανατολισμό. Όλες οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα αφορούν Έλληνες Μηχανικούς, ενώ όπως συμπλήρωσε ο κ. Έξαρχος, το περιβάλλον στην Ελλάδα είναι ιδανικό για R&D, συμπληρώνοντας ότι η εικόνα που έχει δημιουργήσει στο εξωτερικό το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας είναι πολύ θετικό.

O Πρωθυπουργός, μετά τη συνάντηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι πολύ σημαντικό ότι μια πρωταθλήτρια της τεχνολογίας, όπως είναι η Nokia Siemens Networks, όχι μόνο θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της (και αυτό είναι από μόνο του ένα πολύ θετικό νέο) αλλά ετοιμάζεται, εκτός από τις άμεσες 150 προσλήψεις νέων επιστημόνων, στην ανάδειξη και στην εδραίωση της χώρας μας ως μιας στρατηγικής περιοχής. Όπου πραγματικά το δικό μας παραγωγικό μοντέλο θα μπορεί να βοηθάει τέτοιου είδους μεγάλες εταιρείες, σημαντικές, που παίζουν το σύγχρονο ρόλο σήμερα στην παγκόσμια οικονομία. Οι νέες θέσεις εργασίας αφορούν επιστήμονες με υψηλή κατάρτιση. Επομένως, αφορά ιδιαίτερα τους νέους Έλληνες επιστήμονες που σήμερα οι περισσότεροι, δυστυχώς, όπως όλοι ξέρουμε, είναι στην ανεργία. Σ’ αυτούς τους νέους ανθρώπους που πρέπει να βρουν τέτοιες ευκαιρίες για δουλειά ακουμπάμε, στηριζόμαστε, σ’ αυτούς και τις ικανότητές τους, βεβαίως, επενδύουμε. Αυτός είναι ο πραγματικός πλούτος της Ελλάδας. Με επενδύσεις που τους αξιοποιούν, όπως αυτή. Με ακριβώς αυτούς τους νέους Έλληνες επιστήμονες, με αυτές τις επενδύσεις, θα ξεπεράσει ο τόπος μας την κρίση. Και έτσι σήμερα είναι μια ακόμα σημαντική μέρα, για να καταλάβει και ο κόσμος όλος, αλλά ιδιαίτερα ο Ελληνικός λαός, ότι προχωράμε με σημαία μας την προσπάθεια για ανάπτυξη».

Στην σημερινή συνάντηση συμμετείχαν εκτός του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη και του κ. Δημήτρη Πτωχού, οι κ.κ Pekka Lintu, πρέσβης της Φινλανδίας, Barry French επικεφαλής Marketing και Εταιρικών Υποθέσεων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Nokia Siemens Networks, κα Jaana Oikarinen- Vasilopoulos, εμπορική ακόλουθος της Πρεσβείας της Φινλανδίας στην Αθήνα , Αθανάσιος Εξαρχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia Siemens Networks Hellas και Αρης Δρόσης, επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Nokia Siemens Hellas.