Μείωση 20,5% στην αγορά Η/Υ στη Δυτική Ευρώπη το α’ τρίμηνο του έτους

Οι παραγγελίες επαγγελματικών η/υ μειώθηκαν κατά 17,2%, ενώ αυτοί της καταναλωτικής αγοράς είχαν μείωση 23,7%. Τόσο η HP όσο και η Acer παρουσίασαν μειώσεις στις παραγγελίες τους κατά 30%, ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι παραγγελίες notebooks μειώθηκε το μισό, η HP παρέμεινες ο ηγέτης της αγοράς. Οι Lenovo και Apple ήταν οι μόνες εταιρείες στην πρώτη πεντάδα που εμφάνισαν αύξηση παραγγελιών.

Η Lenovo είχε αυξημένες πωλήσεις, τόσο στα desktop όσο και στα notebook, ενώ συνέχισε να επεκτείνεται και στην καταναλωτική αγορά κερδίζοντας μερίδια από τις Acer και HP. Γεωγραφικά, οι παραγγελίες στο Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώθηκαν στα 2,5 εκατ., μειωμένες κατά 15,8%, ενώ οι παραγγελίες mobile η/υ μειώθηκαν κατά 22% ενώ των desktop κατά 5,2%. Στη Γερμανία οι παραγγελίες άγγιξαν τα 2,6 εκατ., μειωμένες κατά 20%.

Οι παραγγελίες mobile η/υ μειώθηκαν κατά 24,7%, ενώ αυτές των desktop κατά 13,1%. Οι παραγγελίες στη Γαλλία συνολικά ήταν λίγο παραπάνω από τα 2 εκατ., μειωμένες κατά 25%, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο που παρουσιάστηκε μείωση, κάνοντας τη Γαλλία να έχει την πιο αδύναμη απόδοση ανάμεσα στις τρεις μεγαλύτερες αγορές της περιοχής.

Κορυφαίοι κατασκευαστές Η/Υ στη Δυτική Ευρώπη, α’ τρίμηνο 2013 (παραγγελίες σε χιλιάδες)
Κατασκευαστής Παραγγελίες α’ τρίμηνο 2013 Μερίδιο αγοράς α’ τρίμηνο 2013 Παραγγελίες α’ τρίμηνο 2012 Μερίδιο αγοράς α’ τρίμηνο 2012 Διαφορά
HP 2,424 19.7 3,550 22.9 -31.7
Acer 1,436 11.7 2,272 14.7 -36.8
Lenovo 1,430 11.6 1,333 8.6 7.2
Dell 1,214 9.9 1,423 9.2 -14.7
Apple 972 7.9 964 6.2 0.8
Άλλοι 4,831 39.3 5,941 38.4 -18.7
Σύνολο 12,307 100.0 15,483 100.0 -20.5

Πρωτιά της Intel στην αγορά ημι-αγωγών

Πολλά από τα chip της Intel χρησιμοποιούνται κυρίως σε η/υ, των οποίων όμως οι πωλήσεις έχουν μειωθεί σημαντικά. Οι πωλήσεις ημι-αγωγών της Intel το α’ τρίμηνο του 2013 άγγιξαν τα 11,56 δις. δολ., μειωμένες κατά 3%. Οι πωλήσεις της Samsung διαμορφώθηκαν στα 7,95 δις., αυξημένες κατά 13%, χάρη στην ώθηση της Apple, της οποίας συσκευές, κατασκευάζονται και προμηθεύονται από την Samung.

Συνολικά, οι πωλήσεις ημι-αγωγών άγγιξαν τα 53,5 δις., αυξημένες κατά 2%. Τη μεγαλύτερη αύξηση σε πωλήσεις παρουσίασε η Qualcomm με 28% αύξηση και πωλήσεις στα 3,9 δις. Η Intel διαθέτει τα πιο προηγμένα τεχνολογικά εργοστάσια κατασκευής ημι-αγωγών αυτή τη στιγμή και μέσα στον επόμενο χρόνο θα ξεκινήσει την κατασκευή chips χρησιμοποιώντας τη διαδικασία 14-nanometer.

Συνεργασία UCB Ελλάδος με Leap

Η καθετοποιημένη λύση e-Detailing που υλοποιήθηκε έδωσε τη δυνατότητα στην UCB να επικοινωνήσει ταχύτερα, αποτελεσματικότερα και πιο ολοκληρωμένα τα προϊόντα της και να επιτύχει σημαντική μείωση σε όλα τα κόστη.

Νέος ιστότοπος παρακολούθησης των στόχων της ΓΓΔΕ

Αναλυτικότερα, στο νέο ιστότοπο θα δημοσιεύονται οι στόχοι και τα αντίστοιχα αποτελέσματα επίτευξής τους, εκ μέρους  των Υπηρεσιακών Μονάδων της ΓΓΔΕ στα παρακάτω μεγέθη: Είσπραξη παλαιών οφειλών, Ποσοστό είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών τρέχοντος έτους, Πλήθος τακτικών ελέγχων, Ποσοστό είσπραξης από τακτικούς ελέγχους, Πλήθος προσωρινών ελέγχων, Ποσοστό είσπραξης από προσωρινούς ελέγχους και Πλήθος ελέγχων που ελήφθησαν μέτρα.

Τις επόμενες μέρες, θα προστεθούν επιπλέον  και τα αντίστοιχα μεγέθη επίτευξής τους συγκεντρωτικά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα προοδευτικά και σωρευτικά τα οποία θα αφορούν στην αποτελεσματικότητα επίτευξης στόχων της Διεύθυνσης Φορολογικής Συμμόρφωσης, της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου, Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Εξαγωγές μέσω της πλατφόρμας ProGreece

Η πλατφόρμα www.pro-greece.com συνδέει την προσφορά των ελληνικών επιχειρήσεων με τη ζήτηση της γερμανικής αγοράς, υποστηρίζοντας και τις δύο χώρες στην αναζήτηση νέων επιχειρηματικών συνεργειών. Στόχος της πλατφόρμας είναι η ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων, η στήριξη της απασχόλησης με τη διατήρηση ή και την αύξηση των θέσεων εργασίας, η δημιουργία σταθερών συνεργασιών ή/και επενδύσεων μεταξύ ελληνικών και γερμανικών εταιρειών, όπως και η τόνωση της εμπιστοσύνης της γερμανικής αγοράς στην ελληνική.

Η πλατφόρμα ProGreece προσφέρει τη δυνατότητα για τη δημιουργία εταιρικών παρουσιάσεων, την προβολή των παραγωγικών δυνατοτήτων των ελληνικών επιχειρήσεων (supply side), τη συγκέντρωση στοιχειών για τη ζήτηση από γερμανικές επιχειρήσεις (demand side), την αντιστοίχηση προσφοράς – ζήτησης και την ενημέρωση ενδιαφερόμενων εταιριών, την επικοινωνία μεταξύ επιχειρήσεων και, τέλος, τη δημιουργία «κοινωνικού επαγγελματικού δικτύου» (social business network).

Έργο 670 χιλ. ευρώ της Space Hellas στο Δήμο Κάτω Νευροκοπίου

Το Oχυρό βρίσκεται κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στο υψίπεδο του Νευροκοπίου, στον ομώνυμο Δήμο του Νομού Δράμας. Η δημιουργία του Πάρκου σε συνδυασμό με άλλες δράσεις που θα υλοποιηθούν στο οροπέδιο θα αποτελέσουν έναν τουριστικό πόλο έλξης στην ευρύτερη περιοχή.

Το παρόν έργο αφορά στην προμήθεια του εξοπλισμού και των κατασκευών, καθώς και στην ανάπτυξη του δημιουργικού για το εκθεσιακό πρόγραμμα του Μουσείου/Θεματικού Πάρκου των Οχυρών Λίσσε. Η αξία του έργου ανέρχεται σε 667.243 ευρώ με ΦΠΑ. Η Space Hellas ήταν και η μόνη που κατέθεσε προσφορά στο συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Η Xerox στην κορυφή των Managed Print Services για τέταρτη χρονιά

Η έκθεση, η οποία παρέχει μια ανεξάρτητη αξιολόγηση των παρόχων, δείχνει μια ώριμη αγορά, με τα τρία τέταρτα των πολύ μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεων και το 41% των μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων να εφαρμόζουν κάποιο πρόγραμμα υπηρεσιών MPS για περισσότερο από τρία χρόνια. Επίσης, η έκθεση αναγνωρίζει τη δυνατή κληρονομιά της Xerox στον χώρο των MPS και επαινεί την ικανότητά της να προσαρμόζει και να επεκτείνει τις προσφερόμενες υπηρεσίες της ώστε να απαντά στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών της. Εκτός από την αναγνώριση της Quocirca, η Xerox κέρδισε την κορυφαία θέση σε όλες τις εκθέσεις σημαντικών αναλυτών που εκδόθηκαν για τον χώρο των MPS το 2012.

Μεταξύ των άλλων, αναδείχθηκε ηγέτιδα της αγοράς από την Gartner, Inc., και τοποθετήθηκε στο Leaders Quadrant στο 2011 Magic Quadrant for Managed Print Services Worldwide της εταιρείας, ενώ αναγνωρίστηκε ως ηγέτιδα και στο Managed Print Services and Basic Print Services 2012-2015 Forecast and Analysis report της IDC, καθώς και στο 2011 MPS MarketScape report της εταιρείας. Τέλος, η Xerox τοποθετήθηκε ως ηγέτιδα στην έκθεση The Forrester Wave MPS 2012.

Η Σούλα Έβανς Σύμβουλος Διοίκησης στη Wind Ελλάς

Ως Σύμβουλος Διοίκησης της WIND Ελλάς, η Σούλα Έβανς θα αναλάβει, μεταξύ άλλων, τον συντονισμό των ενεργειών για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας των πελατών από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες Wind. Η Σούλα Έβανς είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακό δίπλωμα στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Birmingham στην Μ. Βρετανία.