Βραβείο Oracle ECE Partner Excellence Award στη Softecon Enterprise

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έγινε και η απονομή των βραβείων “Oracle ECE Partner Excellence Awards” σε 6 partners, σε διαφορετικούς τομείς. Ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν και η Softecon Enterprise που πήρε βραβείο για λύσεις Oracle Accelerate για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

To βραβείο αυτό αποτελεί αναγνώριση της πολύχρονης εμπειρίας της Softecon Enterprise στο τομέα του Enterprise Software, η οποία της επιτρέπει να υλοποιεί αντίστοιχα έργα με επιτυχία σε σύντομο χρονικό διάστημα, χρησιμοποιώντας αντίστοιχη μεθοδολογία και tools της Oracle, τα “Accelerate Solutions”.

Ο Κοσμάς Καρακωνσταντής, γενικός διευθυντής της Softecon Enterprise κατά την απονομή του βραβείου εξέφρασε την ικανοποίηση της Softecon Enterprise για την δέσμευση και συνέπεια της Oracle να εξελίσσει συνεχώς το Enterprise Software και από πλευράς τεχνολογίας και από πλευράς λειτουργικότητας.

Καινοτομίες της HP για το δίκτυο των data center

Οι νέες λύσεις δικτύου που ανακοινώθηκαν από την HP περιλαμβάνουν μια σειρά software-defined network (SDN) data center switches που προσφέρουν προηγμένες δυνατότητες αυτοματισμού και κορυφαία επεκασιμότητα για –bandwidth-intensive εφαρμογές όπως το Hadoop. Οι νέες αυτές λύσεις περιλαμβάνουν το νέο HP FlexFabric 12900, που είναι ο πρώτος μεταγωγέας κορμού που υποστηρίζει πλήρως το OpenFlow και ο οποίος μπορεί να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις των αυξανόμενων virtualized workloads.

Απλοποιώντας το σχεδιασμό και τις λειτουργίες του δικτύου, οι νέες λύσεις HP Networking επιτρέπουν στους πελάτες να βελτιώσουν την παραγωγικότητα του IT ενοποιώντας το virtual και το physical fabric με το λογισμικό HP FlexFabric Virtual Switch 5900v και να μειώσουν το χώρο που καταλαμβάνουν τα switches μέσα στο data center με το HP Virtualized Services Router (VSR).

Έργο Big Data της Ericsson στην E.ON

Η λύση Ericsson Smart Metering θα συγκεντρώνει δεδομένα από μετρητές ενέργειας και θα παράσχει τα  συλλεγόμενα δεδομένα στο εσωτερικό ΙΤ περιβάλλον της E.ON. Αυτό θα εντείνει το ρυθμό μέτρησης των δεδομένων από μηνιαίες σε ημερήσιες μετρήσεις, αυξάνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τη διανομή δεδομένων κατά 3.000%.
 
Η συμφωνία εκτείνεται στα επόμενα πέντε χρόνια, και περιλαμβάνει πάνω από 600.000 σημεία μέτρησης στο βόρειο τμήμα της Στοκχόλμης, το  Malmo, Orebro, καθώς και το Norrkoping και το Skone. Η λύση είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη μέτρηση big data σε πραγματικό χρόνο, προμηθεύοντας τους πελάτες της Ε.ΟΝ με ακριβείς και ενήμερες πληροφορίες όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας.

Η εξέλιξη των έξυπνων δικτύων αποτελεί προτεραιότητα σε έναν αριθμό χωρών και θα δημιουργήσουν τελικά ένα έξυπνο δίκτυο ενέργειας το οποίο θα διαχειρίζεται ένα τεράστιο αριθμό δεδομένων  όλο το 24ωρο.

Η Mellon Bulgaria εγκαθιστά τα πρώτα ΑΤΜ με οθόνη αφής στη Βουλγαρία

Η Teximbank, η οποία διαθέτει το πιο προηγμένο δίκτυο ΑΤΜ στη Βουλγαρία, μέσα από τη συνεργασία της με τη Mellon Bulgaria και τη Diebold ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τη θέση της και προσφέρει στους πελάτες της το πιο προηγμένο δίκτυο ΑΤΜ στη χώρα.

«Η Teximbank επέλεξε την Mellon Bulgaria λόγω της ποιότητας των λύσεών μας, αλλά και λόγω της ικανότητάς μας να παρέχουμε υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ποιοτικές απαιτήσεις της τράπεζας, καθώς στο περιβάλλον self-service τα υψηλά επίπεδα διαθεσιμότητας είναι κρίσιμης σημασίας για τους πελάτες,» δήλωσε ο Παναγιώτης Βλάχος, Γενικός Διευθυντής της Mellon Bulgaria.

Τα ΑΤΜ Diebold Opteva βοηθούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να παρέχουν εξυπηρέτηση που πλησιάζει το επίπεδο εξυπηρέτησης σε ένα κατάστημα.

Κερδοφόρα η hellas online το τρίμηνο

Τα λειτουργικά κόστη, εξαιρουμένων των αποσβέσεων, μειώθηκαν κατά 14% κάτι που αποδίδεται κατά 35% στην αποτελεσματική διαχείριση κόστους από την εταιρεία και το υπόλοιπο στα μειωμένα τέλη τερματισμού κινητής και σταθερής. Η αντιστάθμιση της μείωσης των εσόδων από τη μεγαλύτερη μείωση των λειτουργικών εξόδων είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση στα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) από 16,7 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι σε 17,7 εκατ. για το α’ τρίμηνο του 2013.

Παράλληλα, η μείωση του τραπεζικού δανεισμού κατά 10 και πλέον εκατ. σε συνδυασμό με τη μείωση των επιτοκίων οδήγησε σε σημαντική βελτίωση του χρηματοοικονομικού της κόστους κατά 1,3 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2013. Αποτέλεσμα των ανωτέρω, σε συνδυασμό και με τη μείωση των αποσβέσεων κατά 2,1 εκατ. ήταν η hellas online να πετύχει οριακή κερδοφορία, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από καταβολής της αγοράς των εναλλακτικών παρόχων.

Οι λειτουργικές ταμειακές ροές διαμορφώθηκαν στα 11,5 εκατ., μειωμένες μείωση κατά 2,5 εκατ. Η συνολική LLU πελατειακή βάση της εταιρείας ανήλθε σε 496.167 πελάτες, αύξηση 5,2 % σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο και πλέον έχει ξεπεράσει τους 500.000 πελάτες. Το εκτιμώμενο μερίδιο αγοράς είναι 27,1%.

Σχολιάζοντας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της hellas online Αντώνης Κεραστάρης ανέφερε: «H hellas online γίνεται η πρώτη εταιρεία των εναλλακτικών παρόχων που σημειώνει κέρδη σε επίπεδο προ φόρων αποτελέσματος, έστω και οριακά. Το γεγονός ότι περάσαμε σε θετικό πρόσημο…οφείλεται στην προσήλωσή μας τα τελευταία χρόνια στην αποτελεσματική λειτουργική διαχείριση και ορθολογική ανάπτυξη.»

Δικτυακό έργο της IQ Solutions στη Halkidon Shipping

Για την υλοποίηση της λύσης χρησιμοποιήθηκε τo iQ Marine, η ευέλικτη πλατφόρμα που έχει αναπτυχθεί από την IQ Solutions για να παρέχει ένα ασφαλές, αξιόπιστο και εύκολα διαχειρίσιμο περιβάλλον επικοινωνιών μεταξύ του πλοίου και των γραφείων της εταιρείας. Το έργο έχει ήδη παραδοθεί σε τρία πλοία, ενώ προχωρεί η υλοποίηση σε περισσότερες εγκαταστάσεις.

Με την υλοποίηση της λύσης, η Halkidon Shipping Corporation θα ωφεληθεί από τη βέλτιστη εξυπηρέτηση καθημερινών λειτουργιών και διαδικασιών, από την ευκολία στην πρόσβαση σε σημαντικά δεδομένα και πληροφορίες, την αύξηση της παραγωγικότητας, την ελαχιστοποίηση των ταξιδιών για συντήρηση του πληροφορικού εξοπλισμού και από τη μείωση των λειτουργικών εξόδων (OPEX).

Το 2,5% της MLS σε επενδυτική εταιρεία από το Κατάρ

Η συμφωνία μεταξύ της επενδυτικής εταιρείας και της MLS προβλέπει, μετά την απόκτηση του εν λόγω ποσοστού, την από κοινού δραστηριοποίηση στις αγορές του Κατάρ και άλλων χωρών της Μέσης Ανατολής, προκειμένου να προωθηθεί όλη η γκάμα των προϊόντων της MLS (πλοηγοί, κινητά τηλέφωνα, διαδραστικοί πίνακες).

Τέλος, για τους επόμενους 12 μήνες, η επενδυτική εταιρεία έχει το δικαίωμα να αποκτήσει επιπλέον ποσοστό 2,5% (σύνολο 5%) στην τιμή που θα έχει κλείσει η μετοχή την παραμονή της ημερομηνίας που θα επιλέξει η επενδυτική εταιρεία να αποκτήσει το επιπλέον ποσοστό.

Έργο της MTI Systems στη ΔΙΑΣ Α.Ε.

Στο πλαίσιο του έργου, η MTI Systems παρείχε, επίσης, εξειδικευμένες υπηρεσίες για την μετάπτωση των κρίσιμων δεδομένων (critical data migration) της ΔΙΑΣ Α.Ε. από το προηγούμενο, άλλου κατασκευαστικού οίκου, σύστημα, στο νέο NetApp FAS6240. Το έργο συμπληρώνεται με την παροχή προς την ΔΙΑΣ Α.Ε. εγγύησης / συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης των εγκατασταθέντων συστημάτων διάρκειας πέντε ετών.

Ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για επενδύσεις σε ΤΠΕ

Σύμφωνα με την έρευνα, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, το 36,8% των επιχειρήσεων διέθεσε κεφάλαια το 2011 για τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, ενώ 1 στις 2 επιχειρήσεις, με αριθμό απασχολούμενων πάνω από 10 άτομα, επένδυσαν σε ΤΠΕ κατά το 2011. Ο κλάδος των «Εκδόσεων-Εκτυπώσεων» και οι «Ενδιάμεσοι Χρηματοπιστωτικοί Οργανισμοί» συγκέντρωσαν τις υψηλότερες τιμές στο δείκτη επενδύσεων σε ΤΠΕ (άνω του 50%).

Επίσης, 3 στις 4 επιχειρήσεις που επένδυσαν σε ΤΠΤ το 2010, διατήρησαν ή και αύξησαν το ποσοστό του ετήσιου προϋπολογισμού τους για ΤΠΕ κατά το 2011. H αναβάθμιση των βασικών υποδομών, η αυτοματοποίηση των λειτουργιών και διαδικασιών της επιχείρησης και η μείωση του κόστους εργασιών προβάλλουν ως τα βασικά κίνητρα που οδηγούν τις επιχειρήσεις να επενδύσουν σε ΤΠΕ.
 
Έτσι, τα επενδυτικά τους κεφάλαια διοχετεύονται στην ενσωμάτωση λογισμικού / εξοπλισμού / εφαρμογών (28,4%) και στην ανάπτυξη των βασικών υποδομών (22%), ενώ σημαντικές κρίνονται και οι επενδύσεις σε φιλικές προς το περιβάλλον ΤΠΕ, ειδικά όταν πρόκειται για μείωση του κόστους κατανάλωσης ενέργειας.

Στα χέρια μετόχων μειοψηφίας η Lamda Hellix

Η συσσωρευμένη απόδοση της επένδυσης διάρκειας πενταετίας ανήλθε σε 330%. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο στρατηγικής της Lamda Development για επικέντρωση των δραστηριοτήτων της στην ανάπτυξη και διαχείριση ακινήτων.