Έργο της Lawnet για το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά

Ειδικότερα, το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο πλαίσιο των υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης/Δικαιοσύνης και των Ψηφιακών Υπηρεσιών προς τα μέλη του ΔΣΠ. Για την υλοποίηση του έργου έχει ήδη εκδοθεί ένας σημαντικός αριθμός ψηφιακών πιστοποιητικών, ενώ την Παρασκευή 24 Μαΐου άρχισε η παράδοση των συσκευών και η εγκατάσταση των πρώτων ψηφιακών υπογραφών στα μέλη του ΔΣΠ από τεχνικούς της Lawnet.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, εντός της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου προβλέπεται η έναρξη των ενημερωτικών και εκπαιδευτικών παρουσιάσεων στα Μέλη του ΔΣΠ. Το έργο σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε σε ιδιαίτερα ασφαλές περιβάλλον λειτουργίας – Περιοχή Μελών ΔΣΠ – το οποίο είναι  αποκλειστικού χαρακτήρα και στο οποίο έχουν ενταχθεί όλες οι Ψηφιακές Υπηρεσίες των Δικηγόρων – Μελών του, όπως: Ηλεκτρονική Κατάθεση Δικογράφου, Ηλεκτρονικές Αιτήσεις Μελών, Υπηρεσία Δημοσίευσης Αποφάσεων και παρακολούθησης Δικαστηρίων, Πινάκια, Εργαλεία υπολογισμού, Βάσεις Δεδομένων και Θέσεις εργασίας.

Wind: Νέα υπηρεσία Cloud Business Antivirus

Η νέα υπηρεσία εντάσσεται στις υπηρεσίες Wind Business Cloud, οι οποίες αποδεσμεύουν τις επιχειρήσεις από κόστη αγοράς και συντήρησης εξοπλισμού, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή ως συνδρομητική υπηρεσία (SaaS) με ένα χαμηλό μηνιαίο κόστος.

Η Wind στο πλαίσιο αυστηρά πιστοποιημένων διαδικασιών, παρέχει την υπηρεσία Business Antivirus στις εκδόσεις Business Office Antivirus και Business email Antivirus.

Στην AllWeb Solutions κατακυρώθηκε έργο της ΚτΠ Α.Ε.

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων των δικαιούχων, ανάπτυξη κατάλληλης διεπαφής για επικοινωνία με τη Γ.Γ.Π.Σ., ηλεκτρονική εισαγωγή/εξαγωγή και επεξεργασία ηλεκτρονικών στοιχείων επιχειρήσεων από τρίτους φορείς, λειτουργία μητρώου εγκαταστατών συστημάτων εισροών-εκροών, κ.ά.

Ελληνική καινοτομία στο cloud computing από τη Virtual Trip

Βασικό πλεονέκτημα της StackMasters στην υλοποίηση των καινοτόμων υπηρεσιών cloud computing είναι η μακρά εμπειρία των στελεχών της Virtual Trip σε προηγμένα υπολογιστικά συστήματα, στο λειτουργικό Linux, σε εφαρμογές Virtualization, αλλά και γενικά στο ευρύτερο πεδίο της αξιοποίησης λογισμικών ανοιχτού κώδικα (open source) για τις ανάγκες πολύ εξελιγμένων τεχνολογικά εφαρμογών πληροφορικής.

Η εταιρεία προσφέρει πλήρεις, end-to-end, υπηρεσίες cloud για μεγάλη γκάμα πελατών που θέλουν να επενδύσουν στα πλεονεκτήματά του. Ενσωματώνει άκρως εξειδικευμένη τεχνική και επιχειρησιακή τεχνογνωσία με στόχο να συμβάλει και να βρίσκεται κοντά στην παγκόσμια κοινότητα OpenStack, ως πιστοποιημένη επαγγελματική μονάδα παροχής υπηρεσιών.

Enterprise CRM στην Interamerican από την Cognity

Το έργο βασίζεται στη επιτυχημένη υλοποίηση του συστήματος Master Data Management & Data Quality της Interamerican, που επίσης πραγματοποίησε η Cognity το 2010. Μέσω του έργου Enterprise CRM, η Cognity θα καλύψει τις διαδικασίες υποστήριξης και εξυπηρέτησης πελατών (Customer Service), όπως διενεργούνται από το Contact Center και τα συνεργαζόμενα τμήματα εξυπηρέτησης της Interamerican.

Παράλληλα, θα υποστηρίξει τις διαδικασίες πωλήσεων (Sales) που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία προσφορών και συμβολαίων για το Anytime, το οποίο αποτελεί την 1η και πλέον επιτυχημένη υπηρεσία Direct Ασφάλισης στην Ελλάδα.

Τέλος, το έργο θα καλύψει και τις διαδικασίες μάρκετινγκ, μέσω της υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου συστήματος Marketing Automation & Campaign Management, που έχει ως στόχο να διατηρήσει το πελατολόγιο της Interamerican και να το διευρύνει μέσω στοχευμένων εκστρατειών και ενεργειών.

Αναπτύσσεται συνεχώς το δίκτυο 4G της Cosmote

Συγκεκριμένα, 4G απολαμβάνουν οι πελάτες της Cosmote στην Πάτρα, την Καλαμάτα, τη Λάρισα, το Βόλο, το Ηράκλειο, τα Χανιά, τα Γιάννενα, τις Σέρρες, την Κομοτηνή, τη Ρόδο και το Ναύπλιο, αλλά και στη Μύκονο, τη Ζάκυνθο, τις Σπέτσες, την Ελαφόνησο, τη Μονεμβασιά, το Λουτράκι, το Γαλαξίδι, τη Β. Κασσάνδρα, την Αράχωβα, τους Δελφούς, το Καρπενήσι, τη Λίμνη Πλαστήρα, την Τσαγκαράδα, το Νυμφαίο, κ.α.

Η σταδιακή ανάπτυξη του δικτύου συνεχίζεται και σύντομα θα είναι διαθέσιμο σε ακόμη περισσότερες περιοχές της χώρας. Το νέο δίκτυο 4ης γενιάς βελτιώνει σημαντικά την εμπειρία των πελατών, επιτρέποντας πολλαπλάσιες ταχύτητες πλοήγησης στο διαδίκτυο, χρήση προηγμένων multimedia εφαρμογών, κ.ά.

Στην ένωση Intrasoft International-Ν/KEΠΑ έργο ψηφιακών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Το αντικείμενο του έργου αφορά στην ανάπτυξη ενός Πληροφοριακού Συστήματος για τη διαχείριση και παροχή ενός συνόλου από ψηφιακές υπηρεσίες και τη μηχανογραφημένη λειτουργία των τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας. Αρχικά είχαν καταθέσει προσφορές και οι ενώσεις εταιρειών Algosystems – Ερατοσθένης, Globo – AMS, Byte Computer – IID – IMC, Singularlogic Integrator – Uni Systems, και η εταιρεία  Profile. Το τίμημα του έργου ανέρχεται σε 9.958.422 ευρώ.