Τα big data ξεκινούν να αξιοποιούν οι marketing managers

Η άλλη όψη του νομίσματος είναι η αδυναμία ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών των καταναλωτών, καθώς ήδη παρατηρείται το φαινόμενο χαμένων πωλήσεων της τάξης των 83 εκατ. στις ΗΠΑ κάθε χρόνο, λόγω αδύνατης και μη συνεπούς εμπειρίας που προσφέρεται στον πελάτη μεταξύ των διαφορετικών δικτύων (πχ. online και offline).
 
Η εξυπηρέτηση πελατών θεωρείται προτεραιότητα για τους marketers, οι οποίοι παράλληλα αξιοποιούν τα big data για προσωποποιημένη επικοινωνία. Κοιτούν πέρα από τα segments και τα δημογραφικά ώστε να διεξάγουν τις κατάλληλες προσφορές, υπηρεσίες και πληροφορίες που ταιριάζουν στην κατάλληλη στιγμή της σχέσης με τον πελάτη.

Cisco: Μέχρι το 2017 σχεδόν το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει συνδεθεί με το Internet

Σε μηνιαία βάση, η παγκόσμια διακίνηση δεδομένων μέσω IP αναμένεται να φθάσει περίπου τα 121 exabyte τον μήνα έως το 2017, από περίπου 44 exabyte τον μήνα το 2012. Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, έως το 2017 θα υπάρχουν περίπου 3,6 δις. χρήστες του Internet, καθώς και περισσότερες από 19 δισεκατομμύρια παγκόσμιες συνδέσεις δικτύου.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η μέση σταθερή ευρυζωνική ταχύτητα θα αυξηθεί κατά 3,5 φορές από το 2012 έως το 2017, από 11,3 Mbps σε 39 Mbps και οι παγκόσμιοι χρήστες δικτύων θα δημιουργήσουν 3 τρις. λεπτών βίντεο στο Internet ανά μήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ το 2012 το 26% της διακίνησης δεδομένων στο Internet προερχόταν από συσκευές εκτός των PC, αλλά μέχρι το 2017 το αντίστοιχο ποσοστό θα αυξηθεί στο 49%.

Η διακίνηση δεδομένων που προέρχεται από προσωπικούς υπολογιστές θα αυξηθεί με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης (CAGR) 14%, ενώ οι άλλες συσκευές/συνδέσεις θα έχουν υψηλότερα ποσοστά αύξησης της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης — τηλεόραση (24%), tablet (104%), smartphone (79%), και μονάδες από υπολογιστή σε υπολογιστή (M2M) (82%).

Τέλος, μέχρι το 2017, σχεδόν το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού θα διαθέτει πρόσβαση σε δίκτυο και στο Internet, ενώ το «Internet of Things» παρουσιάζει χειροπιαστή ανάπτυξη και θα έχει μετρήσιμο αντίκτυπο στα παγκόσμια δίκτυα IP.

Βελτιωμένα τα οικονομικά αποτελέσματα στην Pylones Hellas

«Η συνεχιζόμενη αύξηση πέρυσι του τζίρου συνδυάστηκε με δύο επιπλέον θετικά στοιχεία α) με την παράλληλη αύξηση του πελατολογίου με πολύ σημαντικές επιτυχίες στο ξενοδοχειακό και εφοπλιστικό τομέα και β) με θετικό EBITDA» δήλωσε ο Εμμανουήλ Νέτος, Γενικός Διευθυντής της Pylones Hellas.

Όσον αφορά το 2013, το α’ τρίμηνο – παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία – η Pylones Hellas παρουσιάζει αντίστοιχα υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης (γύρω στο +7% επί του κύκλου εργασιών) και η διοίκηση της αναμένει ότι η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από το 2012.

Δύο ομολογιακά δάνεια εξέδωσε η Αλφα Γκρίσιν

Κοινό ομολογιακό δάνειο, ύψους € 1.070.00,00, εξαετούς διάρκειας με ομολογιούχο δανειστή την Τράπεζα Πειραιώς. Α.Ε. Και τα δύο δάνεια θα χρησιμοποιηθούν εξολοκλήρου για αποπληρωμή βραχυπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων στις παραπάνω Τράπεζες.

Η διοίκηση της εταιρείας ευχαριστεί τις ως άνω Τράπεζες για την εμπιστοσύνη και συνεργασία όλων αυτών των ετών. Παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας,  συνεχίζουν να πιστεύουν στην προοπτική, εξωστρέφεια και στην ανοδική πορεία της εταιρείας.

Θετικές οι προσδοκίες για την Πληροφορική και Ανάπτυξη Λογισμικού

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος υπολείπεται ωστόσο ακόμη σημαντικά του μακροχρόνιου μέσου όρου του και στις δύο ζώνες. Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα τον Μάιο διαμορφώνεται στις 93,8 μονάδες (από 89,2 τον προηγούμενο μήνα), τιμή που είναι η υψηλότερη που καταγράφεται  από τον Σεπτέμβριο του 2008.

Σε ό,τι αφορά την Πληροφορική και Ανάπτυξη Λογισμικού, θετικά μεταβάλλονται οι επιχειρηματικές προσδοκίες, με το σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στις 64,6 μονάδες (από 60,9 μονάδες), σε επίπεδο αισθητά ανώτερο του αντίστοιχου περυσινού (36,4 μον.).

Οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα δραστηριότητα σημειώνουν βελτίωση, καθώς ο σχετικός δείκτης διαμορφώνεται στις -20 (από -35) μονάδες, ενώ και στις εκτιμήσεις για την τρέχουσα ζήτηση, το σχετικό ισοζύγιο κερδίζει 10 μονάδες και διαμορφώνεται στις -3.

Στον αντίποδα, οι προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη ζήτηση, επιδεινώνονται κατά 10 μονάδες, με αποτέλεσμα ο σχετικός δείκτης να διαμορφώνεται στις -13 μονάδες. Στα υπόλοιπα μεγέθη, οι αρνητικές προβλέψεις για την απασχόληση του κλάδου εντείνονται ελαφρά (-20 από -16 μονάδες ο δείκτης), ενώ πτωτικά κινείται και ο δείκτης των προβλεπόμενων μεταβολών στις τιμές (-47 από -35 μονάδες).

Το τελευταίο τετράμηνο, το 1/5 των επιχειρήσεων δηλώνει απρόσκοπτη επιχειρηματική λειτουργία, ενώ ένα 35% και 32% επισημαίνουν αντίστοιχα την ανεπάρκεια ζήτησης και κεφαλαίων κίνησης ως τα βασικότερα προσκόμματα στην ομαλή δραστηριότητά τους, με το 1/10 των επιχειρήσεων να αναφέρει τη δύσκολη τρέχουσα συγκυρία ως κυριότερο λειτουργικό εμπόδιο.

Συνεργασία Dell Hellas και IT Open Solutions

Οι βασικοί στόχοι της συνεργασίας αυτής είναι η σχεδίαση και προώθηση ολοκληρωμένων λύσεων storage σε επιχειρήσεις και οργανισμούς και η περαιτέρω διείσδυση των Dell Storage λύσεων στην ελληνική αγορά εκμεταλλευόμενοι την δυναμικότητα και την εμπειρία της IT Open Solutions.

H Άννα Καρακατσάνη Country Manager στη ThinkDigital

Με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στην επικοινωνία και τη διαχείριση μαρκών, το νέο στέλεχος της ThinkDigital έχει προϋπηρεσία, μεταξύ άλλων, ως Γενική Διευθύντρια στις Onnup και The PR Team, ενώ έχει συνεργαστεί με πελάτες όπως οι Colgate Palmolive, Energizer Hellas, Manpower, Samsung, Sun Microsystems, Kingston Technology, Easyjet, Bingo, KRAFT Foods, Barilla, ISOPLUS, Pfizer και BMS.

Στη ThinkDigital διαδέχεται τον Άλεξ Καραγεώργη, ο οποίος συνεχίζει πλέον από τη θέση του Managing Director για όλες τις χώρες στις οποίες έχει παρουσία η εταιρεία.

Μόνο η Q&R κατέθεσε στο διαγωνισμό για τη Βιομηχανία – Ορυκτό Πλούτο

Υπενθυμίζεται ότι συγκεκριμένος διαγωνισμός είχε ματαιωθεί και επαναπροκηρυχθεί. Στον πρώτο διαγωνισμό (που ματαιώθηκε) είχαν καταθέσει προσφορές η Q&R και η Byte.