Αύξηση 32.7% στις πωλήσεις των smartphones αναμένεται το 2013

Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια καθώς η ζήτηση για mobile δεδομένα και φορητούς υπολογιστές επεκτείνεται τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναδυόμενες αγορές. Οι αναδυόμενες αγορές θα αντιπροσωπεύουν το 64,8% των πωλήσεων smartphones το 2013, ποσοστό αυξημένο σημαντικά από το 43,1% το 2010. Με την αύξηση στις παραγγελίες smartphones παγκοσμίως, η ζήτηση έχει γρήγορα εξαπλωθεί από τις ήδη ανεπτυγμένες αγορές στις αναδυόμενες.

Ως αποτέλεσμα, η μέση τιμή ενός smartphone έχει μειωθεί στα 372 δολ. για το 2013, μειωμένη από τα 407 δολ. το 2012, ενώ το 2017 αναμένεται να φτάσει τα 309 δολ., λόγο κυρίως της μεγάλης ζήτησης που θα υπάρξει από τις αναδυόμενες αγορές.

Παραγγελίες smartphones παγκοσμίως, 2013-2017
Ετήσια αύξηση ανά τύπο αγορά 2013* 2017* 2013-2017 CAGR
Αναδυόμενη 45.4% 12.5% 15.7%
Ανεπτυγμένη 14.3% 4.6% 8.3%
Σύνολο 32.7% 10.1% 13.3%
Παγκόσμιο μερίδιο αγοράς ανά τύπο αγοράς 2013* 2017*  
Αναδυόμενη 64.8% 70.6%  
Ανεπτυγμένη 35.2% 29.4%  
Σύνολο 100.0% 100.0%  
Μέση τιμή ανά τύπο αγοράς 2013* 2017* 2013-2017 CAGR
Αναδυόμενη 307 259 -4.2%
Ανεπτυγμένη 491 430 -3.3%
Σύνολο 372 309 -4.5%

Η IBM εξαγοράζει την SoftLayer

Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκαν, αλλά σημειώνεται ότι η SoftLayer αποτελεί τον μεγαλύτερο πάροχο υποδομών cloud παγκοσμίως. Η IBM ήδη διαθέτει πλατφόρμες για private, public και υβριδικά cloud, ωστόσο η εξαγορά της SoftLayer θα της δώσει περισσότερες δυνατότητες παροχών στους πελάτες της, καθώς οι επιχειρήσεις προσπαθούν να διατηρήσουν κάποιες από τις εφαρμογές τους στα κέντρα δεδομένων τους, ενώ άλλοι μετακινούνται στο public cloud.

Η SoftLayer έχει περίπου 21.000 πελάτες και μία υποδομή που περιλαμβάνει 13 κέντρα δεδομένων σε Η.Π.Α., Ασία και Ευρώπη και δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αγοράζουν υπολογιστική ισχύ είτε σε αποκλειστικούς είτε σε κοινόχρηστους servers. Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, οι συνδυασμένες υπηρεσίες των δύο εταιρειών αναμένεται να αποφέρουν ετήσια έσοδα 7 δις. δολ. μέχρι το 2015.

FedEx: Σαράντα χρόνια Καινοτομίας και Τεχνολογίας

Σήμερα, η εταιρεία καινοτομεί ξανά σε νέο επίπεδο με την επένδυση στη μετατροπή των δικτύων της σε μία ενιαία πλατφόρμα υβριδικού cloud που υποστηρίζει όλες τις IT λειτουργίες της εταιρείας – ενώ επεξεργάζεται περισσότερα από 15 petabytes δεδομένων καθημερινά. Η εταιρεία έχει προσαρμοστεί για να ανταποκριθεί στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών της κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, πρωτοπορώντας στη μεταφορά και τον εντοπισμό των προϊόντων σε όλον τον κόσμο.

Από την αρχή, η καινοτόμος προσέγγιση “hub and spoke» της εταιρείας στις ολοκληρωμένες διαδικασίες μεταφοράς με τη χρήση προηγμένων συστημάτων πληροφορικής, έθεσε τις βάσεις για ένα περίπλοκο δίκτυο ικανό να διακινεί εκατομμύρια πακέτα σε όλο τον κόσμο. Η FedEx Express αντιπροσωπεύεται στην Ελληνική αγορά αποκλειστικά από την Orbit Couriers, εταιρεία του Ομίλου Ορφέας Βεϊνόγλου.

Η Salesforce.com εξαγοράζει την ExactTarget

Αν και η Salesforce.com ήδη διαθέτει μία γκάμα τεχνολογιών σχετικών με το marketing, ιδιαίτερα για προβολή διαφημίσεων στα social media, η ειδίκευση της ExactTarget βρίσκεται στην αυτοματοποίηση του marketing σε πολλαπλά κανάλια, έναν τομέα για τον οποίο η Salesforce.com εξαρτάται σε συνεργάτες όπως η Marketo.

Ο βασικός λόγος που η Gartner εστιάζει τώρα στο λογισμικό marketing είναι το γεγονός ότι η Gartner έχει προβλέψει ότι οι CMOs θα δαπανήσουν μέχρι το 2017 περισσότερα χρήματα στο IT από ότι οι CIOs. Συνδυασμένα τα προϊόντα των δύο εταιρειών θα δημιουργήσουν μία παγκοσμίου κλάσης πλατφόρμα marketing, μέσω email, social, mobile και internet. H ExactTarget αυτή τη στιγμή διαθέτει περισσότερους από 6.000 πελάτες, μεταξύ αυτών οι Coca-Cola και Nike.

Ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων στο ΣτΕ από τη Uni Systems

Με το νέο σύστημα κατάθεσης δικογράφων, παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους δικηγόρους της χώρας να υποβάλλουν ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα, σύμφωνα με τη νομοθεσία, έγγραφα, έγκαιρα και παρακάμπτοντας τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Με βασικά οφέλη την κατάργηση των χρονικών περιορισμών στη διαδικασία υποβολής των δικογράφων και τη βελτίωση της ευελιξίας στις διεργασίες της Διοικητικής Δικαιοσύνης, το σύστημα αναμένεται επιπλέον να καλύψει μέρος των μνημονιακών υποχρεώσεων της Ελλάδας στον τομέα της Δικαιοσύνης.

Το νέο σύστημα, με πράξη του Προέδρου του  Συμβουλίου της Επικρατείας, είναι λειτουργικό και διαθέσιμο προς χρήση από τις 27 Μαΐου 2013.

Συνεργασία Capsis Elite Resort με τη Mikenopa Hellas

Η κα. Ντία Καψή, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Capsis Elite Resort, δήλωσε: «Η Mikenopa έχει να επιδείξει μια σειρά συνεργασιών με αξιόλογες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, γεγονός που αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα για την επιλογή μας. Από την έναρξη της συνεργασίας μας, η ικανοποίηση των επισκεπτών μας έχει βελτιωθεί αρκετά».

Νέα επαγγελματικά προγράμματα Cosmote

Με τα νέα προγράμματα, οι επαγγελματίες απολαμβάνουν, μεταξύ άλλων, απεριόριστη ενδοεταιρική επικοινωνία, 1500 λεπτά προς COSMOTE και σταθερά, δωρεάν χρόνο ομιλίας προς άλλα δίκτυα, δωρεάν MBs για πλοήγηση στο Internet από το κινητό.

Νέο ΔΣ για τον ΣΕΚΕΕ

Με την ανανέωση εντολής στα μέλη του απερχόμενου ΔΣ που επανεξελέγησαν και τη συμπλήρωση με στελέχη που προέρχονται από τα νεότερα μέλη του συνδέσμου, η διοίκηση του ΣΕΚΕΕ είναι η ακόλουθη: Διοικητικό Συμβούλιο: Κωστής Παπαδημητρακόπουλος, (Globo) Πρόεδρος Χάρης Καρώνης, (Viva) Αντιπρόεδρος, Μάρκος Βερέμης, (Upstream) Αντιπρόεδρος, Γιώργος Καραντώνης, (Vci) Γενικός Γραμματέας, Βαγγέλης Αντωνιάδης, (Cytech) Ταμίας, Χρήστος Γεωργόπουλος, (Inaccess) Μέλος, Στράτης Απέργης, (Newsphone) Μέλος, Γιάννης Κωτσής – Γιανναράκης Γενικός Διευθυντής.

Επίσης εξελέγησαν ως αναπληρωματικά μέλη του ΔΣ οι: Κωνσταντίνος Χανιώτης (Telenavis) Γιώργος Πατσής (Obrela Security Industries), Δήμος Βατικιώτης (Atcom), Νίκος Κοσκινάς (Locotel).

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων τη SingularLogic

Το έργο, την υλοποίηση του οποίου θα πραγματοποιήσει ο εξουσιοδοτημένος συνεργάτης της SingularLogic Σύνολον ΑΕ,  αφορά στη μηχανογράφηση σε ένα ενιαίο ολοκληρωμένο και υπερσύγχρονο τεχνολογικό περιβάλλον των κεντρικών γραφείων Διοίκησης της Ε.Α.Σ. Τρικάλων, των τριών παραγωγικών της μονάδων και των πέντε καταστημάτων της Γεωτεχνικής, υποστηρίζοντας συνολικά 50 χρήστες σε καθημερινή βάση.

Η απόφασή της Ε.Α.Σ. Τρικάλων να επενδύσει στην τεχνολογία Galaxy βασίζεται στη δυνατότητα διαχείρισης πολλών εταιρειών στην ίδια βάση (πολυεταιρικότητα), στη δυνατότητα ταυτόχρονης καταχώρισης εγγραφών σε διαφορετικές εταιρείες, η οποία εξασφαλίζει ταχύτητα και οικονομία όγκων δεδομένων, καθώς και στη δυνατότητα εξατομίκευσης ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χρήστη.

Επιπρόσθετα, οι ενσωματωμένες λειτουργίες CRM του Galaxy μειώνουν το χρόνο ενημέρωσης των αγροτών για θέματα που τους ενδιαφέρουν, ενώ η δυνατότητα στοχευμένης επικοινωνίας μέσω sms, fax ή e-mail, αποτελεί κομβικό σημείο για την καθιέρωση νέων και άμεσων τρόπων επικοινωνίας. Τέλος, οι δυνατότητες διεπικοινωνίας του ERP με κινητές συσκευές (mobility), απελευθερώνουν τα στελέχη της Ένωση.

O Zeljko Obradovic προσκεκλημένος του Linkage Network

«Η πρόταση του Linkage Network να απευθυνθώ σε στελέχη επιχειρήσεων για θέματα ηγεσίας είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόκληση για μένα. Στις 13 Ιουνίου στο Κολλέγιο Αθηνών θα μεταφράσουμε τις εμπειρίες μας από τον χώρο του basket στο χώρο των business και θα μιλήσουμε για δυνατές ομάδες και ξεχωριστούς πρωταθλητές. Η ανταπόκριση είναι εντυπωσιακή και ανυπομονώ να βρεθώ σε αυτό το νέο ρόλο.» Αυτά δήλωσε ο Zeljko Obradovic εν όψει της ομιλίας του, όπου μαζί με τον στενό συνεργάτη του Δημήτρη Ιτούδη, θα προσαρμόσουν τις αθλητικές τους γνώσεις στις αρχές του management.

Ο Δημήτρης Ιτούδης είπε χαρακτηριστικά: «Με τιμά η πρόσκληση του Linkage Network και πιστεύω ότι θα έχουμε μια διαφορετική, συναρπαστική συζήτηση. Τα στελέχη επιχειρήσεων αλλά και όποιος ενδιαφέρεται για θέματα ηγεσίας, είναι σίγουρο ότι θα αποκομίσουν μια νέα εμπειρία και θα εκτεθούν σε γνώσεις και απόψεις που έχουν αποτέλεσμα.»

Παράλληλα, 5 CEOs ελληνικών επιχειρήσεων μαζί με τους επικεφαλής της Linkage Greece, Δημήτρη Παπανικητόπουλο (Πρόεδρος Linkage Greece) και Αρτέμη Μυρόπουλο (Managing Director Linkage Greece) θα θέσουν τα δικά τους ερωτήματα για την ηγεσία στους Zeljko Obradovic και Δημήτρη Ιτούδη, δημιουργώντας έναν εποικοδομητικό διάλογο.