Μicrosoft και FBI εναντίον Κυβερνοεγκλήματος

Η Microsoft κατάφερε με επιτυχία να μπλοκάρει τουλάχιστον 1.000 από τα 1.400 κακόβουλα δίκτυα, γνωστά ως Citadel Botnets, τα οποία μόλυναν 5 εκατ. υπολογιστές σε όλο τον κόσμο. Αν και οι εγκέφαλοι της επιχείρησης παραμένουν ασύλληπτοι και οι αρχές δεν γνωρίζουν τις ταυτότητές τους, η διεθνής επιχείρηση που στήθηκε κατάφερε να επιφέρει σημαντικό πλήγμα στις δραστηριότητές τους.

Η Westnet μοναδικός διανομέας της ASUS στην Ελλάδα

Ο Χρήστος Καλογεράκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Westnet δήλωσε «Η Westnet μέσα από ξεκάθαρη στρατηγική διανομής, μια πολύ δυνατή ομάδα και συνεργασίες με επιλεγμένους vendors καταγράφει ήδη θετικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, το 2013, στοχεύουμε σε ανάπτυξη 7% στις κατηγορίες που έχουμε επιλέξει να επικεντρωθούμε. Η ASUS αποτελεί έναν από τους πολύ σημαντικούς συνεργάτες μας και μας επιτρέπει να προσφέρουμε πραγματικά καινοτόμα προϊόντα με την σφραγίδα ενός διεθνώς καταξιωμένου brand».

Συνεργασία GLOBO και one9six

Η GLOBO, με την πλατφόρμα GO!Enterprise, προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση Enterprise Mobility για εταιρείες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που επιθυμούν να εκσυγχρονίσουν τη λειτουργία τους, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητά τους.

Η one9six, εφαρμόζοντας ολοκληρωμένες λύσεις στο social & enterprise mobility, στο πλαίσιο ολιστικών υπηρεσιών digital communication και ταυτόχρονα πρωτοπορώντας στο χώρο του multichannel marketing, με τη δυναμική και τις λύσεις της GLOBO, αποκτά πλέον τη δυνατότητα κάλυψης των αναγκών των πελατών της.

Παράλληλα, η πλήρως καθετοποιημένη υπηρεσία νέα γενιάς που εντάσσεται στο portfolio των υπηρεσιών της one9six, βρίσκει ουσιαστική εφαρμογή τόσο στον άξονα Mobile Health, όπως επίσης και στους άξονες Mobile Banking, Education, Tourism όπου στρατηγικά τοποθετείται η εταιρεία ως προς την παροχή των υπηρεσιών της.

1.000 εφαρμογές από Έλληνες developers στο Windows Phone Store

Η ποιότητα των εφαρμογών αυτών επιβεβαιώνεται από τον υψηλό μέσο όρο βαθμολόγησης των χρηστών, που ανέρχεται στα 4 με άριστα το 5, τις περισσότερες από 30.000 αξιολογήσεις που έχουν συγκεντρώσει οι ελληνικές εφαρμογές μέχρι σήμερα, καθώς και από το γεγονός ότι πολλές εξ αυτών έχουν παρουσιαστεί ως κορυφαίες στην κατηγορία τους από το Windows Phone Store σε περισσότερες από 140 χώρες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχούς συμμετοχής στην πλατφόρμα Windows Phone Store αποτελεί το ελληνικό start up Tainicom που ανέπτυξε το The Juggler, το πρώτο Pinball Simulator στην πλατφόρμα Windows Phone, και στη συνέχεια το Dr. Pickaxe, κερδίζοντας πολλές θετικές αξιολογήσεις από τους χρήστες και έχοντας πάνω από 90.000 downloads.
Μεγάλη επιτυχία γνωρίζει και η Anlock, αποτελώντας  μία από τις πρώτες εταιρίες startups που ανέπτυξαν εκπαιδευτικές εφαρμογές για Windows Phone σε 6 γλώσσες, κερδίζοντας μάλιστα σημαντική αναγνώριση, με τις εφαρμογές της να προβάλλονται ως κορυφαίες στην κατηγορία τους στα Windows Phone Stores 100 και πλέον χωρών.

Ericsson Mobility Report 2013

Η συνολική κινητικότητα των δεδομένων αναμένεται να δωδεκαπλασιαστεί μέχρι τα τέλη του 2018. Η αυξημένη χρήση επηρεάζεται από τη συνεχή αύξηση του διαθέσιμου περιεχομένου καθώς και από τις αυξημένες ταχύτητες του δικτύου, που προέρχεται από την ανάπτυξη των HSPA και LTE.

Σύμφωνα με το Mobility Report το βίντεο αποτελεί την κατηγορία εκείνη που δημιουργεί τη μεγαλύτερη κινητικότητα δεδομένων στα δίκτυα και αναμένεται να αυξηθεί περίπου στο 60% μέχρι τα τέλη του 2018. Επίσης, η αύξηση των πωλήσεων των smartphones έφτασε στο 50% των συνολικών πωλήσεων κινητών συσκευών για το πρώτο τρίμηνο του 2013, σε σύγκριση με το 40% για το 2012.

Ο αριθμός των συνολικών συνδρομών στα κινητά αυξήθηκε κατά 8% σε παγκόσμια βάση για το πρώτο τρίμηνο του 2013, σε σχέση με πέρσι, ενώ οι broadband συνδρομές στα κινητά αυξήθηκαν ακόμα περισσότερα στο διάστημα αυτό (κατά 45% σε σχέση με πέρσι), φθάνοντας τις 1.7 δις. Επιπλέον, στη συγκεκριμένη έκδοση του report μελετάται η σχέση μεταξύ της απόδοσης των δικτύων και της αφοσίωσης του πελάτη.

Επιστολή της ΕΕΛ/ΛΑΚ για ανοιχτά δεδομένα στη Δημόσια Διοίκηση

Στην Ελλάδα, η προσπάθεια για το άνοιγμα δεδομένων στη Δημόσια Διοίκηση ξεκίνησε με την εφαρμογή της Οδηγίας για την Περαιτέρω Χρήση της Δημόσιας Πληροφορίας και συνεχίστηκε με το νόμο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και τον τα Γεωχωρικά Δεδομένα. Παράλληλα, η Ελλάδα είναι μέλος του Open Government Partnership (OGP) με ρητές υποχρεώσεις ως προς το άνοιγμα των δεδομένων και την περαιτέρω χρήση αυτών για τη στήριξη τόσο της διαφάνειας, όσο και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ενώ το νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει εδώ και περισσότερο από έναν μήνα, χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη εξήγηση έχει πάψει να προσφέρεται σε πολίτες και επιχειρήσεις η υπηρεσία της ΓΓΠΣ η οποία επέτρεπε την αυτόματη λήψη βασικών στοιχείων φυσικών προσώπων που ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα καθώς και νομικών προσώπων.

Αντίστοιχα, μη προσωπικά δεδομένα της συνταγογράφησης παραμένουν κλειστά, ενώ μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Η ΕΕΛ/ΛΑΚ μέσα από την επιστολή της καλεί τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να παρέμβει προκειμένου να εφαρμοστούν οι νόμοι.

20% περισσότερες υποψηφιότητες στα BITE Awards 2013

Ενδεικτικό μάλιστα του ενδιαφέροντος και της αναγνώρισης του θεσμού είναι ότι φέτος κατέθεσαν υποψηφιότητα περισσότερες μοναδικές εταιρείες ή οργανισμοί κατά 15% σε σχέση με πέρυσι. Υπήρξε επίσης ένα σημαντικό ποσοστό της τάξης του 60% που αφορούσε σε εταιρείες οι οποίες δεν είχαν καταθέσει υποψηφιότητα πέρυσι, σηματοδοτώντας ουσιαστικά το αυξημένο ενδιαφέρον και τη διάχυση του θεσμού των βραβείων BITE στην αγορά.

Και οι τρεις Πυλώνες (Α: business end-users, Β: εταιρείες ΤΠΕ, Γ: Οργανισμοί Δημοσίου) παρουσίασαν αύξηση, με τον Πυλώνα Β – όπου διακρίνονται οι εταιρείες Πληροφορικής για τις στρατηγικές δράσεις και πρωτοβουλίες που υλοποιούν – να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη (κατά 25% περίπου). Η βραδιά της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2013, όπου θα απονεμηθούν τα βραβεία στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental, αναμένεται πλέον με αγωνία και ενδιαφέρον.

Ο θεσμός των βραβείων ΒΙΤΕ, που διοργανώνονται από το περιοδικό netweek και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για 2η χρονιά, διακρίνονται για την εμπεριστατωμένη αξιολόγηση των βέλτιστων πρακτικών από αναγνωρισμένα στελέχη της αγοράς, που εκπροσωπούν όλους τους συνδέσμους και ινστιτούτα που σχετίζονται με την Πληροφορική στη χώρα μας.

Αύξηση 7% στην αγορά λογισμικού BI και εφαρμογών analytics

Συνολικά, οι πέντε πάροχοι συγκεντρώνουν το 70% των συνολικών εσόδων από το λογισμικό BI. Στην πρώτη θέση, η SAP για ακόμη μία φορά είχε σημαντικά μεγαλύτερα έσοδα από του υπόλοιπους παρόχους, με 2,9 δις. και μερίδιο αγοράς 22,1%, με οριακή αύξηση 0,6%. Στη δεύτερη θέση, βρίσκεται η Oracle με αύξηση 2% και συνολικά έσοδα 1,9 δις. Αν και στην πέμπτη θέση, η Microsoft είχε τη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων, 12,2%, αγγίζοντας τα 1,2 δις.

Σε γεωγραφικό επίπεδο, η Ευρώπη και η Λατινική Αμερική δεν είχαν ιδιαίτερη αύξηση, λόγω κυρίως των οικονομικών δυσχεριν στις περιοχές αυτές, οι οποίες επηρέασαν τους παρόχους. Από την άλλη, η Ευρασία, η Μέση Ανατολή και η Αφρική, και οι περιοχή Ασίας/Ειρηνικού συνέχισαν να παρουσιάζουν διψήφια νούμερα αυξήσεων.

Top 5 πάροχοι BI, CPM and Analytic Applications/Performance Management, 2011-2012 (ποσά σε εκατ. δολ.)
Εταιρεία Έσοδα 2012 Μερίδιο αγοράς 2012 (%) Έσοδα 2011 Διαφορά
SAP 2,902.5 22.1 2,884.0 0.6
Oracle 1,952.1 14.9 1,913.5 2.0
IBM 1,625.6 12.4 1,478.8 9.9
SAS 1,599.7 12.2 1,542.9 3.7
Microsoft 1,189.3 9.1 1,059.9 12.2
Άλλοι 3,861.90 29.3 3,416.00 13.0
Σύνολο 13,131.1 100.0 12,295.1 6.8

Ο Δήμος Νάξου επέλεξε την Qualisys Software

Ο κ. Συμεώνογλου Δημήτρης, ανέλαβε την εγκατάσταση των τερματικών και του λογισμικού eTIME σε συνεργασία με το τμήμα υποστήριξης της Qualisys Software. Διασυνδέθηκαν τερματικά ανάγνωσης καρτών σε περιφερειακά και κεντρικά κτίρια του Δήμου και το λογισμικό eTIME, της Qualisys Software, εγκαταστάθηκε στα κεντρικά γραφεία του Δήμου και συνεργάζεται με όλα τα ηλεκτρονικά τερματικά για την συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων, παρέχοντας εκτενή λίστα αναφορών και στατιστικών, με σκοπό την έγκαιρη ενημέρωση του τμήματος προσωπικού και της μισθοδοσίας.