ΕΕΤΤ: Η Ελληνική προεδρία ολοκληρώνει επιτυχώς την 15η Σύνοδο του BEREC στην Ελλάδα

Μεταξύ άλλων, το Σώμα ενέκρινε προς δημοσίευση τη Συγκριτική Αναφορά για τα Τέλη Τερματισμού Κλήσεων σε σταθερά και κινητά δίκτυα καθώς και την Έκθεση Πεπραγμένων για το 2012. Επίσης, εξέλεξε τον Goran Marby, επικεφαλής της Σουηδικής Αρχής PTS, ως Πρόεδρο του Σώματος για το 2014, έτος που ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ θα παραμείνει στην Αντιπροεδρία του BEREC.

Την προηγουμένη της Συνόδου, οι αντιπροσωπείες των 36 χωρών που εκπροσωπούνται στο BEREC, ως μέλη ή παρατηρητές, συμμετείχαν σε ημερίδα εργασίας με αντικείμενο τις νέες ρυθμιστικές προκλήσεις για τα Δίκτυα Πρόσβασης Νέας Γενιάς. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ανήκουν οι πρακτικές τιμολόγησης, τα ζητήματα ανταγωνισμού και κρατικών ενισχύσεων καθώς και η χρήση της τεχνολογίας vectoring για την αύξηση της ταχύτητας των ευρυζωνικών δικτύων.

Νέο e-shop για τα Multirama

Με εξελιγμένο design και μεγαλύτερη λειτουργικότητα κατά την πλοήγηση, το ανανεωμένο www.multirama.gr διαθέτει ολοκληρωμένη παρουσίαση των προϊόντων, αξιολογήσεις από πραγματικούς αγοραστές και σχετικά recommendations. Με δωρεάν αντικαταβολή, δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες από 99 ευρώ και 110 φυσικά σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα, οι online αγορές γίνονται πλέον ευκολότερες, ενώ παρέχεται δικαίωμα επιστροφής εντός 14 ημερών για όλα τα προϊόντα στα 110 σημεία πώλησης.

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Δ.Σ. του ΣΕΠΒΕ

Η συγκρότηση σε σώμα έγινε κάτω από συναινετικό πνεύμα με ομόφωνη αποδοχή της πρότασης όλων των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Επίσης τονίστηκε το γεγονός ότι ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος αποτελεί ένα σημαντικό οργανισμό προώθησης και ανάπτυξης της καινοτομίας και της εξωστρέφειας των νέων τεχνολογιών με σημαντική και διαρκή προσφορά προς τα μέλη του.

Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής: Θεόφιλος Μυλωνάς – Πρόεδρος, Γεώργιος Τρασανίδης – Αντιπρόεδρος, Αναστάσιος Μάνος – Αντιπρόεδρος, Αργύρης Τσακνής – Γενικός Γραμματέας, Κοσμάς Βάμβαλης – Ταμίας, Κωστής Καγγελίδης – Μέλος, Άγγελος Παμπουκίδης – Μέλος.

H Haier εισέρχεται δυναμικά στην ελληνική αγορά

Η Haier αποτελεί μία παγκόσμια δύναμη, έχοντας κατακτήσει, το 2012, για 4η συνεχόμενη χρονιά την κορυφή στις πωλήσεις μεγάλων οικιακών ηλεκτρικών συσκευών παγκοσμίως, βάσει των αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η Euromonitor International Ltd. Απασχολεί 80.000 εργαζόμενους, διανέμει τα προϊόντα της σε 133.000 τελικά σημεία πώλησης και διαθέτει παρουσία σε 100 χώρες παγκοσμίως, εκ των οποίων οι 30 στην Ευρώπη.

Επιπρόσθετα, η Haier είναι μία εταιρία που επενδύει σε έρευνα και ανάπτυξη, διαθέτοντας 10 R&D κέντρα παγκοσμίως, με 3 από αυτά στην Ευρώπη, ενώ διαθέτει 45 εργοστάσια παραγωγής προϊόντων ανά τον πλανήτη. Οι προϊοντικές κατηγορίες της Haier περιλαμβάνουν ψυγεία, καταψύκτες, ψυγειοκαταψύκτες, ψυγεία-ντουλάπες, πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων, φούρνους μικροκυμάτων, κλιματιστικά, καθώς και τηλεοράσεις.

Έργο της ένωσης Proopsis Consulting-Dextera στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας

Το έργο, μεταξύ άλλων, αφορά υπηρεσίες για: ιατρική φροντίδα, νοσηλευθέντες ασθενείς, νοσηλευτική φροντίδα, τοκετούς, ακτινολογικό, εξετάσεις, αναισθησιολογικό, τράπεζα αίματος, διαιτολογικό, νεφρολογικό, ογκολογικό, εφημερίες, γραμματεία, τακτικά εξωτερικά ιατρεία, γενική λογιστική, συμβάσεις / προμήθειες, στατιστικά και on-line πληροφόρηση για διαθεσιμότητα κλινών σε όσες μονάδες παρέχουν νοσηλεία.

Αύξηση προσωπικού στην Epsilon Net

Επαληθεύοντας δημοσιευμένες προβλέψεις, η Epsilon Net έχει ήδη επιτύχει πάνω από 10% αύξηση προσωπικού το τελευταίο εξάμηνο, με ακόμη μεγαλύτερη δυναμική για το μέλλον. Με την ευθύνη του ηγέτη και τον ενθουσιασμό του καινοτόμου, η Epsilon Net συνεχίζει την εξειδίκευσή της στους κλάδους του ευρύτερου Οικονομικού χώρου, μέσω στρατηγικών επενδυτικών κινήσεων, με κύριο άξονα την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της εταιρίας.

Μειωμένα κατά 10,5% τα έσοδα της αγοράς server στην περιοχή EMEA

Το α’ τρίμηνο του 2013 ήταν το έκτο κατά σειρά τρίμηνο από το δ’ τρίμηνο του 2011 με ετήσια μείωση εσόδων στην περιοχή, μετά από μία περίοδο ανάπτυξη και αύξησης μεταξύ 2010 και 2011, οπότε και οι Ευρωπαϊκοί οργανισμοί ξεκίνησαν εκ νέου τις επενδύσεις σε υποδομές, οι οποίες είχαν καθυστερήσει κατά την διάρκεια της κρίσης του 2009. Τα έσοδα των x86 μειώθηκαν κατά 1,5% ετησίως, ενώ οι non-x86 μειώθηκαν κατά 34,8%.

Οι πωλήσεις των πρώτων αντιπροσωπεύουν το 80,4% των συνολικών πωλήσεων servers στην περιοχή για πρώτη φορά, επιβεβαιώνοντας την μη-αναστρέψιμη κυριαρχία των προτύπων τεχνολογιών του κλάδου. Οι volume servers παρουσίασαν μείωση της τάξης του 3,4%, ενώ οι midrange και οι high-end μειώθηκαν κατά 14,6 και 33,3% αντίστοιχα. Και ενώ το τρίμηνο αυτό ήταν το έκτο κατά σειρά με μειώσεις στους volume και midrange servers, και το έβδομο για τους high-end, οι μειώσεις στον τομέα των volume ήταν μονοψήφιες.

Η τάση αυτή σηματοδοτεί το γεγονός ότι οι οργανισμοί επιλέγουν πλέον χαμηλότερης τιμής servers, συνέπεια τόσο της μετάβασης στους x86 όσο και της μείωσης της συνολικής ζήτησης. Το μερίδιο αγοράς των x86 άγγιξε το 80%, με μικρές ετήσιες μειώσεις του 1,5% συνολικά στην περιοχή EMEA και με μικρή αύξηση στα ετήσια έσοδα της τάξης του 3,7% στη Μέση Ανατολή και Αφρική.

Τα έσοδα των non-x86 μειώθηκαν σε όλες τις υπο-περιοχές, με μέση μείωση 34,8%. Το μερίδιο αγοράς των legacy CPUs μειώθηκε, με τους EPIC, RISC, και CISC να μειώνονται κατά 48.9%, 44.6%, και 11.1% αντίστοιχα. Αναφορικά με τους κατασκευαστές, στην πρώτη θέση βρέθηκε η HP, παρά την ετήσια μείωση εσόδων του 13,5%, κυρίως λόγω της μειωμένης ζήτησης για x86-based Proliant servers.

Ακολουθεί η IBM με μερίδιο αγοράς 22,2% και έσοδα μειωμένα κατά 23,5%, και η Dell, η οποία ήταν και η μοναδική από τους πέντε κορυφαίους κατασκευαστές που παρουσίασε αύξηση εσόδων, πωλήσεις αυξημένες κατά 12,6% και μερίδιο αγοράς αυξημένο κατά 3,5%. Την πεντάδα συμπληρώνουν η Fujitsu με ήπια μείωση του 0,5% και αύξηση μεριδίου αγοράς 0,7% και η Oralce με μειωμένα κατά 32,1% έσοδα.

Top 5 κατασκευαστών servers, Έσοδα, περιοχή EMEA, α’ τρίμηνο 2013
Κατασκευαστής Έσοδα α’ τρίμηνο 2013 Μερίδιο αγοράς α’ τρίμηνο 2013 Έσοδα α’ τρίμηνο 2012 Μερίδιο αγοράς α’ τρίμηνο 2012 Διαφορά
HP $1,032.7 36.9% $1,193.3 38.2% -13.5%
IBM $628.2 22.4% $820.8 26.3% -23.5%
Dell $491.4 17.5% $436.6 14.0% 12.6%
Fujitsu $181.6 6.5% $182.4 5.8% -0.5%
Oracle $154.1 5.5% $227.0 7.3% -32.1%
Άλλοι $312.2 11.1% $266.8 8.5% 17.0%
Σύνολο αγοράς $2,800.0 100.0% $3,126.9 100.0% -10.5%

Τα Hellenic Duty Free Shops επιλέγουν την πλατφόρμα Microsoft Lync 2010

Βασική ανάγκη της εταιρείας ήταν η βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των εργαζομένων και η αντικατάσταση του υπάρχοντος συστήματος επικοινωνίας, το οποίο λόγω παλαιότητας δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες της εταιρίας για γρήγορη, άμεση και ευέλικτη επικοινωνία μεταξύ των διαφορετικών σημείων.

«Επιλέξαμε το Microsoft Lync 2010, καθώς λειτουργεί άψογα με τις άλλες εγκατεστημένες στο σύστημά μας εφαρμογές και λύσεις της Microsoft, είναι εύκολο στη χρήση, ενώ διαθέτει χαρακτηριστικά και λειτουργίες που θα ωφελήσουν ιδιαίτερα την εταιρεία μας. Επιπλέον, κατόπιν δοκιμής εναλλακτικών λύσεων, διαπιστώσαμε ότι το Microsoft Lync 2010 ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες μας» σημειώνει ο Γιάννης Ζουρούδης, CIO της Hellenic Duty Free Shops. Την υλοποίηση πραγματοποίησε η εταιρία SIEBEN, Gold Certified Partner της Microsoft.

Ο Θανάσης Παπαδόπουλος αποχωρεί από την ITWay Ηellas

Ο Θ. Παπαδόπουλος αποχωρεί και από την Ελλάδα μαζί με την οικογένειά του. Ο επόμενος σταθμός της καριέρας του στο εξωτερικό δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός.

Κοινοπραξία 5 εταιρειών για την προώθηση της Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης

Μέσα από τις ολοκληρωμένες λύσεις Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης και Αρχειοθέτησης paperless connect (www.paperless-connect.gr), που τεχνολογικά δημιουργήθηκαν από την Information Systems Impact, κάθε εταιρεία, μικρή ή μεγάλη, μπορεί να βρει εύκολα, πραγματικά οικονομικά και με απόλυτη ασφάλεια, την υποστήριξη και τις επιλογές που μεταξύ άλλων εξασφαλίζουν: Μείωση συνολικά των λειτουργικών εξόδων (Μέχρι και 100%), Κατάργηση των εξόδων αποστολής, Μείωση χρόνου λήψης και αρχειοθέτησης, Κατάργηση αποθηκευτικών χώρων για τιμολόγια και έγγραφα, Μικρότερη κατανάλωση σε χαρτί και μελάνι. Επιπλέον με την υπηρεσία paperless connect, η επιχείρηση μειώνει το ενεργειακό αποτύπωμα και ενισχύει το “πράσινο” προφίλ της.

Το site της υπηρεσίας paperless connect (www.paperless-connect.gr) αποτελεί έναν πλήρως ενημερωτικό ιστοτόπο, παρέχοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την Hλεκτρονική Tιμολόγηση, τα χαρακτηριστικά της, τα οφέλη που προκύπτουν εφαρμόζοντας τη συγκεκριμένη υπηρεσία, αλλά και το νομοθετικό της πλαίσιο στην Ελλάδα.