ΙΒΜ: Έργο Smart Cities σε 8 πόλεις στην Πολωνία

Οι virtual agents, που είναι προσβάσιμοι μέσω web chat, θα αξιοποιούν ισχυρές αναλυτικές τεχνολογίες για να προσφέρουν ταχύτατη, αυτοματοποιημένη πρόσβαση σε πληροφορία που αφορά δημοτικές υπηρεσίες. «Οι δημοτικές αρχές δέχονται αυξημένες πιέσεις ώστε να χρησιμοποιήσουν καινοτόμες και προσιτού κόστους προσεγγίσεις ώστε να προσφέρουν εξυπνότερες και συνολικές υπηρεσίες προς του πολίτες», δήλωσε ο Ales Bartunek, Country General Manager της IBM Poland and Baltics.

Υψηλή ευκρίνεια από την Cosmote

Για να απολαμβάνουν κλήσεις High Definition, οι δύο συνομιλητές αρκεί να χρησιμοποιούν, οπουδήποτε στην Ελλάδα, το 3G δίκτυο της Cosmote και οι συσκευές τους να υποστηρίζουν HD Voice. Ο Γενικός Τεχνικός Διευθυντής της Cosmote, Γιώργος Τσώνης, δήλωσε σχετικά: «Το δίκτυο της Cosmote ξεχωρίζει συστηματικά για την ποιότητά του μετρώντας συνεχώς πρωτιές.

Πρώτοι στην ελληνική αγορά προσφέραμε ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας HSDPA. Ήμασταν ανάμεσα στις πρώτες εταιρείες στην Ευρώπη που αναβαθμίσαμε το δίκτυό μας σε HSPA+. Πρώτοι φέραμε το 4G που ήδη αναπτύσσεται ταχύτατα σε ολόκληρη τη χώρα. Τώρα, πρώτοι προσφέρουμε υπηρεσίες φωνής υψηλής ευκρίνειας, το μέλλον στις υπηρεσίες φωνής». Αξίζει να σημειωθεί ότι η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου 3ης γενιάς της Cosmote ανέρχεται σήμερα σε 98,3%.

Συνεργασία της Compucon με το νέο συνεταιρισμό taxi στην Θεσσαλονίκη

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση για τις υπηρεσίες και τις καινοτομίες που παρέχει η καινούργια πλατφόρμα λογισμικού SmartTaxi. Ο στόλος οχημάτων του συνεταιρισμού θα ξεπερνά τα 1200 οχήματα κάνοντας τον, το μεγαλύτερο συνεταιρισμό στην Ελλάδα.

Μερικές από τις δυνατότητές του SmarTaxi, όπως παρουσιάστηκαν και στην εκδήλωση αποκομίζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες, είναι η αυτόματη ανάθεση κλήσης οχήματος από πελάτες  με αξιοκρατικά κριτήρια, η διαχείριση σε πιάτσες, ώστε να δίνεται αυτόματη προτεραιότητα στην ανάθεση κλήσεων και οι  εφαρμογές Android, iPhone και Internet Browser για τουs πελάτες που θέλουν να καλέσουν ΤΑΧΙ, ώστε να μην χρειάζεται να τηλεφωνήσουν.

Eσπερίδα από την TUV Austria Hellas

Σκοπός της εσπερίδας είναι η ενημέρωση των εταιρειών για τις νέες εξελίξεις στις πιστοποιήσεις, στον τομέα της πληροφορικής. Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Dr. Angelika Plate, εκπρόσωπος επικοινωνίας της τεχνικής επιτροπής του ISO για την έκδοση της αναθεώρησης του ISO 27001/ και Head Editor του ISO 27001.

Άνοδος της Cisco στην παροχή υποδομών cloud

Αν και το α’ τρίμηνο υπήρξε ιδιαίτερα «φτωχό» για την αγορά των server, και ως συνέπεια τα έσοδα των IBM και HP στην αγορά του εξοπλισμού υποδομών cloud επλήγησαν, η Cisco είχε ένα πολύ αποδοτικό τρίμηνο αναφορικά με τις υποδομές public cloud, κάτι που τη βοήθησε να αυξήσει το μερίδιο της που ξεπέρασε το 15% της συνολικής αγοράς.

Τα συνολικά έσοδα της αγοράς για το τρίμηνο άγγιξαν τα 9,7 δις. δολ., μειωμένα κατά 12% από το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά οριακά αυξημένα σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012. Τα μερίδιο των εσόδων από υπολογιστικά συστήματα της συνολικής αγοράς εξοπλισμού cloud μειώθηκαν στο 46%, ενώ το networking και η αποθήκευση αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 1/4 των συνολικών εσόδων. Επομένως, τα μερίδια αγοράς των παρόχων έχουν ως εξής: Cisco 15%, IBM 14%, HP 14%, Dell 9%, EMC 7%, VMware 4%, NetApp 4%, Oracle 3% και άλλοι πάροχοι 30%.

Παρά τα υψηλά συνολικά έσοδα της αγοράς, αναμένονται αντιξοότητες, καθώς οι πάροχοι όλο και περισσότερο αναζητούν φθηνότερες προϊόντα hardware και οι επιχειρήσεις είναι πλέον πιο δεκτικές στην ιδέα του outsourcing των λειτουργιών τους, δύο παράγοντες που συνδυασμένοι μειώνουν την ανάγκη για hardware από τους παραδοσιακούς παρόχους.

Η Vodafone κοντά στην εξαγορά της Kabel Deutschland

Η Vodafone προσπαθεί να κλείσει τη συμφωνία, αξίας 10 δις. ευρώ, από την αρχή του χρόνου και μάλιστα προσέλαβε την Goldman Sachs ως σύμβουλο. Η συμφωνία θα σηματοδοτήσει την αλλαγή στρατηγικής για τη Vodafone ως mobile operator, που αυτή τη στιγμή διαθέτει το μεγαλύτερο mobile δίκτυο στην Ευρώπη και μέχρι τώρα εξαρτιόταν στην ενοικίαση γραμμών broadband από ανταγωνιστές της.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, ότι τον προηγούμενο μήνα η Vodafone ήρθε σε συμφωνία με την Deutsche Telekom για την παροχή υπηρεσιών pay-TV μέσω broadband υψηλών ταχυτήτων στην ιδιαίτερα απαιτητική και συνεχώς πιο ανταγωνιστική αγορά της Γερμανίας.

Νέο έργο της Intrasoft International για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός αφορά το Ερευνητικό Υπολογιστικό Σύστημα του Εργαστηρίου Φυσικής του ΕΑΠ. Το τίμημα της σύμβασης ανέρχεται σε 677.887 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι, άξονας προτεραιότητας: «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» θεματική προτεραιότητα: «Υποδομές εκπαίδευσης».