IBM: νέο Services Center στη Γαλλία

Το IBM Services Center Lille, μία πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της IBM, θα παρέχει τους τοπικούς πελάτες με υψηλής ποιότητας εφαρμογές, συντήρηση εφαρμογών και υπηρεσίες ενσωμάτωσης συστημάτων που θα διαχειριστούν την αυξανόμενη ζήτηση για ευέλικτό λογισμικό για την αξιοποίηση των αναδυόμενων τεχνολογιών, όπως τα Big Data, το cloud και οι mobile τεχνολογίες.

Το κέντρο θα προσφέρει στους πελάτες της IBM στη Γαλλία εμπειρία την τεχνική εμπειρία της που θα οδηγήσει στην καινοτομία και την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών. Σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, τη North France Invest και την EuraTechnologies, το κέντρο αναμένεται να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης που θα δώσει ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα και ανάπτυξη της περιοχής.

Μέσα στα επόμενα 3-5 χρόνια, η IBM Services Center Lille θα προσλάβει απόφοιτους τεχνολογία και έμπειρους επαγγελματίες από το χώρο του IT με background στην επιστήμη των υπολογιστών, τη μηχανολογία, τα μαθηματικά και τις επιστήμες.

Ολοκληρώθηκε η ενοποίηση συστημάτων Τράπεζας Πειραιώς-ΑΤΕBank

Από την ίδια ημέρα, όλοι οι πελάτες της πρώην ΑΤΕbank χρησιμοποιούν για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους την ολοκληρωμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικής τραπεζικής Winbank καθώς και τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά κανάλια εξυπηρέτησης της Τράπεζας Πειραιώς. Για το έργο της ενοποίησης των συστημάτων της πρώην ΑΤΕbank εργάστηκαν 400 στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς και 50 στελέχη εξειδικευμένων εταιρειών.

Τα συστήματα πληροφορικής του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς λειτουργούν στο νέο Data Center του Ομίλου, το οποίο είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που διαθέτει πιστοποίηση από τον αμερικανικό οργανισμό Uptime Institute.

Η ενοποίηση των συστημάτων της πρώην ΑΤΕbank, είναι το πρώτο μεγάλο βήμα στην πορεία ενοποίησης των συστημάτων πληροφορικής και των υπολοίπων τραπεζών που εντάχθηκαν πρόσφατα στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, με επόμενο βήμα την ενοποίηση των συστημάτων της πρώην Ελληνικής Τράπεζας, η οποία θα ολοκληρωθεί στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου 2013.

Άγονος διαγωνισμός του Υπ. Δικαιοσύνης για Τεχνική Υποστήριξη

Και οι δύο προσφορές απορρίφθηκαν στη διαδικασία αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών.

Απολογισμός και στόχοι του ΟΤΕ για το 2013

«Το 2012 ήταν μια χρονιά με μεγάλες προκλήσεις, αλλά και μεγάλες επιτυχίες για τον ΟΤΕ. Οι οικονομικές συνθήκες παρέμειναν δύσκολες ανά τον κόσμο και πολύ περισσότερο στη Νοτιανατολική Ευρώπη, όπου δραστηριοποιείται ο ΟΤΕ. Παρότι οι τηλεπικοινωνίες είναι γενικότερα πιο ανθεκτικές σε σχέση με τη συνολική κατανάλωση, τα έσοδα του κλάδου στη ΝΑ Ευρώπη δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα από τις σημαντικές μειώσεις τιμών που επέβαλε η ρύθμιση σε όλες τις αγορές μας.

Στην Ελλάδα, τα τέλη τερματισμού της κινητής τηλεφωνίας μειώθηκαν κατά 74% μέσα στο 2012, γεγονός που επηρέασε σημαντικά τα έσοδα και την κερδοφορία του κλάδου. Αντίστοιχες μειώσεις επηρέασαν και τις διεθνείς μας δραστηριότητες. Σε αυτό το δυσμενές οικονομικό και ρυθμιστικό περιβάλλον, οι επιτυχίες του ΟΤΕ είναι αξιοσημείωτες.

Συνεχίσαμε να παρέχουμε στους πελάτες μας καινοτόμα, αξιόπιστα και ανταγωνιστικά προϊόντα, παρά τα αναχρονιστικής λογικής εμπόδια που επιμένει να ορθώνει η Ρύθμιση, ειδικά στη σταθερή στην Ελλάδα. Εντατικοποιήσαμε τις προσπάθειές μας να περιορίσουμε το κόστος για να μετριάσουμε τις επιπτώσεις από τη σημαντική μείωση των εσόδων στην κερδοφορία μας. Ενισχύσαμε σημαντικά τα οικονομικά μας μεγέθη.

Τέλος, συνεχίσαμε τις στοχευμένες επενδύσεις, εξασφαλίζοντας ότι σε κάθε αγορά διαθέτουμε τις απαραίτητες τεχνολογικές υποδομές που θα υποστηρίξουν την ανάκαμψη και ανάπτυξή μας. Στους τομείς που έδωσε έμφαση είναι: 1. Η προσφορά καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών  για τις ανάγκες των πελατών, 2. Οι προσπάθειες για προσαρμογή της βάσης κόστους, 3. ενίσχυση της χρηματοοικονομικής δομής, 4. Επενδύσεις στην Ελλάδα και τις χώρες που έχει παρουσία ο ΟΤΕ.

Ο Μ. Τσαμάζ κατέληξε ότι «το 2013, δεν αναμένουμε σημαντική βελτίωση του λειτουργικού περιβάλλοντος και των τάσεων που επηρεάζουν την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Εκτιμούμε ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος, καθώς και οι ρυθμιστικές πιέσεις, θα συνεχιστούν. Τα έσοδα και τα κέρδη μας θα επιβαρυνθούν εκ νέου από τις υποχρεωτικές μειώσεις των τελών τερματισμού που εφαρμόστηκαν τον περασμένο χρόνο ή θα εφαρμοστούν στο μέλλον. Στο δύσκολο αυτό περιβάλλον, συνεχίζουμε ακάθεκτοι τη διαδικασία μετασχηματισμού του ΟΤΕ με στόχο να διασφαλίσουμε την μακροχρόνια βιωσιμότητά του και να τον καταστήσουμε αδιαμφισβήτητο ηγέτη στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών στις χώρες όπου δραστηριοποιείται».

Συνεργασία Oracle και NetSuite

Η NetSuite, στην οποία ο CEO της Oracle, Larry Ellsion, είναι βασικός μέτοχος, φτιάχνει web-based λογισμικό για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις για τη διαχείριση της επιχείρησης και των πελατών. Η σύνδεση των προϊόντων θα δώσει στις δύο εταιρείες νέες ευκαιρίες πώλησης. Η συνεργασία με τη NetSuite αποτελεί για την Oracle την τρίτη συνεργασία που ανακοινώθηκε την τελευταία εβδομάδα, μετά από αυτές με την Salesforce.com και την Microsoft.

Η Oracle επιθυμεί, μέσα από αυτές τις συνεργασίες, να εισέλθει στο χώρο του cloud computing, όπου η εταιρεία έρχεται τρίτη ακολουθώντας μικρότερους ανταγωνιστές της που προσφέρουν all-in-one λύσεις που είναι πιο φθηνές. Οι μετοχές της NetSuite τα τελευταία χρόνια έχουν τριπλασιαστεί, ενώ αυτές της Oracle έχουν ανέβει κατά περίπου 40%.

Έρευνα για τις Ελληνικές Επιχειρήσεις και την Ασφάλεια Πληροφοριών

Στόχος της έρευνας ήταν η καταγραφή απόψεων και προσεγγίσεων των υπευθύνων ΙΤ όσον αφορά στην στρατηγική που ακολουθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις σε σχέση με την προστασία των δεδομένων τους. Η έρευνα φέρνει στο φως πολλά και χρήσιμα στοιχεία, με τα πιο ενδιαφέροντα να επικεντρώνονται στις πρακτικές που εφαρμόζουν αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι υπεύθυνοι ΙΤ των ελληνικών επιχειρήσεων.

Μεταξύ των κυριοτέρων ευρημάτων, το 96% των συμμετεχόντων δηλώνει ότι οι διαδικασίες Backup και διασφάλισης της επιχειρησιακής συνέχειας (Business Continuity) αποτελούν κομμάτι της στρατηγικής ασφαλείας που ακολουθούν, ενώ το 74% εκφράζει βεβαιότητα σε σχέση με το πόσο αποτελεσματική είναι η πολιτική τους για την προστασία των δεδομένων της επιχείρησής τους.

Όπως είναι αναμενόμενο, η οικονομική κρίση φαίνεται να επηρεάζει την γενική θεώρησή τους, καθώς το 88% των Ελλήνων CIOs δηλώνει ότι οι οικονομικοί περιορισμοί αποτελούν το σημαντικότερο εμπόδιο, όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα της πολιτικής που εφαρμόζουν.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με τη συμμετοχή 200 ελληνικών εταιριών, ενώ οι εταιρίες που έλαβαν μέρος καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Έργο GIS της Infoδημ για την Εγνατία Οδό

Στο έργο περιλαμβάνονται τα εξής:
α) το 1ο υποσύστημα της Γεωπύλης που αφορά την ανάπτυξη WebGIS εφαρμογής µε τις γενικές πληροφορίες της Εγνατίας οδού µε χρήστες το ευρύ κοινό,
β) το 2ο υποσύστημα της Γεωπύλης που αφορά την ανάπτυξη WebGIS εφαρμογής µε τα μητρώα των έργων µε χρήστες το αρμόδιο προσωπικό της “Εγνατία Οδός Α.Ε.” και τους Δημόσιους Φορείς π.χ. τις τεχνικές υπηρεσίες του ΥΠΟΜΕΔΙ,
γ) την προμήθεια πανοραμικών 3D εικόνων της Εγνατίας Οδού και
δ) την προμήθεια πληροφορικού εξοπλισμού.

Στον εν λόγω διαγωνισμό είχε αρχικά καταθέσει προσφορά και η ένωση εταιρειών Γεωθεσία – Globo Technologies.