Η Yahoo συνεχίζει τις εξαγορές

Η εφαρμογή παίρνει τις φωτογραφίες και τα βίντεο που ο χρήστης έχει ήδη στο iPhone και τα συνδέει για να δημιουργήσει μία ταινία μικρού μήκους, με εναλλαγές σκηνών και μουσική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του blog AllThingsD, η Yahoo κατέβαλε 50 εκατ. δολ. για την εξαγορά. Η διαφορά της Qwiki με άλλες ανάλογες mobile εφαρμογές, όπως το Twitter Vine και το Facebook Instagram στο ότι χρησιμοποιεί το ήδη υπάρχον υλικό από τη συσκευή του χρήστη.

Η εξαγορά αυτή είναι η τρίτη για την Yahoo από τον Μάιο, οπότε και εξαγόρασε το Tumblr, έναντι 1,1 δις. δολ., ενώ την τελευταία εβδομάδα εξαγόρασε και την Bignoggins Productions, εταιρεία ανάπτυξης mobile εφαρμογών.

Τέλος, εξαγόρασε και την Xobni, εταιρεία παροχής προϊόντων διαχείρισης επαφών, που βοηθούν τους χρήστες να βρίσκουν πληροφορίες για τα emails, τα SMS και τα τηλέφωνα που έχουν ανταλλάξει στο παρελθόν.

IBM: Νέο service center στη Γερμανία

Το νέο service center θα αποτελεί πλήρη θυγατρική της IBM και θα παρέχει στους πελάτες ανάπτυξη εφαρμογών υψηλής αξίας, συντήρηση εφαρμογών και υπηρεσίες ολοκληρωμένων συστημάτων που θα ικανοποιούν την αυξανόμενη ζήτηση για ευέλικτο λογισμικό που αξιοποιεί τα οφέλη των αναδυόμενων Big Data, του cloud και των τεχνολογιών mobile business.

Τα επόμενα τρία χρόνια, η IBM θα προσλάβει απόφοιτους και εξειδικευμένους επαγγελματίες από το χώρο της επιστήμης των υπολογιστών, της μηχανολογίας και των μαθηματικών. Επίσης, σε συνεργασία με τους τοπικούς εκπαιδευτικούς φορείς, η IBM θα υποστηρίξει την ανάπτυξη της διδακτέας ύλης στην επιστήμη των υπολογιστών και θα βοηθήσει την επόμενη γενιά των επαγγελματιών του IT να εξασφαλίσουν παγκόσμιας κλάσης εκπαίδευσης.

4doctors: εξειδικευμένη λύση οργάνωσης αποκλειστικά για γιατρούς

Το πλεονέκτημα του 4doctors είναι ότι, μέσα από ένα σύγχρονο και ασφαλές web περιβάλλον, δίνει στο γιατρό τη δυνατότητα να έχει όλη την πληροφορία που χρειάζεται, συγκεντρωμένη σε ένα σημείο, διαθέσιμη κάθε στιγμή, από όποια συσκευή επιθυμεί (υπολογιστή, laptop, tablet ή smartphone). H υπηρεσία διατίθεται συνδρομητικά στο www.4doctors.gr από το οποίο κάθε γιατρός, συνδρομητής Vodafone, μπορεί να ενεργοποιήσει τη συνδρομή του και να ξεκινήσει τη χρήση της.

Για το κινητό τηλέφωνο υπάρχει η αντίστοιχη εφαρμογή που διατίθεται δωρεάν στο Appstore και στο Google Play. Μεταξύ άλλων, η υπηρεσία παρέχει αναλυτική καταγραφή προσωπικών στοιχείων και ιστορικού, αρχείο επισκέψεων, αξιοποίηση της ιατρικής κωδικοποίησης (ICD-10) για την καταγραφή των ασθενειών, επισύναψη ιατρικών εξετάσεων, εικόνων, διαγνώσεων ή άλλων ηλεκτρονικών εγγράφων, ημερολόγιο για τον προγραμματισμό επισκέψεων και εκκρεμοτήτων και δυνατότητα καταχώρισης και παρακολούθησης οικονομικών στοιχείων.

HP: Αλλαγές ηγεσίας στον τομέα των PPS

Ο Bradley θα συνεργαστεί απευθείας με την πρόεδρο και CEO της εταιρείας, Meg Whitman, για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων της HP στην Κίνα και την επέκταση των καναλιών συνεργασίας της παγκοσμίως. Τα μέχρι τώρα καθήκοντα του Bradley θα αναλάβει ο Dion Weisler, αντιπρόεδρος της HP PPS σε Ασία/Ειρηνικό και Ιαπωνία (APJ).

Τέλος, ο Nick Lazaridis θα αναλάβει προσωρινά τα καθήκοντα του Weisler στην περιοχή AJP, μέχρι να βρεθεί ο μόνιμος αντικαταστάτης του. Ο Lazaridis αυτή τη στιγμή ασκεί καθήκοντα COO της HP PPS στην περιοχή AJP και ταυτόχρονα είναι υπεύθυνος του τμήματος Personal Systems στην περιοχή.

Σε τροχιά ανάπτυξης η αγορά λογισμικού Business Analytics μέχρι το 2017

Το 2012, η αγορά Business Analytics αυξήθηκε κατά 8,7% ετησίως, με τα έσοδα να αγγίζουν τα 34,9 δις. δολ., σημαντικά χαμηλότερο, όμως, ποσοστό από την ανάπτυξη του 15% που είχε το 2011, κάτι που αποδίδεται στα μακροοικονομικά ζητήματα που μαστίζουν την παγκόσμια οικονομία και τις χαμηλές επιδόσεις των Ευρωπαϊκών αγορών. Ωστόσο, παρά τη χαμηλή αυτή αύξηση, η αγορά των Business Analytics ξεπέρασε κατά πολύ τη συνολική αγορά λογισμικού, που είχε αύξηση μόλις 3,6% το 2012.

Γεωγραφικά, οι αναδυόμενες αγορές Ασίας/Ειρηνικού (εκτός της Ιαπωνίας) και της Λατινικής Αμερικής είχαν τις καλύτερες επιδόσεις για το 2012, με αύξηση 13,4%. Η αγορά των Η.Π.Α. που βρίσκεται σε ανάκαμψη βοήθησε τη Βόρεια Αμερική να συμβαδίσει με τις αναδυόμενες αγορές με 12,1% ανάπτυξη, ενώ η Λατινική Αμερική προβλέπεται να έχει, μέχρι το 2017, τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, μέχρι και 12,4% ετησίως, ακολουθούμενη από τη Βόρεια Αμερική με 10,9 και της περιοχής Ασίας/Ειρηνικού με 10,5%.

Αναφορικά με τα τρία βασικά τμήματα της αγοράς λογισμικού Business Analytics, η πλατφόρμα λογισμικού αποθήκευσης δεδομένων είχε, το 2012, τη μεγαλύτερη ανάπτυξη της τάξης του 10,8%. Τα κομμάτια business intelligence και εργαλείων analytics και διαχείρισης απόδοσης και εφαρμογών analytics είχαν αύξηση της τάξης του 7,7%. Σε αυτήν την ποικιλόμορφη και ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά, οι κυριότεροι πάροχοι αυτή τη στιγμή είναι οι Oracle, SAP, IBM, Microsoft, SAS και Teradata, που συνολικά αντιπροσωπεύουν το 64% των συνολικών εσόδων για το 2012.