Έργο της Remaco στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Οι υπηρεσίες που θα παρασχεθούν αφορούν στην ανάπτυξη και εφαρμογή ενός εξειδικευμένου Πληροφοριακού Συστήματος, το οποίο θα εξυπηρετεί την υποστήριξη του σχεδιασμού και της παρακολούθησης της υλοποίησης του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης της Π.Ι.Ν.

Το λογισμικό που θα αναπτυχθεί θα βασιστεί στην πλατφόρμα iFlow, η οποία αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εργαλείο ανάπτυξης εφαρμογών βάσεων δεδομένων και παραγωγής δυναμικών αναφορών. Το έργο διακρίνεται σε τρεις φάσεις: 1. Ανάπτυξη – Εγκατάσταση Πληροφοριακού Συστήματος, 2. Εκπαίδευση Χρηστών και 3. Τεχνική Υποστήριξη.

Η Τράπεζα Ηπείρου προωθεί τα τοπικά προϊόντα στην παγκόσμια αγορά

Το e-shop με την επωνυμία «my Epirus», που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.myepirus.com, αποτελεί το ψηφιακό κατάστημα που θα διαθέτει τα προϊόντα των ενδιαφερομένων στην παγκόσμια αγορά του κυβερνοχώρου. Η συμμετοχή των ενδιαφερομένων γίνεται υπό την προϋπόθεση ότι είναι συνέταιροι της Τράπεζας, ενώ η παρακολούθηση και εκτέλεση των παραγγελιών απλά προϋποθέτει σύνδεση στο διαδίκτυο.

Οι ηπειρώτες λοιπόν θα έχουν την ευκαιρία χωρίς καμία δαπάνη να προωθήσουν τα προϊόντα τους μέσω internet ανοίγοντας νέες αγορές, αυξάνοντας τις πωλήσεις τους και κατά συνέπεια το τζίρο τους, χωρίς κόπο και ευθύνη διαχείρισης και συντήρησης του προσωπικού τους e-shop. Στόχος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου είναι η συγκέντρωση του συνόλου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ηπείρου σε ένα portal, που ο επισκέπτης θα μπορεί να προμηθευτεί κάθε τοπικό ηπειρώτικο προϊόν.

Η mSensis ενσωματώνει την Communications Resources International

«Η ενσωμάτωση αυτή αποτελεί άλλο ένα βήμα προς τη δυναμική ανάπτυξη του ομίλου ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας με ακόμη περισσότερες υπηρεσίες στους τομείς των τηλεπικοινωνιών και την πληροφορικής» δήλωσε ο Δρ. Γ. Σαρηγιαννίδης, Πρόεδρος του ομίλου mSensis.

Τελετή απονομής Business IT Excellence (ΒΙΤΕ) Awards 2013

Στην τελετή απονομής των Business IT Excellence (ΒΙΤΕ) Awards 2013, θα βραβευθούν οι βέλτιστες πρακτικές αξιοποίησης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) από επιχειρήσεις και οργανισμούς του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, καθώς και οι καινοτομίες των ίδιων των εταιρειών ΤΠΕ. Εταιρείες όπως: Microsoft, ΙnfoQuest Technologies, SingularLogic, Entersoft, Space Hellas, Cisco, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Interamerican, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Κτηματολόγιο, Διαμαντής Μασούτης, Frigoglass,  θα είναι, μεταξύ άλλων, εκεί με τα υψηλόβαθμα στελέχη τους για να πανηγυρίσουν τις διακρίσεις τους, ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένεται να καταλάβουν οι τιμητικές βραβεύσεις (Life Achievement Awards) που θα αναδείξουν προσωπικότητες που «άλλαξαν τη ροή της ιστορίας» της Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας.

Στους απονεμητές των βραβείων περιλαμβάνονται η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, Χ. Θεοχάρης, αξιωματούχοι της κυβέρνησης, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι φορέων και συνδέσμων του κλάδου. Oι εταιρείες που θα βραβευθούν αναδείχθηκαν μέσω μιας αδιάβλητης διαδικασίας, καθώς οι υποψηφιότητες αξιολογήθηκαν από μια επιτροπή στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλους τους φορείς, συνδέσμους και ινστιτούτα του κλάδου.

Αναλυτικότερα, υποστηρίζοντας το θεσμό, την επιτροπή στελέχωσαν εκπρόσωποι από τους συνδέσμους: ΣΕΠΕ, ΗeAIS, HePIS, ISACA Athens Chapter, itSMF Hellas, ΕΙΠ της ΕΕΔΕ, Hellenic CIO Forum, PMI Greece Chapter και ΣΕΠΒΕ. Τα βραβεία ΒΙΤΕ θεσμοθέτησαν το περιοδικό netweek της BOUSSIAS με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Χορηγοί της βραδιάς είναι οι εταιρείες DCW και QlikView Hellas, Χορηγός Οίνου είναι η εταιρεία Κτήμα Μουσών και Χορηγός Επικοινωνίας η εφημερίδα Κέρδος.

Στο β’ στάδιο προχωρά η δράση ICT4growth

Επομένως, στις 5 Ιουλίου ξεκίνησε η διαδικασία του Β’ Σταδίου Αξιολόγησης «Αξιολόγηση Επιχειρηματικού Σχεδίου» για τις προτάσεις των προαναφερόμενων ΠΕΠ.

Intralot: Υπογραφή συμβολαίου με την ΟΠΑΠ Α.E.

Η Intralot υπέγραψε ακόμα επέκταση του υφιστάμενου συμβολαίου έως την έναρξη του νέου συστήματος. Το συμβόλαιο υλοποίησης περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού, την υλοποίηση και εγκατάσταση του λογισμικού και όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες υλοποίησης για την έναρξη του νέου συστήματος, καθώς και τις άδειες χρήσης για την Ελλάδα και Κύπρο. Η περίοδος υλοποίησης έχει συμφωνηθεί στους επτά μήνες.

Το συμβόλαιο παροχής υπηρεσιών περιλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης και συντήρησης του εξοπλισμού και του λογισμικού,  την υποστήριξη των λειτουργιών και την περαιτέρω  ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της ΟΠΑΠ. H συνολική αξία του συμβολαίου υλοποίησης και του συμβολαίου παροχής υπηρεσιών είναι 101 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική αξία της συμφωνίας για την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης του εξοπλισμού στα πρακτορεία της ΟΠΑΠ είναι 46 εκατ. για τα πρώτα δύο έτη μειούμενη κατά 1 εκατ. ανά έτος για κάθε διαδοχική ετήσια ανανέωση.

Τεχνολογική υπεροχή της Cosmote στην κάλυψη 4G

Με τις υπηρεσίες 4G να είναι ήδη διαθέσιμες σε περισσότερες από 50 περιοχές σε όλη τη χώρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, μεγάλες πόλεις της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, αλλά και πολλοί άλλοι δημοφιλείς προορισμοί), το δίκτυο 4G της Cosmote προσφέρει υπερδιπλάσια κάλυψη από άλλα δίκτυα, ενώ οι συνδρομητές της μπορούν να απολαμβάνουν έως και 10 φορές γρηγορότερο Mobile Internet.

Επίσης, η Cosmote δίνει τη δυνατότητα σε όλους της συνδρομητές της με συσκευές 4G να ενεργοποιήσουν εντελώς δωρεάν την πρόσβαση στο δίκτυο 4G έως τις 31 Οκτωβρίου.

Προμήθεια της Vector Technologies στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Η προμήθεια αφορά ερευνητικό εξοπλισμό, όπως φορητά πολύμετρα, συστήματα ηχοεντοπισμού για την χαρτογράφηση υδρόβιας βλάστησης, συστήματα υπερταχέων παλμών laser και σταθμούς ηλεκτρονικών μετρήσεων σε χαμηλές θερμοκρασίες. Η συνολική αξία της σύμβασης ανέρχεται στις 324.990,60 ευρώ.