Η Dopios εξαπλώνεται διεθνώς με χρηματοδότηση του Openfund

Η εταιρεία παρέχει σε ντόπιους τη δυνατότητα να συναντήσουν ταξιδιώτες και να μοιραστούν τα όσα γνωρίζουν για τον τόπο τους αντί αμοιβής, ενώ οι ταξιδιώτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να γευτούν ένα μέρος με τον τρόπο που το κάνουν οι ντόπιοι, σαν να ζούσαν για καιρό εκεί.

Εκατοντάδες ντόπιοι υπάρχουν ήδη διαθέσιμοι σε πάνω από 20 προορισμούς ανά την ελληνική επικράτεια ενώ, μετά την Κωνσταντινούπολη και το Σαν Φρανσίσκο, η πλατφόρμα σήμερα υποδέχεται 15 νέους προορισμούς, μεταξύ άλλων το Λονδίνο, το Βερολίνο, τη Βαρκελώνη και το Μπουένος Άιρες. Το Openfund πραγματοποιεί την πρώτη επένδυση στην εταιρεία, η οποία πρόκειται να υποστηρίξει την ανάπτυξη του προϊόντος και την διεθνή του εξάπλωση.

Η Intel εξαγοράζει την Omek

Η Omek παρέχει λογισμικό και εργαλεία προγραμματισμού που επιτρέπουν σε υπολογιστές και άλλες συσκευές να αναγνωρίζουν τις κινήσεις των χεριών και του σώματος, παρόμοια τεχνολογία με αυτή του Wii U της Nintendo και του Xbox Kinect της Microsoft. Εκπρόσωπος της Intel αρνήθηκε να αποκαλύψει το ποσό που κατέβαλε η εταιρεία για την εξαγορά, η οποία έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθώς η αγορά των Η/Υ «ξεθωριάζει», η Intel αναζητά τρόπους να καθιερώσει την παρουσία της στις αγορές των smartphones και των tablets και αυτή η εξαγορά θα μπορούσε να της δώσει ένα μεγάλο προβάδισμα στο να φέρει τις φυσικές διεπαφές στις προσωπικές φορητές συσκευές. Η εταιρεία δεν έχει ακόμα ανακοινώσει πότε ή σε ποια μελλοντικά της προϊόντα θα ενσωματώσει την τεχνολογία της Omek.

Η IBM Νο 1 πάροχος εφαρμοσμένων πρακτικών για «Έξυπνες Πόλεις»

Η συνεχιζόμενη επένδυσή της σε έρευνα και ανάπτυξη, τα προϊόντα και οι δεσμεύσεις των πόλεων της επιτρέπουν να διατηρεί την ηγετική της θέση, παρά τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό μεγάλων ανταγωνιστών. Το Navigant Research Leaderboard Report εξετάζει τις ηγέτιδες εταιρείες παγκοσμίως που υποστηρίζουν έργα smart cities, που αφορούν την ενέργεια, την ύδρευση, τις μεταφορές, τη διαχείριση κτιρίων και τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Επίσης, συγκρίνει εταιρείες που παρέχουν ολοκληρωμένη προσέγγιση για τις λειτουργίες μίας πόλης, τις τεχνολογίες και τις λύσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα, υπολογίζεται ότι η παγκόσμια αγορά τεχνολογίας για τις έξυπνες πόλεις θα αυξηθεί από 6,1 δις. ετησίως το 2012 σε περισσότερα από 20 δις. το 2010. Το Navigant Research Leaderboard Report αξιολογεί τους παρόχους  βάσει του μεριδίου αγοράς, της απόδοσης και των χαρακτηριστικών των προϊόντων τους, τους πόρους για μάρκετινγκ και χρηματοδότηση για την υποστήριξη μεγάλων έργων smart city και φυσικά το τελικό προϊόν.

Συμβουλευτικό έργο της Premium Consulting στο Λιμένα Ηρακλείου

Το έργο αφορά υπηρεσίες έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και συναφείς υπηρεσίες παροχής συμβουλών. Η συνολική τελική αξία της σύμβασης ανέρχεται στα 123.000 ευρώ με Φ.Π.Α. Στο διαγωνισμό είχαν υποβληθεί δύο προσφορές.

Έργο Ψηφιακών Υπογραφών από την Adacom για το Υπουργείο Eθνικής Άμυνας

Εκτιμάται ότι το έργο θα συμβάλει σημαντικά στη μείωση του κόστους της χρήσης φυσικού χαρτιού, τη βελτίωση του χρόνου που απαιτείται για την υπογραφή και αποστολή εγγράφων, την αυτοματοποίηση των διαδικασιών και τη μακροχρόνια αρχειοθέτηση αρχείων αναβαθμίζοντας παράλληλα και τα επίπεδα ασφαλείας. Τα Αναγνωρισμένα Ψηφιακά Πιστοποιητικά, σε συνδυασμό με το κατάλληλο λογισμικό και τις απαραίτητες διαδικασίες, είναι σε θέση να αντικαταστήσουν πλήρως σε ένα οργανισμό τη χρήση φυσικών εγγράφων και υπογραφών με χρήση ψηφιακά υπογεγραμμένων εγγράφων.

Οι Ψηφιακές Υπογραφές που βασίζονται σε Αναγνωρισμένα Πιστοποιητικά επέχουν σύμφωνα με την νομοθεσία θέση ιδιόχειρης υπογραφής και είναι σε θέση να αντικαταστήσουν πλήρως τη χρήση φυσικών υπογραφών σε χαρτί προσφέροντας σημαντικά οφέλη σε ένα οργανισμό, χωρίς να γίνεται κανένας συμβιβασμός της ασφάλειας και της συμμόρφωσης με κανονιστικές οδηγίες.