ΙDC: Μειωμένες κατά 22,2% οι παραγγελίες Η/Υστην ΕΜΕΑ

Η αξία τους διαμορφώθηκε στα 19,6 εκατ. με τις παραγγελίες φορητών υπολογιστών να αγγίζουν σε αξία τα 12,4 εκατ., μειωμένες κατά 26%, ενώ η αξία των desktops άγγιξε τα 7,2 εκατ., μειωμένη κατά 14,6%. Στη Δυτική Ευρώπη, οι παραγγελίες μειώθηκαν κατά 21,2%, με το Ηνωμένο Βασίλειο να συνεχίζει να διατηρεί τις καλύτερες επιδόσεις με μείωση 14%, ενώ ακολουθεί η Γερμανία με μείωση 18,7% και η Γαλλία με μείωση 20,9%.

Στη Νότια Ευρώπη οι μειώσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, με την Ισπανία να παρουσιάζει μείωση παραγγελίων 43,7%. Οι παραγγελίες υπολογιστών desktop μειώθηκαν κατά 13,4%, αναλογικά λιγότερο από τα notebooks, που συνέχισαν να επηρεάζονται από τη μείωση των mini-notebook το 2012.

Αναφορικά με τους κατασκευαστές, η HP διατήρησε την ηγετική της θέση με σχετικά μεγαλύτερη μείωση σε σχέση με τον μέσο όρο της αγοράς, αφού η εστίαση στην μείωση των αποθεμάτων οδήγησε σε περιορισμό των παραγγελιών, με διψήφια μείωση σε πολλές χώρες. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Lenovo, συνεχίζοντας να αυξάνει το μερίδιό της στην αγορά, ενώ ήταν ο μόνος κατασκευαστής ανάμεσα στους 10 πρώτους που παρουσίασε αυξητικές τάσεις.

Ακολουθούν οι Acer και Dell, με την Acer να συνεχίζει να επηρεάζεται από τη μειωμένη καταναλωτική ζήτηση και την έκλειψη των mini-notebooks, που αντικαταστάθηκαν από τα νέα tablets. Η Dell κατάφερε να διατηρήσει την καταναλωτική της ζήτηση κυρίως λόγω του εκτεταμένου χαρτοφυλακίου της.

Τέλος, στη πέμπτη θέση βρέθηκε η Asus με διψήφια μείωση στις παραγγελίες της, επηρεασμένη από τη μείωση των πωλήσεων των φορητών Η/Υ. Τα υψηλά επίπεδα αποθεμάτων ανέστειλαν τις νέες παραγγελίες, ενώ η καταναλωτική ζήτηση για notebooks στάθμισε την απόδοση της από την άποψη της ετήσιας προοπτικής ανάπτυξης.

Παραγγελίες κορυφαίων κατασκευαστών Η/Υ, περιοχή EMEA, β’ τρίμηνο 2013, (παραγγελίες σε χιλιάδες)
Κατασκευαστής Παραγγελίες β’ τρίμηνο 2013 Μερίδιο αγοράς β’ τρίμηνο 2013 Παραγγελίες β’ τρίμηνο 2012 Μερίδιο αγοράς β’ τρίμηνο 2012 Διαφορά
Hewlett-Packard 3,723 19.0% 4,847 19.2% -23.2%
Lenovo 2,622 13.4% 2,204 8.7% 19.0%
Acer Group 2,260 11.5% 3,912 15.5% -42.2%
Dell 2,092 10.7% 2,300 9.1% -9.0%
ASUS 1,693 8.6% 2,755 10.9% -38.5%
Άλλοι 7,214 36.8% 9,176 36.4% -21.4%
Σύνολο 19,604 100% 25,194 100% -22.2%

Ericsson- Sony: HD υπηρεσία φωνής σε Commercial TD-LTE Smartphone

Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται ένα business 4G τηλέφωνο για να επιδείξει την HD υπηρεσία φωνής μέσω TD-LTE, και το οποίο σηματοδοτεί ένα βασικό ορόσημο στην διάρκεια ζωής του TD-LTE οικοσυστήματος, επιτρέποντας έτσι στους παρόχους δικτύων παγκοσμίως να προσφέρουν στους TD-LTE συνδρομητές τους την υπέρτατης ποιότητας εμπειρία στις υπηρεσίες φωνής και video-κλήσης.

Ως μέρος της παρουσίασης χρησιμοποιήθηκε το 4G Xperia SP M35t τηλέφωνο της Sony, το οποίο υποστηρίζει τα TDD/FDD LTE, TD-SCDMA, HSPA και GSM δίκτυα μέσω 13 ζωνών. Η σύνδεση με τους κόμβους Core & IMS, η οποία βρίσκεται στο κέντρο VoLTE Competence της Ericsson στην Anyang στην Νότια Κορέα χρησιμοποιήθηκε για τις παρουσιάσεις HD υπηρεσιών φωνής και video κλήσεων μέσω LTE, υποστηριζόμενη από τον end-to-end πυρήνα της Ericsson και τις υποδομές ραδιοφωνικού δικτύου.

Βράβευση Frigoglass και SiEBEN στα BITE Awards 2013

Οι απαιτήσεις της εταιρίας ήταν να δημιουργηθεί ένα σύστημα που να υποστηρίζεται από την πλατφόρμα Android για έλεγχο του κόστους στον τελικό χρήση, να έχει ένα ισχυρό backoffice εργαλείο για τον προγραμματισμό των τεχνικών / οδηγών, και να παρέχει ένα δυνατό reporting. Για να καλύψει τις παραπάνω απαιτήσεις η Frigoglass, επέλεξε το PocketBiz Field Service της SiEBEN.

Η client εφαρμογή σε κινητά Αndroid, την οποία χειρίζονται οι τεχνικοί, παρουσιάζει κλήσεις που πρέπει να εξυπηρετήσουν για κάθε ημέρα και σε αυτή συμπληρώνουν τις εργασίες που πραγματοποίησαν. Αντίστοιχα, η backoffice εφαρμογή αποτελεί εργαλείο διαχείρισης των κλήσεων και παρέχει reporting για τους backoffice χρήστες.

Έργο του Δήμου Πάργας στην ένωση Comitech-Dotsoft

Αντικείμενο του  Υποέργου 2 είναι η υποστήριξη του Δήμου Πάργας στη συλλογή και ψηφιοποίηση υλικού για το Adrion – Art. Στα πλαίσια των ενεργειών και αρμοδιοτήτων του Αναδόχου είναι η συλλογή υλικού, η οργάνωση, καταχώρηση, ομαδοποίηση, αξιολόγηση και επιλογή υλικού που θα ψηφιοποιηθεί , τεκμηρίωση υλικού και δημιουργία βιογραφικών των καλλιτεχνών, δημιουργία σχεδίου ψηφιοποίησης υλικού.

Η Adtran γιόρτασε ένα χρόνο στην Ελληνική αγορά

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση μεταξύ άλλων διοικητικά στελέχη από τα αρμόδια υπουργεία και την ρυθμιστική αρχή, καθώς και εκπρόσωποι από όλους τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και τις εταιρείες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών της χώρας.

Διάκριση για τη NetU στα BITE Awards 2013

Το σύστημα Schengen ΙΙ αποτελεί ένα διακυβερνητικό πληροφοριακό σύστημα το οποίο υποστηρίζει την αποδοτική εκτέλεση των προνοιών της Συνθήκης του Schengen. Σκοπός του είναι η επίτευξη ενός υψηλού επιπέδου ασφαλείας μέσα στην περιοχή ευθύνης της ΕE.

Το σύστημα χρησιμοποιείται από τα Κράτη Μέλη που συμμετέχουν στη Συνθήκη με στόχο την καταχώρηση, συντήρηση, διανομή, ενημέρωση, επεξεργασία και αναζήτηση πληροφοριών (περιλαμβανομένων βιομετρικών) σχετικών με τη συνοριακή ασφάλεια και την τήρηση του νόμου.

Στη Vodafone οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας της ΟΣΥ Α.Ε.

Οι υπηρεσίες αφορούν δύο ομάδες. Η πρώτη κλειστή ομάδα αφορά τους 4.000 οδηγούς, σταθμάρχες και τεχνικό προσωπικό ενώ η δεύτερη ανοιχτή ομάδα το διοικητικό προσωπικό. Στο σχετικό διαγωνισμό είχε καταθέσει προσφορά και η Wind, η προσφορά της οποίας απορρίφθηκε κατά τη διαδικασία εξέτασης των δικαιολογητικών.