Vidavo: Δυναμική είσοδος σε νέες αγορέςεκτός συνόρων

Η teamtomarket αναλαμβάνει πλέον να επιταχύνει τη διάθεση της πρότυπης υπηρεσίας παρακολούθησης της υγείας μέσω κινητής τηλεφωνίας, vida24 της VIDAVO, σε αναπτυσσόμενες αγορές της Αφρικής, Λατινικής Αμερικής και Μέσης Ανατολής, μέσω του δικτύου τοπικών συνεργατών της στο χώρο της υγείας και της υψηλής τεχνολογίας.

«Η νέα αυτή συνεργασία καταδεικνύει τη μοναδικότητα των υπηρεσιών μας σε διεθνές επίπεδο και τη συμβολή τους στην επίλυση ουσιαστικών κοινωνικών θεμάτων. Η υγεία αποτελεί πλέον αγαθό για όλους. Είμαστε ευτυχείς για τις νέες προοπτικές που δημιουργούνται και ενισχύουν την εξωστρεφή στρατηγική μας, ήδη με παραγωγικά έργα στην Αλβανία και τη Ρουμανία» δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρίας, Παντελής Αγγελίδης.

Η Odyssey πιστοποιεί κυπριακό οργανισμό με το PCI DSS

Σκοπός του έργου ήταν η αξιολόγηση και η πιστοποίηση του οργανισμού σύμφωνα με το πρότυπο Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS). Η αξιολόγηση διενεργήθηκε από εξειδικευμένα στελέχη της Odyssey, πιστοποιημένα από το PCI Security Standards Council (SSC), στις εγκαταστάσεις του παρόχου. Το έργο αυτό ήταν το πρώτο σχετικό με πιστοποίηση PCI DSS που πραγματοποιήθηκε από κυπριακό οργανισμό και ταυτόχρονα το πρώτο από κυπριακό οργανισμό σε εταιρεία εκτός Κύπρου.

Η Odyssey είναι η μοναδική κυπριακή εταιρεία διαπιστευμένη ως Qualified Security Assessor (QSA) από το PCI και παράλληλα κατατάσσεται ανάμεσα σε μια επίλεκτη ομάδα εταιρειών στην Ευρώπη ικανών να παρέχουν στους πελάτες τους τόσο συμβουλευτικές όσο και υπηρεσίες πιστοποίησης σχετικά με ολόκληρο τον κύκλο συμμόρφωσης με το κανονιστικό πλαίσιο PCI DSS.

Η ΕΕΤΤ ανακαλεί την άδεια λειτουργίας της Dynamic Communication and Technology

Οι σοβαρές παραβάσεις, που διαπιστώθηκαν, αφορούσαν την αποστολή σύντομων μηνυμάτων (sms) σε κινητά τηλέφωνα καταναλωτών για Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης, την εξαπάτηση των καταναλωτών με την επιβολή αυξημένων και αυθαίρετων χρεώσεων χωρίς μνεία για το όνομα της υπηρεσίας και του παρόχου, καθώς και το κόστος αυτής, την αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων που προέτρεπαν τους καταναλωτές σε συνεχή αποστολή μηνυμάτων αυξημένης χρέωσης, τη μη ικανοποίηση αιτημάτων των καταναλωτών για διαγραφή από τις υπηρεσίες της εταιρείας και τη μη δυνατότητα επικοινωνίας με το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας.

Η ανάκληση του δικαιώματος παροχής ηλεκτρονικών επικοινωνιών αποφασίστηκε με βάση την έκταση και βαρύτητα των παραβάσεων, τον αριθμό και την προκληθείσα οικονομική βλάβη των θιγομένων καταναλωτών, τον αυξημένο κίνδυνο παραπλάνησης και πρόκλησης ζημίας στην αγορά υπηρεσιών πολυμεσικής πληροφόρησης, καθώς και την ανάγκη αποτροπής παρόμοιων αθέμιτων πρακτικών στο μέλλον.

Στην Draxis έργο GIS του Ιδρύματος Εγνατία Ηπείρου

Εκμεταλλευόμενο τις λειτουργίες του δορυφορικού συστήματος GPS και τη χρήση κατάλληλων φορητών συσκευών, το σύστημα θα παρέχει – σε πραγματικό χρόνο – πολυγλωσσικό και πολυμεσικό περιεχόμενο διάφορων ενοτήτων στους επισκέπτες της περιοχής του Μετσόβου. Η συνολική τελική αξία της σύμβασης ανέρχεται στις 201.136 ευρώ με Φ.Π.Α. Σημειώνεται ότι είχαν υποβληθεί συνολικά δύο προσφορές.

Διεθνείς διακρίσεις της Space Hellas από τη Cisco

Για την ακρίβεια, η Space Hellas, κατά τη διάρκεια του ετήσιου Παγκόσμιου Cisco Partner Summit που διεξήχθη πρόσφατα στη Βοστόνη των ΗΠΑ, έλαβε το βραβείο «Εnterprise Partner of the Year» αλλά και το βραβείο «Αrchitectural Excellence Borderless Networks Partner of the Year», για τις περιοχές της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας.
 
Ο Ιωάννης Μερτζάνης, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Space Hellas, δήλωσε: «Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση από την πλευρά όλων των στελεχών της εταιρείας μας, όταν οι εντατικές προσπάθειες αναγνωρίζονται από τους συνεργάτες μας. Η πολύχρονη συνεργασία μεταξύ της Space Hellas και της Cisco έχει να επιδείξει πολλαπλές επιτυχημένες λύσεις για πολυάριθμους και απαιτητικούς πελάτες. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε εντατικά τις προσπάθειές μας προς την κατεύθυνση της ποιοτικής υποστήριξης όλων των πελατών μας και της συνεχούς βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς αυτούς, με στόχο να συνεχίσουμε να αποτελούμε την υπ’ αριθμόν ένα επιλογή τους στην αγορά ICT».

Έργο του Υπουργείου Εσωτερικών στον ΟΤΕ

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο των υποέργων προμήθεια εξοπλισμού πληροφορικής και των απαραίτητων βάσεων για τη λειτουργία του Μηχανισμού – Δομής Παρακολούθησης της Ισότητας των Φύλων (ΕΤΠΑ) και ανάπτυξη και λειτουργία των απαιτούμενων συστημάτων/εργαλείων για τη λειτουργία του Μηχανισμού-Δομής Παρακολούθησης της Ισότητας των Φύλων του Έργου Σημαία: «Οργάνωση υπηρεσιών για την ενσωμάτωση, παρακολούθηση και αξιολόγηση των πολιτικών ισότητας σε όλο το εύρος της δημόσιας δράσης». Η αξία της σύμβασης ανέρχεται στα 326.100 ευρώ, με Φ.Π.Α. Σημειώνεται ότι η προσφορά του ΟΤΕ ήταν και η μόνη που υποβλήθηκε.

Στην κυπριακή εταιρεία Fine Life Group το 27,04% της Forthnet

Όλες οι προαναφερθείσες εταιρείες – αγοράστριες ανήκουν στο Fine Life Group. Διαχειριστής των παραπάνω εταιρειών είναι το φυσικό πρόσωπο, Fotos Pittadjis. Η Fine Life Group προσφέρει νομικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σε χώρες όπως η Κύπρος, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ρωσία, η Ουκρανία, η Γεωργία και η Ελλάδα. Βασικές υπηρεσίες του group είναι η νομική εταιρεία, που ιδρύθηκε πριν από 40 χρόνια, ενώ προσφέρει και υπηρεσίες Family Office, Wealth Management, κ.ά.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη μέτοχος Cytre Investments παραχώρησε ολόκληρο το ποσοστό που κατείχε στο μετοχικό κεφάλαιο της Forthnet, ήτοι 25,73%, κατά τι χαμηλότερο του ποσοστού που απέκτησε η Fine Life Group.

Προμήθεια εξοπλισμού Dell από την Byte στη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων

Η συγκεκριμένη προμήθεια, που περιλαμβάνει 128 σταθμούς εργασίας, αντίστοιχες οθόνες Dell 22 ιντσών και λογισμικό ΟΕΜ, υλοποιήθηκε από την Βyte, Preferred Partner της Dell.