Διεθνής διάκριση της Profile από το «World Finance»

Η Profile έλαβε το συγκεκριμένο βραβείο για τις κορυφαίες πλατφόρμες λογισμικού που αναπτύσσει, στους τομείς διαχείρισης επενδύσεων και τραπεζικών εργασιών. Πρόκειται συγκεκριμένα, για τις λύσεις IMSplus, στη διαχείριση επενδύσεων και FMS.next για τραπεζικές εργασίες. Η διάκριση αφορά τη χρονιά που πέρασε και την περιοχή της Δυτικής Ευρώπης και επιβραβεύει τις προσπάθειες της εταιρείας για ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών.

Τα World Finance Awards έχουν εδραιωθεί διεθνώς από το 2007 αναγνωρίζοντας την καινοτομία και ανταγωνιστικότητα των εταιρειών που συμμετέχουν ανά τον κόσμο με εξειδίκευση στις εταιρείες που αναπτύσσουν τραπεζικά και επενδυτικά συστήματα. Τα βραβεία αποτελούν σημαντική κλαδική διάκριση καθώς οι νικητές ψηφίζονται με βάση τις διεθνείς πρακτικές και την αποτελεσματικότητα των εταιρειών.

Παρουσιάστηκε η Ενιαία Βάση Ακίνητης Περιουσίας «ΕΣΤΙΑ»

Η καινοτομία της «ΕΣΤΙΑΣ» έγκειται στο ότι αυτή συνιστά ένα δυναμικό πεδίο δεδομένων, μια συνεχώς επικαιροποιούμενη ηλεκτρονική πλατφόρμα την οποία οι φορείς ενημερώνουν υποχρεωτικά για κάθε μεταβολή που αφορά στην ακίνητη περιουσία τους, αναρτώντας παράλληλα όλα τα σχετικά στοιχεία, όπως προκηρύξεις μισθώσεων/εκμισθώσεων και εργολαβιών, διάφορες ανακοινώσεις, τροποποιητικά έγγραφα, κ.λπ.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ιωάννη Βρούτσης «θέλω να τονίσω ιδιαίτερα το γεγονός ότι η «ΕΣΤΙΑ»  εκφράζει την πολιτική αποφασιστικότητα για χρηστή διοίκηση, νοικοκύρεμα και οργανωτικό εξορθολογισμό στον ευαίσθητο χώρο της εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης, για τη δημιουργία στέρεων και λειτουργικών δομών που θα δίνουν τη δυνατότητα στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να ασκεί αποτελεσματικές πολιτικές. Έχει παρέλθει οριστικά η εποχή που η ημιτελής και πρόχειρη αξιοποίηση της ακίνητης δημόσιας περιουσίας μπορούσε να γίνει ανεκτή από την κοινωνία. Πρέπει όλοι να σταθούμε με περισσότερο σεβασμό απέναντι στη δημόσια περιουσία, η δημιουργία της οποίας οφείλεται στη διαχρονική συνεισφορά και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Σε αυτό το πνεύμα, η «ΕΣΤΙΑ» αποτελεί μια στρατηγική απάντηση της πολιτείας στις προκλήσεις της εποχής».

Corallia: ελπιδοφόρα μηνύματα από το cluster Νανο/Μικροηλεκτρονικής

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν και ενισχύθηκαν συνολικά 40 καινοτόμες επιχειρήσεις και 13 ακαδημαϊκοί και ερευνητικοί φορείς από όλη την Ελλάδα, που αξιοποίησαν τη στήριξη και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που τους παρείχε το πρόγραμμα, και κατάφεραν να επιδείξουν αξιοσημείωτους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με την χρονική περίοδο πριν την έναρξη του προγράμματος, σε μια σειρά από μακρο-οικονομικούς και καινοτομικούς δείκτες, όπως κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων: ρυθμός αύξησης +145,34%, απασχόληση στις επιχειρήσεις: ρυθμός αύξησης +69,70%, εξαγωγές των επιχειρήσεων: ρυθμός αύξησης +108,45%, επενδύσεις από ιδιώτες επενδυτές: αύξηση +269,34%, αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας: αύξηση +177,27% και εκπόνηση διπλωματικών και διδακτορικών διατριβών σε συνεργασία επιχειρήσεων και ακαδημαϊκών/ερευνητικών φορέων: αύξηση +106,00%.

Επιτυχία της Voiceweb στο Κατάρ

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 30 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 31 Αυγούστου, δίνοντας την ευκαιρία στους συνδρομητές της Vodafone να κερδίσουν δώρα μέσα από την αποστολή SMS, στα πλαίσια των εορτασμών του Ραμαζανιού.

Βασιζόμενη στις δυνατότητες της “Dynamic Dialogue Engine” πλατφόρμας της, που επιτρέπει επικοινωνία προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε χρήστη, η VoiceWeb κατάφερε να φέρει εις πέρας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έναν περίπλοκο διαγωνισμό.

Για πρώτη φορά ο διαγωνισμός υλοποιείται ταυτόχρονα σε πέντε διαφορετικές γλώσσες, ήτοι Αγγλικά, Αραβικά, Ούρντου, Μαλάι-άλαμ, και Νεπαλέζικα, ώστε να καλύψει την πολυπολιτισμική συνδρομητική βάση της Vodafone Qatar, διασφαλίζοντας έτσι την καλύτερη δυνατή εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.

Ο Νίκος Λαΐνης στο τιμόνι της επιχειρηματικής ανάπτυξης της SoftOne

Έχει εργαστεί σε εταιρείες όπως οι Intracom, European Dynamics και Ericsson Hellas. Τα τελευταία έξι χρόνια εργάστηκε από τη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων Ν.Α. Ευρώπης στην εταιρεία Amdocs, εταιρεία που δραστηριοποιείται σε τηλεπικοινωνιακές λύσεις όπως BSS, OSS, CRM, Digital Content κ.α.

Είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Ε.Μ.Π., μεταπτυχιακού διπλώματος ΜSc in Electrical and Computer Engineering από το University of Massachusetts, καθώς επίσης και κάτοχος Executive MBA από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ως Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της SoftOne, ο Νίκος Λαΐνης θα έχει την ευθύνη για την ανάπτυξη του δικτύου συνεργατών και των πωλήσεων της εταιρείας με προτεραιότητα στο εξωτερικό.

Η ΕΕΤΤ ενέκρινε το network sharing των Vodafone-Wind

Στην ίδια απόφαση, η ΕΕΤΤ επιφυλάχθηκε ρητώς να παρέμβει σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι η προαναφερθείσα συμφωνία έχει ως αποτέλεσμα την παράβαση της νομοθεσίας ηλεκτρονικών επικοινωνιών ή τον περιορισμό του ανταγωνισμού.

Σύνθετο έργο της Dell για την Τράπεζα Πειραιώς

Το συγκεκριμένο έργο, που ανέλαβε και υλοποίησε η Dell, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα του είδους που έχουν πραγματοποιηθεί στον ελλαδικό χώρο και είχε να αντιμετωπίσει προκλήσεις όπως: Μηδενική μη διαθεσιμότητα της πληροφορικής υποστήριξης των τραπεζικών λειτουργιών, εξαιρετικά περιορισμένος χρόνος για την υλοποίηση, μεγάλος όγκος εμπλεκομένων ομάδων, κλπ.

Η εμπειρία της Dell σε έργα Relocation είναι ιδιαίτερα μεγάλη και αποτελεί έναν από τους κύριους πυλώνες των Dell Consulting Services τα οποία προσφέρουν και υλοποιούν λύσεις όπως: Mainframe & Legacy Systems Re-hosting σε νέα Open Platforms, Legacy Applications Re-engineering & Modernization, End-to-end security, Μελέτη και κατασκευή νέων και ευέλικτων Data Centers, Υλοποιήσεις υποδομών cloud, κ.ά.

Ο Χάρης Βουτσάς, Group IT Operations Director της Τράπεζας Πειραιώς, ανέφερε σχετικά: «Η Dell ανέλαβε ένα έργο εξαιρετικά σύνθετο και με πολύ σφικτό χρονοδιάγραμμα. Τελικά, αξιοποιώντας την εμπειρία των ανθρώπων της, κατάφερε να τηρήσει στο ακέραιο τον προγραμματισμό, να ετοιμάσει μια άρτια υποδομή καλωδιώσεων ασθενών και να συντονίσει το έργο της μεταφοράς των συστημάτων της Τράπεζας με ελάχιστη επίπτωση στην ομαλή λειτουργία τους».