Συνεργασία Monitise και IBM για παροχή mobile υπηρεσιών στην Visa Europe

Συνδυάζοντας τις λύσεις της Monitise με το Smarter Commerce της IBM, οι τράπεζες-μέλη της Visa Europe θα επιταχύνουν την υιοθέτηση μίας ευρείας γκάμας mobile υπηρεσιών σε όλους τους τύπους συσκευών. Αυτές οι υπηρεσίες θα επιτρέψουν στους πελάτες της να διαχειρίζονται πιο εύκολα τα χρήματά τους, να διενεργούν συναλλαγές και να συνδέονται με πωλητές λιανικής μέσω της mobile συσκευής τους. Η Visa Europe προβλέπει ότι μέχρι το 2020, περισσότερες από τις μισές συναλλαγές θα γίνονται μέσω mobile συσκευών, ενώ σήμερα υπάρχουν 466 εκατ. λογαριασμοί Visa στην Ευρώπη.

Με τις νέες αυτές υπηρεσίες από την Monitise και την IBM, η Visa Europe θα δώσει τη δυνατότητα στις περισσότερες από 3.000 τράπεζες-μέλη της σε 36 χώρες να αυξήσουν το μερίδιο τους στις συναλλαγές και να επιταχύνουν τη γκάμα των mobile υπηρεσιών που προσφέρουν ώστε να ανταποκριθούν στις εξελισσόμενες τραπεζικές ανάγκες των πελατών. Η Monitise θα παρέχει τις υπηρεσίες Bank Anywhere, Pay Anyone and Buy Anything, ενώ η IBM θα παρέχει μία ευρεία γκάμα λογισμικού, τεχνολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, όπως η λύση MobileFirst.

Intralot: Νέο 10ετές συμβόλαιο στην Ταϊβάν

Η Intralot προσέφερε στην TSLC όλη την απαραίτητη υποστήριξη για τη συμμετοχή και επικράτησή της στο διαγωνισμό για την δεκαετή άδεια διαχείρισης της Sports Lottery, η οποία οργανώνει και διεξάγει στοίχημα στη χώρα. Το νέο δεκαετές συμβόλαιο παροχής τεχνολογίας για την οργάνωση και διεξαγωγή στοιχήματος της Intralot θα ξεκινήσει στις αρχές του 2014 με ισχύ έως το τέλος του 2023. Η Intralot ως ο τεχνολογικός πάροχος της TSLC θα προσφέρει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και το λειτουργικό για την λειτουργία της Sports Lottery, την πλατφόρμα LOTOS Horizon, την πλατφόρμα B-On, την πλατφόρμα στοιχήματος iFlex και το κεντρικό σύστημα της Intralot Lotos O/S.

Η Intralot θα παρέχει ακόμα 1.200 τερματικά τελευταίας τεχνολογίας Photon, τα οποία θα εγκατασταθούν σε σημεία πώλησης σε όλη τη χώρα, 1.200 LOTOS HORIZON Multimedia Controllers (LHMC) για την προβολή πληροφοριών για το στοίχημα, καθώς και όλες τις σχετικές υπηρεσίες συντήρησης και υποστήριξης των συστημάτων και του λογισμικού. Θα παρέχει επίσης,  σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της κοινοπραξίας, υπηρεσίες συντήρησης των τερματικών στα σημεία πώλησης σε όλη τη χώρα.

Υποτροφίες για μεταπτυχιακά από το ΑΙΤ

Το πρόγραμμα MSc in Management of Business Innovation and Technology (MBIT) είναι ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα που διδάσκει την στρατηγική διαχείριση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας για μια επιτυχημένη διεθνή καριέρα σε ένα ανταγωνιστικό και παγκοσμιοποιημένο επιχειρηματικό περιβάλλον. Το πρόγραμμα MSc in Information and Telecommunications Technologies (MSITT) προσφέρει εκπαίδευση και εξειδίκευση στις περιοχές της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών. Επιπρόσθετα, δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να αποκτήσουν στο πλαίσιο των σπουδών τους επαγγελματικές πιστοποιήσεις Cisco μέσω του AIT-Cisco Networking Academy.

ISO για πρότυπα Project, Programme

Η επιτροπή ξεκίνησε την δραστηριότητά της το 2007 σαν Technical Committee 236 (TC 236) και δημιούργησε ήδη το πρότυπο ISO 21500 με τίτλο «Guidance on project management». Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα το ISO 21500 είναι το πέμπτο στις πωλήσεις προτύπων του ISO παγκοσμίως (την πρώτη θέση κατέχει το ISO 9001). Μετά την κυκλοφορία του ISO 21500 η επιτροπή TC 236 έγινε η μόνιμη επιτροπή TC 258 και ασχολείται με την δημιουργία προτύπων για «Project, Programme and Portfolio Management». Το επόμενο πρότυπο που δημιουργεί η επιτροπή ISO TC 258 είναι για το Portfolio Management που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2014. Στην επιτροπή ISO TC 258 συμμετέχουν 35 χώρες με δικαίωμα ψήφου και 9 χώρες ως παρατηρητές.

Η Ελλάδα είναι μια από τις 35 χώρες που συμμετέχει στην επιτροπή του ISO δια μέσου του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛΟΤ). Στην ολομέλεια του Tallberg, Sweden συμμετέχουν 90 experts σε θέματα Project, Program και Portfolio Management από 22 χώρες. Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο Miles Shepherd από την Αγγλία και Γενικός Γραμματέας ο Karl Best από τις ΗΠΑ. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Αγγλίας είναι ο Terry Cooke-Davies που θα είναι keynote speaker στο PM Congress που θα συνδιοργανώσει το PMI-GREECE με την BOUSSIAS στις 28 Νοεμβρίου. Τον ΕΛΟΤ εκπροσωπεί στην μόνιμη επιτροπή του ISO TC 258 ο Θεοφάνης Γιώτης Πρόεδρος του PMI-GREECE και Διευθύνων Σύμβουλος της ITEC Consulting/12PM Consulting.

Προμήθεια εξοπλισμού της Byte στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) κατακύρωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Byte Computer, τον μειοδοτικό διαγωνισμό για την προμήθεια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 31.000 ευρώ.

Η Ευρώπη η μοναδική αγορά με μείωση mobile εσόδων

Επίσης, στην έρευνα αναφέρεται ότι τα έσοδα αναμένεται να μειωθούν από 173 δις. ευρώ, το 2011, σε 163 δις. το 2012, ενώ η μείωση θα συνεχιστεί στα 146 δις. μέχρι το 2017, συνολική μείωση της τάξης του 16%. Ωστόσο, η έρευνα αναφέρει, επίσης, ότι το 2012 το mobile οικοσύστημα διαμόρφωσε το 2,1% περίπου του Ευρωπαϊκού Α.Ε.Π., συμπεριλαμβανομένων συνεισφορών για δημόσια χρηματοδότηση ύψους 53 δις. ευρώ. Σύμφωνα με την έρευνα η ολίσθηση αυτή των εσόδων αποδίδεται σε πέντε βασικούς παράγοντες. Το κανονιστικό πλαίσιο, το μείγμα των εσόδων, τον κατακερματισμό της αγοράς, την οικονομική κρίση και τις ανταγωνιστικές υπηρεσίες μηνυμάτων.

Ως αποτέλεσμα της μείωσης αυτής, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες των Ευρωπαϊκών εταιρειών τηλεπικοινωνιών έχουν μείνει πολύ πίσω σε σχέση με αυτές των εταιρειών των Η.Π.Α. Το 2008, οι εταιρείες στις Η.Π.Α. επένδυσαν 21,3 δις. δολ. και οι Ευρωπαϊκές 29,6 δις. Μέχρι το 2012, οι επενδύσεις στις Η.Π.Α. άγγιξαν τα 29,4 δις., ενώ στην Ευρώπη μειώθηκαν στα 27,6 δις. Η έρευνα προβλέπει ότι μέχρι το 2017 οι Η.Π.Α. θα ξεπεράσουν κατά πολύ την Ευρώπη με επενδύσεις που αναμένονται να διαμορφωθούν στα 29,5 και 23,3 δις. αντίστοιχα.

H Interworks στους φιναλίστ για τα βραβεία Bully Awards 2013

Στο συγκεκριμένο συνέδριο, συμμετέχουν εκπρόσωποι από εταιρείες όπως: Google, Morgan Stanley, Microsoft, SAP, Oracle, Intel Capital, Qualcomm Ventures, Financial Times, Reuters, Global Corporate Venturing και άλλες. Η Interworks που αναπτύσσει την πρωτοποριακή λύση διαχείρισης cloud υπηρεσιών, την Interworks Cloud Platform, αλλά και μία από τις κορυφαίες εταιρείες στο Cloud Services Brokerage σύμφωνα με την Gartner Inc (Cool Vendor 2013) είναι η μοναδική Ελληνική εταιρεία που κατατάσσεται στους φιναλίστ του συγκεκριμένου διαγωνισμού.

Στην Onex κατέληξε έργο του Υπ. Δικαιοσύνης

Το κόστος των υπηρεσιών ανά ώρα ηχογράφησης της ακροαματικής διαδικασίας ανέρχεται στο ποσό των 79,95 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Η δε ετήσια συνολική μέγιστη τιμή των υπηρεσιών ανέρχεται στο ποσό των 1.599.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., και για ανώτατο όριο 20.000 ωρών ηχογράφησης ακροαματικής διαδικασίας, αφαιρουμένου από το ποσό που θα δικαιούται η Onex, ανάλογα με τον αριθμό ωρών ηχογράφησης που θα πραγματοποιήσει, του ποσού των 9,63 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. ανά ώρα ηχογράφησης, που αντιστοιχεί στο κόστος ενοικίασης του εξοπλισμού κυριότητας του Υπουργείου, που θα χρησιμοποιηθεί στα πλαίσια του παρόντος έργου, όπως ορίζεται στην οικονομική προσφορά της Onex. Σημειώνεται ότι προσφορά είχε καταθέσει και η εταιρεία Profile.