H Cisco παρέχει διευρυμένο Wi-Fi και περισσότερες υπηρεσίες στις σύγχρονες πόλεις

Έχοντας εγκατεστημένο ένα δίκτυο βάσης, οι υπεύθυνοι ενός δήμου θα είναι σε θέση να προσφέρουν εκείνες τις συνδεδεμένες υπηρεσίες που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων στην πόλη. Το Smart+Connected City Wi-Fi ενσωματώνει τις τεχνολογίες της Cisco για την παροχή μιας πρακτικής και ολιστικής προσέγγισης για την ασύρματη συνδεσιμότητα σε όλη την πόλη.

Τα κυριότερα προϊόντα περιλαμβάνουν το εξωτερικό Cisco Wi-Fi, την οικογένεια προϊόντων IoT routing και switching της Cisco, το Cisco Prime και τεχνολογίες Mobility Services Engine (MSE). Το Smart+Connected City Wi-Fi δημιουργεί εξωτερικά δίκτυα Wi-Fi διαχειριζόμενα από τον εκάστοτε δήμο, τα οποία βελτιστοποιούν την ασφάλεια των δεδομένων που μεταδίδονται και συλλέγονται. Σε συνδυασμό, οι ενσωματωμένες τεχνολογίες της Cisco παρέχουν μια αρχιτεκτονική λύση από άκρο σε άκρο (end-to-end) που επιτρέπει πολλές διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης: πρόσβαση οποτεδήποτε και οπουδήποτε για τους πολίτες, συμμετοχή πολιτών και συλλογή δεδομένων, κ.ά.

Σε iSystem μετονομάζεται η Systemgraph

H εταιρεία δραστηριοποιείται στην εμπορία και υποστήριξη των προϊόντων της Apple για σχεδόν 20 χρόνια. Πρόσφατα, της αποδόθηκε από την Apple ο τίτλος του «Apple Premium Service Provider». Η μετονομασία σηματοδοτεί την προσαρμογή στις σημερινές ανάγκες της αγοράς προϊόντων Apple στην Ελλάδα και δεν αποτελεί αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της SystemGraph, ούτε και στις λειτουργικές της δομές. Για να γιορτάσει την αλλαγή του ονόματος της, η iSystem θα προσφέρει με κάθε αγορά Mac (φορητού ή επιτραπέζιου) από τα καταστήματά της, δώρο μία τσάντα της Thule, τύπου backpack. Το δώρο ισχύει με κάθε αγορά Mac έως τις 28 Σεπτεμβρίου.

Η Microsoft διαθέτει παγκοσμίως δωρεάν το Office 365

H δωρεά είναι σήμερα διαθέσιμη σε 41 χώρες παγκοσμίως, ενώ θα επεκταθεί σε πάνω από 90 χώρες από τον Ιούλιο του 2014. Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την TechSoup Global, συνεργάτη στη δωρεά λογισμικού της Microsoft, οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί υποστήριξαν ότι τα 4 κορυφαία πλεονεκτήματα του cloud computing είναι η ευκολότερη διαχείριση του IT (79%), η εξοικονόμηση κόστους (62%), η βελτίωση της συνεργασίας (61%) και η ασφάλεια των δεδομένων (54%).

Δεδομένων των αυξανόμενων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί παγκοσμίως, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να εξασφαλιστεί ότι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα πλεονεκτήματα του cloud computing και να προωθούν ακόμα περισσότερο την κοινωνική αλλαγή στον κόσμο. Το Office 365 για Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) παρέχει πρόσβαση στην πάντα ενημερωμένη Office υπηρεσία του cloud της Microsoft, προσαρμοσμένη στις ανάγκες των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών, συμπεριλαμβάνοντας ικανότητα πρόσβασης πληροφορίας σχεδόν από παντού, εύκολη συνεργασία, εύκολη εφαρμογή ΙΤ και αξιοπιστία και ενημέρωση.

Οι μέτοχοι της Dell εγκρίνουν την προσφορά του ιδρυτή

Οι μέτοχοι θα λάβουν μέρισμα 13,75 δολ./μετοχή, αυξημένο από την αρχική προσφορά, καθώς και επιπλέον μέρισμα σε μετρητά αξίας 0,13 δολ./μετοχή. Ο Μ. Dell σκοπεύει να επενδύσει σε επιπλέον εξαγορές και να παραμείνει πιστός στην αγορά των Η/Υ, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αγορά με την εξάπλωση των tablets. Ο ίδιος, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, θα διαθέτει το 75% της εταιρείας, ενώ σκοπεύει να επενδύσει στο R&D, καθώς και στην επέκταση της παρουσίας της εταιρείας στις αναδυόμενες αγορές.

Διευκρίνιση της Intralot σχετικά με την αντιδικία με την Πολιτεία του Ιλινόις

Σε συνέχεια διευκρινίσεων που ζητήθηκαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με την ανακοίνωση της Intralot σχετικά με την αντιδικία της θυγατρικής εταιρείας στις ΗΠΑ, Intralot Inc, κατά του Τμήματος εσόδων της Πολιτείας του Ιλινόις, η Intralot διευκρινίζει ότι: Το Τμήμα Εσόδων της Πολιτείας του Ιλινόις διευκρινίζει και επιβεβαιώνει σε επιστολή του ότι ο αποκλεισμός της θυγατρικής μας εταιρείας από τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού δεν συνδεόταν με τη φήμη και φερεγγυότητα της εταιρείας, όπως αποτυπώθηκε σε σχετικά δημοσιεύματα με βάση αναφορά της εταιρείας Kroll. Η έναρξη της αντιδικίας από την Intralot Inc δεν αποσκοπούσε σε αποκατάσταση οικονομικής ζημίας, δεδομένου ότι η εταιρεία συμμετείχε στο σχετικό διαγωνισμό διεκδικώντας νέο συμβόλαιο στην Πολιτεία του Ιλινόις κι όχι για την ανανέωση υπάρχοντος έργου, αλλά στην επιβεβαίωση της φήμης και φερεγγυότητάς της.

Οκτώ προσφορές για έργο ψηφιακών υπηρεσιών του ΥΕΚΑ

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Ανοικτού Διαγωνισμού για το έργο «Ψηφιακές Υπηρεσίες Μιας Στάσης ΥΕΚΑ», του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση», υποβλήθηκαν προσφορές από τις παρακάτω εταιρείες: 1. Globo Technologies, 2. IBM Ελλάς, 3. Singularlogic, 4. Unisystems, και τις ενώσεις εταιρειών 5. Byte Computer-Neuropublic, 6. Intrasoft Inτernational-Altec Integration-Quality & Reliability, 7. Pricewaterhousecoopers Business Solutions-Cosmos Business Systems, 8. Profile-Modus. Ο συνολικός προϋπολογισμού του έργου ανέρχεται στα 5.029.627,50 ευρώ, με Φ.Π.Α.

Η ΕΕ προτείνει την πλήρη κατάργηση των τελών περιαγωγής

Εφόσον οι προτάσεις της Επιτροπής ψηφιστούν, τα τέλη για τις εισερχόμενες κλήσεις περιαγωγής θα καταργηθούν από την 1η Ιουλίου 2014 και οι εταιρείες θα έχουν να επιλέξουν είτε να προσφέρουν συμβόλαια με πακέτα ομιλίας που να ισχύουν παντού στην ΕΕ, είτε να δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους που ταξιδεύουν στο εξωτερικό να επιλέγουν διαφορετικό πάροχο που θα προσφέρει χαμηλότερες τιμές χωρίς να απαιτείται η αγορά νέας κάρτας sim.

Σε ότι αφορά στις διεθνείς σταθερές κλήσεις, οι προτάσεις της ΕΕ προβλέπουν ότι οι πάροχοι δε θα μπορούν να χρεώνουν για μια κλήση προς σταθερό τηλέφωνο χώρας της ΕΕ περισσότερα από όσο κοστίζει μια υπεραστική κλήση για την ίδια χώρα, ενώ σχετικά με τις κλήσεις από κινητό στο εσωτερικό της ΕΕ η προβλεπόμενη τιμή δε θα μπορεί να είναι πάνω από 0,19 ευρώ / λεπτό (+ ΦΠΑ).

Τέλος, οι προτάσεις της ΕΕ προβλέπουν και την κατάργηση κάθε περιορισμού στην πρόσβαση σε διαδικτυακό περιεχόμενο άσχετα με το κόστος και την ταχύτητα του πακέτου συνδρομής του χρήστη, ενώ οι καταναλωτές θα έχουν το δικαίωμα να ελέγχουν εάν απολαμβάνουν τις διαδικτυακές ταχύτητες για τις οποίες πληρώνουν.

Συνάντηση Αντώνη Σαμαρά με Vittorio Collao και Γλαύκο Περσιάνη της Vodafone

Τα στελέχη της εταιρείας εξέφρασαν την πρόθεση του Ομίλου να επενδύσει στην ελληνική αγορά, αλλά και σε νέες τεχνολογίες. Το επενδυτικό ενδιαφέρον της Vodafone Group για την Ελλάδα επιβεβαίωσε ο V. Colao, ενώ μετά τη συνάντηση, δήλωσε ότι «η Vodafone διατηρεί την εμπιστοσύνη της σε αυτή την χώρα, στην Ελλάδα» και πρόσθεσε πως «η Vodafone πρόκειται να επιταχύνει την επένδυση στην τεχνολογία 4G στη χώρα και να αναπτύξει περαιτέρω την τεχνολογία 3G».

Δύο έργα του Υπ. Παιδείας στην Pansystems

Αφορά την υλοποίηση των προμηθειών: «Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων διαδραστικών πινάκων των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου» καθώς και «Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων διαδραστικών πινάκων των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής της περιφέρειας Πελοποννήσου». Οι συνολικοί προϋπολογισμοί των έργων ανέρχονται στις 359.413 ευρώ και 324.497 ευρώ αντίστοιχα, με ΦΠΑ.