EMEA: Σταθερή η αγορά εξωτερικών συστημάτων αποθήκευσης σε δίσκο το β’ τρίμηνο

Τα αποτελέσματα δείχνουν, επίσης, ότι η χωρητικότητα αυξήθηκε κατά 28,3% στα 1,7 exabytes, ενώ σε ευρώ τα έσοδα άγγιξαν τα 1,36 δις., μειωμένα κατά 1,2%. Στη Δυτική Ευρώπη, η αγορά μειώθηκε κατά 6,4% από το προηγούμενο τρίμηνο και 0.9% από το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι, αγγίζοντας τα 1,29 δις. δολ. Οι μεγαλύτερες αγορές της περιοχής αυτής – Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία – παρουσίασαν σχετικά «χλιαρές» επιδόσεις σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ συνολικά η Ιταλία και η Δανία παρουσίασαν τις καλύτερες επιδόσεις.

Ωστόσο, οι οικονομικές συνθήκες σε Πορτογαλία, Ελλάδα και Ισπανία συνέχισαν να δυσκολεύουν τις αγορές δεδομένων των χαμηλών επιδόσεων στη Δ. Ευρώπη συνολικά. Στις περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (CEMA), τα έσοδα αυξήθηκαν στα 483,93 εκατ. δολ., αύξηση της τάξης του 4,2% ετησίως. Οι αγορές της Πολωνίας, Ουγγαρίας, Ρουμανίας, Τουρκίας, Νότιας Αφρικής και άλλων μικρότερων αγορών της Μέσης Ανατολής και Αφρικής ήταν οι βασικοί παράγοντες που συντέλεσαν στα ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα και την αύξηση στην αγορά της περιοχής CEMA. Αναφορικά με τους παρόχους, στην πρώτη θέση βρίσκεται σταθερά η EMC και ακολουθούν οι HP, NetApp, IBM και Dell. Ενώ οι HP και IBM παρουσίασαν μειώσεις σε σχέση με το αντίστοιχο περσυνό τρίμηνο, η NetApp κατάφερε να αυξήσεις τις αποδόσεις της.

Η Dell παρουσίασε τις καλύτερες επιδόσεις της χάρη στει σειρά προϊόντων Compellent, που εμφανίστηκε ιδιαίτερα αποδοτική. Οι πάροχοι με τις καλύτερες επιδόσεις από τρίμηνο σε τα τρίμηνο ήταν οι Huawei, DDN και Oracle, αν και με μικρότερα αποτελέσματα. Οι DDN και Oracle είχαν ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα στον τομέα high-end, με την Oracle μάλιστα να κερδίζει έδαφος από τα οικογένεια προϊόντων Exadata. Τέλος, όσον αφορά τα προϊόντα, τα συστήματα midrange ήταν τα μοναδικά που παρουσίασαν ετήσια αύξηση σε όλες τις υπο-περιοχές της EMEA με συνολική αύξηση 4,4%. Οι λόγοι ήταν κυρίως ότι οι IBM και HP εκσυγχρόνισαν τις αποδόσεις τους σε αυτή την κατηγορία μετά από ένα έτος επενδύσεων.

Intel: νέα πολυπύρηνα συστήματα system-on-a-chip (SoCs)

Η οικογένεια επεξεργαστών “Bay Trail” βασίζεται στη χαμηλής ισχύος, υψηλής απόδοσης μικροαρχιτεκτονική “Silvermont” της Intel, που ανακοινώθηκε τον Μάιο του 2013. Η σειρά επεξεργαστών Atom Z3000 (“Bay Trail-T”) της Intel είναι το πρώτο φορητό πολλαπλών πυρήνων SoC της εταιρείας, παρέχοντας μια γρήγορη και συναρπαστική εμπειρία και μια ισχυρή ισορροπία επιδόσεων, διάρκειας ζωής μπαταρίας, γραφικών και πλούσιων χαρακτηριστικών. Η ευελιξία της νέας μικροαρχιτεκτονικής επιτρέπει παραλλαγές του SoC για να εξυπηρετήσει πολλαπλά τμήματα της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των νέων επεξεργαστών Intel Pentium και Celeron (“Bay Trail”-M και-D) της Intel για εισαγωγικού επιπέδου συσκευές 2 σε 1, φορητούς υπολογιστές, επιτραπέζιους υπολογιστές και συστήματα all-in-one.

Η οικογένεια των «Bay Tail» SoCs παρέχει ένα ευρύ φάσμα επιλογών για τους πελάτες της Intel, επιτρέποντας μια διαμόρφωση του υλικού που υποστηρίζει τόσο τα Windows 8 όσο και τo Android. Για να επιτύχει αυτό το επίπεδο επιδόσεων σε έναν επεξεργαστή με στόχο τις φορητές συσκευές, η Intel ανέπτυξε νέες τεχνολογίες που δίνουν λύση στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές με την τεχνολογία σήμερα, συμπεριλαμβανόμενης της δυνατότητας ανάληψης πολλαπλών καθηκόντων, της ανάγκης για παρατεταμένη διάρκεια ζωής μπαταρίας και βελτιωμένων γραφικών και της δυνατότητας να έχουν μια πιο παραγωγική, ευχάριστη εμπειρία με φορητές συσκευές.

Το νέο Google Nexus 7 by ASUS στην Ελλάδα από τη Westnet

Μάλιστα, οι επισκέπτες της ΔΕΘ είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πρώτοι τη συσκευή και να παρακολουθήσουν σχετική παρουσίαση του προϊόντος από την ομάδα Google Developers Group Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Ανταποκρινόμενη στην τεράστια αποδοχή που γνώρισε το Google Nexus 7 by ASUS με χιλιάδες πωλήσεις στην ελληνική αγορά, 7 εκατ. πωλήσεις παγκοσμίως και συνεχείς διακρίσεις, η Google σε συνεργασία με την ASUS προχώρησε ένα βήμα περαιτέρω αναβαθμίζοντας τα χαρακτηριστικά του δημοφιλούς tablet.

H Westnet το φέρνει στους Έλληνες λάτρεις της τεχνολογίας στις 20 Σεπτεμβρίου, λίγες εβδομάδες μόνο μετά το παγκόσμιο λανσάρισμά του. Το νέο Google Nexus 7 by ASUS διαθέτει  λειτουργικό σύστημα Android Jelly Bean 4.3 και επεξεργαστή Quad-Core Qualcomm Snapdragon S4 Pro 8064 (1.50 GHz) για ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα και δυνατότητες εφαρμογών, ενώ η μείωση του βάρους του στα 290 γραμ. και του πάχους στα 8,65 mm το καθιστούν τον ιδανικό σύντροφο για δουλεία ή διασκέδαση παντού και κάθε στιγμή.

Έργο του Δήμου Ορχομενού στην Teotec

Ο Δήμος Ορχομενού ανέθεσε στην εταιρεία Teotec το έργο «Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός λειτουργίας του εξωτερικού υδραγωγείου – τηλεέλεγχος – τηλεχειρισμός», το οποίο αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση συστήματος τηελεελέγχου τηλεχειρισμού στο εξωτερικό υδραγωγείο. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 520.666 ευρώ, με Φ.Π.Α.

«Viva Wallet»: ηλεκτρονικό πορτοφόλι για smartphones από το Viva.gr

Ο χρήστης της εφαρμογής αποθηκεύει στο κινητό του την πιστωτική του κάρτα, συνεπώς κάθε φορά που επιλέγει μία υπηρεσία, μπορεί να προχωρήσει γρήγορα σε πληρωμή αυτής χρησιμοποιώντας απλά το password του λογαριασμού του. Σημαντική καινοτομία της εφαρμογής είναι η δυνατότητα που δίνει στον χρήστη, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, να καλέσει ταξί και να προπληρώσει τη διαδρομή σε μία προκαθορισμένη προνομιακή τιμή, ενώ μεταξύ άλλων, ο χρήστης μπορεί να συγκρίνει τις τιμές αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εταιρειών, να κλείσει θέση για θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και αθλητικούς αγώνες, καθώς και να ανανεώσει τον χρόνο ομιλίας του καρτοκινητού του.

Η εφαρμογή Viva Wallet είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας των 3 εταιρειών του Ομίλου Realize. Η Viva Payments, αδειοδοτημένο Ίδρυμα Πληρωμών από την Τράπεζα της Ελλάδος, παρέχει την πλατφόρμα μέσω της οποίας πραγματοποιούνται, σε ασφαλές περιβάλλον και με πιστοποίηση PCI, το σύνολο των ηλεκτρονικών πληρωμών, η Viva Services έχει ενσωματώσει στην εφαρμογή όλες τις διαθέσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες της, ενώ η μητρική εταιρεία, Realize ΑΕ προχώρησε στην υλοποίηση της εφαρμογής.

Συμφωνία Microsoft με Oracle: ποιοι κερδίζουν

Ωστόσο, πόσο θα επηρεάσει αυτή η συμφωνία τους επιχειρηματικούς πελάτες των δύο εταιρειών; Η συμφωνία ήρθε σε μια στιγμή που η Oracle επιχειρεί να ενδυναμώσει την εξασθενημένη παρουσία της στην αγορά της cloud, όπως καταγράφει σχετική έρευνα της Forrester. H Οracle έψαχνε εναγωνίως να βρει περισσότερο επιτυχημένους τρόπους για να εισέλθει στο cloud και η συμφωνία με την Μicrosoft της ανοίγει το δρόμο – άλλωστε το Azure αποτελεί το νούμερο 2 public cloud στον κόσμο, και συνεχίζει να αναπτύσσεται. Επιπλέον, η Oracle εξασφαλίζει ότι οι τεχνολογίες της μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αυτό που μπορεί να αποτελέσει μελλοντικά το μεγαλύτερο public cloud.

Το τι κερδίζει η Microsoft είναι προφανές: αποκτά τα δικαιώματα για την Java, ανοίγοντας το δρόμο για να μετατραπεί στο νούμερο 1 πάροχο IaaS (κάτι αδύνατο χωρίς την υποστήριξη της Java). Επιπλέον, η συμφωνία έχει πρόσθετη αξία για την Microsoft γιατί είναι αποκλειστική. To Αzure και το Hyper-V κερδίζουν σημαντικά σε αξιοπιστία, καθώς αποκτούν την πιστοποίηση για πλατφόρμες όπως είναι η Java και η Oracle database, δίνοντας τους ένα πρόσθετο πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Σημαντικοί κερδισμένοι είναι και οι επιχειρηματικοί πελάτες των Microsoft και Oracle. Η συμφωνία κάνει το Azure μια περισσότερο ανταγωνιστική πλατφόρμα γι’ αυτούς, καθώς το πρόγραμμα της Oracle υποστηρίζει πλήρως το Microsoft cloud.

Στην Globo κατακυρώθηκε έργο ψηφιοποίησης ληξιαρχικών πράξεων

Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό είχαν καταθέσει προσφορές και οι ενώσεις εταιρειών: Altec Integration-Master-OTS-Q&R, Algosystems-Ερατοσθένης Μελετητική και Singularlogic Integrator-Singularlogic.

Έργο του Υπουργείου Παιδείας στην Pansystems

Η Διεύθυνση Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Σχεδίων του Υπουργείου Παιδείας ανέθεσε στην Pansystems το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού πληροφορικής και οπτικοακουστικών μέσων των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – πακετο-1: Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού πληροφορικής τόσο συμβατικού όσο και ειδικού για πρόσβαση και χρήση της πληροφορικής από παιδιά με προβλήματα αισθητηριακά και κίνησης». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 543.653 ευρώ, με Φ.Π.Α.