Η Lawnet αναβαθμίζει ψηφιακά το Δ.Σ. Λαμίας

Για την ορθολογική ανάπτυξη του έργου δημιουργήθηκαν δύο βασικοί άξονες υλοποίησης και λειτουργίας του, με στόχο την εύκολη πλοήγηση των χρηστών, την εξυπηρέτηση των μελών, την άμεση ενημέρωση των μελών της νομικής κοινότητας, του τύπου και των θεσμικών οργάνων της πολιτείας. Στον τομέα Ενημέρωσης δημοσιεύονται όλες οι πληροφορίες που αφορούν τα όργανα, τα μέλη, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Δ.Σ.Λ., στην περιοχή των Μελών του Συλλόγου εμφανίζονται μία σειρά ψηφιακών υπηρεσιών οι οποίες απευθύνονται αποκλειστικά στα μέλη και προορίζονται για να τα  διευκολύνουν κατά την καθημερινή άσκηση του λειτουργήματός τους. Ειδικότερα, σε αυτές περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες όπως Ηλεκτρονική Κατάθεση Δικογράφου, Υπηρεσία ενημέρωσης – ειδοποίησης για τα δικαστήρια/αποφάσεις ανά μέλος, Ηλεκτρονικές Αιτήσεις προς το Δ.Σ.Λ., και Προσωπικό – επαγγελματικό email για όλα τα μέλη.

Η HP βοηθά τις επιχειρήσεις να προστατεύσουν κρίσιμα δεδομένα

Το HP ArcSight Threat Detector χρησιμοποιεί experienced-based τεχνικές για να κατηγοριοποιεί τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά, τόσο τα κακόβουλα όσο και αυτά που δεν προκαλούν ζημιές. Θέτει τους κανόνες για το μελλοντικό εντοπισμό σε πραγματικό χρόνο των zero-day απειλών, καθώς και των αργά επαναλαμβανόμενων επιθέσεων, που είναι σχεδιασμένες ώστε να ξεφεύγουν από συνηθισμένες δικλείδες ασφαλείας.

Επίσης, το HP ArcSight IdentityView συνδυάζει την ευρεία καταγραφή της δραστηριότητας σε όλους τους λογαριασμούς, τις εφαρμογές και τα συστήματα που διατηρούν δεδομένα χρηστών και ρόλων από την αξιοποίηση τεχνολογιών Identity and Access Management – ΙΑΜ, για να προσφέρει μια μοναδική στην αγορά λύση αντιμετώπισης των εσωτερικών απειλών, ενώ εμπλουτίζει την καταγραφή των περιστατικών με πληροφορίες που αφορούν στους χρήστες και τους ρόλους τους, παρέχοντας μια πλήρη εικόνα της δραστηριότητας του κάθε χρήστη.

Τέλος, το HP ArcSight Threat Response Manager (TRM) 5.5 προσφέρεται ως cloud-ready add-on εφαρμογή στην κορυφαία πλατφόρμα HP ArcSight Security Information and Event Management (SIEM) και παρέχει μια closed-loop, ολοκληρωμένη λύση ασφάλειας και παρακολούθησης των δικτύων, που απαντά στο ζήτημα του γρήγορου εντοπισμού των απειλών μέσω της προληπτικής αντίδρασης.

Εκδήλωση της IDC για Cloud & Mobility

Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι κ. κ. Γεώργιος Στεφανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας, Massimo Maffeis, Work Force Management, Enel Distribution, Andrew Hicks, Research Manager, Telecoms & Networking, IDC CEMΑ και Ευάγγελος Καρανίκας, Research Analyst, IT Market, IDC Greece, Cyprus & Malta.

Η SAP εξαγοράζει την KXEN

Η συμφωνία θα ενισχύσει την ικανότητα της SAP να φέρει τα predictive analytics στους επιχειρηματικούς χρήστες, καθώς η τεχνολογία της KXEN αυτοματοποιεί τις βασικές εργασίες modeling και analytics, ενώ οι πελάτες της SAP θα επωφεληθούν από τις δυνατότητες του προϊόντος InfiniteInsight της KXEN και της πλατφόρμας Cloud Prediction. Η SAP σκοπεύει να ενσωματώσει την τεχνολογίας της KXEN στις δικές της cloud και on-premises εφαρμογές, που βασίζονται στο Hana, συμπεριλαμβανομένων των SAP Fraud Management, SAP Smart Meter Analytics και SAP 360 Customer.

Η εξαγορά αυτή υποδηλώνει την πρόθεση της SAP να «κυνηγήσει» ένα μοντέλο εξαγορών που θα συμπληρώσει τα κενά της εταιρείας στο χαρτοφυλάκιο των business analytics. Η KXEN έχει δημιουργήσει επαναστατικές εφαρμογές στο χώρο των predictive analytics, ωστόσο μόνη της δεν διαθέτει τους πόρους και τις δυνατότητες να ανταγωνιστεί τους υπόλοιπους παρόχους της αγοράς, επομένως η εξαγορά της από την SAP θα της δώσει πρόσβαση σε μεγάλους οργανισμούς, ώστε να εξελιχθεί σε βασικό παίκτη της αγοράς αυτής.

Τα Public επεκτείνουν τη συνεργασία με το Amazon και στην Αμερική

Οι Έλληνες της Αμερικής αλλά και οι λάτρεις του ελληνικού πολιτισμού θα έχουν πλέον πρόσβαση σε όλες τις δημοφιλείς κατηγορίες βιβλίων όπως η ελληνική μυθολογία, η μαγειρική και η ιστορία, αλλά και σε CD και DVD στην ελληνική γλώσσα. Ήδη από το Μάιο του 2013, οπότε και ξεκίνησε η στρατηγική συνεργασία των καταστημάτων Public με το διαδικτυακό κατάστημα Amazon, οι Έλληνες του εξωτερικού σε ολόκληρο τον κόσμο απέκτησαν πρόσβαση στην πλήρη γκάμα των ελληνικών προϊόντων πολιτισμού και συγκεκριμένα σε 50.000 ελληνικούς τίτλους βιβλίων, CD και DVD. Ειδικότερα, τα καταστήματα Public έχουν ήδη παρουσία στα www.amazon.co.uk, www.amazon.de, www.amazon.fr, www.amazon.es, www.amazon.it και πλέον και στο www.amazon.com. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Amazon, μετά από πρωτοβουλία και παρότρυνση των Public, εγκαινίασε για πρώτη φορά τη δυνατότητα αναζήτησης με τη χρήση ελληνικής γραμματοσειράς. Ειδικά για τη βελτιστοποίηση της συγκεκριμένης διαδικασίας τα Public συνεργάζονται στενά με την Amazon με στόχο να διευκολύνουν τον τελικό καταναλωτή.

4 προσφορές για έργο «Ψηφιακές Υπηρεσίες Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης»

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει το σχεδιασμό, την υλοποίηση και θέση σε λειτουργία κατάλληλου Πληροφοριακού Συστήματος για την υποστήριξη μέσω ΤΠΕ κρίσιμων επιχειρησιακών πεδίων εφαρμογής και αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1.077.000 ευρώ, περιλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Επίσκεψη Υπoυργού Κωστή Χατζηδάκη στη Phaistos Networks

Τον Υπουργό υποδέχτηκαν και ξενάγησαν στην εταιρεία οι ιδρυτές της, Δημήτρης Χατζηδάκης, Μάρκος Παπαδάκης και Γιώργος Παπαδάκης. Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο διευθύνων σύμβουλος της Phaistos Networks, Δ. Χατζηδάκης, τόνισε στον υπουργό ότι η επίσκεψή του αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση της πολύχρονης προσπάθειας των εργαζομένων της εταιρείας, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για στενή επαφή και συστράτευση φορέων και επιχειρήσεων με σκοπό την προώθηση και στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης, υπό την αρωγή του υπουργείου. Από την πλευρά του ο υπουργός δήλωσε: «Σήμερα, εδώ στην Κρήτη, βλέπουμε ασφαλώς και τα προβλήματα της κρίσης, της ύφεσης, της ρευστότητας, αλλά βλέπουμε και την Κρήτη που παλεύει και δεν το βάζει κάτω. Βλέπουμε την Κρήτη των έργων που γίνονται μέσα από το ΠΕΠ, το ΕΣΠΑ, το Jessica. Βλέπουμε την Κρήτη της καινοτομίας στο ΙΤΕ, στην Phaistos Networks που επισκέφθηκα, βλέπουμε την φωτεινή πλευρά της Κρήτης και της Ελλάδας.»

Στο cloud επενδύει δυναμικά η SAP

Βασικό άξονα της στρατηγικής της SAP αποτελεί η αγορά του cloud, στην οποία κατέχει δυναμική παρουσία. Ορισμένα από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου είναι ότι η SAP έχει ήδη περίπου 30 εκατ. χρήστες στο Cloud σε 191 χώρες και 25 διαφορετικούς κλάδους της αγοράς. Επίσης, κάθε 2 λεπτά, μια νέα εταιρεία προστίθεται στα ήδη 1,2 εκατ. επιχειρήσεις που είναι συνδεδεμένες στο διαδικτυακό επιχειρηματικό δίκτυo Ariba Business Network. Επιπρόσθετα, βάσει στοιχείων που ανακοίνωσε η εταιρεία, το 60% του χαρτοφυλακίου πελατών αποτελείται από μεγάλες επιχειρήσεις, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι οι cloud λύσεις ταιριάζουν και σε επιχειρήσεις μεγαλύτερου μεγέθους.

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε, το 80% των αποφάσεων για αγορές προϊόντων στο cloud προέρχονται από στελέχη υπεύθυνα για τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ, τις προμήθειες, το ανθρώπινο δυναμικό και την εξυπηρέτηση των πελατών, καταδεικνύοντας ότι το cloud είναι πραγματικότητα και αφορά το σύνολο των λειτουργιών της επιχείρησης και όχι μονάχα το τμήμα πληροφορικής. Βασικοί ομιλητές του συνεδρίου ήταν ο κ. Μάνος Ραπτόπουλος, COO SAP South Europe & Διευθύνων Σύμβουλος, SAP Hellas and Cyprus και ο Carlos Diaz, Innovation Director, South Europe, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην εταιρική στρατηγική της SAP για τις Cloud εφαρμογές και o Romain Pickard, με την παρουσίαση του «Αccelerate and secure your HANA projects with HANA Enterprise Cloud».

Στην Adacom διαγωνισμός υπηρεσιών ψηφιακής υπογραφής

Το τίμημα του έργου ανέρχεται σε 80.565 ευρώ, περιλαμβανομένου ΦΠΑ. Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό είχαν καταθέσει προσφορές και η εταιρεία Byte καθώς και οι ενώσεις εταιρειών: Χρηματιστήριο Αθηνών – Uni systems και Optis – Printec.