Έκδοση του Office για iPad και Andoid συσκευές;

Ο Ballmer, φυσικά, δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο Office για iOS και Android, αλλά φάνηκε σχεδόν ξεκάθαρα από αυτά που ανέφερε, καθώς το ζήτημα αυτό αποτελεί συνεχής πηγή κριτικής για την εταιρεία, κάτι που δυστυχώς «κόβει» έσοδα από την εταιρεία αφού δεν προσφέρονται εκδόσεις του Office για άλλες πλατφόρμες.

Σταθερή αύξηση της αγοράς συσκευών ασφαλείας το β’ τρίμηνο

Τα έσοδα παγκοσμίως παρουσίασαν αύξηση 6,1% και άγγιξαν τα 2,1 δις. δολ., ενώ οι παραγγελίες μείωση του 1,5% και διαμορφώθηκαν στις 483.354. Στη Δυτική Ευρώπη τα έσοδα αυξήθηκαν οριακά 0,2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012. Αναφορικά με τους παρόχους, η Cisco διατήρησε την πρώτη θέση με μερίδιο εσόδων 16,2%. Ακολουθεί η Check Point με 12,5%, καθώς τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 4%. Η Fortinet «προσπέρασε» την Juniper και βρέθηκε στην τρίτη θέση με 6,2%. Παρομοίως, η Blue Coat «προσπέρασε» την McAfee, κλείνοντας την πεντάδα.

Το μερίδιο των λοιπών παρόχων αυξήθηκε και πάλι καθώς οι Palo Alto Networks, Barracuda, Sourcefire, και Sophos συνέχισαν να παρουσιάζουν σημαντικές αυξήσεις. Τέλος, αναφορικά με τα συστήματα, ο τομέας Unified Threat Management (UTM) παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων – 32,8% -, αντιπροσωπεύοντας το 38,2% των συνολικών εσόδων της αγοράς. Οι συσκευές πολλαπλών λειτουργιών συνεχίζουν να αυξάνουν τη συνολική αγορά, ενώ η αγορά των Firewall συστημάτων παρουσίασε μείωσε 22,1%, ωστόσο αντιπροσωπεύει το 20,3% της αγοράς.

Συνάντηση του Υφυπουργού Ανάπτυξης με στελέχη της Huawei

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με ελληνικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα και να παράσχει εκπαίδευση και θέσεις πρακτικής άσκησης σε φοιτητές και νέους πτυχιούχους, όπως αναφέρεται στις συμφωνίες που υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, επί κινεζικού εδάφους κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Πεκίνο και τη Σαγκάη. Οι πρώτες ανακοινώσεις σχετικά με τον διαμετακομιστικό κόμβο αναμένονται μέσα στους επόμενους μήνες και πιθανότατα τοποθετούνται στις αρχές του 2014, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις της Huawei, αναμένεται να δημιουργηθούν πωλήσεις και έσοδα που θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ για την ελληνική αγορά από έργα και άλλες επενδύσεις.

Ξεκίνησε το Oracle OpenWorld 2013

Το Oracle OpenWorld αποτελεί τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη εκδήλωση εκπαίδευσης και δικτύωσης για τους πελάτες, συνεργάτες και τεχνολόγους της Oracle, παρέχει εκπαίδευση και ενημέρωση σχετικά με τη στρατηγική και τα αναπτυξιακά σχέδια της Oracle, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με τα engineered συστήματα, το cloud computing, τα business analytics, τα big data και το customer experience. Στη φετεινή εκδήλωση, ο CEO της Oracle, Larry Ellison, θα μοιραστεί τη σκηνή με κορυφαία στελέχη και τεχνολόγους της Oracle όπως οι Mark Hurd, Thomas Kurian και John Fowler.

Παράλληλα με το Oracle OpenWorld διοργανώνονται οι εκδηλώσεις JavaOne, MySQL Connect και Oracle PartnerNetwork Exchange  OpenWorld, ενώ τα HCM @ OpenWorld και CX  OpenWorld αποτελούν για φέτος τις νέες περιοχές εστίασης, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να διευρύνουν την ενημέρωσή τους και σε άλλες περιοχές. Αναφορικά με τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες στο Oracle OpenWorld, οι συμμετέχοντες θα έχουν έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε περισσότερα από 2.500 Oracle OpenWorld, JavaOne, MySQL Connect και Oracle PartnerNetwork Exchange συνεδριών, hands-on εργαστηρίων (HOLs), παρουσιάσεων, κ.λπ.

Απαραίτητη η υιοθέτηση και χρήση των ΤΠΕ από τις επιχειρήσεις

Σημαντική διεύρυνση παρατηρείται και στη χρήση του διαδικτύου στις συναλλαγές των επιχειρήσεων με το δημόσιο, ενώ και η προώθηση των επιχειρήσεων στα Κοινωνικά Δίκτυα είναι σε ανοδική πορεία, με περιθώρια βελτίωσης. Επιπλέον από την έρευνα προκύπτει ότι υπάρχει σημαντική ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα, καθώς και ότι πληθώρα επιχειρήσεων επενδύουν σε νέες τεχνολογίες. Παρατηρείται ότι ο κλάδος των επιχειρήσεων που σχετίζεται με Χρηματοπιστωτικές και Ασφαλιστικές δραστηριότητες εμφανίζει το μεγαλύτερο ποσοστό στην εκπαίδευση και κατάρτιση των υπαλλήλων τους με χρήση εφαρμογών ηλεκτρονικής μάθησης (eLearning), ενώ υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για την υιοθέτηση τέτοιων εφαρμογών από τους υπόλοιπους κλάδους. Η έρευνα αφορούσε τη μέτρηση των δεικτών i2010 και διεξήχθη με προσωπικές συνεντεύξεις.  Το μεθοδολογικό πλαίσιο υιοθετήθηκε από τη Eurostat, από όπου αντλήθηκαν και τα συγκριτικά στοιχεία με την Ε.Ε.

Η Epsilon Net «National Champion» στα European Business Awards

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γ. Μίχος, το 2008, είχε ανακηρυχθεί ως «Καινοτόμος Επιχειρηματίας της Χρονιάς» από την Ernst & Young. Ο θεσμός των European Business Awards, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα events του επιχειρηματικού κόσμου μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ και οι εταιρείες που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, επιλέγονται βάσει αυστηρών κριτηρίων και εισέρχονται στον διαγωνισμό κατόπιν πρόσκλησης. Η Epsilon Net, επιλέχθηκε ανάμεσα σε 100 και πλέον μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος. H συμμετοχή της εταιρείας αφορά την Καινοτομία για τους τομείς δραστηριότητάς της, η οποία αποτελεί προσωπικό όραμα του κου Μίχου και στο οποίο η Διοίκηση συνεχίζει να στηρίζει και να επενδύει.

cosmoONE: Παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών δημοπρασιών στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Η σύμβαση θα έχει διάρκεια δύο ετών, ενώ η  cosmoONE επιλέχθηκε μετά από διαγωνισμό με κλειστή διαδικασία. Ο ΔΑΑ έχει ήδη πραγματοποιήσει με επιτυχία δύο ηλεκτρονικές δημοπρασίες, εξασφαλίζοντας  σημαντική εξοικονόμηση κόστους έναντι του αρχικού προϋπολογισμού. Η χρήση της υπηρεσίας ηλεκτρονικών δημοπρασιών εντάσσεται στη στρατηγική του ΔΑΑ για επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, μεγιστοποιώντας τα ποσοτικά και ποιοτικά οφέλη από τη χρήση τους. Η cosmoONE, έχοντας πραγματοποιήσει περισσότερες από 2.500 ηλεκτρονικές δημοπρασίες και 7.000 ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς, συνεχίζει να προσθέτει τους σημαντικότερους οργανισμούς στη λίστα των συνεργατών της, έχοντας πάντα ως στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και την εξοικονόμηση πόρων.

Στην Κόρυμβος κατακυρώθηκε έργο του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Το έργο αφορά στην ανάπτυξη μηχανισμών και υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (e-government) από το Ο.Ε.Ε. Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του Ο.Ε.Ε. προς τα μέλη του, μέσα από ένα νέο μοντέλο ηλεκτρονικής επιχειρησιακής λειτουργίας, συγκεντρώνοντας όλες τις επιχειρησιακές διαστάσεις σε μία ενιαία πλατφόρμα για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών (one-stop-shop). Συγκεκριμένα, το έργο στοχεύει στην παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών, οι οποίες θα είναι πλήρως διαθέσιμες ηλεκτρονικά (fully available online), θα επιτυγχάνουν δηλαδή το μέγιστο βαθμό ολοκλήρωσης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 218.263,50 ευρώ, με Φ.Π.Α. Σημειώνεται ότι στο διαγωνισμό είχαν καταβληθεί συνολικά 8 προσφορές.

Έναρξη εργασιών για τη Unisystems Turk Bilgi Teknolojileri στην Τουρκία

Η Uni Systems συμμετέχει στη νέα εταιρεία με ποσοστό 80% και η BIS με το υπόλοιπο 20% και η λειτουργία της εταιρείας αναμένεται να αρχίσει τον Οκτώβριο με τη βασική δραστηριότητά της να καλύπτει τον Τραπεζικό και Χρηματοοικονομικό τομέα, καθώς και τον τομέα Τηλεπικοινωνιών. Η έδρα της νέας εταιρείας βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και η διοίκησή της θα έχει μικτό σχήμα, με Πρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνουσα Σύμβουλο την κα. Ulku Unal, η οποία είναι μια εκ των βασικών μετόχων της BIS και διαθέτει πολυετή εμπειρία σε θέσεις ευθύνης ανάπτυξης τεχνολογιών σε μεγάλες τράπεζες της Τουρκίας. Παράλληλα, στελέχη της Uni Systems με σημαντική εμπειρία θα τεθούν επικεφαλής βασικών λειτουργικών θέσεων.

«Με την ίδρυση της νέας θυγατρικής μας εταιρείας στην Τουρκία κεφαλαιοποιούμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία της Uni Systems, η οποία προκύπτει από τα πενήντα χρόνια εξειδίκευσής μας στη Πληροφορική», δήλωσε ο κ. Γιάννης Λουμάκης Διευθύνων Σύμβουλος της Uni Systems και Αντιπρόεδρος της νέας εταιρείας. «Η επένδυση αυτή, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα της στρατηγικής μας για περαιτέρω επέκταση της Εταιρείας στο εξωτερικό. Είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι που ο στόχος που έχουμε θέσει τα τελευταία χρόνια για τη διεθνοποίηση και διεύρυνση  των δραστηριοτήτων μας, επιτυγχάνεται σταθερά.»