Συνεχίζεται η ανάπτυξη στην αγορά Purpose-Built Backup Appliance το β’ τρίμηνο

Η συνολική αγορά open systems PBBA αυξήθηκε σημαντικά στα 639,8 εκατ. δολ., παρουσιάζοντας αύξηση 13,3% από το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι. Παγκοσμίως η χωρητικότητα της αγοράς PBBA άγγιξε τα 394.940 terabytes, αυξημένη κατά 40,9% ετησίως. Η παγκόσμια αγορά PBBA συνεχίζει, κατά το β’ τρίμηνο, να ξεπερνά αυτή των συστημάτων External Disk με μεγάλη διαφορά και συνεχίζει να παρουσιάζει μεγάλη αύξηση κερδών, χωρητικότητας και παραγγελιών. Επίσης, τονίζουν ότι η appliance-based προστασία και recovery έχει πλέον εδραιωθεί στα περιβάλλοντα χρήσης των πελατών, ως απλοποιημένη προσέγγιση για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις backup και recovery.

Microsoft: τεχνολογική εκπαίδευση μέσω της πρωτοβουλίας YouthSpark

Αξιοποιώντας ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν για 103 εκατομμύρια νέους κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους, η Microsoft αυξάνει την πρόσβαση στην επιστήμη των υπολογιστών μέσω της επέκτασης των TEALS- Σχολών Τεχνολογίας, Εκπαίδευσης και Παιδείας- και παρέχει ανώτερες δεξιότητες ψηφιακής μόρφωσης και τεχνολογίας μέσω του προγράμματος YouthSpark Hub. Προκειμένου να δώσει στους νέους την ευκαιρία να αποκτήσουν σημαντικές τεχνολογικές δεξιότητες όπως απαιτούνται για τα επαγγέλματα του σήμερα, η Microsoft ξεκίνησε ένα διαδραστικό παιχνίδι ψηφιακής εκπαίδευσης για το Office 2013 στο YouthSpark Hub για δωρεάν πρόσβαση στη γνώση βασικής επεξεργασίας κειμένου, παρουσιάσεων, βάσεων δεδομένων και υπολογιστικών φύλλων. Στην Ελλάδα το Getbusy.gr το εκπαιδευτικό portal που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής HePIS, έχει προσελκύσει πάνω από 60.000 επισκέψεις μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους με πάνω από 7.700 νέους να έχουν λάβει μέρος στο ερωτηματολόγιο του διαδικτυακού διαγωνισμού γνώσεων.

Αύξηση 250 δισ. δολ. στα έσοδα των κορυφαίων καινοτόμων εταιρειών

Και αυτό χάρη στην εφαρμογή προηγμένων στρατηγικών καινοτομίας σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων τους. Η νέα έρευνα της PwC “Breakthrough Innovation and Growth–your $500 million opportunity”, η οποία εξετάζει την καινοτομία σε σχέση με την ανάπτυξη, επισημαίνει την άμεση συσχέτιση μεταξύ της αριστείας στην καινοτομία και της υψηλής ανάπτυξης. Σύμφωνα με τη μελέτη, το ένα πέμπτο των κορυφαίων καινοτόμων εταιρειών παγκοσμίως εκτιμούν ότι ο ρυθμός ανάπτυξής τους τα επόμενα πέντε χρόνια θα διπλασιαστεί σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο, ενώ θα τριπλασιαστεί σε σχέση με τον μέσο ρυθμό ανάπτυξης των λιγότερο καινοτόμων εταιρειών.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι εταιρείες προχωρούν σε θεμελιώδη μεταβολή του τρόπου με τον οποίο καινοτομούν. Η καινοτομία έχει αρχίσει να επεκτείνεται με σταθερό ρυθμό πέρα από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες,  στα επιχειρηματικά μοντέλα, στα λειτουργικά συστήματα και στην εμπειρία των πελατών. Επιπλέον, η συνεργασία τόσο με εσωτερικούς όσο και με εξωτερικούς συνεργάτες έχει ζωτική σημασία σε αυτές τις προσπάθειες. Ενώ στο παρελθόν η καινοτομία αφορούσε κυρίως τις εταιρείες τεχνολογίας και καταναλωτικών αγαθών στις ανεπτυγμένες οικονομίες, σήμερα έχει μετατραπεί σε κύριο μοχλό ανάπτυξης για όλες τις εταιρείες ανεξαρτήτως κλάδου και τόπου.

Τέλος, έρευνα αποκαλύπτει, επίσης, ότι η επιτυχία της καινοτομίας εξαρτάται από την ανάπτυξη καλής στρατηγικής, αφού σχεδόν το 80% των κορυφαίων καινοτόμων εταιρειών δήλωσαν ότι διαθέτουν λεπτομερώς καθορισμένες στρατηγικές, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό όσον αφορά τις λιγότερο καινοτόμες εταιρείες διαμορφώνεται κάτω από το 50%.

4,7 δισ. δολ. προσφέρει η Fairfax για την εξαγορά της Blackberry

Η Fairfax ήδη κατέχει περίπου το 10% των μετοχών της BlackBerry και θα αποκτήσει το υπόλοιπο στην τιμή των 9 δολ./μετοχή, ενώ σημειώνεται ότι όταν ανακοινώθηκε η προσφορά η μετοχή της BlackBerry κυμαινόταν στα 8,25 δολ. Ωστόσο, η συμφωνία δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου, αφού μέχρι τότε η BlackBerry έχει τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή και με άλλους υποψήφιους αγοραστές και επενδυτές πριν υπογραφεί οποιαδήποτε συμφωνία, ενώ οποιαδήποτε άλλη προσφορά δεχτεί η εταιρεία η Fairfax έχει το δικαιώματα να την «υπερκαλύψει», εφόσον δύναται.

Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, ότι η συμφωνία με την Fairfax θα προσφέρει στην BlackBerry οικονομική σταθερότητα ώστε οι πελάτες της να μην αισθάνονται ανασφάλεια, αφού οι επιχειρησιακοί πελάτες της, κυρίως, αποτελούν για την εταιρεία σημαντικό κομμάτι της, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωσή της την προηγούμενη εβδομάδα ότι μελλοντικά σκοπεύει να επικεντρωθεί σε αυτόν τον τομέα και όχι στον καταναλωτικό. Σύμφωνα, βέβαια, με αναλυτές της αγορές η προσφορά αυτή αποτελεί ιδανική επιλογή για την BlackBerry, καθώς θα της δώσει τον χρόνο να αναδιοργανωθεί και θα «ηρεμήσει» τους επενδυτές της.

Η μουσική υπηρεσία Spotify διαθέσιμη στην Ελλάδα

Η Spotify προσφέρει δύο υπηρεσίες, το Spotify Free – για άμεση και δωρεάν πρόσβαση από το υπολογιστή – και το Spotify Unlimited – χωρίς διαφημίσεις και χωρίς καμία δέσμευση με 3,49 ευρώ/μήνα. To Spotify είναι η μεγαλύτερη μουσική υπηρεσία του είδους της στον κόσμο, με πάνω από 24 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες και πάνω από 6 εκατομμύρια συνδρομητές. Για περισσότερες πληροφορίες ή για χρήση του Spotify, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.spotify.com  ή επισκεφτείτε στο Facebook www.facebook.com/spotify.

Τα tablet της Lenovo από τη Westnet Distribution

Με βασικά χαρακτηριστικά την καινοτομία, τον κομψό σχεδιασμό, τη λειτουργικότητα, την αξιοπιστία και τις ανταγωνιστικές τιμές έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις στην παγκόσμια αγορά, αναβαθμίζοντας την έννοια του “touch”.  Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν τα νέα IdeaTab A1000, IdeaTab A3000 και IdeaTab S6000 που διατίθενται σε ελκυστικές τιμές λιανικής που ξεκινούν από 129€, 229€ και 369€, αντίστοιχα. Ο Χρήστος Καλογεράκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Westnet δήλωσε: «Σήμερα, είμαστε εδώ για να εγκαινιάσουμε την αποκλειστική διανομή των tablets της Lenovo από τη Westnet. Είναι μία συνεργασία που μας τιμά ιδιαίτερα, καθώς επισφραγίζει την αμοιβαία εμπιστοσύνη και εκτίμηση ανάμεσα στις δύο εταιρείες.

Η Westnet με μία πολύ δυνατή ομάδα και γνώση της αγοράς θα στηρίξει τη Lenovo στη διεύρυνση των μεριδίων της στην ελληνική αγορά μέσα από σωστή διανομή και προώθηση». Ο Μιχάλης Οικονομάκης, Γενικός Διευθυντής της Lenovo για Ελλάδα και Κύπρο προσέθεσε: «Η Lenovo έχει κατακτήσει την πρώτη θέση μεριδίων παγκοσμίως στον τομέα των PC. Σε ότι αφορά την ελληνική αγορά, το 2012 διαθέσαμε 45.000 συστήματα ηλεκτρονικών Υπολογιστών κατακτώντας μερίδιο 10%, ενώ στην κατηγορία των tablets, η εταιρεία έχει ήδη κερδίσει μερίδιο αγοράς 8,6% σε διάστημα μικρότερο του ενός εξαμήνου. Θεωρούμε ότι η συνεργασία μας με τη Westnet έχει συμβάλλει σημαντικά σε αυτή την επιτυχία, ενώ παράλληλα προσδοκούμε σε μια εξίσου δυναμική συνέχεια».

Η Globo Technologies πιστοποιείται ως Microsoft Silver Partner

Η εταιρεία η οποία κατέχει ήδη την εξειδίκευση του Planning Services Partner for SharePoint, έλαβε τη συγκεκριμένη αναβάθμιση μετά από εκτενή εκπαίδευση και αξιολόγηση των μηχανικών της, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά το υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης και τεχνογνωσίας που διαθέτει. Η Globo Technologies διαθέτει μια ευρεία επιλογή από υπηρεσίες και λύσεις για την πλήρη αξιοποίηση του περιβάλλοντος SharePoint που αποτελεί τη βασική πρόταση της Microsoft σε ότι αφορά το Collaboration & Content: ανάλυση και σχεδιασμός, υλοποίηση και ανάπτυξη εφαρμογών, αναβάθμιση, μετάπτωση, διασύνδεση και υποστήριξη.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει έργα βασισμένα στην πλατφόρμα SharePoint, αναπτύσσοντας  λύσεις  που διευκολύνουν και αναβαθμίζουν την καθημερινή εργασία σε ένα γνώριμο περιβάλλον,  βασισμένο  στο διαδίκτυο και στα εργαλεία καθημερινής χρήσης της Microsoft, όπως είναι το Office και το Project. Χρησιμοποιώντας το SharePoint τα στελέχη μιας επιχείρησης μπορούν να μοιράζονται τις ιδέες και τις εμπειρίες τους, να αναπτύσσουν εφαρμογές για τις ανάγκες τους και να βρίσκουν τις κατάλληλες πληροφορίες ώστε να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις.

Έργο του Υπ. Παιδείας στην ένωση The Hub-i4G-Dynacomp-Ακμή-KEK

Η δαπάνη του έργου ανέρχεται στο 1.339.288 ευρώ με Φ.Π.Α. Το έργο αφορά κυρίως στην υποστήριξη νέων που έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας μέσω εντατικής επιχειρηματικής εκπαίδευσης και ανάπτυξης επιχειρηματικών δεξιοτήτων, καθώς και στην υποστήριξή τους για να πραγματοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Στην Β’ φάση θα δημιουργηθούν 4 τουλάχιστον Κυψέλες Επιχειρηματικότητας.

Η Performance υλοποιεί την πρώτη εγκατάσταση NetBackup appliance στην Ελλάδα

Το έργο αφορούσε την εγκατάσταση Symantec Netbackup Appliance 5220, υπηρεσίες σχεδιασμού και υλοποίησης της λύσης καθώς και εκπαίδευσης χρηστών. Το Netbackup Appliance περιλαμβάνει την τελευταία έκδοση του λογισμικού NetBackup, αποτελεί μία ολοκληρωμένη συσκευή backup και deduplication και προσφέρει μία ενιαία λύση για ολοκληρωμένο backup μέσω μίας συσκευής σε server, αποθηκευτικά μέσα και λογισμικό.

Ενώ πολλές λύσεις απαιτούν μία ΙΤ ομάδα για να ενοποιήσει πολλαπλές λύσεις από tape, δίσκους, dedupe, physical, virtual snapshots και backup, οι συσκευές της Symantec εγκαθίστανται σε λιγότερο από 30 λεπτά και προσφέρουν ενοποιημένο hardware, software και dedupe αποθηκευτική δυνατότητα, παρέχοντας στους πελάτες απλούστευση και κορυφαία απόδοση από ένα προμηθευτή.

Όπως δήλωσε ο Δ/ντής Πληροφορικής & Τεχνολογίας της Marine Management Services, Κ. Ψωμόπουλος, «με τη λύση μειώνεται δραματικά ο χρόνος ανάκτησης των δεδομένων σε περίπτωση μερικής ή ολικής απώλειάς τους, με αποτέλεσμα την γρήγορη επαναφορά της επιχειρησιακής ετοιμότητας». Σημειώνεται ότι αυτή αποτελεί την πρώτη εγκατάσταση NetBackup appliance  στην Ελλάδα.