ΙDC: Αύξηση παραγγελιών συσκευών thin client

Η IDC αναμένει ότι οι συνολικές παραγγελίες του 2013 θα αγγίξουν τα 5,3 εκατ., αντιπροσωπεύοντας 2,1% ετήσια αύξηση. Ωστόσο, οι προβλέψεις για το 2014 αναμένεται να φτάσουν τα 5,9%, αυξημένες κατά 10,4%, ενώ μέχρι το 2017 οι παραγγελίες αναμένεται να αγγίξουν τα 8,3 εκατ. παγκοσμίως. Από τεχνολογικής άποψης, οι thin clients αντιπροσωπεύουν το 96% των επιχειρησιακών συσκευών client, ενώ οι zero clients αντιπροσωπεύουν το 24% του μεριδίου αγοράς, με τους Linux-based thin clients να τους ξεπερνούν οριακά με 25%.

Η Dotsoft αναλαμβάνει έργο στην ESA

Η Dotsoft συμμετείχε στον διαγωνισμό σε συνεργασία με την ισπανική Bilbomatica η οποία συμμετέχει στο έργο ως υπεργολάβος της Dotsoft. Το έργο αφορά στην καθημερινή υποστήριξη της λειτουργίας των διαδικτυακών τόπων και εφαρμογών της ΤΙΑ τόσο σε τεχνικό επίπεδο (Web & DB maintenance and support) όσο και σε δημιουργικό (web design and editing) και ο συνολικός προϋπολογισμός του ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.

Η Oracle παρουσίασε τα SPARC M6-32 και Oracle SuperCluster M6-32

Οι servers SPARC M6-32 με έως 32 terabyte μνήμης και έως 384 πυρήνες επεξεργαστή μπορούν να εκτελούν ολόκληρες εφαρμογές και βάσεις δεδομένων στη μνήμη, επιτυγχάνοντας πρωτόγνωρη απόδοση. Το Oracle SuperCluster M6-32 είναι το ταχύτερο και πιο επεκτάσιμο προϊόν της οικογένειας Oracle Engineered Systems και ενοποιεί servers SPARC M6-32 με Exadata Storage Servers βελτιστοποιημένους για μέγιστη απόδοση στην Oracle Database. Η τεράστια μνήμη του συστήματος SPARC M6-32, σε συνδυασμό με τις ολοκληρωμένες δυνατότητες virtualization χωρίς κόστος και με μηδενική επιβάρυνση επιδόσεων, το καθιστούν ιδανική πλατφόρμα ενοποίησης για κρίσιμους φόρτους εργασίας.

Επιπλέον, το Oracle VM Server for SPARC επιτρέπει τη δημιουργία έως και 128 εικονικών μηχανών ανά δυναμικό τομέα, επιτυγχάνοντας περαιτέρω εικονικοποίηση της τεράστιας μνήμης και των πόρων I/O του server SPARC M6-32. Το Oracle SuperCluster M6-32 διευρύνει τη σειρά προϊόντων Oracle SuperCluster και μπορεί να εξασφαλίσει 10-20 φορές ταχύτερες επιδόσεις σε κρίσιμης σημασίας επιχειρηματικές εφαρμογές, 10 φορές ταχύτερη εκτέλεση ερωτημάτων σε βάσεις δεδομένων και δημιουργία αναφορών, 10 φορές μεγαλύτερη συμπίεση βάσης δεδομένων, 5 φορές ταχύτερη διάθεση στην αγορά και 3 φορές μικρότερο κόστος διαχείρισης και χρόνο συντήρησης, σε σύγκριση με αυτοσχέδια συστήματα.

Συνάντηση Υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη με εκπρόσωπους καινοτόμων επιχειρήσεων

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων για την βέλτιστη διαμόρφωση των προγραμμάτων στήριξης των καινοτόμων επιχειρήσεων στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ (2014-2020). Οι εταιρίες που εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση είναι οι Helic (Λογισμικό) – χρηματοδοτήθηκε από ΕΣΠΑ, συμμετοχή πολλών ξένων και ελληνικών funds, παράγει λογισμικό για τη σχεδίαση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων ασύρματων επικοινωνιών, Antcor (Λογισμικό), Nanoradio (Tεχνολογίες τηλεπικοινωνιών), Phaistos Networks (Λογισμικό), Bytemobile (Τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας) και Inaccess.

Ο Υπ. Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε σχετικά, μετά το τέλος της συνάντησης: «Συναντηθήκαμε σήμερα με εκπροσώπους επιχειρήσεων που καινοτομούν, που δεν το βάζουν κάτω παρά την κρίση, που επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους,  προσλαμβάνουν νέους Έλληνες. Η δραστηριότητά τους είναι διπλά σημαντική, ακριβώς γιατί δείχνει πως εκτός από την Ελλάδα της κρίσης υπάρχει και η φωτεινή πλευρά της χώρας μας. Συζητήσαμε λοιπόν για το πώς μπορεί να δομηθεί το ΕΣΠΑ και συμφωνήσαμε να μην είναι η συνάντησή μας αυτή η τελευταία, αλλά η πρώτη στη σειρά συναντήσεων που θα στοχεύουν ακριβώς στο να ληφθεί υπόψη η άποψη των επιχειρήσεων αυτών σε σχέση με το πρόγραμμα για την επιχειρηματικότητα στο νέο ΕΣΠΑ. Έτσι θα λειτουργήσουμε συνολικά με τις επιχειρήσεις».

Συνεργασία ΣΕΒ-Google για τη στήριξη των εξωστρεφών επιχειρήσεων

Η Διαδικτυακή Πλατφόρμα που κτίζει ο ΣΕΒ με την υποστήριξη της Google αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών της Google σε μία σειρά ενεργειών, όπως e-learning, video conferencing, κ.ά. Η πλατφόρμα θα είναι αρχικά διαθέσιμη στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια “Export Expert” του ΣΕΒ, , ενώ στη  συνέχεια θα υποστηρίξει τις Πρωτοβουλίες του ΣΕΒ για τη Νεανική Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία, όπως και άλλες δράσεις που αναπτύσσει ο ΣΕΒ προς τα μέλη του.

Ο Χάρης Κυριαζής, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ δήλωσε: «Ο ΣΕΒ σχεδίασε και υλοποιεί μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία με βασικούς πυλώνες την Εξωστρέφεια, την Καινοτομία και την Νεανική Επιχειρηματικότητα, με σκοπό την αναβάθμιση της ελληνικής παραγωγικής βάσης και την ενίσχυση του αναπτυξιακού δυναμικού της χώρας. Η συνεργασία της Google στην πρωτοβουλία αυτή του ΣΕΒ, η οποία μας διαθέτει τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες εκπαίδευσης, πληροφόρησης και συμβουλευτικής υποστήριξης, συμβάλλει έμπρακτα στη στήριξη στελεχών και επιχειρήσεων που φιλοδοξούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των διεθνών αγορών».

To Openfund επενδύει στην Total Eclipse

Συγκεκριμένα, το Openfund συμμετείχε μαζί με ιδιώτες επενδυτές στην επένδυση ύψους 430.000 ευρώ στην εταιρεία Total Eclipse, ένα studio ανάπτυξης παιχνιδιών για όλη την οικογένεια από τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την πρώτη αντίστοιχη επένδυση που πραγματοποιείται σε εταιρεία της περιοχής και το μεγαλύτερο μέρος της προήλθε από το Openfund.

Στόχος της Total Eclipse, με την είσοδο των επενδυτικών κεφαλαίων, είναι να εκπληρώσει το επιχειρηματικό της σχέδιο και να καθιερωθεί ως ένα κορυφαίο brand στο casual gaming. Η χρηματοδότηση θα κατευθυνθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας που αναπτύσσει εσωτερικά η εταιρεία, στην κυκλοφορία μίας σειράς παιχνιδιών σε διαφορετικές πλατφόρμες και αγορές, καθώς και στη διεύρυνση της ομάδας της εταιρείας. Ήδη, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας επένδυσης, η Total Eclipse μετακινήθηκε σε νέα γραφεία και προχώρησε στην πρόσληψη δύο μηχανικών λογισμικού και ενός σχεδιαστή.

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση

Οι φορείς που ανταποκρίθηκαν, όπως οι Συνήγορος του Πολίτη, Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, E.Σ.Α.μεΑ, ΣΕΠΕ, ΕΕΛ/ΛΑΚ, Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς, ΕΝ.ΠΕ, διατύπωσαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης, το οποίο αποσκοπεί στην βελτίωση των δημοσίων υπηρεσιών,  την προώθηση της διαφάνειας και την αποτελεσματική διαχείριση των δημόσιων πόρων.

Η Ε. Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι η κυβέρνηση προωθεί ένα σύνολο πρωτοβουλιών που επιτρέπει τη μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο δημόσιας διοίκησης, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών και την καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης στις σχέσεις κράτους – πολίτη, διευκολύνουν πολίτες και επιχειρήσεις στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο, εξασφαλίζουν τον έλεγχο της δημόσιας διοίκησης και διευκολύνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Επιπλέον, το νέο πρόγραμμα Διαύγεια δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να έχει ευκολότερη πρόσβαση στις πληροφορίες και να υποβάλλει σχόλια για κάθε απόφαση. Από την πλευρά τους, οι φορείς που συμμετείχαν εξέφρασαν την ικανοποίησή τους καθώς είναι η πρώτη φορά που λαμβάνουν μέρος σε αντίστοιχες διαδικασίες, ενώ παράλληλα ζήτησαν ενεργή πρόσβαση στην κοινωνία της πληροφορίας και περαιτέρω διάθεση ανοιχτών δεδομένων.

Σε Allweb και Globo δύο HelpDesk της Μ.Ο.Δ. ΑΕ

Επίσης, στην Globo Technologies κατακυρώθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο διαγωνισμός για το έργο: «Τεχνική υποστήριξη λειτουργίας και διαχείρισης ερωτημάτων (help desk) χρηστών προς την Ομάδα Υποστήριξης Εφαρμογών Πληροφορικής του ΟΠΣ», έναντι τιμήματος 60.000 ευρώ περίπου.