Μείωση των καθαρών εσόδων για τη Yahoo

Παράλληλα με την ανακοίνωση, η εταιρεία χαμήλωσε τις προβλέψεις της σχετικά με τα συνολικά κέρδη και τα έσοδά της για το 2013. Όπως δήλωσε η CEO της εταιρείας, Marissa Mayer, είναι πολύ νωρίς για μία εταιρεία που έχει επικεντρωθεί στην εύρεση νέων ταλέντων και την ανανέωση των προϊόντων της να παρουσιάσει βελτιωμένα αποτελέσματα. Ταυτόχρονα, η Mayer έχει αποφασίσει τον ανασχεδιασμό πολλών sites και εφαρμογών της εταιρείας ώστε να παρέχει πιο προσωποποιημένο περιεχόμενο στους χρήστες, ενώ έχει προχωρήσει και στην εξαγορά πολλών start-ups – όπως το Tumblr – με σκοπό να προσελκύσει νέους χρήστες μέσω smartphones και tablets.

Οι προσπάθειές της αυτές φαίνεται να αποδίδουν καρπούς, αφού πλέον τα sites της εταιρείας δέχονται περισσότερους από 800 εκατ. χρήστες το μήνα, αυξημένοι κατά 15% από τότε που η Mayer ανέλαβε καθήκοντα. Επίσης, οι mobile χρήστες ανά μήνα έχουν αυξηθεί κατά 15% στα 390 εκατ. Τα έσοδα της Yahoo από display διαφημίσεις, που αποτελούν περίπου το 40% των πωλήσεών της, μειώθηκε κατά 6,7% στα 421 εκατ. δολ.

Υστερούν σε βασικές ηλεκτρονικές γνώσεις

Ενδεικτικό στοιχείο είναι ότι μόνο το 9,2% των απασχολούμενων σε δημόσιες υπηρεσίες διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, ενώ το ποσοστό των κατόχων διδακτορικού διπλώματος πέφτει στο 3,4%. Στη συντριπτική του πλειονότητα το προσωπικό του Δημοσίου είναι ηλεκτρονικά αναλφάβητο με περίπου έξι στους δέκα να μην διαθέτουν γνώσεις επεξεργασίας κειμένου, αλλά ούτε καν να μπορούν να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο. Αρνητική «έκπληξη» προκαλεί, επίσης, το γεγονός ότι μόλις το 35,3% των υπαλλήλων είναι σε θέση να στείλει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα.

Η διακίνηση δεδομένων στο cloud θα υπερισχύσει εκείνης των data center

Η συνολική παγκόσμια διακίνηση δεδομένων των data center θα τριπλασιαστεί και θα ανέλθει συνολικά σε 7,7 zettabyte ετησίως έως το 2017 (ένα zettabyte είναι ένα δισεκατομμύριο terabyte). Σε παγκόσμιο επίπεδο, η διακίνηση δεδομένων cloud θα αυξηθεί από το 46% της συνολικής διακίνησης δεδομένων των data center (98 exabyte τον μήνα ή 1,2 zettabyte ετησίως) το 2012 στο 69% (443 exabyte τον μήνα ή 5,3 zettabyte ετησίως) έως το 2017. Περίπου το 17% της διακίνησης δεδομένων των data center θα τροφοδοτείται από τους τελικούς χρήστες που χρησιμοποιούν το cloud για αναζήτηση στο web, video streaming και συνεργασία τα οποία συμβάλλουν στο Internet of Everything, τη σύνδεση μέσω δικτύων, ανθρώπων, δεδομένων, διαδικασιών και πραγμάτων.

Για την περίοδο 2012-2017, η Cisco προβλέπει ότι το 7% της διακίνησης δεδομένων των data center θα αφορά τη διακίνηση μεταξύ data center και θα προέρχεται κυρίως από αντιγραφή δεδομένων και ενημερώσεις λογισμικού/συστήματος. Ένα επιπλέον 76% της διακίνησης δεδομένων θα παραμείνει εντός των data center και θα προέρχεται κυρίως από την αποθήκευση, την παραγωγή και την ανάπτυξη δεδομένων σε εικονικό περιβάλλον. Επίσης, αναφορικά με τις μεταβάσεις φορτίου δεδομένων, κατά την περίοδο 2012-2017, ο φόρτος εργασίας των data center θα αυξηθεί κατά 2,3 φορές, ενώ ο φορτίο δεδομένων cloud θα αυξηθεί κατά 3,7 φορές.

Σε επίπεδο περιοχών, η έκθεση Cisco Global Cloud Index προβλέπει ότι μέχρι το 2017 η Μέση Ανατολή και η Αφρική θα σημειώσουν το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης διακίνησης δεδομένων cloud (CAGR 57%), ακολουθούμενες από τον Ασιατικό Ειρηνικό (CAGR 43%) και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (CAGR 36%).

IBM: Μειωμένα έσοδα – αυξημένα καθαρά κέρδη

Σύμφωνα με τον CFO της εταιρείας, Mark Loughridge,  ενώ η κερδοφορία της εταιρείας μειώθηκε κατά 1 δις. δολ. μέσα σε ένα χρόνο με τις νομισματικές επιπτώσεις να έχουν αρνητική επιρροή που σε αξία άγγιξε τα 500 εκατ. δολ. ετησίως. Η αγορά του hardware έχει επηρεαστεί περισσότερο στην Κίνα, η οποία αντιπροσωπεύει το 5% των δραστηριοτήτων της εταιρείας και περίπου 40% αυτών των δραστηριοτήτων αφορούν την αγορά hardware. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά της Κίνας φέτος παρουσίασε ύφεση που επηρέασε τόσο τις εταιρικές όσο και τις δημόσιες δαπάνες, καθώς η χώρα αναπτύσσει ένα νέο σχέδιο οικονομικής μεταρρύθμισης.

Τα έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 23,7 δις., λιγότερα από τις προβλέπεις των 24,7 δις. της Wall Street, κυρίως λόγω της μείωσης 17% που σημειώθκε στα έσοδα από hardware, εξαιρουμένων των servers System z mainframe, τα οποία παρουσίασαν αύξηση εσόδων 6%. Αντίθετα, τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 6% και άγγιξαν τα 4 δις. Σε ερώτηση σχετικά με το αν οι επενδυτές της εταιρείας πρέπει να αναμένουν μηδενική αύξηση εσόδων και ελάχιστα κέρδη στο μέλλον, ο Loughridge δεσμεύτηκε ότι το 2014 η εταιρεία θα παρουσιάσει ισχυρότερη λειτουργική απόδοση.

Η HP βοηθά τη L’oreal Hellas να αυξήσει την παραγωγικότητα του Data Center της

Η λύση υλοποιήθηκε μέσω του συνεργάτη της HP, Pronet A.E. To πολύ υψηλό availability της λύσης (99.999%), το επιπέδου enterprise functionality και οι οικονομίες κλίμακος που θα επωφεληθεί η L’oreal από το μοναδικό στην αγορά Thin Provisioning, ήταν οι κυριότεροι λόγοι που οδήγησαν στην επιλογή της HP. Με αυτή τη λύση, η L’oreal θα καταφέρει να αυξήσει την απόδοση και το uptime των εφαρμογών της, το user experience των σταθερών και mobile χρηστών της, να ελαχιστοποιήσει το footprint στο Data Center της και να μειώσει συνολικά το κόστος αποθήκευσης μέσω του Thin Guarantee προγράμματος της ΗΡ. To HP 3PAR storage αντικατέστησε το HP EVA P6300 storage σύστημα που διέθετε το Data Center της L’OREAL. Με τη βοήθεια των εξειδικευμένων μηχανικών της HP, τα δεδομένα μεταφέρθηκαν από το ένα σύστημα στο άλλο με τη χρήση των Import εργαλείων των δύο storages με minimum disruption σε Windows hosts και zero downtime στην ESX farm.

Νέο web site από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

Καινοτομία στην όλη υλοποίηση και παρουσίαση έχει να κάνει με το micro site που εμπεριέχεται στο κυρίως web site το οποίο είναι  εκπαιδευτικού χαρακτήρα για τα παιδία ηλικίας μέχρι 12 ετών. Οι Μικροί Συνέταιροι, https://epirusbank.com/kids/index.html  όπως ονομάζεται και το microsite οι μαθητές μπορούν μέσα από μια πολύ εύκολη διαδικασία να γίνουν συνέταιροι της τράπεζας.

Διπλασιάζεται ο προϋπολογισμός της συνεργασίας «Ελλάδας-Ισραήλ 2013-2015»

Συγκεκριμένα, μετά τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας Δρ. Χρήστου Βασιλάκου στην επίσημη ελληνική αποστολή, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Ισραήλ και τις επαφές που πραγματοποίησε με τους αντίστοιχους φορείς της ισραηλινής κυβέρνησης, αποφασίστηκε από κοινού η αύξηση του προϋπολογισμού της διακρατικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ από 5 εκατ. σε 10 εκατ. ευρώ. Η αύξηση αυτή θα δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερα ελληνικά και ισραηλινά ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις να προωθήσουν τα κοινά σημεία επαφής σε επίπεδο έρευνας και τεχνολογίας.