«Πέφτει» η μετοχή του Facebook, μετά τις συνεχείς διακοπές

Λόγω της ώρας του προβλήματος, οι χρήστες που αντιμετώπισαν πρόβλημα ήταν κυρίως εκτός των Η.Π.Α., ενώ το πρόβλημα διήρκησε 42 λεπτά. Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, τεχνικός της εταιρείας δήλωσε ότι το πρόβλημα προήλθε από το κεντρικό σύστημα που συνδέει τα posts, τις φωτογραφίες και τις ανανεώσεις των status με τους χρήστες και τις ομάδες του Facebook. Αν και μικρή η «ζημιά» για τους απλούς χρήστες, στον επιχειρηματικό κόσμο ακόμη και λίγα δευτερόλεπτα καθυστέρησης μπορεί να μεταφράζονται σε εκατομμύρια δολάρια χαμένων εσόδων και ζημιά ακόμη και στην αξιοπιστία και τη φήμη της εταιρείας.

Η Microsoft εξαγόρασε την Adxstudio

Το προϊόν που αγοράζει η Microsoft επιτρέπει στις επιχειρήσεις να συνδέονται με το σύστημα Dynamics σε ένα portal που μπορεί έπειτα να χρησιμοποιηθεί για διάφορες εργασίες, όπως λύσεις τεχνικής υποστήριξης, διαχείριση εταιρικών σχέσεων και άλλα. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στο να γίνει το Dynamics πιο χρηστικό ακριβώς όταν οι εταιρείες το αγοράζουν, αντί να απαιτείται να εργαστούν με έναν συνεργάτη για το ίδιο αποτέλεσμα. Η τεχνολογία της Adxstudio θα είναι διαθέσιμη στους πελάτες του Dynamics που έχουν υιοθετήσει την υπηρεσία σε on-premise περιβάλλον και σε αυτούς που έχουν απλά συνδρομή στο Dynamics CRM Online της Microsoft.

Πρώτη η Ελλάδα στην υπερβολική χρήση του διαδικτύου

Δεύτερο θέμα για την Ελλάδα αναδεικνύεται η ιδιωτικότητα online με 16%, ενώ την τρίτη θέση κατέχει ο διαδικτυακός εκφοβισμός με 19%.Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Γραμμής Βοηθείας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου για το πρώτο τετράμηνο του 2015, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 180 αναφορές για υπερβολική χρήση, 96 αναφορές για θέματα online ιδιωτικότηταςκαι 65 αναφορές για cyberbullying.

Η Profile Software ενισχύει την παρουσία στην Ελβετία

Η Profile Software Suisse, μέλος του ομίλου Profile Software, έχει ήδη υλοποιήσει επιτυχώς λύσεις για διαχείριση επενδύσεων σε κορυφαίους οργανισμούς της χώρας με διεθνή παρουσία όπως Private Banks, καθώς και Fund και Wealth Management εταιρείες. Ανάμεσα στις λύσεις που έχουν υλοποιηθεί στην Ελβετική αγορά είναι: το IMSplus, η βραβευμένη πλατφόρμα διαχείρισης επενδύσεων, και το Mobius Wealth η λύση διαχείρισης επενδύσεων μέσω κινητών συσκευών. Σε συνέχεια της πρόσφατης παρουσίασης στην Ελβετία, το Axia, η web-based, omni-channel εφαρμογή, που προσφέρει ευελιξία στους Wealth Managers και τις Τράπεζες, χωρίς απαιτήσεις για εσωτερική ΙΤ υποδομή, προσελκύει αυξημένο ενδιαφέρον. Συνέπεια της διεύρυνσης των δραστηριοτήτων του ομίλου αποτελεί και η συμμετοχή της Profile σε εκδηλώσεις, όπως το Richmond Finance Summit, που πραγματοποιείται στις 1-2 Οκτωβρίου στο Beau Rivage Palace, στην Λωζάννη και αποτελεί κορυφαίο συνέδριο για τον Ελβετικό χρηματοοικονομικό τομέα, με βασικό χαρακτηριστικό τη διοργάνωση one-to-one συναντήσεων μεταξύ των κορυφαίων τραπεζικών στελεχών και ειδικευμένων επαγγελματιών του χρηματοοικονομικού λογισμικού.

Οι Εκδόσεις Σαββάλας στο δίκτυο Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης της Retail@Link

Η συνέργεια του εκδοτικού οίκου με την αλυσίδα Public στις λειτουργίες τιμολόγησης μέσω της λύσης R@L e-Invoicing EDI, προσφέρει τη δυνατότητα άμεσης διασύνδεσης με το πελατολόγιό του και το μεγαλύτερο δίκτυο επιχειρήσεων, χωρίς απαιτήσεις προσαρμογής στα υπάρχοντα συστήματα και τις υποδομές του οργανισμού. Παράλληλα η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί με ολόκληρο το πελατολόγιό της, χωρίς κόστος και με την ευκολία επέκτασης που της προσφέρει ο πάροχος.

Η Odyssey υποψήφια στα βραβεία 2015 Data Impact Awards της Cloudera

Η Cloudera, ηγέτης στο enterprise analytic data management powered by Apache Hadoop, ανακοίνωσε του φιναλίστ στις 9 κατηγορίες τον βραβείων, με την Odyssey να βρίσκεται ανάμεσα στους τρεις υποψήφιους για το βραβείο στην κατηγορία της. Η εταιρεία έχει εφαρμόσει με επιτυχία το Cloudera-powered enterprise data hub, που «άνοιξε το δρόμο» για την επέκταση της πλατφόρμας Odyssey ClearSkies Security as a Service (SECaaS) Security Information and Event Management (SIEM), ενισχύοντας μαζικά τις στατιστικές της ικανότητες και τις ικανότητες ανάλυσης συμπεριφοράς των χρηστών. Όλες οι υποψηφιότητες – που αυξήθηκαν σε ποσότητα κατά 55% ετησίως από το 2014 – αξιολογούνται και βαθμολογούνται από την κριτική επιτροπή που αποτελείται από περισσότερους από 25 ηγέτες της αγοράς data management. Οι νικητές των βραβείων θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής Strata + Hadoop World στη Νέα Υόρκη.

Έργο τηλεματικής της Infotrip στο Δήμο Κασσάνδρας

Ο Δήμος Κασσάνδρας έχει πλέον στη διάθεσή του ένα ολοκληρωμένο εργαλείο για την αποδοτική διαχείριση και παρακολούθηση συνολικά αλλά και μεμονωμένων οχημάτων του στόλου. Τα οφέλη για τον δήμο από την εγκατάσταση της εν λόγω εφαρμογής Ερμής, την οποία έχει αναπτύξει εξ ολοκλήρου η Infotrip είναι, μεταξύ άλλων, η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τη δραστηριότητα των οχημάτων, το ισχυρό εργαλείο εποπτείας και επιχειρησιακής χρήσης, η άμεση ενημέρωση για αποκλίσεις και έκτακτα περιστατικά, η βελτίωση του χρόνου απόκρισης για την αντιμετώπισή τους και η διευκόλυνση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων των αρμοδίων του δήμου με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και την ουσιαστική μείωση του λειτουργικού κόστους.

Έργο της Microbase στον ΟΑΕΔ

Το έργο αφορά στην ανάπτυξη υπηρεσιών για τη λειτουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης (contact center) Πολιτών και Επιχειρήσεων στον ΟΑΕΔ με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων, τη μείωση των επισκέψεων, την αύξηση των παρεχομένων υπηρεσιών  και τέλος τη μείωση του κόστους του ΟΑΕΔ για την παροχή των υπηρεσιών αυτών. Το έργο περιλαμβάνει ανάπτυξη συστήματος Contact Center και Integration, Σύστημα διαχείρισης και διαρκούς ενημέρωσης, Σύστημα Διαχείρισης στατιστικών στοιχείων και δεικτών SLA και KPI. Η σύνθεση του έργου αποτελείται από Call center υποδομής, Call center Βασικής Σύνθεσης και Δυνατοτήτων, Contact Center Υπηρεσίες Knowledge Management. Το έργο θα είναι πολυεπίπεδο και θα συνδυάζει πλήθος τεχνολογιών αφενός για την επίτευξη του τελικού στόχου αφετέρου να αξιολογηθούν επιχειρησιακά από τον ΟΑΕΔ.

Έργο της UniSystems στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Το συγκεκριμένο υποέργο έχει ως κύριο σκοπό την ενσωμάτωση τεχνολογιών RFID στις κυριότερες λειτουργίες της βιβλιοθήκης, με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών, την αύξηση της αποδοτικότητας, τη διασφάλιση των τεκμηρίων, καθώς και την εξοικονόμηση πόρων, τόσο ανθρώπινων όσο και υλικών. Στο πλαίσιο της δράσης θα εγκατασταθεί σύγχρονος εξοπλισμός RFID ο οποίος θα υποστηρίξει τις υπηρεσίες δανεισμού και διαχείρισης του υλικού. Πιο αναλυτικά, θα εγκατασταθούν σε όλο το υλικό της βιβλιοθήκης RFID tags, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα barcodes και τις μαγνητικές ταινίες ασφαλείας, ενώ και η κάρτα χρήστη θα αντικατασταθεί σταδιακά από κάρτα RFID και θα εγκατασταθούν σταθμοί αυτόματου δανεισμού /επιστροφής τεκμηρίων, καθώς και RFID πύλες στις εισόδους. Η ανάδοχος εταιρεία, μεταξύ άλλων, θα εγκαταστήσει όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό (σε επίπεδο υλικού, λογισμικού) και θα μετατρέψει όλα τα απαραίτητα αντικείμενα από barcode σε RFID. Η αξία του έργου ανέρχεται στις 232.224 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.