Σταθερή παραμένει η αγορά συσκευών ασφαλείας στην EMEA

Οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 4% στις 183.885, ενώ σημειώνεται ότι τα επόμενα 5 χρόνια η αγορά αναμένεται να αναπτυχθεί με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 6,3%, αγγίζοντας τα 4,59 δις. δολ. (1.018.373 παραγγελίες) μέχρι το τέλος του 2019. Συνολικά στην περιοχή EMEA, οι συσκευές unified threat management (UTM) αποτέλεσαν την μόνη κατηγορία προϊόντων που παρουσίασαν αύξηση αξίας το β’ τρίμηνο, κατά 12,9% ετησίως, με αποτέλεσμα το μερίδιο αξίας να αγγίξει το 53,9%. Τα επόμενα 5 χρόνια, οι συσκευές UTM αναμένεται να παραμείνουν η μεγαλύτερη προϊοντική κατηγορία, αντιπροσωπεύοντας το 62% μέχρι το 2019. Στη Δυτική Ευρώπη, η αγορά παρουσίασε ελαφριά αύξηση με αξία 646,79 εκατ., με 2,4% ετήσια αύξηση, με τα βασικά προϊόντα που επηρεάζουν την αγορά να είναι και εδώ οι λύσεις UTM, που αντιπροσωπεύουν το 56,5% της αγοράς, με αύξηση 16,9%. Τέλος, στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, οι παραγγελίες μειώθηκαν κατά 2,2% και τα έσοδα των παρόχων μειώθηκαν κατά 6,7% στα 150 εκατ.

Το 1/3 των χρηστών του internet θεωρεί απαραίτητο το cloud

Συγκεκριμένα, το 31% των χρηστών Internet εκτιμά ότι του είναι απαραίτητο για να μπορεί να αποθηκεύει και να διαχειρίζεται φωτογραφίες, αρχεία, μουσική και άλλο περιεχόμενο. Μάλιστα, το 13% συμφωνεί απόλυτα γι’ αυτήν την αναγκαιότητα. Σημαντικό ρόλο στις απόψεις των χρηστών για το cloud φαίνεται ότι διαδραματίζει η ηλικία με το ποσοστό εκείνων που συμφωνούν ότι το υπολογιστικό σύννεφο τους είναι απαραίτητο να εκτοξεύεται στο 37% μεταξύ των καταναλωτών ηλικίας 30-39 ετών. Γεωγραφικά, οι χρήστες στη Λατινική Αμερική αποδεικνύονται οι πιο φανατικοί λάτρεις των υπηρεσιών cloud, ενώ σε Καναδά, Γερμανία και Ιαπωνία, οι καταναλωτές δεν φαίνεται να έχουν πειστεί ακόμη, με αποτέλεσμα οι χώρες αυτές να καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις στη σχετική κατάταξη. Αντίθετα, οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της άποψης ότι το cloud είναι δομικό στοιχείο στις διαδικτυακές συνήθειες των χρηστών εντοπίζονται σε Μεξικό, Βραζιλία, Τουρκία, Κίνα και Ρωσία.

Μείωση 0,8% στα έσοδα της αγοράς ημιαγωγών

Αυτή είναι η πρώτη μείωση των εσόδων από το 2012 όταν η αγορά μειώθηκε κατά 2,6%. Οι παγκόσμιες οικονομικές αντιξοότητες αυξάνουν τα κόστη των ηλεκτρονικών εξοπλισμών σε ορισμένες περιοχές, όπως η Δυτική Ευρώπη και η Ιαπωνία. Αυτό οδηγεί σε μείωση των απευθείας πωλήσεων και ενθαρρύνει τους αγοραστές να μεταβούν σε χαμηλού κόστους εξοπλισμό στις αγορές αυτές. Η Gartner προβλέπει ότι το 2016 η αγορά θα βελτιωθεί και τα έσοδα της αγοράς ημιαγωγών θα αυξηθούν κατά 1,9% στα 344,1 δις. δολ. Τέλος, για το 2016, προβλέπεται μείωση εσόδων της αγοράς DRAM κατά 12,2%, λόγω της πληθώρας εξοπλισμού που οδηγεί σε χαμηλές τιμές.

E.E.: 16 δισ. ευρώ για έρευνα και καινοτομία

Οι νέες δυνατότητες χρηματοδότησης που προσφέρει το πρόγραμμα εργασίας ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις πολιτικές προτεραιότητες της Επιτροπής, που παρουσίασε ο Πρόεδρος Ζαν-Κλoντ Γιούνκερ και θα συμβάλουν ουσιαστικά στη δέσμη επενδύσεων για την απασχόληση, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, στην ψηφιακή ενιαία αγορά, στην πολιτική για την ενεργειακή ένωση και την κλιματική αλλαγή, στην εσωτερική αγορά με μια ισχυρότερη βιομηχανία και στην ανάδειξη της Ευρώπης σε ισχυρότερο παγκόσμιο παράγοντα. Το πρόγραμμα θα υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, μια σειρά διατομεακών πρωτοβουλιών, όπως τεχνολογίες και πρότυπα για την αυτόματη οδήγηση (περίπου 100 εκατ. ευρώ), το Internet of Things (139 εκατ. ευρώ) με επίκεντρο την αντιμετώπιση της ψηφιοποίησης των βιομηχανιών της Ε.Ε., τη «Βιομηχανία 2020» και την «Κυκλική Οικονομία» (670 εκατ. ευρώ) για την ανάπτυξη ισχυρών και βιώσιμων οικονομιών και τις «Έξυπνες και Βιώσιμες Πόλεις» (232 εκατ. ευρώ), ενώ θα διατεθούν 27 εκατ. ευρώ για τις νέες τεχνολογίες με στόχο την πρόληψη του εγκλήματος και της τρομοκρατίας.

Η 8η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα

Σε διεθνές επίπεδο, η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας διοργανώνεται από το Παγκόσμιο Δίκτυο Επιχειρηματικότητας και με την υποστήριξη του ιδρύματος Kauffman. Με εκδηλώσεις και συμμετοχή από 150 χώρες, με πάνω από 24.000 υποστηρικτές και πάνω από 7 εκατομμύρια παριστάμενους διεθνώς, αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια γιορτή για νέους επιχειρηματίες και δημιουργούς θέσεων εργασίας, που ιδρύουν επιχειρήσεις με σκοπό να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, να στηρίξουν ουσιαστικά την οικονομική ανάπτυξη και να συμβάλουν στην επέκταση της ανθρώπινης ευημερίας. Στην Ελλάδα, με την τεράστια οικονομική κρίση και το ισχυρό ανθρώπινο δυναμικό, η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας ταυτίζεται φέτος με μια μοναδική ευκαιρία: Να μεταμορφωθούν οι δυσκολίες σε νέες διεξόδους και να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα, να μετατραπεί η επιχειρηματικότητα από μία στενή έννοια εμπορικής σημασίας σε μία ουσιαστική πολιτιστική εξέλιξη και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, προωθώντας ταυτόχρονα την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Μέχρι τις 16/10 η υποβολή υποψηφιοτήτων για τα e-volution Awards

Φέτος η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015, στην αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Τα βραβεία διοργανώνονται από την BOUSSIAS και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN), υπό την αιγίδα του GRECA και τις υποψηφιότητες θα αξιολογήσουν εκπρόσωποι των κλαδικών φορέων και experts της αγοράς. Η τελετή απονομής των βραβείων αναμένεται να συγκεντρώσει όλη την αγορά και τους εμπλεκόμενους φορείς του ηλεκτρονικού εμπορίου και επιχειρείν, ενώ η υποβολή υποψηφιοτήτων θα γίνεται μέχρι τις 16 Οκτωβρίου μέσω του www.e-volutionawards.gr.

Αναστροφή της πτωτικής πορείας του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος

Ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP-CEO General Index) το γ’ τρίμηνο παρουσίασε μικρή άνοδο και διαμορφώθηκε στις 112 μονάδες, αποτυπώνοντας την σταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Στις μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις ο δείκτης σημείωσε άνοδο έναντι στασιμότητας στις μικρές και μεσαίες. Ο δείκτης τρέχουσας οικονομικής κατάστασης (ΕΑΣΕ-CEO Current status Index) συνέχισε την πτωτική πορεία και διαμορφώθηκε στις 94 μονάδες έναντι 104 το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ ο δείκτης προσδοκιών (ΕΑΣΕ-CEO Expectation Index) σημείωσε άνοδο στις 131 μονάδες έναντι 115 μονάδων του προηγούμενου τριμήνου. Ο δείκτης τρέχουσας οικονομικής κατάστασης της χώρας σημείωσε μικρή άνοδο και διαμορφώθηκε στις 104 μονάδες έναντι 98 το προηγούμενο τρίμηνο. Το 90% των CEOs δηλώνουν ότι η τρέχουσα οικονομική κατάσταση της χώρας επιδεινώθηκε.

Επέκταση Σύμβασης NATO – IDE για τα αεροσκάφη AWACS

Το νέο έργο της IDE αφορά εξειδικευμένα υποσυστήματα των αεροσκαφών AWACS και οι παραδόσεις θα ολοκληρωθούν τον Μάιο του 2017. Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού CNS/ATM είναι κοινή προσπάθεια ανάπτυξης για τα αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης του ΝΑΤΟ και της Αμερικάνικης Πολεμικής Αεροπορίας, οπότε δημιουργούνται προοπτικές για επέκταση της συνεργασίας και στα αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης των Η.Π.Α.

Η Xerox ηγέτης στο σύνολο της κατηγορίας των Α3 Μηχανημάτων

Πιο συγκεκριμένα, η Xerox είναι πρώτη στο σύνολο της κατηγορίας των Α3 μηχανημάτων, με ποσοστό 31,8%,  στα ασπρόμαυρα πολυλειτουργικά με 34,68% και στα έγχρωμα με ποσοστό 22,9%. Ο Χάρης Τράμπας, Sales & Marketing Director, Xerox Hellas, σχολίασε μετά την ανακοίνωση των μεριδίων: «Οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες MPS, στις οποίες η Xerox είναι επίσης πρωτοπόρος, έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στη διάκριση μας όσον αφορά στα μερίδια αγοράς, αφού η πλειονότητα των συσκευών έχουν διατεθεί μέσω αυτών. Επιπλέον, η πλατφόρμα Xerox Connect Key εξακολουθεί να αποτελεί βασικό μοχλό ενίσχυσης πωλήσεων και βελτίωσης των συνολικών αποτελεσμάτων καθώς η καινοτομία της είναι μέχρι σήμερα αξεπέραστη!»

Το SAP Run Simple Truck στην Αθήνα

Το Run Simple Truck θα επισκεφτεί 22 Ευρωπαϊκές χώρες σε 36 εβδομάδες, με σκοπό να φέρει τους σύγχρονους επαγγελματίες σε επαφή με τις καινοτόμες λύσεις της SAP μέσω απτών σεναρίων και παραδειγμάτων. Κατά την παραμονή του Run Simple Truck στην Αθήνα οι επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προϊόντα της SAP, ανακαλύπτοντας από κοντά τις λύσεις που εξυπηρετούν καλύτερα τις ανάγκες των επιχειρήσεων τους. Τα θέματα που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο του SAP Run Simple Tour είναι: Internet of Things, Big Data, SAP S/4HANA και Business Networks. Χορηγοί του Run Simple Truck Tour στην Αθήνα είναι οι εταιρίες Real Consulting και ΤEKA Systems.